Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Bisiu dziekuje bardzo że pamiętałas o Adasiu i zapytałas o niego znajomą kardiolog-oby i w naszym przypadku samo sie wszystko podomykało i nie trzeba było ingerowac lekarstwami czy operacją-jeszcze raz dziękuje takie słowa mnie podnosza na duchu

Co do pampersów to ja zabrałam z 30 a mąz mi dowiózł jeszce 10 i starczyło ale moje dziecko było duzo na sali noworodków a tam ajk innemu zabrakło w wózeczku pampersów to od innych dzieciazków brano wiec mój adas raczje nie zużył 40 pampersów 🙂

akinimod moja wspólokatorka tez miała ten zestaw co ty z hugisa-tej waty takiej w ogóle nie korzystała-położne tez jje powiedziąły ze moze je schowac bo nie potrzebne jest, a co do porodu to u nas chyba wywołuja tak po 40-41 tygodniu zalezy kiedy ci lekarz da skeirowanie do spzitala

• Mamusia
Bisia - walnij tego lekarza wreszcie! Wczesniej panikowali, zeby wyjmowac juz w 36tc, bo nerki, bo biodra itp, a teraz s kulki sobie leca:/
Maiha - Bisia dobrze mowi...moi znajomi mieli to samo z malutkim i wszystko sie samo pozamykalo!!!
Pampinka - trzymamy kciukiole!
Amelia - z byciem mama na pewno sobie poradzisz..jestes teraz zmeczona ciaza! Wcale sie nie dziwie, bo ja sama koncowke znosilam koszmarnie:/ Juz od 34tc mialam dosc mega kopniakow, wyginania nozek pod zebra, skurczy, krwawienia i lezenia...ciesze sie, ze jakos przetrzymali mnie chociaz do 36+3, ale powiem ze nie bylo to latwe i nie raz im ryczalam, zeby juz mnie cieli bo nie wyrobie 😞
Czarnyloczku - Ty to swietna mamusia jestes i nic sie nie przejmuj! Pogadaj z chlopem na spokojnie, wyrlumacz..moze po prostu nie ogarnia! My niestety juz podrozujemy z Helenka, bo ja musze do lekarzy a z nia nie ma kto zostawac:/ No sle jak mus to mus!

A do szpitala nie zmiescilabym sie w jedna torbe nawet jakbym nie lezala te 4tyg na patologii 🙂 Ale torbe dla dziecka i poporodowa Michal przywiozl w dniu cc..tzn.jak okazalo sie ze mnie tna to szybko wydzwonilam meza z domu i od razu torbe wzial!

A my dzis zaliczylismy pediatre...bo sie zestresowalismy, ze Helenka jakos tak ciezko oddycha:/ Na szczescie wszystko ok...a przy okazji ja zwazylismy, bo mamy stresa czy nie chudnie:/ Bo ona nam miala spadki cukru na poczatku + jest maly niejadek:/ Na szczescie w 4 dni przytyla 120g, wiec kamien z serca 🙂 Ogolnie to byla taki rozrabiak w brzuchu...a tutaj taka grzeczna dziewczynka jest 🙂 A co do maciezynstwa i instynktu i robienia przy dziecku...ja sie balam bardzo, a okazuje sie ze niepotrzebnie, bo kocham ja nad wszystko i robimy przy niej wszystko na luzie i na instynkt czesto:P
Buziaki Mamcie

• Mamusia
D-brycz- już niedługo kochana.. przynajmniej ja się tak pocieszam.. 😉 Mnie to boli najbardziej w dolnej partii, jak się przekręcam, wstaje, zmieniam pozycje..
Kurcze, w przyszłym tygodniu już mam się do szpitala zgłosić.. jeśli nie urodze do środy...
a tak bym nie chciała czekać na poród w szpitalu...;/

• Mamusia
d-brycz napisał(a):
dziewczyny a do szpitala to bralyscie wszystkie badania czy tylko karta ciazy wystarczy? wlasnie porzadkuje wszystkie wyniki i sie zastanawiam czy to wszystko trzeba miec w szpitalu

aaa, ja biorę całą teczkę z badnaiami, usg - wszystkim plus karta ciąży.

