Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Baby love juz mysle ze ciut lepiej. Nie wytrzymalam i pojechalam na zakupy bo dzis znow przeceny w ciuchciolandzie heheh nio i z tego wszytskiego moja pompa jak sie wlaczyla tak poobnizala mi wyniki;/ nio a ja w ciazy nie czuje za bardzo spadków 😞 Nio i przychodze do domku a tu 50 😞 buu ale tak to jest, przeciez to tylko sprzet i zawsze moze cosik zaszalec. Nio a co do konfilku krwi to moja kumpela tez miala i po porodzie jakis zastrzyk dostala i wszytsko gites. A teraz jest w ciazy z drugim dzieciaczkiem 🙂
Nio ja juz humor mam przedni, bo wczoraj jak przeliczylam ile wyprawka wozeczek i w ogole to troszku bylam przerazona, bo wiecie nas czeka przeprowadzka na wykupione mieszkanko a tam gołe mury;/ Nio i oczywiscie kredyt co miesiac tez trza placic. Nio tak to jest , nio ale kupilam znow ciuszki dla Piotrusia
Wkleje Wam zdjatko tylko nie wiem czy sie uda ;/

Nio i za to zaplacilam 22 zł heheh
Nio i osbie oczywiscie tez coisk kupilam ale to juz druga bajka heh

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Nio wlasnie dlugo sie zastanawialismy 🙂 W Krakowie super tylko drogo 😞 nIO i ja tak cichutko planuje ze jak sie Piotrsu urodzi zdrowo i szczesliwie to otwieram juz dzialalnosc. TAk zeby czesiej bc w domku bo do pracy tez czesciowo chociaz musze wrocic. Nio a na Krakow w mojej branzy na moje oko przepelniony a u mnie predzej mam nadzije miec klientele 🙂 Nio i bede blisko w razie W do Mamuski zeby sie Piotrisem jak pojade do pracy zajela. Nio i kupilismy w marcu mieszkano i mialo byc oddane w grudniu 😞 a mamy juz kwiecien czas nagli a tu ani slychu ani dychu 😞 a kuchnia juz zamowiona, lazienka czesciowo nio i taka lipa 😞
Jeszcze raz sprobuje z tym linkiem
imghttp://i40.tinypic.com/206f0vt.jpg/img

• Mamusia
agadka mnie na pocztku dopadaly silne migreny 😞 do tego stopnia ze maz wchodzi dopokoju a ja oblozona mam glowe skarpetkami hehe ale tylko to mailam pod reka:P Nio i pozniej juz tylko pocieralam skronie i czolo amolem i przechodzilo 🙂 TAkze polecam 🙂

• Mamusia
Ja jestem wieloletni migrenowiec i na migrenę polecam związać sobie łeb ciasno jakaś chustką lub apaszką, napić się kawki lub wody gazowanej 🙂 Magda ciuszki śliczne, ja ostatnio kupiłam taki zestaw w Pepco - 5 zł za sztukę 🙂

• Mamusia
OMG - wstac pozniej to potem do nadrobienia x stron 🙂 Przeczytalam all przy lekkim sniadaniu - buleczka z poledwica, bo brzuch nadal srednio..ja nie mam pojecia, co mi w ciazy nie sluzy...raz na jakis czas mam taki zjazd 😞 Dzis lekka dieta i oby bylo ok! Serducho dzis siada, ale to moze pogoda...bo za oknem piekne slonce!
Maz wlasnie mnie namawia, by na chwilke podjechac do naszego budowanego domu i troszke go przewietrzyc..to sobie na chwile na tarasie za wiatrem usiade 🙂

Z tym konfliktem serologicznym to nie ma co sie martwic, bo medycyna tak poszla do przodu, ze to wlasciwie juz prawie zaden klopot!

Magdadad - ale zakupy!!! Super, ze za takie grosze mozesz kupic tyle rzeczy..to nie dziwie sie, ze synus juz ma bogata wyprawke 🙂 Ja tylko wczoraj zaszalalam z pajacaykami i teraz narazie nic nie kupuje, bo kasy brak w tym miesiacu:/ A co do wysylek itp, to wybralam jedna babeczke i u niej wszystko kupilam...wiec 1 przesylka...i po ostatnim oszustwie to juz ta kwote 160zl wzielam z zaplata przy odbiorze w razie co!

Jutro do siorki po rzeczy...ma 3 kartony z ciuszkami po dzieciach, wiec napewno cos sie nada 🙂 Tyle, ze bardziej male bo ona ma samych chlopcow i glownie fajne, meskie spodenki i bluzy 😉 Do tego zabieramy lozko zwykle i turystyczne...chyba tez drugi fotelik do autka..no i zobacze co tam sie jeszcze znajdzie 🙂 Next miesiac podjedziemy do hurtowni po pieluchy, butelki, smoczki itp..a na koniec posciele zostana, bo to droga impreza:/

Leze i leze i sil nie mam by wstac, ale maz zly, slonko swieci, wiec wlaczam motywacje:
A btw. To my w kuchni obydwoje kiepscy i nie lubimy tego...tylko czasem we dwoje cos zrobimy...robimy pyszna lasagne i tarte ze szpinakiem! 🙂 Ale na co dzien to zwykle walowka od mamy albo cos latwego typu omlet 🙂 Za to maz jest glownym sprzatajacym i zmywajacym w domu. .dokobry maz 🙂 Buziaki

• Mamusia
Mój mąż umie i lubi gotować, jak pracowałam i Paweł nie był na statku, to zawsze czekał na mnie gorący obiad 🙂 Teraz mam wolne, więc sama mam ochotę trochę pokucharzyć, a mąż pomaga 🙂

Wczoraj oglądałam fragment Lady Gadżet - było o fotelikach dla dzieci i zastanawiam się - razem z wózkiem kupujemy nosidełko również do przewożenia dziecka w samochodzie, ale jak długo może jeździć w nosidełku?? Kupujecie też fotelik do samochodu, czy później??

