Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Magdaluke wiem co czujecie, bo jak uczyłam mojego podopiecznego robienia na nocnik to ze szczęścia skakałam i mało co się nie popłakałam 🙃 W porównaniu z rodzicami małego 🥴
Z ciuszków jestem bardzo zadowolona 😉 Poza tym przed chwilą wygrałam aukcje na allegro za grosze 🙃
Pisałam do Moni czy wszystko oki i napisała że ma siostrę z chrześniakiem u siebie więc odezwie się w niedzielę i pozdrawia wszystkie 😉

• Mamusia
oj widzę że dziś ciężki dzień co dla niektórych kobitek 😞
Magdad co za wredne babsko z tej kobiety, najgorsze że sama w ciąży to powinna zrozumieć że nie każda przebiega tak kolorowo i że niektóre kobitki naprawdę się poświęcają, szkoda słów i nerwów na takie!
Ciuszki świetne aż sama się chyba wybiorę do Pepco 🙂
Megi mam nadzieję że już wszystko dobrze, aż się wystraszyłam jak przeczytałam twój post,uważaj na siebie dziewczyno i oby było już lepiej.
dziś u nas deszczowo ale chociaż jest czym oddychać, dobrze że dziś sama nie byłam do południa bo moja mama przyjechała i nawiozła smakołyków z działki 🙂 Ale teraz znów sama jestem 😞

• Mamusia
Do tej pory było wszystko ok więc mogłam chodzic do pracy bez problemu. Jak mnie przyjęli to wogóle nie mieli gdzie mnie położyć dopiero o 23 znaleźli mi jakieś łóżko i wstawili do pracy sali. Była taka jedną baba że powiedziała po co dzwonilam skoro nic mi ni jest i dlaczego nie mam nic na przebranie byłam tak na nią zła że odpowiedzialam w złości że Wracalam z pracy i nie planowała wyladowac w szpitalu. A dzisiaj czytam na karcie wypisują że podejrzewali zagrożenie porodem przedwczesnym ale naszczescie się ułożyło trochę mnie półkuli dawali jakieś zastrzyki w ramie. Teraz mam się oszczędzać jeść lekkostrawne rzeczy mam przepisane leki nospe i asmag i zwolnienie z pracy do 13 lipca a potem pójdę do mojego gin po kolejne.

• Mamusia
Megi to sie najadlas strachu pewnie biedna 😞 dobrze ze juz wszystko dobrze teraz odpoczywaj duzo i bedzie dobrze 🙂
Magdad to na niezla babe trafilas, ale takimi to sie nawet nie ma co przejmowac
Magdaluke super 😆 Ella jest madra dziewczynka i takie postepy u naszych dzieciaczkow zawsze tyle radosci daja-cieszymy sie z toba 😉
Strzalka dzisiaj mozemy sobie podac rece, ja tez reszte ciuszkow popralam i poprasowalam komoda stoi zapelniona 😜 i czeka na dzidzie, ale tak jak piszesz tez teraz czuje ze brzuch sie prezy cos, wiec do konca dnia leze na sofie
Maiha super fotka 😆

• Mamusia
Megi - bardzo dobrze zrobilas, ze zadzwonilas po pogotowie! W ciazy nie mozna nic ignorowac..a tej glupiej babie, bym odpowiedziala "a tak sie nudzilam"..kurna mac! Kolejny babsztyl!
Karioka - w towarzystwie zawsze lepiej 🙂

Ja ogladam mecz, wlosy umyte..zmierzylam obwod brzucha...aaaa! W 3dni zwiekszyl mi sie z 85cm na 86,5cm - az mi sie wierzyc nie chce!:P

• Mamusia
Ja tez przed tv ogladam meczyk oczywiscie 🙂 jak codzien 😉
Superbabeczko w sobote to dopiero bedzie ogladanie 🙂 juz sie nie moge doczekac.
Ktos sie pytal o Monie- mi sie wydaje ze ona pojechala chyba do Niemiec, miejmy nadzieje ze u niej wszystko dobrze.

