Skocz do zawartości

Marcówki 2012 | Forum o ciąży

monikitta1

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Obdarzona co racja to racja 😜
Praktycznie co idę do toalety to jakiś kawałek mam na papierze czy na wkładce 😮
Jakoś nie dociera do mnie że 40 tydzień już jest w niedzielę 🙃

Ale mi się nuuudzi 🤨
Ale na tvn ma lecieć "Troja" to mnie motywuje 🙂

• Odpowiedzi 21,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• love

2047

• obdarzona

3838

• izunia1986op

2684

• lady_m4ryjane

1995

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Izunia, wspołczuję 🙂

Natalla, też mam teraz dużo więcej śluzu , im bliżej rozwiązania tym więcej. Bez majtek już nie śpię ( mam piżamę spodenki długie luźnie i koszulka) bo przez ost. tydzień jak się budziłam to miałam mokre uda i na piżamie były plamy, wstyd troszkę 😞
Ohh musisz w to uwierzyć , że tak czy siak ten czas już na Ciebie przyszedł 😁
ja nie cierpię troi 😁 mnie motywuje to że zaraz leci na dobre i na złe 😁

• Mamusia
No to posprzątane, poprane, poprasowane i nawet obiad zrobiłam dziś 😮

Obdarzona przykro mi z powodu Figi. Musisz być dobrej myśli bo ma dziewczyna szanse 🙂 Będzie dobrze.

Natalla odnośnie tych rozstępów - no-scara używam jakiś miesiąc narazie i moje sa póki co sino-czerwone :P I czuje wyboje jak przejadę ręka. Ale nie szpecą tak jak wczesniej 😁 Mam nadzieje, że już się nie rozmnożą 😮

Czy ja też mogę się dołączyć do listy numerów? 😁

• Mamusia
Fikumiku, no też mam nadzieję że będzie z nią dobrze 🙂 co do rozstępow i kremu to... ja używam kremu za 22,50 z ziajki. 🙂 miałam kupywać olejek jakiś tam a potem coś tam innego a skończyło się , że kupiłam ziajkę bo miałam inne wydatki a 22,50 to nie dużo. Myślałam że to chebły bebły i chwyt marketingowy, ale to chyba pomaga 😁 rozstępy zjaśniały, nowych nie mam, na brzuchu coś tam zaczyna się dziać ale myślę że najlepszy krem na świecie mnie przed tym nie uchroni 🙂
a co do listy to musisz Lady pytać 🙂

Izunia, do dentysty marsz!

ja właśnie się wymoczyłam w wannie, wodę miałam co prawda średnio ciepłą ale.. było fajnie 😉 jeszcze włoski wysuszę i lulu 🙂

• Mamusia
obdarzona napisał(a):
Leliva, ja liczę tak, że jestem np. dziś w 37 tyg, i tak brzuszek pokazuje 🙂 właściwie to liczę że w każdy czwartek zaczynam nowy tydzień, czyli dziś jestem w 37 tyg i 1 dniu, liczę od każdego czwartku ponieważ ost. okres miałam 2 czerwca w czwartek a tygodnie liczy się od dnia ost. okresu. Natomiast brzuszek liczy od terminu porodu, ale to 1 dzień rożnicy 😁

Natalla, ja tam na czopach się nie znam ,ale słyszałam wiele razy, że czop to czop że jak się pojawi budzi zdziwienie, i nie da się go pomylić z niczym innym 🙂 🙂 ja jeszcze swojego czopa nie ujrzałam 🙂 ale słyszałam też, nawet nie wiem czy nie tu, albo gdzieś że czop potrafi stanąć gdzieś w pochwie, nie dotrzeć na majteczki i on tam sie dzieli na części i spływa jak śluz..w tedy można zaobserwować większość ilość śluzu 🙂

co do tych tygodni to jak liczysz ze zaczynasz w kazdy czwartek (ja np licze od soboty 18 czerwca) i zaczynam w kazda sobote nowy tydzien, wiec jak piszesz ze masz 37 tygodni i 1 dzien to masz skonczone 37tygodni i zaczełas wczoraj 38tc. wiec jestes aktualnie w 38tc. mozesz rodzic 🙂 hehe

a co do czopa sluzowego, to ja go chyba nie ujrze, bo jakbym tak patrzyła na takie skrzepy sluzu 2,5 cm np to bym miała ich codziennie kilka. u mnie pzrez ta infekcje sa cały czas takie białe, wylatuja własnie kawałkami. ale to napewno nie czopy. ogolnie ja w odróznieniu do was wszytskich nie mam zadnych mokrych majtek ani pizamy, ja własnie mam sucho na maksa i mi ciagle majtki pzreszkdzaja 😞 ale spie w majtkach i chodze, bo sie boje ze jeszcze jakis dodatkowych bakterii załapie, bo np w nocy spie z poduszka miedzy nogami wiec majtki musza byc., paranoja, wiecie pzrez ta infekcje pochwy i chyba jakies zapalenie pecherza to u mnie tam wsyztsko czerwone, nabrzamiałe, non stop jakies gluty leca, nawet jak leków nie biore ale to takie upławy galaretowate. kurde nie wytrzymam, pzreżre mnie na wylot, a wynik w poniedziałek, a jutro dopiero sobota 😞 brrrr

