Skocz do zawartości

Marcówki 2012 | Forum o ciąży

monikitta1

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 21,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• love

2047

• obdarzona

3838

• izunia1986op

2684

• lady_m4ryjane

1995

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
nefretetete666 napisał(a):
Pochwale sie Wam moi dzisiejszym zakupem http://allegro.pl/dywan-dla-dziecka-120x160-twingo-zyrafy-dywany-hit-i2156048060.html
W sobote przeprowadzka 🙂
Mulant śliczny ten wózek,dobrze zze twoj M zaprotestował z tym rózowym

nefre super zakup 🙂 mam identyczny u Zuzi i tez zielony, cudo 🙂 tylko ze wiekszy wymiar 🙂

• Mamusia
kika82 napisał(a):
zjadłam kolację i opierdzieliłam pączka z toffi 😜
pit rozliczony - 2 zł do zwrotu jest z czym szaleć 😁

jejku jak mi się ciężko dycha 🤔 mała się wypycha aż boli, może się próbuje przekręcić 😉

ja jestem troche dalej niz ty, ale ledwo zyje. dzis jest okropnie aktywna, daje po zebrach ze siedziec sie nie da wcale, jak chodze tez źle, jedynie na wznak lezec jakos w miare, bo na boku ni na jednym ni na drugim tez sie nie da 😞 a tu jeszcze miesiac pzrede mna 😞

• Mamusia
Fikumiku, to zdjęcie to przynajmniej pamiątka 🙂 ja nie mam takich pamiątek, gdyż wciąż na NFZ i raz byłam prywatnie na usg i zdjęcia jak na złość nijakie. Fajnie widać nosek 🙂

Właśnie mojego brata oficjalnie zaprosiłam na chrzest jako chrzestnego, jeszcze moj M mu flachę postawi i będzie gitez 🙂 w niedzielę jedziemy załatwiać lokal, fajną mamy miejscowkę na oku ale baaaardzo okupowaną i nie wiadomo czy będzie termin. A termin chrzcin to raczej lany poniedziałek..bo tylko w tedy moj brat może, i w ogole musimy ochrzcić w święta bo tylko w tedy będą w Polsce rodzice M, bo takto potem będą we wrześniu, a może październiku. Po drugie im szybciej tym lepiej, chcę mieć to z głowy. Pozostaje kwestia finansowa tylko 🙂

• Mamusia
ewci@ moja nie jest specjalnie ruchliwa, to tak jakby wypinała pupcię w okolicy pępka aż skóra się napina ale nie są to gwałtowne ruchy 😉

ja na wznak w ogóle nie umiem spać, a teraz w ciąży to albo na prawym albo na lewym boku a wcześniej na brzuchu 😉

• Mamusia
Sztunia napisał(a):
pohłonełam miche 🙂
ja nie moge na prawym boku lezec, bo oddychac nie moge, na llewym leppiej, a na wzak mam zakaz w tak wysokiej ciazy lezec, wiec unikam 🙂

ja na lewym własnie prawie wclae nie mogłam lezec w tej ciazy. małej cos tam zawsze nie pasowało i mi niewygodnie było. spałam długo na prawym boku, zasypiałam szybicej i jakos dobrze było, ale teraz to masakra, nie dam rady inaczej niz na wznak odpoczywac, chyba ze chce byc poturbowana od srodka. na wznak wiem ze nie ejst w ogole zalecane, bo macica uciska na kregosłup i bardziej boli, ale mi jakos kregosłup pzrestał teraz dokuczac, żebra mi popękaja w zamian, wiec wybieram na wznak 🙂 hehe

• Mamusia
Mmmm... ja już w ogole nie mam problemow oddychaniem. Ale pamiętam jak to było ciężko załapać oddech, no przerąbane i wkurzające. Taka nie umiejętność załapania oddechu , sprawiała, że aż słabo się robiło 😞 a teraz mogę sobie oddechnąć 😁

kurde ale mnie dziś ciągnie ku dołowi i parcie mam. Masakra, chodzę w pozie jakby mi się siku chciało, bo nie umiem się wyprostować.

