Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Superbaba może mi łatwiej rozpoznać;p bo mnie rzadko boli cokolwiek. ;p od jakiegoś czasu interesuję się biochemią i zdrowym odżywianiem, więc już trochę wiem co się z czego bierze i dzięki staram się zapobiegać nieprawidłowościom w swoim organizmie. Na wizycie z reguły lekarz potwierdza mi to co już sama wcześniej zauważyłam. Zawsze chodzę na nie z moim partnerem razem, a on to już w ogóle jest skarbnicą wiedzy na temat zdrowia, więc często konsultujemy wszystko z lekarką dokładnie, czasem nawet wybuchają gorące dyskusje. :P

• Mamusia
No cena to największa przeszkoda, ale temat chodzi za mną odkąd przeczytałam książkę "Bez mojej zgody" o dziewczynce chorej na białaczkę... I jeszcze ostatnio koleżanka mi powiedziała, że się na to zdecydowali - przechowanie wynosi 1600 zł na 5 lat.

• Mamusia
Z tej szkoly rodzenia raczej zrezygnujemy bo musialabym chodzic sama, z reszta polowa z tego dlamnie nie przydatna jak bede miec cc, a babcia pielegniarka i zawsze pomoze, odchowala 4 wnukow i 3 corki 😉

Ja dzis na poprawe humoru przeszlam sie do fryzjera i zrobilam grzywke, wygladam zupelnie inaczej 🙂 maz mnie zabije jak zobaczy, bo nie podobaja mu sie grzywki, hehe :P

• Mamusia
Baby-love z tymi lekarzami to racją są głónie po to jak dziej sie coś złego, ty mas zprzynajmniej 1 na 3 tygodnie 30 minut wizytę, ja jutro jade i polozna zbada ukier i ciesnienie a jak wejde do lekazra to on zapyta jak sie czuje czy jest wszytsko dobrze i penwie zmeirzy mi brzuch cała wizyta max 5 minut, tylko wizyta z usg jest dłuższa bo około 10 minut wiec widzisz i tak masz szczescie ze masz przynajmniej dlugie wizyty 🙂

dodi krew peowinowa faktycznie jest to cos co moze byc bardzo cenne ale to dosyc spory wydatek, słyszłąm o rodzicach którzy by ratowac chore dziecko zachodzili w ciaze zeby pobrac krew pepowinowa od nowego dziecka

• Mamusia
No szkoła rodzenia przy cesarce może rzeczywiście mniej przydatna, ale o karmieniu i pielęgnacji dziecięcia też tam chyba mówią 🙂 Ja mam zamiar chodzić sama i nie widzę w tym najmniejszego problemu - w końcu to ja będę rodzić, a nie mąż 🙂 On może załapie się na kilka spotkań, ale jeśli nie, to trudno 🙂

• Mamusia
No fajnie mam fajnie z nim. :P Dopóki go nie znałam kompletnie nie interesowało mnie to co jem i w ogole, a teraz czytam skład każdego produktu. Czuję z nim bardzo bezpiecznie, bo zawsze czuwa nad tym, żebym nie jadła jakiegoś syfu i czuła się dobrze. 🙂 A zdrowie całej naszej rodzinki to podstawowy krok do pełni szczęścia. 🙂

• Mamusia
maiha napisał(a):

dodi krew peowinowa faktycznie jest to cos co moze byc bardzo cenne ale to dosyc spory wydatek, słyszłąm o rodzicach którzy by ratowac chore dziecko zachodzili w ciaze zeby pobrac krew pepowinowa od nowego dziecka

Właśnie o tym jest tak książka Jodi Picoult "Bez mojej zgody", w sumie ratowanie życia też ponosi wielkie koszty, ale oczywiście nikt nie chce i nie zakłada żadnych chorób, strach o tym myśleć.

• Mamusia
Strzauka napisał(a):
Ja o tej krwi pepowinowej nie myslalam... Jednak to bardzo duzy koszt, raczej watpie, ze sie na to zdecydujemy...