• Mamusia
Loczek juz pisal, ja tez zapomnoalam Wam powiedziec, ze u Moni jest siorka z synkiem i zajeta! 🙂 Ale wszystko git malina..skleroza nie boli:P
Magdaluke - ladny obwod..duzo miejsca dla bobasa 🙂 A wlasnie..macie juz ostecznie imie?:P
Aguska - no bedzie sie dzialo!!! Mam nadz.ze maz mi wroci na ten necz z kawalerskiego, bo samej smutno ogladac:/ Oby tylko nasz trener buc postawil na ofensywe i dal Lewandowskiemu kogos do pomocy, bo tak to bedzie kicha:/ Remis nam ryba, usimy wygrac! 🙂
Megi - takie pogody ostatnio, ze ciazowki wykanczaja! Ja zaslablam na maxa w niedziele, a wczoraj i dzis slaba na maxa i ledwo leze..rodzice i tesciowa mnie ciagle pilnuja! Odpoczywaj:*

• Mamusia
Hej, ja po szkole rodzenia, zajechałam jeszcze do macdonalda, bo musiałam koniecznie zjeść frytasy 😁 Dziś był film o porodzie (masakra), a potem ćwiczenia, złapałam kurcze w stopach i położna mówiła, że to bardzo niedobrze i muszę coś z tym zrobić, bo będzie tragedia przy porodzie 😞 Zmartwiła mnie 😞 I była dziś jeszcze dziewczyna, która ma na dzisiaj termin, może po tych ćwiczeniach trafi dziś na porodówkę 😉

Megi, ale miałaś przeżycie, ja to nigdy nie wiem, czy już dzwonić po pogotowie, czy czekać, jak mi coś jest i przeważnie tę decyzję odwlekam 🤢 Dobrze zrobiłaś, teraz nie ma żartów, jak chcemy urodzić zdrowe dzieci, niech siedzą jak najdłużej w brzuszkach, tyle ile potrzebują.

Zaraz mąż będzie dzwonił to mu opowiem o filmie z porodu hehe dobrze, że go nie było 😜

• Mamusia
Wiecie co mam wspaniałego męża bo mimo to że wtorek grała polska z rosją i ogladal mecz to jak zadzwoniłam do niego by przywiózł mi rzeczy to odrazu przyjechał mimo to że był mecz 🙂
A dzidzi od kilku dni okropnie się rozpycha mały piłkarz 😜

• Mamusia
no przekroczylam 100 😉 ale w sumie to chyba dobrze, chociaz ja nawet 160 cm wzrostu nie mam , hehe.
Megi, dobrze, ze juz w swoim lozeczku, odpoczywaj kochana.
A mnie tez glowa cmi...pobolewa....chyba na tyle mocno, ze wezme proszka, bo jak mnei rozlozy, to sie nie rusze, a mamy na jedzoenko pojechac do wloskiej restauracji.
Dorotka, gdzie tam, nie mamy imienia. Moze bedzie ALex, ale nie wiem. Bardzo nam sie podoba Miles (jak Miles Davis) ale takie bardzo amerykanskie imie. No ale, nie znamy nikogo o tym imieniu, jest w miare oryginalne i sie obydwoje nad nim rozczulamy. Ale mam opory w zwiazku z moja rodzinka, w koncu po polowie synek POLAK!

• Mamusia
Gaja - faktycznie na tej fotce cos z Julki masz 🙂
Magdaluke - widze ze nadal kombinacje z imieniem:P 4nula tez sie meczy..hihi...a Miles ladnie bardzo, ale fakt ze nic z polskIego ni ma:/

Wzielam taka mala walizke, by cos z mama spakowac..i dupa - za mala! Jak wsadzilam reczniki, pizamy, koszule i sweter to zostalo malo miejsca juz..a jeszcze wszystkie ciuchy, bielizna i kapcie! Bo ja kurde na tyle ide, ze dluzej niz wakacje:/ Rodzice musza wieksza walizke mi przywiezc, bo chyba jednak tak bedzie mi wygodniej wszystko wyciagac przez te tygodnie w szpitalu..a wyprawke dla dziecka i swoja poporodowa to wezme w torbie 🙂 Zatem znow nie spakowana...rodzice pojechali a ja czekam az maz wysle gazete i wroci do mnie 🙂

• Mamusia
Megi ale miałaś przeżycia - dobrze że zadzwoniłaś po pogotowie, bo takich sytuacji nie ma co bagatelizować. Dobrze że już w domciu jesteś, teraz się nie przemęczaj i oby już było dobrze!