• Mamusia
D-brycz książeczka, dowód osobisty, ostatnie wyniki krwi i moczu i na paciorkowca 🙂

Dorotka to super że u Was wszystko dobrze. A ciekawe czy jakbys miała okazję zostawić z kimś Helę to czy byś zostawiła 😜 Ja Miłosza bym z nikim nie zostawiła, nooo może tylko z moją mamą, ale w to wątpię 🙃

• Mamusia
D-brycz - wez wszystkie badania...grupe krwii oryginalna, badania krwi, moczu, na paciorkowca, wszystkie usg i jesli na cos chorujesz lub masz inne badania wazne to tez!
Czarnyloczku - no ja tez ja zabieram wszedzie..wczoraj tylko na godzinke zostala z nia mama Michala...no ale wychowala dzieci i sobie poradzila spokojnie 🙂 Ale tez wole jak jest ze mna..tylko jak teraz ja ciagle gdzies musze jechac to jej szkoda;/

A co do boli...to koncowka ciazy jest naprawde koszmarna:P Aczkolwiek ja tyszien po porodzie ponad a czuje sie gorzej jak w ciazy:/ Chyba to lezenie skatowalo moj organizm...miesnie ledwo, narzady sie rozleniwily, kregoslup siadl...nie ogarniam co sie ze mna dzieje, a lekarze olewaja:/ Zycze Wam szybkiego powrotu do formy..aczkolwiek jak zylyscie w miare normalnie to nie bedzie problemu 🙂

• Mamusia
Pozniej Was troszke poczytam bo internet mi znowu dzis nawala, ale udalo mi sie wstawic fotke synka Milako. My wciaz 2w1 niestety a mialam nadzieje, ze mala zrobi tacie niespodzianke w urodziny... 😞 Jak nie bedzie chciala wyjsc to kolo 14-15 sierpnia musimy sie zglosic do szpitala na wywolanie. Wolalabym zeby wyszla z wlasnej woli...

• Mamusia
d-brycz napisał(a):
czarnyloczek napisał(a):
Hehe D-brycz to Jak Iza nie wie którędy ma wyjść to poproś tatę by ją wyprowadził 😜 😁

ja sie coraz bardziej upewniam ze mu na reke jakby ona tam jeszcze dlugo posiedziala 😠

hehehhe, D-brycz, ja mam jakoś podobne odczucia.. Mówie Ci, słodko się zemścimy 😉 ale już szczupłe, na obcasie, z wciągnietym brzuchem i cycem pełnym mleka;D heheheh

• Mamusia
Nirmala napisał(a):
Pozniej Was troszke poczytam bo internet mi znowu dzis nawala, ale udalo mi sie wstawic fotke synka Milako. My wciaz 2w1 niestety a mialam nadzieje, ze mala zrobi tacie niespodzianke w urodziny... 😞 Jak nie bedzie chciala wyjsc to kolo 14-15 sierpnia musimy sie zglosic do szpitala na wywolanie. Wolalabym zeby wyszla z wlasnej woli...

Nirmalka - 15 to nie ma co.. bo święto jest.. ja właśnie chyba 16 pójdę..a może nas złapie?

D-brycz- pytałaś może o te biegunki?

• Mamusia
Superbabeczka - no musze go pierdzielnac, ale wiesz czemu on mnie tak przeciaga? Bo znow w tym tyg jest na urlopie. A w nastepnym zastepuje ordynatora i bedzie zadzil na oddziale.
Dbrycz jak Ty cos napiszesz to boki zrywac! Juz sobie wyobrazilam jak mala Iza glowkuje ktoredy wyjsc i cisnie sie przez Twoj pepek 😉
widze ze 13-16 sierpien terminy oblegane, ja tez daje sobie do tego czasu termin.
Ale te dzieci uparte
amelia a czemu za tydz beda Ci wywolywac czyli w 40 tyg juz?

