Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
4nula a może dziecko nie chce sie pokzac i bedziesz miec niespodzianke 🙂 choc ciekawosc nasza jest ogroman pamietam uczucie tej ciekaowci:P

super babo pampers "1" sa od 2-5 kg
a pampers "2" są od 3-6 kg wiec moze kup jedno opakowanie 1 i jedno 2 , bo 1 mogą długo ci nie posłuzyc a 2 i tak sie nie zmarnuja 🙂 a sama ocenisz po porodzie ktore lepsze dla helenki, są tez papersy z wyciecxiem na pepus ale chyba pampers takich nie ma

• Mamusia
superbabo wydaje mi sie ze lekarze beda chcieli zebys urodizla okolo 38 tygodnia w teyd dziekco nie ejst wczesniakeim i mniej problemów jest u mnie tak te zbylo ze leząłam od 37 tyg w spzitalu choc mala pepowine uciskala i powietrza nie miała cłąy czas to czekali do 38 tyg zeby uniknac peoblemów z wiazanych z wczesniactwem, ale zobaczysz jak to bedzie u Ciebie sama nie weim

co do płynu do kapieli to oilatum ma tanszy odpowiednik:P nazywa sie oilan i ma ten sam skald co oilatan ale znacznei tanszy ( mam koleznake faramceutke wiec ona mnie uswiaodmiła ze te plyny to te smae sa)

• Mamusia
Książkowo to pewnie tak wychodzi z waga z praktyce różnie bywa w poprzedniej ciąży w 27 tygodniu ważył tylko 720g ale mam wrażenie ze teraz mam większe bo brzuch większy i bardziej się wypycha 🙂

• Mamusia
Maiha - mi ginka powiedziala, ze przy przodujacym robia cesarke w 37..moze dla bezpieczenstwa, by nie pozwolic na krwotoki! A ponoc wlasnie do 37tyg jest wczesniak, a zaraz po juz nie - wiec pewnie czekaja do skonczonego 37 🙂 A w szpitalu chce mnie zamknac juz w 34 😞 Z tym to mam problem, ale wiem ze bezpieczniej dla nas bedzie..zobaczymy jak sie wszystko ulozy!

Ja tez chce 28tydzieeeen 🙂 A tak wolno mi leci no:/
Dobrze wiedziec z tymi plynami! Moja siostra to wytestowala wszystko, bo obydwaj chlopcy alergicy straszni:/ A starszy jeszcze atopowe zapalenie skory..i jej dla odmiany najlepiej tolerowaly Mustele - tylko mega droga:/ Wszystko pewnie zalezy od skory dziecka i trzeba wtedy dopasowywac..tak samo ze smoczkami 🙂

• Mamusia
Witajcie mamuśki 🙂
Superbabo mam jakąś książeczkę pampersa i tam są różne rodzaje pieluszek. Premium care i new baby są podawane jako stworzone specjalnie dla noworodków. O tych new baby za wiele jednak nie napisali a premium care są najcieńszymi i najbardziej chłonnymi pieluszkami według nich - sucho do 12 godzin, maja balsam ochronny, miękką powłoczkę, elastyczne boki i pochlaniaja luźne kupki. My właśnie myślimy żeby kupic 2 paczki tych pieluch w rozmiarze 1. Mąż zaopatruje aptekę w różne środki czystości itd. w hurtowni makro więc wykorzystamy kartę i kupimy po cenie hurtowej :P Chociaż i tak trzeba sprawdzać bo czasem w tych dużych marketach jest taniej niz w hurtowni 😮
My wciąż z wyprawki mamy wielkie zero. Zbieramy kasę a poźniej będzie szaleństwo :P Wszystko za jednym zamachem się kupi 😉 U mnie moja mama chyba jakaś przesądna jednak bo jak mówię, że coś tam oglądaliśmy dla małej to zaraz jest "No ale to jeszcze za wcześnie" :P A jeszcze zaczekamy na zajęcia w szkole rodzenia bo położna ma tez omówić listę potrzebnych rzeczy dla maluszka, co i jakie najlepsze więc powinno sie przydać.
A tak ogólnie majowe wolne dni całkiem przyjemnie zleciały, ale ostatnio mnie jakieś humorki chwytają - chodzę zła i smutna i w ogóle nie umiem sobie poradzić z sama sobą... Dzis mnie dopadła chandra z powodu przeprowadzki 😞 Ech... Ale przynajmniej trochę chłodniej na dworze się zrobiło i jest czym oddychać chociaż w mieszkaniu wciąż troche duszno.