Ja przyjechałam ze szkoły rodzenia i muszę coś zjeść bo strasznie zgłodniałam. Dziś położna opowiadała o porodzie a potem były ćwiczenia - najpierw oddechowe a potem joga więc się nieco porozciągałam i przypomniało mi się jak to było jak na studiach chodziłam na jogę - ale to dawno było 🤔. Trochę mi tam w pewnym momencie się smutno zrobiło bo wszystkie kobitki były z mężami a ja jako jedyna sama 😞 no ale jest jak jest trzeba się trzymać.

• Mamusia
Jacie Megi, ale historia...przeraża mnie to, że wiele z nas ma takie komplikacje...ale dobrze, że już jesteś w domku.
Ja ostatnio też przekroczyłam setę, jeżeli chodzi o obwód brzucha, ale wiecie co - jakoś tak się z moją sylwetką komponuje, że wszyscy nie potrafią uwierzyć, że to już 8 miesiąc się zaczyna. Jakoś kobiety u lekarza i na ulicach mają dużo większe piłeczki.
Superbaba podziwiam Was z tym prasowaniem i tak dalej, mi się tak jak Bisi wydaje, że jeszcze mam czas. Ale jak mój przyjedzie, to chyba wyciągnę go na zakupy wreszcie.
Maihajak cofałam się o wiele stron do tyłu, zauważyłam, że pisałaś coś o spotkaniu. W sumie z jednego miasta jesteśmy 🙂 Tylko ja chyba będę mogła dopiero po porodzie, bo lekarz dalej kazał mi leżeć :/ Mam nadzieję, że nie stracimy forumowego kontaktu.

A ja dzisiaj miałam badania krwi i jakiś wymaz i przy okazji weszłam do lekarza, bo brzuch mi strasznie twardniał...wszystko ok, ale muszę leżeć więcej, no i więcej fenoterolu...i podobno już tak u mnie może być. Swoją drogą mi wydaje się, że lepiej się czuję właśnie jak nie leżę 😮

• Mamusia
Akinimod - to lez Kochana! Mi tez lepiej jak chodze, ale moge sobie tylko zaszkodzic wiec leze...dobrze, ze chociaz do kibla i na posilki wstaje!!!

Kobietki pomocy! chce sobie zamowic stanik do karmienia, ktory zabiore do szpitala. Natomiast chce, by byl w miare ladny zebym potem w domu go uzywala i zeby cycki ladnie w nim wygladaly..a nie flaki w jakims cyckonoszu jak u dojnej krowy 🙂 Pomozcie!
http://moda.allegro.pl/cubana-biustonosz-karmienina-alles-mama-bialy-75c-i2414537707.html
http://moda.allegro.pl/new-biustonosz-karmienia-alles-mama-new-bialy-75c-i2411106686.html
http://moda.allegro.pl/biustonosz-do-karmienia-eko-kropki-2-kolory-75-c-i2397558014.html - tylko bialy
http://moda.allegro.pl/elegancki-biustonosz-do-karmienia-75-c-i2421047320.html - ten to chyba kupie i tak 🙂

Albo z takich mniej seksi - nie wiem sama:
http://moda.allegro.pl/2-pak-za-25-90-biustonosz-stanik-do-karmienia-75c-i2413457837.html
http://moda.allegro.pl/ciazowy-do-karmienia-biustonosz-alles-mama-ii-75-c-i2354336559.html

• Mamusia
Czesc Dziewczyny ;-)

Bylam dzisiaj na USG 3D ... dla odmiany byla ze mną moja Mama,bo jak mnie rodzila daaaawno temu to nic takiego nie bylo i chcialam zeby zobaczyla ...mega wrazenia... ahhhhhh nie da sie opisac ;-)
Chcialam wkleić fotke,zebyście mogly zobaczyc,ale nie moge, bo mnie tu system pyta o jakies Url , nie wiem co to jest ;/ help ;-)

• Mamusia
Hej mamuśki!!! ja tylko na chwilkę , nie dam rady Was poczytać ale mam nadzieje, ze u was wszystko dobrze. Tak jak już Czarnyloczek i Suuperbaba pisały mam u siebie siostrę i chrześniaka i nie mam czasu za bardzo na forum, tak rzadko się widzimy, ze musimy się sobą nacieszyć. U mnie tak w miarę, weekend u znajomych w Niemczech udany tylko 8 godzin w samochodzie to juz jednak troszkę za długo ale dałam radę. Poczytam Was w niedzielę wieczorem. Buziaki dla Was i dziękuję za zainteresowanie moją osobą 😉