• Mamusia
d-brycz napisał(a):
ciag dalszy wygibasow! kazdy centymetr skory brzucha juz mnie boli 😞 moze mala nie wie ktoredy ma wychodzic... 🤢

ja też tak chcę ! tzn żeby się nie stresować ruchami wciąż. Bo mam łożysko nie za bardzo ładnie wyglądające i lekarz kazał bardzo uważnie liczyć ruchy...a mała od zawsze taka spokojna. A ja się stresujęi stresuję ... A pewnie jak wyjdzie z brzuszka to będzie łobuz odwrotnie niż u superbaby.

• Mamusia
DZieki za odpowiedz polozna mi to samo mowila i mam sie nie przejmowac bo oni pilnuja czy jest nakarmioan czy glodna...a moja mala zrobila sobie smoka z mojej piersi i co chwile chce ciagnac nie moge sie nigdzie ruszyc bo placze nawet u poloznych...
Piersi mnie juz strasznie bola a to dopiero druga doba idzie...
Ogolnie przygnebiona jestem polozylam sie obok malej i zasnelam tak ze mala plakala a ja nic nie slyszalam polozne tez nie mogly mnie dobudzic co ze mnie za matka 😞 a jakby sie cos stalo
dobre wiadomosci to takie ze mala nie ma bakteri bo w moim wymazie byly jakies...no teraz sie modlic aby zoltaczka sie nie pojawila

A co do porodu i jego daty to ja znam taka czarownice kuzynke meza ktora w niedziele powiedziala ze w ciagu 3 dni urodze i co pojechala do domu a mnie zlapalo no i na 3 dzien urodzilam 🙂 chyba strach ja zapraszac do domu

• Mamusia
Bisia - u nas taki regulamin, że dzień po terminie trzeba się zgłosić do szpitala.. już pod obserwacje.. ale nie koniecznie od razu mi będą wywoływać..Kurde, właśnie się obawiam tego, że będę leżeć i leżeć w tym szpitalu w nieskończoność;/ a najgorzej tam czekać na poród 😞 człowiek się nasłucha, naogląda.. wystraszy.. Dopiero co się po szpitalu zresetowałam.. mam głęboką nadzieje, że urodze do przyszłej środy.

• Mamusia
4nula napisał(a):
DZieki za odpowiedz polozna mi to samo mowila i mam sie nie przejmowac bo oni pilnuja czy jest nakarmioan czy glodna...a moja mala zrobila sobie smoka z mojej piersi i co chwile chce ciagnac nie moge sie nigdzie ruszyc bo placze nawet u poloznych...
Piersi mnie juz strasznie bola a to dopiero druga doba idzie...
Ogolnie przygnebiona jestem polozylam sie obok malej i zasnelam tak ze mala plakala a ja nic nie slyszalam polozne tez nie mogly mnie dobudzic co ze mnie za matka 😞 a jakby sie cos stalo
dobre wiadomosci to takie ze mala nie ma bakteri bo w moim wymazie byly jakies...no teraz sie modlic aby zoltaczka sie nie pojawila

A co do porodu i jego daty to ja znam taka czarownice kuzynke meza ktora w niedziele powiedziala ze w ciagu 3 dni urodze i co pojechala do domu a mnie zlapalo no i na 3 dzien urodzilam 🙂 chyba strach ja zapraszac do domu

weź i do mnie tą czarownice kuzynke podeślij 😁
a tą sennością to się kochana nie przejmuj ! musisz wypocząć! każdy na Twoim miejscu by spał jak zabity 😉 dopiero co urodziłaś ! to nie wolno tak dużo od siebie wymagać 😉