• Mamusia
obdarzona napisał(a):
Fikumiku, no też mam nadzieję że będzie z nią dobrze 🙂 co do rozstępow i kremu to... ja używam kremu za 22,50 z ziajki. 🙂 miałam kupywać olejek jakiś tam a potem coś tam innego a skończyło się , że kupiłam ziajkę bo miałam inne wydatki a 22,50 to nie dużo. Myślałam że to chebły bebły i chwyt marketingowy, ale to chyba pomaga 😁 rozstępy zjaśniały, nowych nie mam, na brzuchu coś tam zaczyna się dziać ale myślę że najlepszy krem na świecie mnie przed tym nie uchroni 🙂
a co do listy to musisz Lady pytać 🙂

Izunia, do dentysty marsz!

ja właśnie się wymoczyłam w wannie, wodę miałam co prawda średnio ciepłą ale.. było fajnie 😉 jeszcze włoski wysuszę i lulu 🙂

ja uzywałam cała tamta ciaze Ziajki na rozstępy i nie miałam. teraz uzywam mama perfecta i ja i mama na rozstepy i tez nie mam, ale to kwestia predyspozycji chyba tez jest. u mnie w rodzinie nikt nie miał, wiec mzoe i mnie bez smarowania omineły, ale smaruje, hehe

• Mamusia
Ewcia, no niby tak ale ja jakoś czuję się na 37 tydzień, nie chcę być w 38 😁 bo mnie przeraża 🤢
a co do Twoich infekcji to Ci na serio wspołczuje. Masz pecha w tej ciąży, ale zaraz rodzisz więc luzz 🙂 ale potem zaś połog, ale po połogu będzie dobrze 🙂

Co do rozstępow na brzuchu cofam co napisałam. Właśnie zrobiłam sobie niby fajne zdjęcie, i na nim ujrzałam te kurwy bordowe. Bo przecież sama sobie brzucha od dołu nie zobacze więc tak napisałam bo nie pomyślałam że całego nie widzę 😞

• Mamusia
obdarzona napisał(a):
Ewcia, no niby tak ale ja jakoś czuję się na 37 tydzień, nie chcę być w 38 😁 bo mnie przeraża 🤢
a co do Twoich infekcji to Ci na serio wspołczuje. Masz pecha w tej ciąży, ale zaraz rodzisz więc luzz 🙂 ale potem zaś połog, ale po połogu będzie dobrze 🙂

hehe co sie odwlecze to nie uciecze akurat w tym przypadku, nie da sie przełozyc porodu, kiedy dzidzia zarządzi to sie zacznie i tyle...
a ja juz kur... śle na te moje infekcje, bo niby białko w moczu miałam od poczatku ciazy, ginka poprzednia leczyła tylko uroseptem a tam i bakterie były i on nie pomagał, moze teraz ten furagin pomoze. a z pochwa to taka sucha, ze ja jak pomysle ze przyjdzie rodzic naturalnie to przy pierwszym skurczu partym pekne po prostu bo tam nie da rady zeby sie cos rozciagneło 😞 brrr suchoty 😞

• Mamusia
Ja chce wyrwac zab 😠 😠 😠 😠Maz sobie spi,a ja z bolu zaraz sie...

Dzownie do niby pogotowia w Opolu i echo w sluchawce.Jasna cholera .....co ja mam zrobic.1,5 tab.Apapu juz zjadlam .Brzuch mnie boli chyba z tego bolu.Poleze przed tv nie bede mezowi stekac do ucha.
Jezeli przezyje noc to jutro na bank szukam dentysty niech ta jebana 8 wyrywa!

• Mamusia
Ewcia, wiem właśnie, niby nie chcę rodzić po terminie ale z drugiej strony teraz też nie chcę, nie wiem kiedy chce, a najlepsze jest to że nie mam nic do gadania 😞 mam nadzieje, że Filipek gdzieś podświadomie wie że ma siedzieć jeszcze z tydzień co najmniej 😁
Hm... mi furagin zawsze pomagał, tzn przed ciążą. Przed ciążą cały czas miałam infekcje i zapalenia, i ciągle tylko furagin i furagin, że potem jak tylko miałam infekcję to nawet nie szłam do lekarza tylko sama się leczyłam furaginem bo miałam zapasy w domu po zeszłych infekcjach 🙂 Urosept też brałam, ale to jest słabe gowno..
nie raz brałam to jak już mnie coś w pipie smyrało, to tak zapobiegawczo 🙂 Jak dobrze, że teraz w ciąży nie ma problemu jak Ty, bo te infekcje są przesrane.

