Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
a ja nie spię 🤢 Obudziły mnie o 3:10 bóle 😲 Ciągnie mnie w dole brzucha i z krzyża 😲 O matko!!!!!........czy to już?????????? czy znów fałszywy alarm 🤨 Jak pojadę to napiszę do którejś z Was smsa, nie chcę za szybko, żeby tam nie być za długo... wzięłam kąpiel, pochodziłam i jakby lepiej...ale tylko trochę...
Agadko ten czop wypadł mi po siusianiu 😉 jak się podcierałam i nie wiem czy nie spowodowało tego wczesniejsze baraszkowanie z mężem 😜 dziewczyny jakby co to trzymajcie kciuki chociaż myślę, że może być to znów fałszywy alarm

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Monia ja tez nie spie, wiadomo, u mnie po 23 dopiero a Luke jeszcze w pracy. Czop jak ma wypasc, to chyba i bez pomocy meza wypadnie 😉. No sluchaj, wiesz jak wyglada porod, mierz odstep miedzy skurczami a jakby co, na wszelki wypadek, jedz. Bo sama wiesz, te 4 godziny.....Ja obstawiam, ze juz, a przynajmniej w najblizszym czasie. Jak pamietam, to ja mialam skurcze w ciagu dnia, caly czas i takie srednio bolace, nieregularne i przechodzily troche...a potem po d wieczor jak zalapaly, to sie zaczelam bac i szybko do szpitala 😜 Monia, nie pwoiem, bo Ci troche nawet zazdroszcze. Dawaj znac!!!!! Jak dasz rade!!! Buzia

• Mamusia
Pośmiałam się trochę Monia zestresowałaś się po całości .. i to Ty ! a co będzie ze mną matko! 😁 no ale przynajmniej z głowy będzie daaasz radę jak coś 😉 a ja zaczynam się szykować na ktg i będę musiała jeszcze do swojego gina po skierowanie na usg już mam dość tak latać 🥴
Buziaki 😘

• Mamusia
Pampinka przy pierwszej ciąży się nie stresowałam bo nie wiedziałam co mnie czeka 😮 a teraz juz wiem... dziewczyny mnie trochę puściło i leżę...mąż w pracy i czeka na mój telefon jakby co... ale mam nadzieje, że dopiero pojedziemy po południu na ktg...buziole

• Mamusia
Czesc Mamunie 🙂
Maiha trzymam kciuki za Ciebie i Adasia 🙂
Monia to ty juz chyba sie ostro zestresowalas, bo troche emocji masz od wczoraj 😉 Daj znac co powiedzieli na ktg. Musze troche poczekac z oklaskiem dla Ciebie i Pampinki 🙂
Agadka daj znac czy Ci pomogli z ta kasa, bo to masakra jakas 🤢 Zreszta i tak ta kasa z macierzynskiego normalnie jest marna, a chca Ci jeszcze zmniejszyc 😠
4nula wszystkiego najlepszego z okazji imienin 😘
Ja wczoraj bylam tak ospala, ze przespalam prawie caly dzien, a maly ze mna, bo jaki spokojny by 😉 Dzisiaj nabralam troche energi, a moje dziecko razem ze mna, bo tak mnie skopal od rana, ze wszystkie wnetrznosci mnie bola 🤢 Chetnie bym sobie pospacerowala, ale w ten upal to jakos srednio fajnie, wiec siedze w domku 😞

• Mamusia
Dziewczyny!!
ADAS Maihy jest juz na swiecie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 3500 g i 56 cm szcześcią!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gratulujemy!!!!!!!
Dopiero zjechała z cesarki wiec pozniej przysle zdjęcia!!!

• Mamusia
Monia to ty juz??
Kurcze to moze dzis przywitamy drugiego bobaska!!!
Informuj nas!!
Ja po Ktg skurcze mocniejsze ae moglam jechac do domu i czekac 🙂 Leze bo chce ten tydzien jeszcze wysepic od Piotruli hehe 😜
Monia jak fajnie......

• Mamusia
Tym razem witam się już od rana. I co chwilę będę czytać bo się tu dzieje 😉 Mąż rano wychodził do pracy to ja zaraz brzuszka wyczytałam i potem jak usnęłam to mu się śniło, że któraś napisała że Monia jest już na porodówce i rodzi i wiecie że za chiny nie wiedziałam czy to sen czy prawda i musiałam zaraz sprawdzić 😉 W sumie Monia fajnie by było już mieć to za sobą co? A ciekawe jak tam Maiha... O której ma mieć to cc bo mi chyba umknęło?
Ja za bardzo nie mam jak otwierać 2 okien z forum bo głównie na komórce przeglądam i piszę. A to spotkanie wczorajszeto coś w rorzaju konferencji. Szkoła rodzenia już nam się skończyła. Agadko ja też słyszałam.że psa trzeba wyprowadzić z domu na czas przyjazdu dziecka (nawet tu chyba już to pisałam). Specjalnie panią o to wczoraj pytałam i mi powiedziała, że owszem są 2 szkoły i to z wyprowadseniem psa to jest jak się wprowadza nowego psiaka do domu więc to odwołują też do dziecka, ale z dzieckiem jest tak że ono też pachnie nami i pies piwinien wyczuć w nim domownika. Ta kobitka ma 5 owczarków i 2-letniego synka i nie miała żadnych problemów. W dodatku ma jedną agresywną suczkę która za dziećmi nie przepada a w stosunku do jej synka jest opiekuńcza więc może jakoś to będzie z tą przyjaźnią dziecięco-psią 😉 Ale i tak pod żadnym pozorem nie można zostawić dziecka ze zwierzakiem sam na sam bo nawet najłagodniejszy jeśli poczuje się zagrożony może zaatakować.

