Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej hellooooooo
Nie czytalam jeszcze waszych opowiadan z dzisiaj , wiec nieskromnie sie wtrace co tam u nas, a potem was nadrobie. Hehehe
Geba mi sie smieje.
Jadac do lekarza nie wiedzielismy czy chcemy wiedziec, w gabinecie nie wiedzielismy dalej czy chcemy wiedziec ! I co? I moj maz najnormalniej w swiecie od razu zobaczyl!!! Malenstwo sie absolutnie nie krylo, jest na 100 % SYNEK. Hehehe. Babka sie ucieszyla, ze ok jak sie dowiemy, bo mowi, ze musilibysmy glowy odwracac , bo tak jak na dloni widoczny byl siusiak! Takie mam foty z przyrodzeniem, ze hoho. KIedys go bede tym zawsytdzac. NIe wiem sama, myslalam, ze coreczka jest a jest synek i sie poryczalam, tak sie rozczulilam. I super szczesliwa jestem.
Ella zrobila awanture, ze mama auuuuiiii i nie mozna jej bylo uspokoic ale babka fajna i sie z niej smiala.

Wszystko wyglada bardzo dobrze, ale ostatecznie jeszcze raz radilog bedzie przegladal zdjecia i nagranie z usg i dostane wyniki na wizycie. Ale lepiej mi. Juz prawie oficjalnie moge odetchnac pelna piersia i sie zabrac za swietowanie, niby jutro, ale juz dzisiaj mi sie nalezy.
To teraz sie zabiore za lekture dzisiajszego dnia!!!!!!!

• Mamusia
baby love niezle hahah no chyba cie jednak wpuscila co :P

magdaluke ojoj nie sprawdzilo sie 😁 😁 heheh gratuluje parki 😁 super ze wszystko ok czyli jednak alex

superbaba jedz jedz jedz!

aguska ja juz tez wzielam z 4 tak raz na miesiac jak mnie boli chyba sobie kupie z dwa opakowania jak bede w polsce

no lepiej zeby sie nie odazywala chlopaczkiem bo jak juz poskladam to nie oddam a chyba mam syndrom wicia gniazdka haha nie wiem czy jeszcze nie za wczesnie 🙃 ale ja chce juz pokoic urzadac 😮 ubranka prac 🥴 prasowac 🤪 normalnie mnie straszy!!!!

• Mamusia
A mi na początku ginka kazała kupić no-spę jak miałam te problemy i leżenie plackiem 24h/dobę, ostrzegała, że mogę mieć ostre bóle i żebym spokojnie brała po 3 tabletki. To kupiłam. I do tej pory (tfu tfu) nie otworzyłam nawet opakowania 🙂 nie żeby mnie nigdy nie bolało, ale wolę przeczekać dopóki ból jest do przeżycia i jakoś zawsze samo przechodzi 🙂

Ja bym chętnie na tę nogę coś brała... Eh :/

Anyaz też tak mam, że od poznania płci to dziecko jakieś takie bardziej realne i "spersonalizowane" jest, bardziej czuję, że będę mamą 🙂

agadka żebyś się nie zdziwiła tak jak ja 😉 Ale by były jaja 😁 chłopaczek najwyżej będzie miał różowy pokoik 😉 Ale trzymam kciuki aby jednak została dziewczynka - musimy choć trochę zachować równowagę płci w naszej tabelce, heheheh

• Mamusia
Tez mi się wydaje, że jak się pozna płeć to ta świadomośc bycia mamusią rośnie 🙂 Dlatego czekam z taka nieciepliwością..

Ja tam nospę biorę, jak łapią skurcze czy ból..zwłaszcza, że właśnie zapobiega ew. skurczom macicy...ale nie biorę codziennie oczywiście 🙂

