Skocz do zawartości

Marcówki 2012 | Forum o ciąży

monikitta1

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
a mnie wzięło na oglądanie zdjęc i zobaczcie to cudaczek pierwszy dzieńw domu
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/638/p3301618.jpg/][IMG]http://img638.imageshack.us/img638/8280/p3301618.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

i cycowanie 🙂

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/15/p4011622.jpg/][IMG]http://img15.imageshack.us/img15/4382/p4011622.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Odpowiedzi 21,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• love

2047

• obdarzona

3838

• izunia1986op

2684

• lady_m4ryjane

1995

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
mulant napisał(a):
nie mam zamiaru się teraz oszczedzać ide na żywioł dziewczyny jutro wielkie sprzątanie w całym domu chłopa nie ma to nie będzie marudzić że robię 😁

No Mulancik, czyżbyś miała być pierwsza? 🙂 to poczekaj do 1-wszego marca chociaż, bądź solidarna z nami 🙂 🙂

• Mamusia
W sumie jak mamy być takie aktywne i sprzątać, to to pożyteczne jest nawet 😁 Jutro mam do umycia podłogę w salonie i w mamy sypialni też może przetrę, bo ja tam będę spała z M i z Filipkiem jak wrocimy ze szpitala 🙂
Dziś przyszedł mi baldachim ze stelażem, czekam jeszcze na pościel 🙂
Kurde boję się jutrzejszej wizyty u gin, boję się tej kolejki:/
jeszcze jak mnie położna zapisywała to z tekstem do mnie ' ok, to w środę od 10:30 do 12:30 proszę się zjawić, nooo jeszcze się tu pani wciśnie 😮' a tam jest taki armagiedon z zapisami że mała bania:/

• Mamusia
Cześć, przypełzłam wreszcie :P
Byłam dziś na wizycie, mam doła bom ciężka i ogólnie jakoś tak 😜
Brzuch mam podobno spory, ginek myślał że i dzidź będzie większy a tu okazuje się, że waży 2900g i do końca może przybierze jeszcze z 400-500g. Wymaz na paciory pobrany, wyniki badan wporzo, szyjka zamknięta więc na poród się narazie nie zapowiada, ale torbe kazał mieć spakowaną :P
A! I dostałam plan porodu do wypełnienia. Czyli to o czym Lady pisała tylko już gotowe 🙂 Są tam wszystkie te pytania np. o pępowinkę, czy chcę by osoba towarzysząca ją przecięła, jak z dzidzią, kontakt skóra do skóry, czy dokarmiać butelką, czy dawać smoka i ,móstwo innych blablabla. Dobre to, wypełnie a co!

Co do znaków zodiaku, jam jest strzelec, luby lew (co dziwne bo nigdy się z lwami nie dogadywałam 😜) czyli dwa ognie a dziecior będzie najpewniej ryba - znak wody 😁 Chyba że się przeterminuję to będziemy mieć komplet ogników 🙃

Sztunia mega słodka Maja 🙂 Bardzo podobna do mojej chrześnicy z tym wyjątkiem, że Matylda ma burzę blond loków. I co z tego, że mama ciemnobrązowa a tata kruczoczarny :P

PS. Ggulek.. Nie stresuj się. Nie wiem jakim chujem trzeba być żeby tak psuć krew ciężarnej. Nie możesz się temu poddać. Pogadaj z mężulkiem i to jest jedyne wyjście. Będzie dobrze 🙂

• Mamusia
fikumiku napisał(a):
Cześć, przypełzłam wreszcie :P
Byłam dziś na wizycie, mam doła bom ciężka i ogólnie jakoś tak 😜
Brzuch mam podobno spory, ginek myślał że i dzidź będzie większy a tu okazuje się, że waży 2900g i do końca może przybierze jeszcze z 400-500g. Wymaz na paciory pobrany, wyniki badan wporzo, szyjka zamknięta więc na poród się narazie nie zapowiada, ale torbe kazał mieć spakowaną :P
A! I dostałam plan porodu do wypełnienia. Czyli to o czym Lady pisała tylko już gotowe 🙂 Są tam wszystkie te pytania np. o pępowinkę, czy chcę by osoba towarzysząca ją przecięła, jak z dzidzią, kontakt skóra do skóry, czy dokarmiać butelką, czy dawać smoka i ,móstwo innych blablabla. Dobre to, wypełnie a co!

Co do znaków zodiaku, jam jest strzelec, luby lew (co dziwne bo nigdy się z lwami nie dogadywałam 😜) czyli dwa ognie a dziecior będzie najpewniej ryba - znak wody 😁 Chyba że się przeterminuję to będziemy mieć komplet ogników 🙃

Sztunia mega słodka Maja 🙂 Bardzo podobna do mojej chrześnicy z tym wyjątkiem, że Matylda ma burzę blond loków. I co z tego, że mama ciemnobrązowa a tata kruczoczarny :P

PS. Ggulek.. Nie stresuj się. Nie wiem jakim chujem trzeba być żeby tak psuć krew ciężarnej. Nie możesz się temu poddać. Pogadaj z mężulkiem i to jest jedyne wyjście. Będzie dobrze 🙂

pytalam ostatnio polozna u mojego gin ona tez robi w szpitalu o ten plan porodu i mowila,ze kobitki maja czasami ze soba.
Ja ide 28.02 na wizyte i juz bede miec wyniki na tego paciorkowca.

