Zaszłam wczoraj do Mothercare, bo w Smyku widziałam już praktycznie wszystkie rzeczy.
Spodobało mi się dużo ubranek i chyba skuszę się i je kupię. Nawet zwykła koszulka ma coś w sobie. Widziałabym swoje dziecko we wszystkich rzeczach stamtąd. :P
Widziałam np. coś podobnego do tych ciuszków, na które mam oko:
Baby love, moja mala to wiekszosc lata w takich rampersikach przechodzila i rzeczywiscie super sprawa. Szczegolnie dla maluchow, jeden ciuszek i ubarana.Tylko ja wiekszosc Cartersa mam.
Dzisiaj bylismy na wycieczce objazdowej hehe, tak do parku i w ogole i nam sie przypomnialo, ze jest sanktuarium dla dzikich ptakow i pojechalismy. Swietna sprawa. Mala marudzila troche ale bez goraczki...bo po lekach. Ale w domu jej nie moglismy utrzymac bo stala przy drzwiach i bye bye....a pogoda letnia.
D-Brycz, odpocznij i moze lepiej CI sie zrobi. 😘 Papa
Magda - super, ze Ella troszke lepiej! A jak ladna pogoda to faktycznie slabo siedziec home! U nas pogoda syfiasta...chlodno i leje:/ W sumie to mi ryba, bo i tak pozwolenie mam tylko na krotkie spacerki. Dzis nawet kompa nie odpalam...mam w nosie, bo dol mnie dorwal i stres:/
Baby-love - fakt, ze maja fajne ciuszki ! Ale troszke drogie sa:/ Poza tym u nas raczej dlugo upalu nie bedzie wiec watpie bys ubrala w te rampersiki duzo razy 🙂 Ja pewnie z jeden kupie..i tak raczej pierwszy miesiac-dwa bede w pajacyki i body tylko ubierac...to tak z rad moich 5 przyjaciolek i siostry 🙂
W tym tyg.przychodza te ciuszki co zamowilam..troszke juz bedzie 😉 Proszek Jelp i plyn juz kupione czekaja w szafce 🙂 Teraz tylko miejsce musze zrobic w komodzie swojej i moge prac...
wzielam goraca kapiel i troszke lepiej 🙂 ceny niektorych rzeczy mnie naprawde przerazaja 😮 np buciki dla dzieci juz chodzacych, czasem sa drozsze niz dla doroslych... ni wcale nie mowie o jakis markowych czy takich specjalnych ortopedycznych szok!
No takie ubranka to byly wlasnie super na ostatnie lato, czyli na okolo roczne dziecko...a Ella tez sierpniowa, wiec tak napisalam i zapomnialam dodac wiek 😉 A tak to racja, nie ma co sie nastawiac na upaly z naszymi niemowlakami, szczgolnie jak termin na koniec sierpnia.
Hello Kwiatuszki, wróciłam po weekendowej przerwie, zjazd odbębniony, ale to, co mnie czeka w ciągu tych 2 tygodni to olaboga - muszę do końca kwietnia oddać całą pracę i nauczyć się na egzaminy 😞 Trochę jestem załamana, ale siadam dzielnie do kompa i się nie poddaję 🙂 Więc na najbliższe dni odkładam wyprawki, ciuszki, wózki na bok i intensywnie studiuję 😉
Wrzuciłam zdjęcie brzuszka 🙂 Buziaczki na cały dzień :*
Hej Brzuszki, przez cały weekend mnie nie było i widzę że dużo przykrych spraw was dotknęło, mam nadzieję że ten tydzień będzie o niebo lepszy i nasze humorki bo mnie też ostatnio smutek dopada a jak pomyślę że jeszcze przez 2,5 miesiąca do pracy muszę chodzić to mnie to przeraża 😞 bo już ciężko te 8 godzin wysiedzieć, ale zobaczę co powie mój gin w czwartek bo może wyśle mnie na zwolnienie. Ale to też by kiepsko było bo w maju mam konkurs na wyższe stanowisko i bardzo bym chciała je dostać bo 2 lata na to pracuję ale jestem tego zdania że moja kruszynka jest najważniejsza i jak mus to mus z tym zwolnieniem
dziweczyny czy wy zapisujecie się do szkoły rodzenia? ja zapisałam się i zajęcia będą prowadzone od maja do końca czerwca więc chyba brzuszek nie będzie jeszcze tak mocno przeszkadzał hehe, szkoda tylko że nie dostałam się do szkoły prowadzonej przy szpitalu w którym będę rodziła bo tam prowadzą zajęcia położne z porodówki i słyszałam że jest na wysokim poziomie, mam tylko nadzieję że ta do której się zapisałam też będzie ok