• Mamusia
obdarzona napisał(a):
Fikumiku, to zdjęcie to przynajmniej pamiątka 🙂 ja nie mam takich pamiątek, gdyż wciąż na NFZ i raz byłam prywatnie na usg i zdjęcia jak na złość nijakie. Fajnie widać nosek 🙂

Właśnie mojego brata oficjalnie zaprosiłam na chrzest jako chrzestnego, jeszcze moj M mu flachę postawi i będzie gitez 🙂 w niedzielę jedziemy załatwiać lokal, fajną mamy miejscowkę na oku ale baaaardzo okupowaną i nie wiadomo czy będzie termin. A termin chrzcin to raczej lany poniedziałek..bo tylko w tedy moj brat może, i w ogole musimy ochrzcić w święta bo tylko w tedy będą w Polsce rodzice M, bo takto potem będą we wrześniu, a może październiku. Po drugie im szybciej tym lepiej, chcę mieć to z głowy. Pozostaje kwestia finansowa tylko 🙂

ja swoja Zuzie chciłam w swieta, w sumie miała 2 miechy, ale mysle zeby tearz troiche póżniej ochrzcic. na swieta i tak mysle zebym sie nie wyrobiła. ale poczekam do maja/czerwca, bedzie cielej, tak to w tym kosciele zimno u nas i jakies rożki i inne tzreba było ciagnac. w sumie u nas w swieta tez było ciezko z lokalami i z zamówieniem jedzenia ciepłego na dowóz jak w domku potem robilismy. ja chyba pzreczekam komunie i zrobie w czerwcu, az sie ten szał skonczy.

• Mamusia
Mulant, oo to u mnie też wstępnie miały być 22 osoby, ale dziś przemyślałam sprawę i będę musiała zaprosić chrzestną, i jeszcze kuzynkę ktora była na chrzcie mojego siostrzeńca, mojej bratanicy to na Filipka też być musi.
Ale zaś jak chrzestną moją zaproszę to przyjedzie z 2 synow, będę musiała zaprosić jej mamę- siostrę mojej mamy a wiadomo... to są troszkę koszty. Już tak myślałam aby w chacie zrobić, ale my wszystkie imprezy na chacie robiliśmy - wszystkie chrzciny, komunie, 18-stki, no wesela to nie hehe 😁 ale mama powiedziała, że ona jest za stara aby się takim czymś zajmować i się nie zgadza aby u nas w domu 😞

• Mamusia
obdarzona ja też chcę jak najszybciej ochrzcić a poza tym moja mama przyjeżdża tylko na m-c w kwietniu a później to nie wiadomo kiedy a bez mamy ani rusz 😉 tez muszę zacząć coś kombinować
a ja mam termin na wielkanoc 😜

• Mamusia
kika82 napisał(a):
ewci@ moja nie jest specjalnie ruchliwa, to tak jakby wypinała pupcię w okolicy pępka aż skóra się napina ale nie są to gwałtowne ruchy 😉

ja na wznak w ogóle nie umiem spać, a teraz w ciąży to albo na prawym albo na lewym boku a wcześniej na brzuchu 😉

ja ogolnie to spie zawsze na brzuchu a teraz gimnastyke uprawiam, jak nie na brzuchu to na wszytskim źle hehe. ale pociesze cie, jak sie karmi tez nie wolno na brzuchu spac, ani na boku zadnym 😞 tylko na wznak, zeby zastojów w piersiach nie robic. takze dopóki sie nie ustabilizuje to jeszcze troche męczarni nas czeka 🙂

• Mamusia
mulant napisał(a):
ja też zamierzam w lany poniedziałek :P
i robię w domu bo mam miejsce będzie tylko i aż 22 osoby 🙂

u nas u Zuzi było 25osób, w mieszkanku 62,5 m robilismy w salonie 20m. hehe tylko nie było mebli zadnych oprócz wypoczynku. a teraz to nie wiem. choc u nas kazde zuzi urodziny to tyle osób prawie, napewno ponad 20, wiec juz pzretrenowalismy jak wszytsko ustawic. pewnie znów zrobimy w domku, chyab ze sie koncepcja zmieni.

• Mamusia
obdarzona napisał(a):
Mulant, oo to u mnie też wstępnie miały być 22 osoby, ale dziś przemyślałam sprawę i będę musiała zaprosić chrzestną, i jeszcze kuzynkę ktora była na chrzcie mojego siostrzeńca, mojej bratanicy to na Filipka też być musi.
Ale zaś jak chrzestną moją zaproszę to przyjedzie z 2 synow, będę musiała zaprosić jej mamę- siostrę mojej mamy a wiadomo... to są troszkę koszty. Już tak myślałam aby w chacie zrobić, ale my wszystkie imprezy na chacie robiliśmy - wszystkie chrzciny, komunie, 18-stki, no wesela to nie hehe 😁 ale mama powiedziała, że ona jest za stara aby się takim czymś zajmować i się nie zgadza aby u nas w domu 😞

no u mnie to nie jest ostateczny termin święta ale n 100% w domu teście juz świnie szykują na chrzciny bo też jest obawa że teściowa będzie chciała wyprawiać a jak tak to poprosi mi całą rodzinkę ;/ i będzie z 40 osób coś tak czuję ;/;
bo u nich jak sa jakieś uroczystości to się proszą wszyscy 🙂