Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
magdaluke napisał(a):
Dodi, to troche beznadziejnie, bac sie, ze nalot zrobia...

No strasznie, dlatego ja byłam taka załamana, jak mi wpisał 1, bo mojego męża wtedy nie było, a ja musiałam sama robić zakupy, wyprowadzać psa i jeździć 300 km na studia.

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
No z ta 1 na zwolnieniu to kicha..dobrze, ze mimo lezenia mam 2!!!

A w ogole smieje sie, bo maz pakuje ksiazki do kartonow i bedzie wywozil do chalupy - co by zrobic miejsce ba ew.wozki i inne rzeczy Helenkowe..i wlasnie znalazl moja magisterke :P Miala 108 stron, ale jak mowilam: test, wykresy itp 🙂

Wlasnie - Agadka nie dala znaku zycia:/Aguska tez baluje...

Amelka - jakby bylo b.zle z szyjka to lekarz kazalby Ci lezec plackiem i zalozyc pesar - takie zaszycie!Daj znac ile masz i czy zamknieta..

• Mamusia
Magdaluke - ha ha ha 🙂 Mi sie dla odmiany w nocy zdarzalo zjesc kawalek suchej bulki i tez nie umyc zebow i pasc! No coz...dziwne zachowania widac mamy w hormonach :P

Mnie wlasnie Helenka nawala na samym dole w lonie...az za przeproszeniem w tylku czuje:/ Nie lubie, jak tam mnie kopie, bo wydaje mi sie ze wychodzi...i jest nieprzyjemne!

• Mamusia
Dziewczyny zostawiłyście mi ponad 10 stron do nadrobienia więc czytam i na bieżąco odpisuję na wszystko, hehe

baby-love to co ile chodzisz na wizytę? mnie zapisuje od razu bo nie mogę mieć żadziej niż co 4 tygodnie 🙂

d-brycz hehe no faktycznie u mnie na suwaczku już poniżej 100 dni to wydaje się jakoś strasznie mało 😁
buahahahahaha normalnie padłam jak przeczytałam o tym szukaniu telefonu, aż musiałam mężowi przeczytać 😁 😁 😁
i duża córeczka! super 😁

Karioka
lekarz pewnie bez problemu da Ci L4 - wcześniej mogłaś się czuć ok a im później tym ciężej, więc na pewno nie będzie robił problemów 🙂

dodi to zależy od Uczelni i promotora. Mój licencjat miał 72 strony, inżynier 97, a magisterka koło 80.

Monia gratulacje dla córci 🙂

amelia to musisz dużo leżeć! to podstawa przy skracającej szyjce...

magdaluke
ja w nocy jak mam napady głodu to zjadam Danio i też mi się zdarzało być w takim amoku, że zębów nie umyłam i dalej w kimę 😉

maiha a co to za wstyd, że masz technika?

mój Dawid to już planuje co będzie małemu kupował. Na pierwsze urodziny pewnie kolejka lub sterowany helikopter 😉
Dziś spędziłam cały dzień z kumpelą, ale się nagadałyśmy 🙂 potem wieczór z mężulkiem - fajny dzień 🙂
Dziewczyny piję ten syrop Prenalen i puki co zdrowa jestem (choć mąż nadal kaszle).
Czas spać 🙂 dobrej nocki Kochane :*

• Mamusia
Kurcze - narobiłas mi Strzauka smaka na DANIO 🙂 Musze jutro kupic...ja narazie zjadlam kisiel.

Uff...zrobilam duze zakupy Helenkowe na allegro! Mamy juz sporo rzeczy w zwiazku z tym: 2 x koc,
2 x reczniczek z kapturkiem, niedrapki, czapeczki, skarpetki, rajstopki, sliniaczki, ceratka, przewijak i frida do wyciagania glutow. Zostana mi kosmetyki, butelki, smoczki, posciel itp...jak przyjda to odhacze wszystko na swojej gigantycznej liscie "Co kupic bobasowi" 🙂

• Mamusia
Czy ja wiem...niektóre babeczki tu to maja prawie całą wyprawkę 🙂 Ja głównie ciuszki już mam, bo troszkę kupiłam a sporo dostałam..a jak patrzę na tą listę to i tak nie mam nawet połowy :P A tak w ogóle to po prostu za jednym zamachem zamówiłam u jednego sprzedawcy na allegro większość i już...niech leży! Musze to podzielić na raty...co miesiąc coś innego kupię, bo bankrutem zostaniemy!