• Mamusia
Dodi - fotelik i nosidelko to moze byc jedno 😉My myslelismy nad Maci Cosi, ale ze w komplecie byl fotelik X-lander i tez ma dobre opinie..to zostaniemy przy nim 🙂 Dziecko moze w tym chodzic/byc przez max 2 godziny, wiec male zakupy na spokojnie 🙂

Jade wlasnie do Pepco - namowilywcie mnie 🙂 A potem na dzialke..posiedze w slonku!
Bede tu zagladac...milego dnia Mamusie:*

• Mamusia
Superbaba chyba niekoniecznie to jest to samo - nosidelko wyglada tak: http://www.google.pl/imgres?q=noside%C5%82ko&hl=pl&sa=X&biw=1280&bih=685&tbm=isch&prmd=imvns&tbnid=AZaxbiZ0NoahCM:&imgrefurl=http://www.autostory.pl/fotelik-nosidelko-first-primeur-013kg-p-1531.html&docid=hPuCGCM0Oq4eeM&imgurl=http://www.autostory.pl/images/nosidelko_first%252520primeur_sz_LRG.jpg&w=400&h=473&ei=hSCIT7LJL8jJtAbttsGSCw&zoom=1&iact=rc&dur=1246&sig=108624268797150879450&page=1&tbnh=138&tbnw=117&start=0&ndsp=22&ved=1t:429,r:0,s:0,i:79&tx=82&ty=51
a fotelik tak: http://www.google.pl/imgres?q=fotelik&hl=pl&biw=1280&bih=685&tbm=isch&tbnid=EYbFtHw_KM6BwM:&imgrefurl=http://www.e-commerce.pl/Arti-Fotelik-samochodowy-Fibo-Jan,30772.html&docid=FQSLRKLoVhprsM&imgurl=http://www.e-commerce.pl/zdjecia/Wozki-i-foteliki/Fotelik-samochodowy-Fibo-Jan-32695-big.jpg&w=302&h=400&ei=nyCIT8XNBIbYtAbxrMCwCw&zoom=1&iact=rc&dur=327&sig=108624268797150879450&page=1&tbnh=155&tbnw=117&start=0&ndsp=21&ved=1t:429,r:1,s:0,i:65&tx=68&ty=85

• Mamusia
dodi napisał(a):
Mój mąż umie i lubi gotować, jak pracowałam i Paweł nie był na statku, to zawsze czekał na mnie gorący obiad 🙂 Teraz mam wolne, więc sama mam ochotę trochę pokucharzyć, a mąż pomaga 🙂

Wczoraj oglądałam fragment Lady Gadżet - było o fotelikach dla dzieci i zastanawiam się - razem z wózkiem kupujemy nosidełko również do przewożenia dziecka w samochodzie, ale jak długo może jeździć w nosidełku?? Kupujecie też fotelik do samochodu, czy później??

dodi te krzeselka nosidelka tylem do ruchu jazdy sa od 0 do 13kg najczesciej mozna w nich przewozic nosic i tez niektore na wozek nakladac
potem trzeba zmienic na wiekszy np taki co wkleilas
u nas bez krzeselka nie wyouszcza cie ze szpitala 🙂

• Mamusia
dodi napisał(a):
Czyli taki większy fotelik dopiero później trzeba kupić wymienić to nosidełko si? 🙂

ta tego wiekszego z auta nie yciagamy wiec jest uwazane jako tylko krzeselko do auta

tu masz troszke na termat car seat i ich grupach
http://www.childcarseats.org.uk/types/index.htm

najlepsze w grupie od zera to raczej te z systemem isofix jak macie ten system w aucie bo nie musisz za kazdym raazem przypinac krzeselka tylko wkladasz do bazy najwygodniejsze i najbezpieczniejsze

moje auto nie ma 😞 adika ma 😎 wiec jeszcze sie zastanawimy co i jak z krzeselkiem

• Mamusia
🙂 no rano mnie nie było i tyle czuyania mi zostaiwłyście 🙂

ja rano byłam w markecie uzupełnic lodówkę 🙂 byłam Z Nadią wiec to były ciężkie zakupy, ale już na szzcęscie po 🙂

fajnie jak dostaje sie ciuszki dla małego brzdąca 🙂 ja przy córci też dużo dostałam ale z drugiej strony to trochę żal mi było bo wszystko miałam i nie miaąłm co w sklepei dla niej kupić

ja dziś licytuje na allegro mega super ciuszki, 43 sztuki wszytskie w stanie idealnym albo nowe z metką wiec jakbym wygrała to chyba bym pod sufit skakała ale 8 osób licytuje wiec moz ebyc cięko ale ma wypasione rzezczy 😁 2 pary ogrodniczek , 3 pary jeansów, mnóstwo koszulek na długi rekaw i krótki koszule, sweterki i kombinezon taki mis rozmiar 6-9-12 miesiecy weic takiego szukałam

nadrobie te ponad 20 stron pozniej bo przed chwilka wrocilam i musze obiad skonczyc i na spacer z nadią wyjsc 🙂

• Mamusia
Jaaa...dzieki Kobietki za info, ze istnieje taki sklep jak Pepco!Wooow...wydalismy troszke, ale kupilismy chyba z 7 body i 2 pakacyki 🙂 Tanio jak barszcz...super! oczywiscie zaslablam, ale chociaz z zakupami w zebach 😉 No to teraz z Twoj Styl w reku jade na dzialke 🙂 Buziaki