Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Czarnyloczek - no sliczny synus z interesem 🙂 Fajny lekarz, ze tak kombinowal...

No ja nadal nie zdecydowalam gdzie lezc - zwlaszcza ze za tydzien znow musze do tej prywatnej po zwolnienie:/ Ale ta z Medico raczej usg nie zrobi...no i tak sie ciagle z ta decyzja boksuje nooo 😞 Ale
Sama jechac to tez nie fajnie..nie siedzialam za kierownica wieku a to jednak kawalek jest;/Shit! Zjadlam kolacje i znow boli..skatuje sie normalnie 😞

Magdaluke - napewno Luke sie nie obrazi za brak tortu 🙂 Ucaluj go mocno i zapomni od razu..i zloz zyczonka od nas!!!

• Mamusia
Czarnyloczek ale masz przystojniaka w brzuszku 😉

ja też już po wizycie, mały prawie 700g, zdrowiutki, a jakie ma gigantyczne stopy - aż lekarz nie mógł przeżyć, mają 5cm, hehehe 😁
A tu przedstawiam paniom Damianka:

[IMG]http://i40.tinypic.com/2ez31ph.jpg[/IMG]

• Mamusia
magdad lece w sobote wiec spoko 🙂

ale dziekuje wszystkim za zyczenia milego lotu heh przydadza sie potem tylko mnie jeszcze nie wyganiajcie :P

czarnyloczek ale suuuuper duuuzy juz jest 🙂 super no i centymetr interesu juz teraz.... 😁 ladnie ladnie...

magdaluke napewno ci wybaczy

strzauka 5cm :O omg to juz prawie wieksze niz moje hahahah mowie mezowi a on ze bedzie koszykarzem 🙂 sliczne masz te zdjecia az wam zazdroszcze i tez duzy chlopak....

• Mamusia
5 cm? Wow, aż wzięłam linijkę i odmierzyłam. To jak taką stópką kopniaczka da to na pewno wyraźnie czujesz 🙂
Czarnyloczek 1 cm to już coś, ma czym się facet już pochwalić 🙂

Dziewczyny mi jak tylko sni sie teraz dziecko, to wciąż w temacie karmienia- albo, że idę nakarmic, albo, że zapomniałam nakarmić, albo, że zastanawiam sie jak karmić. A tak świadomie nie myślę na co dzień o karmieniu, ciekawe co to może oznaczać. Nie miałam innego snu z dzieckiem nie związanego z karmieniem

• Mamusia
Strzauka i Czarnyloczek ale wam rosną zuchy 🙂 Niesamowite, jak szybko teraz dziecko rośnie, ostatnio nasze pociechy miały około 400g, a już prawie 2x większe! Strzauka twój Damian to chyba jakiś koszykarz będzie 😉

Ja dziś rzucam magisterkę w pizdu i robię przerwę, czas nadrobić prasowanie, zrobić obiad i trochę ogarnąć chatę. Przyznam się, że mimo różnych dolegliwości, to czuję się w ciąży jak milion dolarów i nikt mi nie wmówi, że dziewczynki zabierają urok! 😜 Pozdrowienia ze słonecznego Elbląga 🙂

• Mamusia
dodi zazdroszczę zapału! ja w tej chwili leżę w łóżku z laptopem na kolanach i sądzę, że ta pozycja zmieni się może koło 13... i na pewno nic nie będę dziś robić... Chyba, że wreszcie posortuję fotki ze ślubu i pójdę je wydrukować, bo album nadal czeka na uzupełnienie 😉

Mój mąż zabrał dziś do pracy połowę zdjęć z wczorajszego żeby się pochwalić synkiem kolegom, hehehe 😉

• Mamusia
Dzien dobry wszystkim sierpniowym mamusiom i brzuszkom 🙂
Czarnyloczek i Strzalka super, ze maluchy sa zdrowe 🙂 Zapowiadaja wam sie dorodne chlopaki 😉 Fotki tez macie fajne i az wam pozazdroscilam.
Mi sie dzisiaj paskudna pogoda trafila na wolny dzien, ale maz tez ma wolne, wiec moze go wyciagne na male zakupy dla maluchami, bo samej sie jakos nie chce. Ja jakos ogolnie mam ostatnio kiepski nastrojow, bo troche martwie sie o synka, bo jakos ostatnio rzadko sie do mnie odzywa w ciagu dnia 😞 Niby raz na jakis czas malego kopniaczka mi strzeli, ale jeszcze tydzien temu to go czulam prawie non stop. Wiem, ze panikara ze mnie, ale chyba my sierpnioweczki tak mamy

• Mamusia
Hej Mamuski 🙂
Dodi - ale Ci zazdroszcze wspanialego samopoczucia i sil! 🙂 Oby tak dalej!!! Ja pomijajac ze ciagle cos boli i brak sil, to jeszcze ciagla panika i strach:/ Pewnie przez nerwice taki moj urok zasrany 🙂

Strzauka - super, jak chlop bedzie wysoki..ja tam uwielbiam wysokich facetow i prawie kazdy mial min 182cm, a byl i 190 🙂 Moj maz ma 184cm i jest git! Co to rozmiaru stopki to Helenka dokladnie koniec 21 tyg miala 3cm, wiec tez jak jaki gollum!:P Ale lekarka powiedziala, ze to w normie..hehe 🙂

Obudzilam sie na chwilke, bo musialam podjac decyzje co z lekarzem i jade jednak do swojej priv na 19..poprosze o usg itd, bo oczywiscie gazy i bole od rana mecza:/ Ta druga ginke i tak mam kontrolnie w piatek to w razie co obgadam po raz drugi! Zaraz chyba jeszcze kimne 🙂