• Mamusia
Dzieki dziewczyny. Fajnie mi tak wiedziec, ze synek jest. No i rzeczywiscie, sam zadecydowal za nas, ze mamy wiedziec i tyle. Dlugo badanie trwalo ale mam fajne cd z filmikiem, slodko no po prostu...I niby wychodzi mi termin 4 dni do przodu (na 9 tego) ale mam tego nie brac za pewniaka i trzymac sie starego terminu.
Czytalam was i sie i tak pogubilam.
Gratulacje dla Anyaz (on) Akinimod (ona)...czy Aguska dzis miala? Sorki,ale pogubilam sie....jak tak duzo do czytania, to sie gubie.
Aguska, coreczka u Ciebie... no powinnam pamietac.Ja naprawde sie juz zakrecilam we wszystkim...wybacz. I juz zaraz do Polski lecisz, wiec w ogole super!
Agadka, fajne mebelki!
Gaja, bez stresu, moja pierwsza ciaza i poerwsze ruchy-praiwe 21 tydz!
Dodi, no pewnie,ze ok zrobic polowkowe w 20 tyg.I w 18 mozna, ale lepiej wlasnie w 20 czy w 21.
Wiem, ze zapomnialam,co jeszcze chcialam napisac, dopisze pewno zaraz, poki Ella spi to mam czas dla was dziewczyny. Obiad sie gotuje a sprzatacnie bede!

• Mamusia
Co do imienia, to mi sie podoba ALex, juz od dwoch lat mi sie podoba. Ale cos moj Luke nosem zakrecil ,wiec zobaczymy. Nie jest to pewniak w kazdym razie. No nie bedzie Lilianny, ale widze, ze nie ja jedna obstawialam to imie 🙂. Piekne imie, wiec polecam. Ja mam ciocie Lilianne i zawsze, od kiedy pamietam, bylo w czolowce moich imion. I jeszcze Fiona, to bylo dla dziewczynki imie mojego meza. Hehe. A teraz , i zgadzam sie z tym, moj Luke mowi, ze ciezej o wiele wybrc imie dla chlopca.
A wiecie, jak babka jezdzila mi po brzuchu to maly tak kopal, ze podskakiwala ta koncowka. SMieszne.

• Mamusia
Imię jeszcze zdążycie wybrać 🙂 my też byśmy dumali, jeśli by się okazało że chłopiec..bo narazie tylko Helenka 🙂 Jakoś dziś mi się słabiutko rusza...i oczywiście nerw lekki łapie:/

A z tymi ciuchami na allegro to chyba jednak nie będę już kupować, bo nie warte:/ Jakieś takie szmatki, co się w nich czuję jak w piżamie;(

• Mamusia
☺️
Tesciowa powiedziala, ze wolne wezmie i gdzies uderzymy, byl plan zoo ale w CLeveland, jeszcze w tym zoo mnie nie bylo, ale czy na pewno chce mi sie do zoo? Byl plan do kasyna pojechac, plan fajny, ale musielibysmy do takiego, gdzie sa strefy dla palcych a nie na odwrot...poza tym moj maz zazyczyl sobie, ze on na urodziny jedzie do jaskini zla...haha a jego urodziny za dwa tygodnie. A jesli by to ode mnie zalezalo, to ja bym nic nie swietowala, ale mi nie dadza. Juz wczoraj polowa sie zwalila 😜. Luke sie zapowiedzial, ze upiecze mi sernik, widzialam,ze kupil skladniki. Kochany moj! Podzielilabym sie z wami wszystkimi, bo on pycha sernik robi! Ide, bo kukurydza w kolbach czeka i stygnie na talerzu. MNiam!

• Mamusia
magdaluke przynajmniej macie imie wyjsciowe 🙂 my dalej nic mezowi sie nic nie podoba

wiec mamy 9 chlopakow i 8 dziewczynek jak dobrze licze ale poczekamy na biedna opiekunke tabelki maihe zeby uzupelnila 🙃

superbaba na serio jak juz urosniesz to ci sie przydarza takie rozciagliweeeee mnie sie udalo kilka fajnych ciuchow kupic na ebayu ale kupuje w wiekszosci uzywane bo sie nie oplaca jak tak rosne szczegolnie w cyckach normalnie koszmar jakis tak jak mialam c teraz staniki dd moglyby byc ciut wieksze 😠 chyba do karmienia kupie e nigdy takich nie mialam 🥴 az sie boje jak znow opadna po zaniku mleka 😞

• Mamusia
Agadka - no cycki to Wy tu wszystkie macie duże!!! 🙂 Ale to całkiem fajne....mi dużo wcale nie urosły, tak tyci!
Magdaluke - STO LAT MAMUŚKA! Pociechy z rodzinki, lekkiego porodu, zdrowego maluszka, szczęśliwej czwóreczki rodzinnej, spełniania marzeń i dalszego szczęścia w miłości :***