Skocz do zawartości

huraaa, będzie byk :) | Forum o ciąży

dudasia

Rekomendowane odpowiedzi

a takie pytanko 🙂 jaka pleć obstawiacie ze będzie??? jak czujecie? bo mi serce mówi ze syn ale w głębi duszy wiem że to córka 🙂 jeszcze ostatnio przed weekendem jakaś dziewczynka na zakupach zaczęła się przytulać do mojej nogi bo pomyliła mnie z mamą 🙂 i myślę ze to jednak będzie dziewczynka, taki głupi przesąd 🙂 w pierwszej ciąży znowu na mojego Alka tak zapatrzył się chłopiec ze mama go odciągała a on z powrotem wracał 🤪 🤪 no i mamy Bartka 🙂

• Odpowiedzi 5,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Bartulex ja w pierwszej ciąży od samego poczatku czułam ze będzie chłopczyk. Odganiałam te myśli bo bardzo chciałam córeczkę a teraz bez tego kochanego łobuza nie wyobrażam sobie życia. Natomiast w tej ciąży od samego początku coś mi mówi że będzie córcia. A co bedzie to zobaczymy. Co by nie było ważne żeby zdrowe, a czy córcia czy kolejny syn to już nieważne.

• Mamusia
hej babeczki
chore takie zachowanie i lie trzeba mieć wolnego czasu żeby takie bzdury robić!!

ja w 100% prawdziwa - mam takie mdłości że bleeee a już myślałam że minęły.....

ja też do końca przyszłego tyg planuję zamkną sprawy w pracy i freeeee ale zobaczymy czy się uda... oby!
co do przeczuć - w pierwszej ciąży byłam na 100% pewna że chłopiec no i mam .... dziewczynkę!!!
teraz jeszcze nie dociera do mnie że jestem w ciąży więc nie wiem - wolałabym chyba drugą dziewczynkę bo nie wyobrażam sobie jak to jest mieć chłopca.. z resztą - nieważne - cyle całe i zdrowe było!!!

lecę odpocząć bo dzisiaj mdłości mnie męczą!
spokojnego wieczoru!

• Mamusia
Ja niczego nie przeczuwam, może nie chce przeczuwać. Nie chcemy z Mężem znać płci, więc na usg powiem o tym. Najważniejsze by było zdrowe, a co to będzie to nie ma znaczenia. Chciałabym dziewczynkę, ale chłopiec też może być. W sumie mi to nie robi różnicy. Byle byłoby zdrowe. Cała reszta nie ma znaczenia...

• Mamusia
Witam Was dziewczyny
Chciałam serdecznie zaprosić mamusie i ciężarówki z śląska( i nie tylko) na bezpłatne warsztaty Świadoma Mama, które odbędą się 17 listopada o 17.30 w Hotelu Diament w Katowicach. Przesyłam linka do szczegółowych informacji
http://www.swiadomamama.pl/%C5%9Bwiadoma-mama-w-katowicach-0

• Mamusia
Witam Was dziewczyny
Chciałam serdecznie zaprosić mamusie i ciężarówki z śląska( i nie tylko) na bezpłatne warsztaty Świadoma Mama, które odbędą się 17 listopada o 17.30 w Hotelu Diament w Katowicach. Przesyłam linka do szczegółowych informacji
http://www.swiadomamama.pl/%C5%9Bwiadoma-mama-w-katowicach-0

• Mamusia
Hejka!! Byłam na siłowni. Pogadałam z trenerem i w przyszłym tygodniu mam zajęcia z trenerem 🙂 🙂 przygotuje mi ćwiczenia. Byłam u kumpeli. Było miło i sypatycznie. Pogadałayśmy, poopowiadała mi, odpowadała na pytania i radziła.
Co do tych warsztatów to szkoda, że w Poznaniu nie ma. Z miłą checią bym sę przeszła... A tu zonk..

Dobry wieczór 🙂 ja już po kąpieli, Bartek już od pól godziny śpi, więc relaksuje się 🙂 Mąż jeszcze w pracy ale za podobno godzinę ma być 🙂 No ja mam w planie jak pójdę na L4 chodzić z Bartkiem na basen 2 razy w tygodniu ale zobaczymy co z tego wyjdzie bo wiadomo jak to z dzieckiem jest zaraz jakiś katar się pewnie przy pląta... 😮 😮 😮 jak na razie dzięki Bogu jest oki 🙂

• Mamusia
Ja też mam w planach chodzić na basenik. Jutro może się wybiorę.
Wiadomo jak to z dziećmi jest. Mam nadzieję, że Bartek kataru nie podłapie i będziesz mogła chodzić na basen.
Ja dziś wysłałam zapytanie, bo w ramach karnetu mogę chodzić na zajecia z yogi i znalazłam miejsce w Poznaniu gdzie jest ona prowadzona w tym też dla kobiet w ciąży,ale trzeba się wcześniej zapisać. Jestem ciekawa co mi odpiszą. Może będą wolne miejsca i zobacze na czym to polega.