Żeby tak mi się zachciało spać nooo..a rano o 7 pobudka, bo do neuro do instytutu:/

A Amelka nas nastraszyla i uciekla, nie powiedziala co z ta szyjka...:/ Tak czy siak Kochana - polefuj ile sie da, bo to napewno na ta skracajaca sie nie zaszkodzi 🙂

• Mamusia
A ja zrobiłam krok do przodu w wyprawce - sporządziłam listę! Ha! :P

D-brycz ależ Ci córa rośnie, jak na drożdżach 😁 Super 😁 Ciekawe jak tam moja - jutro zobaczymy ile jej sie przytyło bo mamusi to chyba sporo :P
Amelka poleguj sobie i nie stresuj się. A to chyba już sie powoli będzie szyjka skracać? Nie wiem zresztą jak to jest... Jak nie zapomnę to jutro gina podpytam.
Dobranoc kochane :*

• Mamusia
Dzień dobry 🙂 ale cisza od rana... jestem dzis pierwsza 😆 no tak ...Suuperbaba u lekarza to dlatego się udało 😜 , Ja od 7 na nogach i tak się kręcę, córka w przedszkolu a mąż w pracy. Muszę się wziąć za sprzątanie ale pogoda dziś do niczego, pada deszcz i tylko spać bym mogła ale sąsiedzi z góry nie pozwalają bo od rana muzę głośno zapodają 😮 , wykończą nas kiedyś tymi hałasami, Nirmalka jak tylko wrócisz od gin to zdaj relację jak tam Twoje maleństwo. Dziękuję kobietki za miłe słowa o mojej córci, faktycznie jestem z niej bardzo dumna 🙂 Nie wiem za kim jest tak wszechstronnie zdolna???? 😜 pewnie za mamusią 🙃 hehe

• Mamusia
🙂 i Ja jestem 🙂

ja tez trochę dom ogarnę i zabieram się za prasowanie pierwszej wypranej sterty cisuzków juz dla Adasia jak zaczełam prac ubranka po Nadii to stwierdziłam ż eAdaś nie ma szans wszystkiego załozyć;/ tyle tego jest, narazie tylko 2 pralki wyprałam ale jeszcze z 5 bede musiała wrzucic zeby wszytsko uprac 😮

Superbabo daj znac jak po lekarzu będziesz 🙂 oby wszystko dobrze

• Mamusia
Upraszam sobie Monia - nigdy pierwsza nie bywam, no spie do 11-12 🙂)) Potem juz aktywna, bo ciagle w lozku leze z kompem :P
Ja dzis tylko u neuro..kontrolnie..oczywiscie kazdy ma w dupie, ze ciaza i to zagrozona..czekalam 1,5 i juz mialam wyjsc ze zlosci:/ Panstwowa sluzba zdrowia, a pacjwnci nie lepsi bo udawali, ze nie widza..nc:/ Wracamy do domku, bo musze teraz polezec po tej jezdzie i siedzeniu! Milego dnia i buziaki!

• Mamusia
hej 🙂
a my dzisiaj z mężem jedziemy obczaić wózek taki o - http://tablica.pl/oferta/sprzedam-wozek-tako-jumper-gt-3w1-ID10svx.html#34841b6d;r:6;s:223
I dostałam wczoraj od teściowej 2 czapeczki i 3 pary skarpetek 🙂 to z ubranek w sumie na początek zostały tylko śpioszki, sweterek, sukieneczki z dwie i śpiworek 🙂

• Mamusia
superbabo szkoda twoich nerwów

Ja wczoraj byłam na zakupach w markecie i chciałam podejść do kasy pierszeństwa w końcu mi sie nalezy 🤔 podjeżdzam a tam oczywiście kilka osób ale nikt nie był uprzywilejowany żeby z tej kasy skorzystać ale ok to pomijam i podjeżdżam wózkiem i równoczesnie ze mną podjechał taki facet i mówi do mnie "niech pani sobie idzie do innej kasy" i chamsko wjechał mi w kolejkę ale nie miałam ochoty na jakieś kłótnie więc skorzystałam z innej kasy, i nawet lepiej an tym wyszłam bo ja już płaciłam za zakupy a ten facet dopiero na tasmę zaczął się wykładać ale chamstwo jego mnie wręcz śmieszyło

• Mamusia
Jak czytam czasem Wasze wypowiedzi o chamskich ludziach to aż ciśnienie mi skacze 😠 Nie nawidzę takich prostaków 😠 Ale jak idę do tesco i się dobrze czuję to sobie postoję w kolejcę spokojnie, ale jakbym była zmęczona i bym stała z mężem... Ojjjjj 😁 Ten to by rozróbę zrobił że szok jakby trafił na niego taki koleś 😉
Może jak będę już w końcówce to wtedy ale teraz jest oki.
Superbaba no niestety ludzie coraz częściej są ślepi na takie sprawy 🥴 Odpoczywaj sobie 😘

• Mamusia
Witajcie dziewczęta 😉
Maiha kasy z pierwszeństwem są też dla inwalidów więc może tam wszyscy z grupą inwalidzka stali :P A u lekarza Superbabo to wszyscy schorowani i muszą czekać, a Ty młoda to Ci lżej bo przecież ciąża nie choroba :P Takie jest ludzkie podejście niestety i ludzie potrafią być chamscy. Niektórzy jeszcze stwierdza "Nie trzeba było nóg rozkładać"... Ja do tej pory raz zostałam przepuszczona w kolejce o czym niedawno zresztą pisałam, ale widać było, że kobietka taka dobra dusza 🙂
Monia na pewno napiszę co u Michasi, ale to dopiero wieczorem bo od 16 gin przyjmuje więc nie wiem jak mi się uda wejść a potem jeszcze jakieś zakupy 😉
A tak mi się przypomniało... na czym stanęło z wymianą nr telefonów?