hehehe rzeczywiscie dobrze tak pospac 🙂 Nio ja tez standard to godz 7 mąż jedzie do pracy i przynosi mi ciepla wode zeby popic tabletke na tarczyce bo trzeba ok 30 min przed jedzieniem) Nio a ja sie zwlekam przed 8 bo obowiazkowo musze juz zjesc sniadanie 🙂 Cóż taka dieta jesc zaczynam od 8 a koncze ok 23-24 heheh. 🥴 U mnie fatalna pogoda 😞 pada 😞 nio ale przynajmniej wezme sie za dokumenty i ponadrabiam troszku pracy 🙂 Pozdrawiam Was cieplutko w tak pochmurny dzien 🙂
Karioka tez o tym mysle 🙂 W srode ide na wizyte do sowjego gina i podpytam jak łożysko,to dopiero wyjdzie czy moge isc w ogole do szkoly rodzenia 🙂
no ja się zapisałam ale właśnie w czwartek spytam się mojego gina czy będę mogła wogóle chodzić, jak narazie nie maiałam żadnych przeciwskazań, no i zapisałam się na basen bo strasznie kondycja spadła już ledwo na 4 piętro wchodzę a lekarz mi powiedział że basen jest ok i nawet wskazany na moje bóle pleców także niedługo popluskam sobie tylko mam nadzieję że nie dopadnie mnie żadne zapalenie pęcherza bo na basenie to nie trudno o nie 🤢
Ja właśnie jutro wybieram się na pierwsze spotkanie w szkole rodzenia, pozwolili mi wcześniej, bo potem mój mąż wyjeżdża na 2 miesiące, a tak załapie się na kilka lekcji 🙂
Karioka basen ponoc idealny na kregosłup 🙂 Tylko ja plywac nie umiem hehe 🙂 Nio zawsze bezpieczniej zapytac lekarza, a tak zapobiegawczo na pecherz biore Femisept Uro _taka zurawinka i dodatkowo pietruszka zeby lepiej wypłukiwac 🙂 Nio bo dolegliwosci pecherza sa okropne i czeste niestety 😞
Mój gin kazał mi jeść żurawinę i profilaktycznie brać żuravit na pęcherz, a o zapalenie na basenie nietrudno. Co do kręgosłupa, to nie wiem czemu, ale od września chodziłam raz w tygodniu na basen i za każdym razem potem nie mogłam chodzić, tak mnie bolał krzyż 🤢
dodi na żurawinę i wogóle na suszone owoce patrzeć nie mogę ale słyszałam właśnie że żuravit pomaga, a w ciąży można go brać bez żadnych przeciwskazań?
Mój gin mi pozwolił brać żuravit, jeśli nie lubisz suszonych owoców, to najlepsze wyjście - któraś z dziewczyn też brała żuravit, a jeśli już dojdzie do zakażenia to mam brać urosept.
Witam Kochane po Weekendzie!!! Dziś rano dopiero wróciłam od rodzinki, szkoda tylko, że taka brzydka pogoda była 😞 ale fajnie było!!! i kuzyn ma 4-miesięczną córeczkę, słodziutka jak cukiereczek 😉 Tyle się naczytałam Was i juz nie wiem co pisać 😉 Zapomniałam...skleroza postępująca niestety 🙂 mam nadzieję, że co u niektórych z Was juz będzie lepiej a Ciebie Suuperbaba to mi szkoda bo Ty biedna wiecznie coś... 🥴. czekam na dziewczynki z wiadomosciami z USG no i może jakies fajne zdjęcia maluszków wstawią..? 🙃
Hej dziewczyny, ja kocham basen, chcialam chodzic, nawet ginia pozwolila ale jakos nie mam z kim, a samej mi za daleko... jak kupimy drugie auto to zaczne jezdzic sama 🙂 Do szkolu rodzenia sie nie wybieram, ile w ogole kosztuje taka przyjemnosc u was?
dzięki dodi za info
strzauka u mnie są 2 szkoły rodzenia na NFZ a w prywatnych to ok. 30 zł za godzine biorą sama nie wiem dokładnie tak mi moja koleżanka powiedziała. ja się zapisałam na NFZ właśnie i niby jedna szkoła przy szpitalu była bardzo zachwalana ale się już nie dostałam 😞 więc ciekawa jestem czy ta druga to fajna będzie???
To przedszkole rzeczywiście wygląda na miejsce, w którym dużą wagę przykłada się do podejścia pełnego szacunku i uważności wobec dzieci. Oparcie się na NVC i inspiracje pedagogiką Jespera Juula mogą sprzyjać budowaniu dobrej atmosfery. Ważne jest też to, że wspierają nie tylko dzieci, ale i rodziców poprzez warsztaty. To może być ciekawa opcja dla rodzin szukających spokojnego i świadomego podejścia do wychowania.
Zobacz sobie na przedszkole Pluszowy Miś pod Piasecznem w Staraej Iwicznej - https://www.przedszkole-pluszowymis.pl/. To miejsce, które podchodzi do dzieci z szacunkiem i uważnością – opierają się na podejściu NVC (Porozumienie bez Przemocy wg Marshalla Rosenberga) oraz inspiracjach pedagogiką Jespera Juula. Atmosfera jest spokojna, bezpieczna, z ogromnym wsparciem także dla rodziców (prowadzą warsztaty rodzicielskie!).