Kurwa nerwy mam....zajebie komus zaraz.Masakra 😠 😠

• Mamusia
Izunia jaki agresor 🙂 czemu masz nerwy? Nie martw się ja też, ja mam z tego powodu, że co 10 minut chodzę szczać, drugą rolkę papieru już założyłam. I miałam przed chwilką taką białą galaretkę, ale nie dużo i już się więcej nie pojawiła i nie pojawia. Hmmm ciekawe co to?! 🤨

lady_m4ryjane napisał(a):

Ja w horoskopy nie wierzę wcale, ale za to wierzę w charakterystyki danych znaków. W większości się to zgadza. Przynajmniej jeśli chodzi o mnie. O byku zawsze piszą, że jest uparty, oszczędny, lubi luksus, dobrze pojeść, długo się przekonuje do obcych, nie lubi zmian itd. i większość z tego się zgadza w moim przypadku. Jak czytam charakterystyki bliźniąt to też większość się zgadza z charakterem mojego Łukasza i Doroty. Moja babcia, która jest spod znaku byka też ma bardzo podobny charakter do mnie, także wierzę że coś w tym jest 😉

Ja też jestem bysior 🙂 i też zupełnie się zgadzam z charakterystyką znaku 😜

• Mamusia
Astra napisał(a):
lady_m4ryjane napisał(a):

Ja w horoskopy nie wierzę wcale, ale za to wierzę w charakterystyki danych znaków. W większości się to zgadza. Przynajmniej jeśli chodzi o mnie. O byku zawsze piszą, że jest uparty, oszczędny, lubi luksus, dobrze pojeść, długo się przekonuje do obcych, nie lubi zmian itd. i większość z tego się zgadza w moim przypadku. Jak czytam charakterystyki bliźniąt to też większość się zgadza z charakterem mojego Łukasza i Doroty. Moja babcia, która jest spod znaku byka też ma bardzo podobny charakter do mnie, także wierzę że coś w tym jest 😉

Ja też jestem bysior 🙂 i też zupełnie się zgadzam z charakterystyką znaku 😜

A z którego? Ja 17 maja. Gdybym urodziła się o czasie byłabym bliźniakiem. Ale ja nie mam w sobie nic z bliźniaka 😁
Kurde tak piszecie o tym Ryśku, że chyba też klan dziś obejrzę. Toż to wielki wydarzenie narodowe jak z Hanką Mostkowiak 😉

Ja jestem z 2.05. 🙂
Moja mama ma też problem, bo ona nie wie z jakiego jest znaku 😁 tzn babcia nie wie czy urodziła ją przed czy po północy, więc czyta sobie i byka, i bliźnięta. Jako datę ur. ma podane w dokumentach 22 maja, a babcia mówi,ze to był 21 🤢 😁

• Mamusia
Astra to Twoje dziecię też może być baranem jeśli stwierdzi, że wcale jej się nie spieszy i wyjdzie o czasie 😉 Też będziecie dwa rogacze 😉
Ale pojadłam. 2 jajka na miękko i chrupiącą bułę z rzeżuchą 😁 Udało mi się rzeżuchę wyhodować w tajemnicy przed kocurą 😁 Mam nadzieję, że moje dziecko nie będzie mieć kolek od tego, że mamusi głównym składnikiem odżywczym jest mleko i jajka, bo co ja będę jadła? 🙂

Lady, jeśli Wikusia będzie baranem, to będzie trzeci rogacz, bo Bartek jest koziorożcem 🙃
A nasz staruch to raczysko 😁 Także jak widać - komplet byłby niezły hehe Mam nadzieję,że mała będzie rybką jednak (oboje chrzestnych będzie miała spod znaku ryb, bo mój brat jest z 3.03., a siostra mojego męża z 20.03) 🙂

Ej co do nabiału to ja mam to samo. Mleko, jajka (których nie tykałam przed ciążą) i tony twarożku... Od tego te kilogramy, na bank.

• Mamusia
Ja już kiedyś pisałam, że jak w pierwszym trymestrze rzygałam codziennie to tylko twarożek mi wchodził 😉 Właściwie wciąż twarożek jest moim ciążowym rarytasem. Nabiał i słodycze to moje menu codzienne 🙂
Mężu wstaje. Pogadam z nim póki się szykuje do pracy i potem zajrzę 🙂

Ja się z moim zdążyłam rano pokłócić, bo próbował przed pracą naprawić mój telefon i wścieku pięt dostawał, że nie ma ze mną kontaktu, że rozwaliłam telefon,a on cały dzień się będzie martwił 😮 czubek. 😁 jeszcze nie rodzę. A właśnie, mulant, super wieści!
Idę kawkę zaparzyć 😉
Kasia, dałaś mi wczoraj pomysł na obiad, dziś będzie biały barszczyk 🤪