Maz wczoraj trzymal reke, zeby zobaczyc co tak czasem narzekam na Helcie i byl przerazony, ze ona faktycznie wije sie i rzuca na samym dole jak piskorz! To sa te nieprzyjemne kopniako, bo tam po prostu boli:/ Ale w ciagu dnia to tak milo pokopuje wyzej 🙂

A faceci to jednak inne istoty 🙂 Pokazalam wczoraj te cudne ciuszki..ja sie przy nich rozkleilam 🙂, a maz, cytuje: "no ladne"! hahaha...
Buziaki i milego dnia:*

• Mamusia
anyaz ja też tak miałam, że ostatni tydzień mały słabiej kopał, a wcześniej to całodobowe maratony konkretnych kopów, ale już widzę, że się na powrót rozkręca i zaczyna wariować, więc nie przejmuj się, bo u CIebie pewnie będzie podobnie - ważne, że w ogóle czujesz ruchy 🙂

suuperbaba faktycznie Twój mąż emocje pokazał, hehe - dobrze, że powiedział, że ładne a nie że paskudne 😉

• Mamusia
Strzalka moze moj Maluszek tez sie wkrotce rozkreci 🙂
Co do facetow to rzeczywiscie sa jak z innej planety, bo moj to tylko mowi ,,no co tam znowu wymyslilas" , a jak juz cos mu pokaze to slysze tylko ,,aha" lub tak jak twoj Superbaba ,,no ladne" 😁

• Mamusia
A mój jak kupowaliśmy pierwsze ciuszki w H&M sam przynosił sukienusie i to nawet ładne 😉 I w Pepco też wybierał ze mną 🙂 Zajadam naleśniki na śniadanko 😆

Amelia ja nie mam jakiegoś bardzo twardego... Ale z czasem brzuszek chyba twardnieje? 😮

• Mamusia
Dodi - no bo body w Pepco tez dam wybieral, ale ogolnie to nie jest facet z typu specjalnie smocjonujacych sie 🙂 Chyba sie juz przyzwyczailam, ze mniej pokazuje emocje..taki typ, ale tak naprawde wszystko przezywa, mocno sie troszczy, pomaga i wspiera 🙂

Co do twardosci to ja nie wiem...czasem czuje taki napiety, ale chyba nawet nie macam go dla spokoju 🙂

• Mamusia
amelia11111 napisał(a):
Dziewczyny, z góry przepraszam, że wtrące nowy wątek. Mam do Was ważne pytanie. Macie twarde brzuszki czy raczej normalne? Bo mnie się często zdarza mieć twardy, słyszałam, że to nie dobrze..i troche się zmartwiłam..

amelia ja tez slyszalam z twardniejacy brzuch to zle bo to skurcz a ja prawie codzinnie wieczorem mam twary i to tak od samej gory gdzie jeszcze dzidzia nie dochodzi nie czuje zadnych skurczow wiec nie wiem co to ale ide do lekarza jutro po l4 i zamierzam zapytac a jak sie polozysz to robi sie miekki?bo u mnie tak najczesciej jst ..moze to normalnE????!

• Mamusia
amelia11111 napisał(a):
właśnie różnie to bywa.. teraz mam miękki ale wczoraj jak leżałam wieczorem to stwardniał mi strasznie. Powiedz jak wrócisz od lekarza.. też słyszałam o tych skurczach i martwię się. Słyszałam, że przy tych dolegliwościach trzeba dużo leżeć..

wiesz co ja tak mam juz od poczatku prawie az sama sie dziwilam jak moge miec takie twardy brzuch tak wczesnie ale tak jak mowie najczesciej wieczorami i nie jak lezalam wiec chyba to nic strasznego nie jest?! wglada na to ze tymasz podobnie....ale nie pamietam zebym tak miala ostatnio wiec chce zapytac tylko wiesz jak to z tymi naszymi lekrzami napewno mi powie wszystko ok a na usg w polsce ide dopiero na poczatku maja to sie dokladnie dowiem

a teraz mi tak przyszlo na mysl....zeby jak bedzie taki twardy to wez sobie z 2 nospy i zobacz czy przejdzie....

• Mamusia
Czesc dziewczyny 🙂
Mój tez wybeiral w Pepco 🙂 i zawsze oglada zakupy ale o komentarz barzdiej rozbugowany niz: "no bedzie" to ciezko hehehe
Kusilyscie tak wczoraj tymi lodami ze wlasnie wrocilam z deseru lodowego z bita smietana mmmmm
Nio a a Amelia ja tez mam twardy brzuszek i lekarz to tlumaczy szczupla budowa i ze dzieciaczek sie wypina, ale dzis jestem na wizycie to troszku podpytam 🙂

• Mamusia
No wlasnie Amelko -moze bierz profilaktycznie nospe raz lub dwa dziennie?To pomaga rozluznic brzuszek..moja kumpela ma taka kuracje na stale wlasnie.Jakby co to moge spytac dzis lekarki ok?Mam wizyte na 19! Moj czesto jest po prostu taki mocno napiety, ale tym sie jakos nie martwilam, bo nie wiedzialam ze powinnam...haha...no to mam kolejna rzecz do ew.nerwow 🙂
Dzis nie podaruje dr i wypytam/wymecze o wszystko! Najgorsze tylko, ze musze kawal jechac i to sama, bo maz bez urlopu, przyjaciolka i rodzice nie moga:/No nic..musze dac rade 😞