• Mamusia
SUperbabo najważniejsze że bedzie pod dobra opieką, a mąż też będzie spokojniejszy jak będziesz pod fachową opieką jaka ja przy córce dostałam sie do spzitala w tym około 37 tygodniu to mama mi powiedziała że ona w domu mnie juz nie chce ż emam wrócić dopiero z Nadią bo ona bedzie ciągle panikowac ze cos jest nie tak, a i w szpitalu mzoe nudno ale smae baby w ciazy i bedzies zmogla pogadac i pożalić się troche komus kto cie bedzie doskonale rozumiał 🙂

Ja tez musze kupić jakiś smoczek i takie kosmetyki w sumie tak to na razie odkładma i palnuje te zakupy na około 36 tydzień ciazy albo jak juz bede miala skonczony pokoik dla Adasia co bede miala gdzie ukaldac te wszytskie rzeczy bo teraz toche w szafie troche w łózeckzu dzieciecym-nie skaldam go bo nie ma to sensu wiec stoi w sypialni zawalone rzeczami dla Adasia:P

Ale ty lepeij sobie jzu kup wszytsko i potem bedziesz spokojna ze wszystko masz 🙂

• Mamusia
No fakt... Dzieciaczki szybko rosną teraz. Jak moja Michaśka będzie tak rosla to chyba faktycznie 1 z pieluszek może na długo nie starczyć :P A mam tu jedną pieluszkę z tych premium care i faktycznie jest cienka a że jedynka to taka maciupka... Toż to takie kruszynki będą...

• Mamusia
Nirmala jak odkladasz kase to dobrze to nie ebdzie potem problemu kupisz na arz wszystko ale bedziesz miala za co:P

wiecie przy pierwszym dziecku jest "szał" sa chęci na kupowanie i ogólnie z przygotownaiami na narodizny dziecka ja tak maiłąm przy nadii teraz jakoś nie mam chęci na chodzenie pos klepach i kupowanie czegokolwiek, nie wiem czy tylko ja tak mam czy inne mamusie ktore maja male poociehcy w domu tez maja podobnie, ja ajkos tak spokojnie podchodze do tego wsyztskiego:P

• Mamusia
Widze, ze te smutki coraz wiecej z nas dopadaja:/
Fajnie jak mozna spedzac czas razem, ale maz ostatnio malo mi go poswieca i czepia sie do tego..moze tez kryzys go dorwal:/

Nirmala - jak kase zbieracie to luz, mozna szalec pozniej..my nie mamy jak odlozyc, bo zaraz bedzie na co innego trzeba wydac..wiec kupujemy czesciowo:P

Wreszcie chlodniej!!! Leze na lozku i dogorywam..maz polazl gdzies, chyba na zakupy..ale ze sie nie odzywam to nie wiem 🙂 Do nas dzis ludki ogladac mieszkanie..to samo w poniedzialek..ciekawe czy cos sie ruszy.Sama juz nie wiem czy w tej chwili bym chciala, bo chyba nie zdazylibysmy wykonczyc parteru domu do porodu:/No zobaczymy..jak beda chetni to sprzedajemy i bedziemy dumac..bo ciezko teraz cos sprzedac 😞

• Mamusia
Przypomniało mi się ze nie dawno dostałam katalog produktów dla mam i maleńst z apteki z karta rabatowa i nawet ciekawe promocje mają nawet na ten płyn do kąpieli 🙂 Zastanawiam się nad pampers prenium care 78 sztuk za 39,99 zł opłaca się ?

• Mamusia
Nirmala ja we wtorek miałam okajze widziec 3 tygodniowego synka sąsiadów i on był taki maciupki ze bałabym sie go na ręce wziaść, a on miał juz 3 tygodnie i do najmniejsyzhc nie nalezał bo z 5 kg już ważył wiec jestem przerazona, Nadia miała przy wypisie ze spzitala 2,5 kg teraz Adas moze do 3 kg dociągnie ale to i tak takie kruszynki delikatne 🙂

• Mamusia
Wiem ze bezpieczniej w szpitalu..mam teraz przyklad tej znajomej co urodzila w 30tyg:/ Ale oby jak najpozniej tam isc, bo z moja nerwica i depresyjnym charakterem to kiepsko:/