Ja np. nie mam już całkowicie problemu ze śluzem odkąd używam takiego wielkiego mleczka intymnego do mycia, intima z ziai, One są wielkie takie na pompkę, rożne są , ja mam biały zwykły, pachnie jak jakiś emolient i starcza go na długo a pipe mam po nim taką jakby natłuszczoną i od kąd go mam ciągle słyszę od gina ' no no, pH dobre' 🙂 i śluz mam ładniejszy, taki no ładny 😁
Ale w Twoim przypadku chyba nie ma żel na to wpływu, u Ciebie musi być głębsza przyczyna ktorej już nie rozpoznasz chyba bo zdążysz urodzić..

• Mamusia
Izunia, łączę się z Tobą w bólu, wiem co znaczy ból ósemki, przejebne jak w ruskim czołgu :/ a może popłukaj sobie Dentoseptem jeśli masz w posiadaniu, mi zawsze pomaga, może pozwoli Ci chociaż usnąć.
A jeśli chodzi o śluz to ja mam bielusieńki i cały czas mi mokro, już mnie to zaczyna irytować powoli bo mam wrażenie, że mam mokre spodnie albo leginsy przez to :/ mam dobry poślizg w pipce, tylko co z tego jak Misiu chory i śpi już od 19 :/ biedny, boję się, że mnie zarazi, ale to niestety nieuniknione.
Idę spać, potulam się do Niego bo stęskniłam się za Jego mega seksownym ciałkiem 🤪 🙃
Dobranoc boberaski 😘

• Mamusia
kasia_sztuk napisał(a):
Izunia, łączę się z Tobą w bólu, wiem co znaczy ból ósemki, przejebne jak w ruskim czołgu :/ a może popłukaj sobie Dentoseptem jeśli masz w posiadaniu, mi zawsze pomaga, może pozwoli Ci chociaż usnąć.
A jeśli chodzi o śluz to ja mam bielusieńki i cały czas mi mokro, już mnie to zaczyna irytować powoli bo mam wrażenie, że mam mokre spodnie albo leginsy przez to :/ mam dobry poślizg w pipce, tylko co z tego jak Misiu chory i śpi już od 19 :/ biedny, boję się, że mnie zarazi, ale to niestety nieuniknione.
Idę spać, potulam się do Niego bo stęskniłam się za Jego mega seksownym ciałkiem 🤪 🙃
Dobranoc boberaski 😘

dentosept mam w plynie to stosuje miejscowo.
jeszcze ulge przynosi szczoteczka do zebow.....szoruje zabki jak boli
musze zasnac tyko jak 😞

• Mamusia
Izunia, wspołczuwam i nie wiem jak to jest bo mimo,że u dentysty byłam ost. raz w 5 klasie podstawowej to i tak jak mnie boli ząb to chwile.
Jutro nawet jak Cię przestanie boleć to i tak idź do zębola, niech wyrwie.

Kasia, ooo to masz ryzyko zarażenia 😞 ja też mam mokro w majtach. Nie raz to mam tak mokro, że mam schiz, że wody odchodzą 😁
jak Ty piszesz o tym swoim Misiu to mi się seksu chce 😞 od razu mojego M sobie wyobrażam, ale on już mniej seksowny bo pisałam, że sama skora i kości przez tą robotę 😁

Idę do łożka, zimno mi pierwszy raz od 2 miesięcy. Brrr

Dobranoc pipole 😘

• Mamusia
Uuuu Izunia współczuję takiego mega bólu. Mnie też ząb ostatnio jak na złość napieprza, ale to przez dziurę i chyba nie jest tak silny bo jakoś funkcjonuje. Jeszcze się rozchula pewnie 🙃

Obdarzona, "ładny śluz" hahaha 😁 Słodka jesteś 😜

Dobranoc 🙂

Instalacja weekendu zakończona sukcesem...
[ ▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇▇ ] 100%
🤪
Dzień doberek wszystkim!
Miałam stracha w nocy, bo co 8 minut skurcz, taki kurewsko bolesny, aż mi się gorąco na karku robilo i myślałam,że zemdleję 😮 i nagle poczułam, jak moje dziecię na samym dole brzucha przeciąga się jak wściekłe. Wystawiła kopytko pod mamusi żebrem i przeszło, jak ręką odjął 🙂 ja nie wiem, co ona tam majstrowała 😁

Wstałam dzisiaj jakaś taka zapowietrzona 🤢 śniadanko pochłonięte, mężyk dzisiaj w pracy do 14 tylko, więc go wykorzystam do swoich niecnych planów 😉

