Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
No dobra, niech ktoras jakis porzadny kawal napisze, czy cos, bo to forum nasze w smutkach a powinno byc takie pozytywne 😞.
Ja wam powiem, ze u babci byl smiech, bo moje dziecko sie rozebralo do golasa , zalozyla babci pantofle na takim malym obcasie, zlapala jej torebke i gotowa papa 😜 ja sie zawsze zastanawiam, skad dziewczynki wiedza co dziewczece w tak mlodym wieku? Wiadomo, ze od mamy, ale mimo wszystko. To takie urocze ( i mega smieszne).
No co do swojego M, to warto marzyc i marzenia realizowac. Z czasem jakos sie udaje. My myslimy nad kupnem kolejnego domu i Luke ma plan, zeby z czasem miec pare do wynajecia i miec z tego niezaleznosc finansowa...ech marzenia. No wlasnie, ale kto nie probuje, ten nie ma. Wiec powodzenia dziewczynki! A z kasa to jest tak, ze jej nigdy za duzo. Dlatego my gramy na loterii i kiedys wygramy!

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Suuperbaba napisał(a):
A czy ktos mi moze powiedziec jaki termometr jest najlepszy? Typ, firma itp? Babyono?Avent, Do ucha, gdzie?

ja mam do ucha, przykladany do glowki i taki pod paszke
do ucha- nic nie warty, ten do przykladania do glowki jeszcze gorszy, a ten pod pache , no dziala
ale moze ja mam jakies zle czy cos
wiem, ze sa jeszcze termometry w smoczku
takiego do pupci sie nie odwaze uzywac, zawsze mi sie to strasznie brutalne wydawalo ale u mojego pediatry tak tylko mierza temp do 18 mcy 😠 na co ja sie nie godzilam, i byla awantura. Ale postawilam na swoim jak juz Ella byla wieksza, bo to cierpienie normalnie dla niej bylo.
Tak wiec- jak dla mnie najlepiej dziala zwykly termometr elektroniczny, nie rteciowy oczywiscie.

• Mamusia
cholerny dzień, wszystko do d....O wypadku to aż trudno wyobrazić sobie taką tragedię, coś dla mnie nie pojętego, serce by mi pękło. 2 lata temu u nas w rodzinie przeżywaliśmy też okropna tragedię, w wypadku zginęła 19 letnie kuzynka, osierociła pół roczną córeczkę, 18 letnia ciocia tej dziewczynki i jej 18 letnia chrzestna . W dniu pogrzebu opiekowałam się malutką w domu ( było bardzo gorąco i jej babcia nie chciała by mała była na pogrzebie swojej mamy) i w czasie gdy chowano kuzynke do grobu mała zaczeła u mnie w domu okropnie płakać( jakby czuła, że mama odchodzi) i dostała bardzo wysokiej gorączki. Dzis chyba nie wyjdziemy z smutnego nastroju 😞

• Mamusia
Wiecie co najdokładniejszy jest rtęciowy-choć od 3 lat zastepuja rtęc taka inna ciecza która jest nie szkodliwa gdyby ten pekł, tylko ciezej go strzepywac, ja mam rteciowy i Nadia daje sobie zmierzyć od jakiegoś czasu temp wiec najgorszy czas szarpaniny minął, mam tez taki termometr elektroniczny który był w jakiejs gazecie typu pani domu:P i jak sprawdzałam to pokazuje taką temp jak rtęciowy ale troche szybszy wiec starcza mi taki 🙂 na szczescie zadko z nich korzystamy 🙂

• Mamusia
maiha napisał(a):
Wiecie co najdokładniejszy jest rtęciowy-choć od 3 lat zastepuja rtęc taka inna ciecza która jest nie szkodliwa gdyby ten pekł, tylko ciezej go strzepywac, ja mam rteciowy i Nadia daje sobie zmierzyć od jakiegoś czasu temp wiec najgorszy czas szarpaniny minął, mam tez taki termometr elektroniczny który był w jakiejs gazecie typu pani domu:P i jak sprawdzałam to pokazuje taką temp jak rtęciowy ale troche szybszy wiec starcza mi taki 🙂 na szczescie zadko z nich korzystamy 🙂

No tak mi sie wydawalo, ze juz nie produkuja rteciowych, na szczescie,ale mimo wszystko szklanym nie ufam. Wiadomo, dzieci chca wszystko do buzi i gryzc...