Dodi napewno mowia nie tylko o porodzie ale chyba glownie 😉 a jak polowa zajec ma byc bez sensu to szkoda mi czasu i kasy 🙂

Wiadomka 🙂 Swoją drogą ciekawe, czy czegoś się nauczę na tej szkole rodzenia, jedna koleżanka mówi, że dużo jej to dało, druga, że niedużo 🙂 hihi okaże się 😉

• Mamusia
Ja będę chodzić z mężem, bo myślę, że to jemu głownie się przyda :P W końcu uczą tam troszkę o podnoszeniu dziecka, przewijaniu, kąpaniu i ogólnie takie tam pierdy 🙂 Moja kumpela miała cc, a i tak poszła na szkołę rodzenia i sobie bardzo chwaliła...więc ja obojętne od sytuacji z łożyskiem idę sobie zobaczyć co ciekawego będzie 🙂

A ja mam kurde obydwu ginekologów 25.04:/ Zła jestem, bo tak akurat wyszło mi z umawiania - do tej z Medicoveru to masakra się umówić, więc jak dorwę wizytę to nie patrze na termin tylko klepię od razu! No i będę cholera miała 2 grzebania w tym samym dniu..grr:/ No nic to...

• Mamusia
Strzauka ja uwielbiam grzywki, sama bardzo długo miałam i się super w niej czułam 🙂
A u nas na szkole chyba nie trzeba chodzić na wszystkie spotkania nawet, można sobie wybrać i tylko za nie zapłacić.
Superbaba, a czemu aż 2 wizyty - chodzisz do 2 lekarzy? Ja mam teraz USG w czwartek 19.04 niby połówkowe, bo tamto zrobiłam po kryjomu hihi 😉

• Mamusia
Dodi - pisałam kiedyś, że ciążę prowadzę prywatnie u lekarki ze szpitala, gdzie będę rodzić...natomiast mam drugą ginekolog od ciąży z Medicoveru, gzie mam ubezpieczenie z pracy 🙂 Dzięki temu mam wszystkie badania krwi za darmo...no ale też muszę się u niej pokazać raz na miesiąc lub półtora 🙂 Ale to świetna lekarka - też bardzo polecana, więc jak dla mnie super bo mogę skonsultować i z nią wszystko! No i jednak miałam troszkę szczęścia - zwolniła się do niej wizyta w ten piątek, więc nie będę miała 25.04. podwójnego grzebania :P

Ja lubię grzywki, ale u kogoś...sama z grzywą czułam się fatalnie 🙂

• Mamusia
Hej dziewczyny! 🙂 trochę musiałam nadrobić i już nic nie pamiętam, ale to chyba normalne. Przykro mi ze u niektórych z was tamten tydzień był niezbyt udany , a zarazem życzę aby ten był bardziej udany 🙂 A co mam podać do tej tabelki ? I co to za tabelka ?

• Mamusia
Witam dziewczynki po 2 dniowej nieobecności 🙂 od 15 Was czytam by nadrobić.
Gaja gratuluje poznania płci - Twój synek waży tylko 2g więcej od mojego, ale w wymiarach są różni, bo mój ma mniejszy obwód brzuszka a głowy większy. Mi wagę synka obliczali na podstawie różnych parametrów i był tam też wymiar kości udowej ( może lekarz zmierzył, tylko nie napisał Ci). A przełączał Ci na 3D?
superbabeczko- ja też w wynikach miała podwyższone leukocyty i nie zrobiło to na lekarzu żadnego wrażenia. Gdyby to były jakieś super wysokie liczy to znaczy , że jakaś silna infekcja, a tak...stan biegunki mogło to zaburzyć , albo zapalenie dziąsła, katar.
czarnyloczek- ja się tak wpatrywałam w zdjęcia na którym jest piesek i się zastanawiałam żywy czy maskotka, ale rewelacyjnie wyszedł 🙂 A w ogóle super fura, kolor piękny.

• Mamusia
Gaja Gratuluje zdrowego chlopczyka!!
Suuuperbaba Na usg tym genetycznym u innego lekarza niz ten do którego chodze co miesiac po wymierzeniu wyszlo ze lozysko jest 4 cm na szyjka i nie ma cch przodowania, ale ja juz po tygodniu wkrecilam sobie film ze moze znow sie obnizylo 😞 i tera czekam na wizyte w srode i jak mi powtierdzi ze juz jest ok to sobie odpuszczam 🙂 Nio a leukocyty tez mialam ciut podwyzszone ale nie patrza na to specjlanie bo t nic takiego 🙂
Nio jeszcze coisk mialam napisac ale zapomnialam 😞
ahahhaha wózeczek super!!!!