Skocz do zawartości

Marcówki 2012 | Forum o ciąży

monikitta1

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
A mi się podobała śmierć Rysia, była lepsza niż śmierć Hanki 🙂 bo to,że Hanka umrze wiadomo było 2 miesiące przed a jej śmierć była bezuczuciowa, bezwyrazowa, bezpłciowa i w ogole bezosobowa i nijaka, zero emocji. A Rysiek tak z emocjami odszedł, tak że mi łezka w oku stanęła bo oglądałam ten serial odkąd pamiętam 🙂

Mulant, zielona?! coś Ty jest UFO?

• Odpowiedzi 21,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• love

2047

• obdarzona

3838

• izunia1986op

2684

• lady_m4ryjane

1995

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
obdarzona napisał(a):

Ewcia, Zuzia przesłodka, tą głowkę ma taką fajną idealnie okrągłą 😁 Może dlatego, że urodziłaś ją w 37 tyg i nie zdążyła się odkształcić 🙂

hej, a czemu głowa niby idealnie okragła, a potem juz nie jest iodealnie okragła jak póżniejsza ciąża, bo nie kumam.
ale wiecie co laski??ja nie wiem juz jak jest z tymi tygodniami, zuzia urodziła sie 19 dni przed terminem, czyli prawie 3 tyg. i mi wpisali ze w 37tc w karcie informacyjnej. a ja dzis na takich kartkach co se wage zapisuje, i tam mam razem wydruk z tej "zuziowej" ciazy i patrzyłam dzis a ona sie urodziła wg tego w 39tc chyba. juz ja nie kumam, bo jak tam tygodnie sobie liczyłam to wychodziło 38 tygodni i 3 dni, wiec jak nic 39c. ktos cos poknocił, czy ja czy oni.

• Mamusia
kasia_sztuk napisał(a):
Kurwix za 10 minut Klan i wiekopomna chwiła 🙂 śmierć Rysialda 🙂

o jacie wyjechałam z domku odwiedzic tesciowa, bo juz ponad 2 tyg sie nie widziałysmy i Klan pzregapiłam 😞 normalnie nie ogladam ale taks ie wszyscy ekscytuja ze szok. wiecie co, moja tesciowa pzrez zapalenie płuc okropnie podupadła na zdrowiu, starsznie wychudzona i starsznie wyglada. tak sie teraz boje ze szok 😞 oni (tzn jej dzieci) juz od conajmniej 2 tyg chodza struci bo zadne leki nie pomagaja, antybiotyki, strasznie kaszle meczy sie... a tesc mój zmarł podobno tez na raka płuc, i udusił sie na koniec, wiec wiedza jak bedzie koniec mamy wyglądał. mamy nadzieje ze jeszcze z tego wyjdzie, i ze to jeszcze nie teraz...

• Mamusia
Ewcia, nie wiem nie znam się ale mi wiele osob mowiło, że im dziecko dłużej siedzi w łonie matki to ma bardziej szpiczastą, albo wydłużoną głowkę, ale ja nie wiem czy to prawda i jak zobaczyłam Zuzię pokojarzyłam fakty 🙂
Jeśli chodzi o to,że urodziłaś Zuzię 19 dni przed terminem, tzn. że urodziłaś ją w 37 tygodniu ( tzn. ja liczę inaczej niż Ty i Astra itd, bo jeśli np. jestem w 37 tyg i 2 dniu to jestem w 37 tyg i 2 dniu, nie wiem czemu 😁) a dlaczego niby w 39 tygodniu skoro 19 dni przed terminem?
Jeśli chodzi o teściową, bo już dawno temu o niej wspominałaś nie raz, to wspołczuję 😞 na pewno jej stan będzie się polepszał bo nie zasługuje na złośliwy los zwłaszcza, że kolejna wnuczka przyjdzie zaraz na świat 🙂

Ja przespałam całą noc, nie licząc pobudek na leki. Ale poranek nie był za ciekawy. Obudziłam się jak zwykle z kaszlem i wyhaftowałam tyle krwi,że jeszcze mi się nią odbija 😮 umieram.. 🙃 te tablety to zabójstwo...

Gulek, u mnie cisnienie 90/60 czy góra 100/60 to norma. Po porodzie z B miałam 70/50 i ciągle spadało, ale nie wiem co się stało, wiem tylko,że jak się ocknęłam, to dwie piguły mi robiły okłady zimne na kark - musiałam zemdleć.