• Mamusia
Ja to nienawidze "rteciowych" bo ze 4 juz zbilam:/Ale fakt ze te jednak najdokladniejsze bywaja. A czytalam, ze oni cos tam bezpiecznego dali, bo dzieciom zdarzalo ske przegryzc i nic tam powaznego nie grozilo! Uwierzcie, ze ja panikara obczytalam sie, jak zbilam go i darlam sie mezowi, ze umre od tego:P
A co do termometru dla dzieci..to bardziej chodzi o to, by w ogole moc zmierzyc goraczke bo maluchy placza i sie wierca..widzialam u siorki:/ Zatem musi byc Szybki:P

• Mamusia
No jestem starsznie zadowolona z zakupu 🤪 nie myslałam że tak tanio sie sprzeda ale udało się, zakochałam się w tym kompleciku i myslę że posłuży nadii dużo dłużej niz jedno lato, tera zbędzie miałą tuniczke a w przyszłe lato bluzeczkę 🤪

• Mamusia
Ladniutkie 🙂 i taniutkie 🙂
Brrr, kuraka ze skory obdarlam, jak ja tego nie lubie, ale juz gotowy tylko do piekarnika. A wczoraj udalam sie do fryzjera i musze wlosy umyc i ulozyc bo w sumie nie wiem czy mnie dobrze podciela. Bo bez ukaldania. Zawsze mi ukladaja tak po "staremu" na szczotke, wiec juz wole bez. 😜
Chyba musze tabletke lyknac na bol glowy. Bo nie przechodzi 😞

• Mamusia
d-brycz faktycznie masaka jakaś, biednak matka...

u nas dziś całkiem ładnie na dworze, ciepło, ale i tak leżę, bo coś ostatnio za dużo ruchu mam. Mąż poszedł w samochodzie pogrzebać i kupić mi truskaweczki 🙂

ja zrobiłam listę co w tym tygodniu zamierzam kupić - wyszło 800zł za różne pierdoły + wózek i łóżeczko i będzie już na prawdę 95% rzeczy dla Damianka 🙂 jakieś resztki kupimy w czerwcu i tyle (a że planujemy remontu ciąg dalszy to lepiej teraz wydać więcej kasy)

kosmetyki kupiłam już w większości z Nivea, koleżanki polecały, że są najmniej uczulające 🙂

Suuperbaba
my kupiliśmy na allegro elektroniczny termometr Sisi (bezdotykowy do czoła i do ucha), trochę kosztuje, bo koło 70-80zł, ale koleżanka bardzo polecała, on mierzy temperaturę w 1sekundę i nawet nie muszę dotykać dziecka 😉

• Mamusia
Maiha- cudne ciuszki
co do termometrów to ja już zgłupiałam.. nie mam pojęcia i do wody też trzeba kupić, nie?
Smutki sio ! u mnie przestało padać, jak to mówią przecIrO się;D 😁 heheh
Superbabo ! Ty ! wspomniałaś o lodach.,.mam w lodówce..i jak ja mam nie tyć, jakk? skoro mnie się już tych lodów chce. A dziś zjazdłam kanapki,dwa pąki wcięłam, mega obiad i jogurt. Do diabła z takim apetytem;/ przed ciążą ważyłam 65 przy 173 wzrostu a teraz?;/ 74 !
Ale mi chłop urośnie po tych wszystkich smakołykach...
😉

• Mamusia
Strzauka napisał(a):
d-brycz faktycznie masaka jakaś, biednak matka...

u nas dziś całkiem ładnie na dworze, ciepło, ale i tak leżę, bo coś ostatnio za dużo ruchu mam. Mąż poszedł w samochodzie pogrzebać i kupić mi truskaweczki 🙂

ja zrobiłam listę co w tym tygodniu zamierzam kupić - wyszło 800zł za różne pierdoły + wózek i łóżeczko i będzie już na prawdę 95% rzeczy dla Damianka 🙂 jakieś resztki kupimy w czerwcu i tyle (a że planujemy remontu ciąg dalszy to lepiej teraz wydać więcej kasy)

kosmetyki kupiłam już w większości z Nivea, koleżanki polecały, że są najmniej uczulające 🙂