Rekomendowane odpowiedzi
baby-love
Spodobało mi się dużo ubranek i chyba skuszę się i je kupię. Nawet zwykła koszulka ma coś w sobie. Widziałabym swoje dziecko we wszystkich rzeczach stamtąd. :P
Widziałam np. coś podobnego do tych ciuszków, na które mam oko:
http://www.mothercare.com/Mothercare-Girls-Shiffli-Romper-Dress/dp/B006O8LBCS?ie=UTF8&ref=sr_1_34&nodeId=1330954031&sr=1-34&qid=1334524208
http://www.mothercare.com/Girls-2-pack-Romper-Dresses/dp/B006O8K8K4?ie=UTF8&ref=sr_1_103&nodeId=1330954031&sr=1-103&qid=1334524163
Swoją drogą fajne połączenie sukieneczki z body. :P
magdaluke
Dzisiaj bylismy na wycieczce objazdowej hehe, tak do parku i w ogole i nam sie przypomnialo, ze jest sanktuarium dla dzikich ptakow i pojechalismy. Swietna sprawa. Mala marudzila troche ale bez goraczki...bo po lekach. Ale w domu jej nie moglismy utrzymac bo stala przy drzwiach i bye bye....a pogoda letnia.
D-Brycz, odpocznij i moze lepiej CI sie zrobi. 😘
Papa
Suuperbaba
Baby-love - fakt, ze maja fajne ciuszki ! Ale troszke drogie sa:/ Poza tym u nas raczej dlugo upalu nie bedzie wiec watpie bys ubrala w te rampersiki duzo razy 🙂 Ja pewnie z jeden kupie..i tak raczej pierwszy miesiac-dwa bede w pajacyki i body tylko ubierac...to tak z rad moich 5 przyjaciolek i siostry 🙂
W tym tyg.przychodza te ciuszki co zamowilam..troszke juz bedzie 😉 Proszek Jelp i plyn juz kupione czekaja w szafce 🙂 Teraz tylko miejsce musze zrobic w komodzie swojej i moge prac...
d-brycz
ceny niektorych rzeczy mnie naprawde przerazaja 😮 np buciki dla dzieci juz chodzacych, czasem sa drozsze niz dla doroslych... ni wcale nie mowie o jakis markowych czy takich specjalnych ortopedycznych szok!
magdaluke
dodi
Wrzuciłam zdjęcie brzuszka 🙂
Buziaczki na cały dzień :*
Karioka
agadka
poranki nie sa dla mnie 🤪 chce spacccccc
jade do lekarza gadac cos o porodzie nie wiem dokladnie co i jak ale napisze potem booziaki milego dnia
Karioka
aż jestem ciekawa co lekarz będzie ci mówił, z tym wstawaniem tak rano to u mnie 9 jest ok czuje się wtedy wyspana 🙂
Karioka
magdad
Nio ja tez standard to godz 7 mąż jedzie do pracy i przynosi mi ciepla wode zeby popic tabletke na tarczyce bo trzeba ok 30 min przed jedzieniem) Nio a ja sie zwlekam przed 8 bo obowiazkowo musze juz zjesc sniadanie 🙂 Cóż taka dieta jesc zaczynam od 8 a koncze ok 23-24 heheh. 🥴
U mnie fatalna pogoda 😞 pada 😞 nio ale przynajmniej wezme sie za dokumenty i ponadrabiam troszku pracy 🙂
Pozdrawiam Was cieplutko w tak pochmurny dzien 🙂
magdad
Karioka
no ja się zapisałam ale właśnie w czwartek spytam się mojego gina czy będę mogła wogóle chodzić, jak narazie nie maiałam żadnych przeciwskazań, no i zapisałam się na basen bo strasznie kondycja spadła już ledwo na 4 piętro wchodzę a lekarz mi powiedział że basen jest ok i nawet wskazany na moje bóle pleców także niedługo popluskam sobie tylko mam nadzieję że nie dopadnie mnie żadne zapalenie pęcherza bo na basenie to nie trudno o nie 🤢
dodi
magdad
Nio zawsze bezpieczniej zapytac lekarza, a tak zapobiegawczo na pecherz biore Femisept Uro _taka zurawinka i dodatkowo pietruszka zeby lepiej wypłukiwac 🙂 Nio bo dolegliwosci pecherza sa okropne i czeste niestety 😞
dodi
Karioka
dodi
MoniaC82
Strzauka
Do szkolu rodzenia sie nie wybieram, ile w ogole kosztuje taka przyjemnosc u was?
Karioka
strzauka u mnie są 2 szkoły rodzenia na NFZ a w prywatnych to ok. 30 zł za godzine biorą sama nie wiem dokładnie tak mi moja koleżanka powiedziała. ja się zapisałam na NFZ właśnie i niby jedna szkoła przy szpitalu była bardzo zachwalana ale się już nie dostałam 😞 więc ciekawa jestem czy ta druga to fajna będzie???
dodi