• Mamusia
D-brycz to rośnie Ci duża córa 🙂

Maiha na chamstwo ludzi nie ma rady, ja pewnie też bym dała spokój i przeszła do innej kasy bo szkoda nerwów na takich ludzi, ale gdyby był tam mój mąż to na pewno by nie odpuścił.

Suuperbaba z naszą służbą zdrowia tak już jest, jak się idzie do lekarza to trzeba mieć duuuużo cierpliwości.

• Mamusia
No chamstwo okropne! Zwlaszcza, ze ja z takich co to bez powodu sie nie pchaja bez kolejki, a i sama przepuszczalam ciazowki i chorych ludzi. Zreszta na poczatku ciazy, jak nie wiedzialam o lozysku itp - to normalnie stalam i czekalam na swoja kolej...ale ludzie sa coraz bardziej nieczuli:/ Do tej pory pamietam, ze w pociagu to ja ustapilam miejsca ciezarowce bo faceci i mlodziez udawali glupa:/ Zal...
A teraz cos mnie brzuch zaczal bolec..mam nadz.ze zaraz zalegne w lozku! Ale jedziemy i jedziemy...

Akinimod - nie znam wozka..a czytalas moze jakies opinie o nim?Moze na ceneo zerknij..ja zawsze wole zobaczyc, co inni uzytkownocy maja do powiedzenia na temat ronych rzeczy 🙂Zazwyczaj sie sprawdza...

A w ogolw to 4nula cos pisala mi, ze tez ma nisko lozysko i zalecone lezenie..oby chociaz to "przodujace" ja ominelo, bo jedno i drugie to nie to samo jak sie okazuje 🙂

Mega dzisiaj zimno na dworze...wiatr lodowaty, pochmurno..wiec nawet nie zal braku spaceru! Dzis mam nerwowo gorszy dzien..wszystkiego sie boje i z wszystkiego denerwuje:/ Jak w sinusojdzie w tej mojej ciazy :P Buziak

• Mamusia
ja Wam muszę powiedzieć, ze jeżeli chodzi o przywileje w czasie ciąży to chyba juz powoli to zanika , chociaż byłam wczoraj mile zaskoczona jak czekałam na córkę na korytarzu w Domu Kultury to pani około 50 lat ustąpiła mi miejsca 🙂 ale poza nią młodsze kobiety i faceci udawali, że mnie nie widzą, ale jezeli chodzi o wizyty u lekarzy to niestety nikt nie przepuści swojej kolejki, kilka razy czekałam w szpitalu jak miałam badania dodatkowe na toxo i nikt się nawet nie zainteresował 😞 a jak byłam na glukozie to rozpętała się kłótnia bo czy ciężarna czy nie to na glukoze wchodzi bez kolejki ( nawet wisiała taka kartka) i akurat było chyba z 6 kobiet w ciąży i ludzie sie burzyli, że muszą wpuszczać bez kolejki i jedna pani stwierdziła, ze co drugą osobę powinno się wpuszczać, więc wyszła pielęgniarka i "delikatnie " pani wytłumaczyła, że po glukozie trzeba siedzieć jeszcze 2 godziny i zeby się nie denerwowała 😁

• Mamusia
Hej kobitki
Teraz nie ma ulgi dla ciężarnych, ja 2 godzin stałam ( stałam nawet nie siadłam bo państwo sie rozsiadło na krzesłach) w przychodni w towarzystwie kaszlących kichających pacjentów po wypisanie jednej recepty. Najlepsze było to , że po godzinie poszłam do pielęgniarki i mówię, że jestem w zagrożonej ciąży z chorym kręgosłupem i czy by mogła mnie wpuścić bez kolejki, a ona na to, że trzeba czekać. Brak taktu zrozumienia.
Mój mąż postarał się dla swojej żonki i załatwił całą lodówkę tortów lodów rolad sajgonek warzyw mrozonych. Z racji swojej pracy dostał jakąś ulgę i wszystko mógł kupować po 1zł. Co nam się nie zmieściło do rodziców zawieźliśmy. Mam cukrzyce murowaną

• Mamusia
Nirmala nie, to nie była kasa dla inwalidów tlyko dla kobiet w ciaży i osób z małymi dziecmi 🙂 ale przede mna głównie smai faceci stali i jedno małżeństwo bez dzieci;;/ ale poszłam do innej kasy a niehc maja jak tak im spieszno

u lekarzy te znie puszczaja ja byłam w ubiegły czwartek u endokrynologa i podeszłam do okienka to mi pielegniarka widząc ze ejstem w ciazy z chamskim usmiechem powiedziała ze mam przejsc pod pokoj 216 i zapytac kto osttani ( przede mną 30 ludzi i siedziałam 2 godziny czekając na swoją kolej , były panie które mówiły żeby wejść bez kolejki ale wolałam odczkeąc jak inni niż słuchac głupich komentarzy) teraz w poczeklaniach ludzie udają ze nie widzą naszych duzych brzuchów 😠