A co do kupowania..to napewno przy 2 dziecku jest inaczej 🙂 Wszystkie znajome mialy jak Ty.duzo jest po 1 dziecku, no i wieksza swiadomosc co sie przyda 🙂

• Mamusia
4nula moim zdnaiem sie opłaca

Superbabo jak bedziecie mieszkac juz wdomu to mzoe bedzie wieksza mobilizacja zeby szybciej skonczyc a po za tym lepiej zbey maluszek byl w domu gdzie juz sie mieszka jakis czas a nie tak od razu do nowego domu sie wprowadzac z noworodkiem, moja znajoma sie wprowadzila do nowego domu i po 2 dniach urodizła synka jak wrocila z nim do tego nowiutkiego domu to mały sie pochorował bo wsyztsko pachniało intesywnie jeszcze nie przewietrzany zapach farby itd. wiec wrocila do domu i po 2 dniach spowrotem do spzitala bo mały sie zatruł tymi zapachami, wiec moze lepiej z eteraz tam zamieskzkacie i dom bedzie juz i ogrzany i pachnie cbedzie wami a nie farbami 🙂 wsyztsko ams woej zalety 🙂 wiec trzymie kciuki za sprzedanie mieszkania 🙂

• Mamusia
Suuperbaba napisał(a):
Maiha - Nadia taka kruszynka byla?! Jej..to maciupek - jak tu obslugiwac takie niemowle co? 🙂

No urodizła sie w 38 tygodniu i wazyła 2830 ale w pierwszych dobach dzieci zawsze troche upadaja na wadze i przy wypisie 2,5 kg ważyła w tedy była najmniejsza na oddziale i szystkei mamy przychodzily ja ogladac bo 1 kg dla takich dzieci robi różnice ich dzieci takie pulchniutkie a moja taka maciupka 🙂 ja się jej bałam:P nosiłam tylko w beciku i kapała mi ja siostra przez 2 miesiace ona taki okruszek była ze bałam sie jej krzywde zrobić, ona nawet ciuszki w rozmiarze 56 miałą za duże:P nie miała nic co by pasowało tak idelanie wszytsko trzeba bylo przewijac na rekawkach 🙂

• Mamusia
Ja sie troszke boje takiego maluszka..siostry to przwijalam i ubieralam, ale chlopcy wazyli ok 3100 a to tak normalnie 🙂
A te blizniaki teraz urodzone to waza tylko 1300..takie malenstwa 😞 Ale to i tak nie ta zle, bo sa i takie po 800g przeciez..i ratuja!Trzymac trzeba kciuki!

• Mamusia
to moze u rodziców lepiej?? mama zawsze doradzi czy przypilnuje, mój maż sie bał nadii na początku i chyba nie zostałby mi z nadia nawet na moment sam chyba ze spała, a tak to skakał obok łózeczka ale na rece nie brał:P wiec mama jak najbardziej przydatna jets w pierszych tygdonaich po porodzie i obiad ugotowała dla nas i troche sprzatneła bo aj po cc nie bardzo umiałam

• Mamusia
4nula z tego co patrzyłam na ceny tych pieluch to bardzo sie opłaca.
Superbabo jeśli rodzice maja Was gdzie przechować to chyba lepiej się przemęczyć i wtedy większa szansa na przyoszczędzenie i szybsze wykończenie domu co? Bo tak dochodzi opłata za wynajem a to pewnie nie małe pieniądze...
Maiha jejku... jaka kruszynka z Nadii byla... Też bym nie wiedziała jak się zabrać do takiego maleństwa 😮

• Mamusia
hej dziewczyny 🙂

długo mnie nie było, bo cały czas mieliśmy jakichś gości... tak mnie to wszystko wymęczyło, że spałam dziś do 13!!

co do pieluszek to kupimy 3 opakowania Newbornów ale nie wiemy jeszcze które... kończymy remont łazienki w ten weekend i na początku czerwca bierzemy się za pokój... wymiana mebli, malowanie i szykowanie kącika dla Damianka, złożymy jego komodę i będzie można już spokojnie kupować wszystko dla niego i będzie gdzie trzymać, bo teraz to poupychane gdzie się da 😉

Suuperbaba napisał(a):
Czarnyloczek - ja wiele rzeczy kupilam u niego: http://allegro.pl/listing/user.php/run?category=11763&us_id=5778854. A tego Strzauki to musze poszukac w kompie chyba:/

Suuperbaba chodzi Ci o gościa o nazwie Justinex?