Skocz do zawartości

Marcówki 2012 | Forum o ciąży

monikitta1

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 21,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• love

2047

• obdarzona

3838

• izunia1986op

2684

• lady_m4ryjane

1995

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Lady, no ten moj avent nowy też nie śmierdzi tylko ten z canpol walił strasznie.

czyli dobrze, że mam z aventu 🙂 zresztą to się okaże na Filipku 🙂 laktator też z aventu zakupię ale to jeśli będzie mi potrzebny 😁

Astra nie rodzi jakby co 🙂 pisze, że nie ma dostępu do kompa 😁

• Mamusia
obdarzona napisał(a):
ej a z jakiej firmy macie butelki? bo ja dostałam od koleżanki butelkę z canpol no i ona była nie używana, ale strasznie jechała plastikiem:/ no i tą butelkę moja koleżanka trzymała w szafce z 2 lata gdzieś, po prostu jej nie użyła.

Dlatego więc kazałam mojej mamie kupić dziś butelkę z Aventu. Słyszałam,że ta firma ma super opinie, jest antykolkowa, taka szeroka, fajna.
Ma ktoś z aventu?

ja przy Zuzi przez prawie dwa lata używałam butelek tommee tippee - tylko smoczki zmieniałam co kilka miesięcy na rozmiarowo większe. sprawdziły mi się przy soczkach i mleku. teraz dla Aniki kupiłam też tommee tippee - tylko jakiś nowy rodzaj przeciwkolkowy. ta firma ma super smoczki do butelek - bardzo odzwierciedlające kobiece sutki - idealnie sprawdzają się przy karmieniu pierś/butelka 🙂

• Mamusia
hej dziewczynki 🙂

ja dziś nie do życia jestem, w nocy spać nie mogłam za to cały dzień odsypiam
w dodatku jakoś mi niedobrze
Lady zgrabna mamuśka z Ciebie 🙂

też mam dwie butelki z aventu, tylko jedna jakoś pożółkła 🥴

• Mamusia
Jestem. Lekko zniesmaczona 😞 główka wysoko, szyjka odgięta do tyłu. Także nici z szybszego porodu 🙂 trudno, jakoś to przeżyję 🙂 lekarz kazał mi wybzykać Michała 🙂 mówi, że jak nie chce to wziąć Go z nienacka 🙂 🙂 powiedziałam to Michałowi, może weźmie to do siebie : 🙂

• Mamusia
Mamamaliszka, tez zastanawiałam się nad butelką z tomme tippee, bo w ogole strasznie przyciągały mnie wyglądem i kształtem i właśnie ten smoczek jak sutek wygląda 🙂 ale zdecydowałam się na avent. Jeśli Filipkowi nie podpasuje to w tedy z tommego tippaa kupię lub z lovi 😁

• Mamusia
Kika, to Ci dolegliwości z wczesnej ciąży wracają 😁

Kasia, nie przejmuj się 🙂 masz jeszcze czas ale rozumiem Cię bo sama byłam wściekła jak lekarz mowił, nie to co chciałam usłyszeć 🙂

a ktoś pisał o pożołkej butelce z aventu? Kika? Kasia? ja też mam pożołkłą, ale taka jest fabrycznie 🙂 boi widziałam na obrazku, są pożołkłe, porożowiałe, lekko niebieskie itd 🙂

Ale jestem zmęczona, masakra.
Kazałam kupić mamie maltan, zaś nie było 😠 kupiła mi maść z ziajki, też nie trzeba zmywać i można 2 miesiące przed porodem stosować w celu przygotowania brodawek do karmienia. Posmaruję sobie, zobaczymy jak to działa 😁

• Mamusia
mamamaliszka napisał(a):
obdarzona napisał(a):
ej a z jakiej firmy macie butelki? bo ja dostałam od koleżanki butelkę z canpol no i ona była nie używana, ale strasznie jechała plastikiem:/ no i tą butelkę moja koleżanka trzymała w szafce z 2 lata gdzieś, po prostu jej nie użyła.