Śniadanko zjadłam jako takie...żołądek boli nadal...dzisiaj dzwonię do giny i sie umówię na przyszły czwartek...

Pada deszcz... 🤨

• Mamusia
Astra napisał(a):
Ja przespałam całą noc, nie licząc pobudek na leki. Ale poranek nie był za ciekawy. Obudziłam się jak zwykle z kaszlem i wyhaftowałam tyle krwi,że jeszcze mi się nią odbija 😮 umieram.. 🙃 te tablety to zabójstwo...

Gulek, u mnie cisnienie 90/60 czy góra 100/60 to norma. Po porodzie z B miałam 70/50 i ciągle spadało, ale nie wiem co się stało, wiem tylko,że jak się ocknęłam, to dwie piguły mi robiły okłady zimne na kark - musiałam zemdleć.

Śniadanko zjadłam jako takie...żołądek boli nadal...dzisiaj dzwonię do giny i sie umówię na przyszły czwartek...

Pada deszcz... 🤨

U nas tez pada 😞

Nefre, a może nie wrócisz, bo będą już Ci kazali rodzić 🤪

Mulanta mocz ktoś zmęczony badał i zamiast barwę moczu, barwę pojemnika wpisał 🙃 Zielony mocz, ja w ogóle pierwsze słyszę 😮

Barwnik zwany urochromem barwi prawidłowy mocz na kolor słomkowożółty.
Intensywność tego koloru świadczyć może o stanie nawodnienia organizmu: po
wypiciu dużej ilości płynów mocz staje się niemal bezbarwny, natomiast w
stanach odwodnienia przybiera barwę intensywną, pomarańczowobrązową.
Zabarwienie moczu zmienia się na skutek przedostania się do niego różnych
barwników: np. po zjedzeniu buraków mocz staje się różowy, gdy zażywamy dużo
witaminy B - mocz jest intensywnie żółty, gdy leczymy zakażenie dróg moczowych
błękitem metylenowym, mocz przybiera barwę niebieskozielonkawą, w żółtaczce
mocz jest zielonożółty
, a czasem przybiera kolor ciemnej herbaty, wreszcie może
stać się różowy lub purpurowoczerwony, jeżeli przedostanie się do niego krew, a
ściśle rzecz biorąc, czerwony barwnik krwi, czyli hemoglobina. Już 0,5 ml krwi
dodane do 1 litra moczu spowoduje zmianę barwy moczu zauważalną bez trudu dla
oka. Pracownia analityczna, w której wykonywane jest badanie, wyszczególnia
jedynie obecność dwóch barwników: urobilinogenu oraz bilirubiny.

• Mamusia
A mi się nie chciało oglądać śmierci Rycha 😁 Mama mi prasowała pościel i miałyśmy podjarę ubierając łoże księżniczki 😁
Teraz czekam na tatę i jadę część badań powtórzyć, a potem do okulisty, która wyda wyrok ostateczny jak lepiej rodzić 😉
Nie mogę z tych zielonych sików 🙃 Mulant trzeba było Ludwika nie pić przy myciu okien 😉)))

Ej ja też nie widziałam śmierci Rycha w Klanie,ale za to dzisiaj w TVP Info rano napisali w nagłówku "Ryszard Lubicz nie żyje" 😁 i się śmiali,że ta postać już zaczęła żyć własnym życiem i jest jak człowiek, z krwi i kosci 🙃

Kicham jak wściekła, prawa dziurka zapchana...oby mi się na jakąś chorobę nie zanosiło... 🙃
Herbatka z miodkiem i cytrynką może...? 🙂

• Mamusia
Hej pipunie 🙂 ja wstałam, noc miałam średnią. Pogoda ch*jowa i w ogole głupio 😞

Nefre, czekamy na dobre wieści, a może wcale już nie wrocisz, tylko urodzisz 😁

Lady, haha dobre 😁 Mulant pewnie się ludwika napiła 😁

Astra, to te leki są na serio powalone jak takie akcje masz z krwią:/

Izunia, hm.. zapomniałam 🤨 a no, Ty miałaś źle przespaną noc. To tak jak ja czyli chyba norma już:/

Idę zjeść śniadanie. Brzuch mnie napierdziela, w sumie podbrzusze, ni na okres ni na niewiadomoco:/ nie wiem czy iść do tej koleżankii, czy w następnym tygodniu. Hm..