• Mamusia
A to w tym temacie forum brzuszkowe żyje 😉 Już się zastanawiałam, że tu tak cicho wszędzie i pusto. Albo jakieś fikcyjne osoby się udzielają 😮
Co do waszych ostatnich dyskusji to ja mam przeczucie, że to chłopczyk. Całe życie zawsze wolałam dziewczynkę, ale teraz w sumie mi obojętne. Oby zdrowe było, a ostatnio niestety ciężkie czasy razem przeszliśmy 😞 Był antybiotyk i w ogóle 😞 Mam nadzieję, że to nie zaszkodziło. Czekam z utęsknieniem na usg by się dowiedzieć czy wszystko ok.
Wiedziałyście kobitki, że można wpaść w przewlekły kaszel, albo mieć objawy astmatyczne za sprawą refluksu żołądkowego? A mnie chcieli już drugim antybiotykiem truć...

• Mamusia
Dzień dobry Mamusie!!! Od rana świeci słońce 🙂 🙂 od razu człowiek ma lepszy humorek. Samopoczucie mi dopisuje.
Skończyły mi się witaminy i musiłam kupić kolejne Femibiona Natal 2. Byłam w 3 aptekach u mnie w Obornikach i nie uwierzyciew jednej kosztowały 74,50 w drugiej 67,50 a w trzeciej 64.90. Wkurzyłam się bo to przesada poszperałam w aptekach internetowych i kupiłam po 39,80 odrazu 2 opakowania by mieć na 2 miesiące nawet jak doliczę koszt przesyłki kurierem 14 zł ( po 7 na opakowanie) to wyjdzie taniej!!!!! Apteki to zdzierają ile się da!!!

Megan100 napisał(a):
Dzień dobry Mamusie!!! Od rana świeci słońce 🙂 🙂 od razu człowiek ma lepszy humorek. Samopoczucie mi dopisuje.
Skończyły mi się witaminy i musiłam kupić kolejne Femibiona Natal 2. Byłam w 3 aptekach u mnie w Obornikach i nie uwierzyciew jednej kosztowały 74,50 w drugiej 67,50 a w trzeciej 64.90. Wkurzyłam się bo to przesada poszperałam w aptekach internetowych i kupiłam po 39,80 odrazu 2 opakowania by mieć na 2 miesiące nawet jak doliczę koszt przesyłki kurierem 14 zł ( po 7 na opakowanie) to wyjdzie taniej!!!!! Apteki to zdzierają ile się da!!!

tak jest wszedzie moja sasiadka ma sklep z odzieza to tak naprawde spodnie kosztuja okolo 25 30 zlotych a w sklepach nawet 90 to samo jest z zywnoscia i kosmetykami zdzieraja na nas 🤢 🤢 🤢

• Mamusia
czesc Mamuśki! Wczoraj padłam nawet nie wiem kiedy, ale to dobrze bo dziś jestem wyspana, zwłaszcza ze dziecko się nie budziło w nocy 🙂
Megan ja bardzo czesto robie zakupy w internecie jak jestem w Polsce. Jest dużo taniej, zwłaszcza że nosze soczewki które nie należa do tanich. U optyka za 6 szt. płaciłam po 140 zł, a w necie po 65, taka mała różnica w cenie.
Aaana oszczedzaj sie kobieto, leż i nic nie rób. I Idz do lekarza jak jeszcze nie byłaś.

• Mamusia
lady_m4ryjane napisał(a):
A to w tym temacie forum brzuszkowe żyje 😉 Już się zastanawiałam, że tu tak cicho wszędzie i pusto. Albo jakieś fikcyjne osoby się udzielają 😮
Co do waszych ostatnich dyskusji to ja mam przeczucie, że to chłopczyk. Całe życie zawsze wolałam dziewczynkę, ale teraz w sumie mi obojętne. Oby zdrowe było, a ostatnio niestety ciężkie czasy razem przeszliśmy 😞 Był antybiotyk i w ogóle 😞 Mam nadzieję, że to nie zaszkodziło. Czekam z utęsknieniem na usg by się dowiedzieć czy wszystko ok.
Wiedziałyście kobitki, że można wpaść w przewlekły kaszel, albo mieć objawy astmatyczne za sprawą refluksu żołądkowego? A mnie chcieli już drugim antybiotykiem truć...

My jesteśmy prawdziwe, chyba, nie mamy trojaczków ani wcześniaków jak narazie więc nasze forum żyje 🙂 A co do przeczucia to moze czasem się myli i jednak bedzie dziewczynka? Trzeba byc obrej myśli hehe. Choć z własnych doświadczeń Ci powiem ze chłopcy też są super, tylko troszkę bardziej niegrzeczni choć od każdej normy są wyjątki hehe 😉