Dlatego więc kazałam mojej mamie kupić dziś butelkę z Aventu. Słyszałam,że ta firma ma super opinie, jest antykolkowa, taka szeroka, fajna.
Ma ktoś z aventu?

ja przy Zuzi przez prawie dwa lata używałam butelek tommee tippee - tylko smoczki zmieniałam co kilka miesięcy na rozmiarowo większe. sprawdziły mi się przy soczkach i mleku. teraz dla Aniki kupiłam też tommee tippee - tylko jakiś nowy rodzaj przeciwkolkowy. ta firma ma super smoczki do butelek - bardzo odzwierciedlające kobiece sutki - idealnie sprawdzają się przy karmieniu pierś/butelka 🙂

ja też pierwsze co kupiłam TT bo mi zachwalali własnie te smoczki ale niestety Majka z żadnej butli pić ne chciała, potem chwyciła avent i nam jakos zostało, poza tym TT nie wchodziły mi do podrzewacza bo za szerokie 🙂
ale to fakt że są najbardziej zblizone do cycków 🙂

• Mamusia
kika82 napisał(a):
hej dziewczynki 🙂

ja dziś nie do życia jestem, w nocy spać nie mogłam za to cały dzień odsypiam
w dodatku jakoś mi niedobrze
Lady zgrabna mamuśka z Ciebie 🙂

też mam dwie butelki z aventu, tylko jedna jakoś pożółkła 🥴

kika sa białe i zółte butelki z aventu, wiec chyba masz dobrą ta włąsnie antykolkowa 🙂
teraz z nowości butelkowych aventu są jeszcze niebieskie i rózowe 🙂

• Mamusia
macie rację co do tych butelek 🙂
hehe a to się udałam 😁 ja pomyślałam że pożółkła ze starości 😁
fakt widziałam wcześniej różowe i niebieskie odcienie ale żółtego niet, dopiero teraz zobaczyłam na
allegro 😉

• Mamusia
Mulant, oglądałam to 🙂

Sztunia? ej a Ty mi napisałaś, że zacznę rodzić we wtorek w gwieździstą noc. To znaczy, dziś z poniedziałku na wtorek w gwieździstą noc czy z wtorku na środę w gw. noc? ( oczywiście żebyś się ze mnie nie śmiała, że ja w to uparcie wierze ale chodzi o to,że chciałabym wierzyć i Twoja wrożba daje mi nadzieję 😁 )

• Mamusia
wiem 😁 ale nowe też jest 😁 a ciekawe jak tam Ggulek, jeśli z małą jest ok wszystko to dziś chyba powinny w domu być, nie?

Kurde jak ja pojdę rodzić i urodzę to nie wyślę wam raczej zdjęcia 😞 mam kiepski telefon, tylko sms jak coś. Jak wrocę ze szpitala to wrzucę 🙂

• Mamusia
nooo 🙂 a Izuni kiedy wypadł...a i tak samej nic się nie zaczęło 🙂 a mojej koleżance wypadł w 34 tyg 😁

wykąpałam się, kurde pipy nie goliłam bo jest średnia. Jak zacznie się coś w nocy albo jutro to w tedy ogolę ale to nie będzie mi się chciało. W szpitalu mogą mi ogolić ale.. jeszcze tego mi tam brakuje 🥴

• Mamusia
mi podpachy zajmują pół torby 😁 dlatego na początek biorę tylko jedną paczkę a druga mi dowiozą
no i szlafrok sporo miejsca zabiera 😉 jest tego trochę dlatego biorę dodatkowo jeszcze reklamówkę 🙂

• Mamusia
To ja też się zapisuję do klubu dużych toreb 🙂 moja torba jest tak wypchana, że aż napięta jest z każdej strony, a u malutkiej jest dużo miejsca 🙂 bo mam dwie torby, dla siebie i dla bobaska, z tym, że dla bobaska to taka malutka 😉
Obdarzona ja pipę teraz co 2-3 dni golę bo nie chcę żeby mnie na pododówce golili na sucho 🙂 bo bym chyba zdechła z bólu 🙂
Ale mnie dzisiaj brzuch swędzi, no masakra jakaś, jest tak mega natłuszczony, że już bluzka upieprzona i cała tłusta od oliwki :/ staram się nie drapać, ale nie wiem czy wytrzymam 🙂