Wstawać śpioszydła! 🤪

A miała któraś szczawiany wapnia w moczu? Bo mi to wyszło na badaniu. Co prawda pojedyńcze, ale są. I się zastanawiam, czy to nie jest od Isoptinu...bo miałam nie brać przy nim wapna, ale w witaminach mam, a witaminy łykam. Cóż... we wtorek lekarz, mam nadzieję,że żadna kamica nerkowa mi nie grozi, bo ja już miałam przygody z wysikiwaniem piasku na początku ciąży 🤨
Bądźmy dobrej myśli 😉 😁

Jak dzisiaj będę zombiakiem chodzącym. Od 4 do prawie 7 nie spałam, potem udało mi się godzinkę zdrzemnąć, a o 8 musiałam już wstać niestety, bo parę rzeczy mam do pozałatwiania:/

leliva, to pomyśl sobie,że ja sie codziennie koło 22:00 kładę wstać, a budzik mi dzwoni o północy, o trzeciej i o szóstej rano, bo muszę leki połknąć. A zdarza mi się,ze jak o tej trzeciej się obudzę, to już nie spię i ok 4:00 łażę po domu i np. placki ziemniaczane sobie smażę 😁 Mężyk wstaje o 4:30, a mały koło 6 już jest na nogach i mówi że go zapachy obudziły i jest strasznie głodny 😁

• Mamusia
Kurde Izunia ciekawe czy ktoś się podejmie wyrwania Ci ząbka 🥴 mam nadzieję, że znajdzie się taki który uśmierzy Twój ból.
Astra, Twoja malutka to niezła akrobatka widzę 🙂 moja to samo, nad ranem się tak przeciągała, że miałam skurcz za skurczem i wszystko skurcz, ale wypychała się dlatego, że leżałam na prawym boku, a ona już nie lubi jak leżę na prawym boku i wierzga wtedy jak tylko może żeby matka przewróciła się na lewy bok, więc ja posłusznie się przekręcam i całą noc cisnę na lewym boku 🙂 a rano wstaję wygięta lekko w lewo 🙂 ale czego się nie robi dla tego małego Okruszka 🙂
Ja dzisiaj też budziłam się co chwilę, było mi zajebiście gorąco, aż musiałam zakręcić grzejnik na 0, z resztą Michałowi też było gorąco, nasza nowa sypialnia to sauna a nie sypialnia i jeszcze takie suche powietrze tu jest, że w mordzie się robi Sahara 🙂

• Mamusia
kasia_sztuk napisał(a):
Kurde Izunia ciekawe czy ktoś się podejmie wyrwania Ci ząbka 🥴 mam nadzieję, że znajdzie się taki który uśmierzy Twój ból.
Astra, Twoja malutka to niezła akrobatka widzę 🙂 moja to samo, nad ranem się tak przeciągała, że miałam skurcz za skurczem i wszystko skurcz, ale wypychała się dlatego, że leżałam na prawym boku, a ona już nie lubi jak leżę na prawym boku i wierzga wtedy jak tylko może żeby matka przewróciła się na lewy bok, więc ja posłusznie się przekręcam i całą noc cisnę na lewym boku 🙂 a rano wstaję wygięta lekko w lewo 🙂 ale czego się nie robi dla tego małego Okruszka 🙂
Ja dzisiaj też budziłam się co chwilę, było mi zajebiście gorąco, aż musiałam zakręcić grzejnik na 0, z resztą Michałowi też było gorąco, nasza nowa sypialnia to sauna a nie sypialnia i jeszcze takie suche powietrze tu jest, że w mordzie się robi Sahara 🙂

No ja tez jestem ciekawa.O 10 mam dzownic do dentysty i sie dowiem czy jest szansa.Wiem,ze sa znieczulenia dla ciezarnych.Musi mi go wyrwac,bo ja sie wykoncze 😞 😞

Ja to już nie pamiętam, kiedy miałam wyrywany ząb 😜 Mam za to jeden złamany, a konkretnie szóstkę dolną i czekam aż urodzę to pójdę sie jej pozbyć. Póki mnie nie boli, jest ok 😉

• Mamusia
Kurde ból zęba to najgorsze chujostwo świata :/ ja ostatnio miałam stan zapalny w dolnej jedynce i lekarz na żywca go otwierał i na żywca czyścił, jak przebił ten ropień co był w środku w tym zębie to nawet bólu nie czułam tylko ogroooomną ulgę, a ropy wyleciało chyba z pół litra, a jak jebało a fuuj 🙂 ale grunt, że na razie (odukać) mam spokój z zębami przez prawie całą ciążę. Pewnie po ciąży będę chodzić bo mam kilka do leczenia, o ile czas mi na to oczywiście pozwoli 🙂