• Mamusia
No to gratulacje dla mamy i synka 🙂 3500 i 56 to idealne wymiary 🙂

Dziewczyny jak to jest z tymi tygodniami - bo mój gin liczy, że jestem w 36, a ta ginka, u której byłam mówiła, że to już początek 37, to w końcu jak to jest?

U nas znowu upał, nie ruszam się z chaty, chyba pójdę w kimę 🙂

• Mamusia
Hej kochane,
Z tego co zapamiętałam... bo tez mam z tym problemy..
Maiha gratulcje ! mamy kolejnego bobasa..
Monia- Ty już coś czuje dziś albo jutro urodzisz...trzymaj się kochana;*

Ja od rana becze.. taki dzień.. pokłóciłam siię z mężem.. i teraz mam.. płacz i zgrzytanie zębów.
Ale juz nawet plakac mi nie wolno, bo "RÓBUJJE WYWRZEĆ NA NIM EMOCJE "
wszystko zajebiście.

• Mamusia
jak ja już chciałabym urodzić, jestem tak zmęczona tą nocą, że szok. Najpierw obudził mnie ból brzucha, ale tak jakby skurcz żołądka ( pomyślałam, że to pewnie noga synka wciska się w żołądek) zaczęłąm chodzić by przestał, to on zaczął swoje ćwiczenia rozciągające o 2 w nocy, raz w pęcherz głową raz nogą w żołądek.
Stresuje mnie też pojawienie się bóli z krzyża, już sama nie wiem kiedy jest powód by jechać do szpitala a kiedy nie. Wolałabym jak ma się zacząć akcja to żeby się zaczęłą a nie jakieś nie wiadomo co.
Słyszeliście o chorobie niespokojnych nóg w ciąży?

• Mamusia
hej 🙂

37 !!! - Martusia donoszona 🙂 aż czuję, jakby święto dzisiaj było :P

A mi w nocy się śniło, że brałam udział w jakby takiej selekcji dla żołnierzy hehe Robiłam brzuszki na plaży i nagle dostałam przepukliny w brzuchu i musiałam zrezygnować. Obudziłam się i okazało się, że brzuch mnie serio boli hehe właśnie w tym "przepuklinowym" miejscu hehe

• Mamusia
Tez tak miałam Bisia, jakiś czas temu, rzuciłam poduszką.. akurat była pod ręką..
to wszystko jest takie zamotane... mąż pracuje dwa dni wolnego, dwa dni pracy.. teraz na zmiane z bratem.. dziś rano się zamienił na ndz. więc ja się aż popłakałam, bo we wszystkie niedziele pracuje. Już mam tego dość, bo ciągle siedze sama (albo sama z tesciami), bo oni tez gdzieś ciągle latają.
A jeszcze cały ten tydzień, w wolne dnie rwał wiśnie, więc nie było go też od rana do nocy.
I mówi, że w przyszłą ndz. zrobi tak,żeby mieć wolne, ale będzie miał zajęty czwartek, więc ja mówie " al nie możesz, bo szkoła rodzenia ".. i on wpadł w jakiś szał, że ja mam ciągłe pretensje o wszystko itp... że tak mi nie pasuje, tak tez nie.. i że płaczem jeszcze wymuszam, jak ja już z bezradności płacze.. i z przykrości.

• Mamusia
akinimod oklask na ten 37 tc 🙂 Amelka Tobie nie mogę, dopiero za 120 min bo już ktoś Cię obdarował 😉 Nie denerwuj się Amelia... tak to juz jest, ja identycznie reaguje i tez ryczę i mój mąż mówi, że hormony dają mi popalić...ale wiem jak to wkurza jak trzeba siedzieć samej i tak nie mamy az tak źle bo nasza Dodi kupę czasu bez męża...
Ja wyglądam i się czuję po tej nocy jakbym gdzieś na imprezie była 😁 Muszę się położyc póki te bóle ustały bo nie wiadomo czy czasami po ktg nie zostawia mnie w szpitalu a tam to na pewno nie zasnę.