Suuperbaba
my kupiliśmy na allegro elektroniczny termometr Sisi (bezdotykowy do czoła i do ucha), trochę kosztuje, bo koło 70-80zł, ale koleżanka bardzo polecała, on mierzy temperaturę w 1sekundę i nawet nie muszę dotykać dziecka 😉

No, moje tez szybko mierza, ale co z tego, skoro niedokladnie 😞. Masz linka moze do tego termometru Strzauka? Moze ten Twoj naprawde dobry? Ja mam do ucha Safety First..chyba, musze sprawdzic.

• Mamusia
to ten termometr, ja kupiłam w zestawie z podgrzewaczem ale są też same:

http://allegro.pl/podgrzewacz-firmowy-sisi-termometr-1-sek-okazja-i2256390695.html

moim zdaniem mierzy dokładniej niż zwykły termometr, który mam w domu z apteki za 20zł. Mamy go od miesiąca i przeszedł już chorobę męża, ale ciężko mi stwierdzić na ile jest dokłady, wg producenta chyba 0,1 stopnia 🙂

• Mamusia
]Amelia - jedz na zdrowie!Jakbym nie miala takich klopotow z brzuchem i boli, to bym z lodowki nie wylazila! I lody i paczki bym zjadla..chlip chlip..a tak to sie juz boje cokolwiek tknac;/ Alez glodna jestem...
Strzauka - to popatrze na ten Sisi, bo kolezanka oczywiscie radzila do pupy ale jakos mi zal dziecka..troche jak Magdaluke mam:/ A do wody tez trzeba miec niestety...ale te to tanie akurat 🙂

U nas sie ochlodzilo ostro..az pozamykalam okna! Ciekawe co bedzie jutro..bo jak ladnie to moze jednak dzialka chociaz na godzinke czy dwie. Maz zmeczony padl obok i chrapie, a ja sie nuuudze 🙂 I mu terkocze ile trzeba jeszcze zrobic i kupic...ale chyba nie slucha:P

• Mamusia
heheheheh ja swojemu to już listę pokazywałam.. na dwie strony A4 😁 to spojrzał na mnie tylko i mówi : ' dobrze kochanie' 😁
kurcze, przeraża mnie to troszkę, bo byłam w sklepie dziecięcym i oglądałam te wszystkie rzeczy.. a na allegro nie umiem za bardzo kupować.. cięzko mi natrafić na dobre aukcje i nie wiem czy sie opłaca bo się w cenach nie orientuje, np łóżeczko to co mi się podoba na allegro droższe. Przewijaki tez droższe.. bo dochodzi przesyłka.. a macie już karuzele na łóżeczko? Słyszałam, że dobrze jest to kupić podczas ciąży i już puszczać pozytywkę 😉 potem łatwiej się uspakaja 😉

• Mamusia
Karuzeli nie mam, ale obawiam sie ze by mnie denerwowala teraz:P Ja to bym chciala jakas muzyke typu kolysanki kupic..ale nie wiem gdzie i czego szukac!
Co do allegro Amelia - to ja sprawdzam kilka cen i zerkam tez do sklepow online..a w ogole to staram sie kupowac duzo u 1 sprzedawcy to wtedy jedna cena przesylki i nie jest zle! Ja to lazic po sklepach nie moge, wiec chyba zostaje mi tylko net..poza tym mam mase roznych rzeczy w jednym miejscu, a tak musze latac po wielu sklepach 🙂

• Mamusia
amelia właśnie czaimy się z mężem na jakąś karuzelę, ale nie wiemy co wybrać, nie chcemy wydawać 200zł, a jednocześnie chcielibyśmy aby pierwsza karuzela maleństwa była pluszowa, bez plastikowych zabawek... może któraś coś doradzi w tej kwestii?

• Mamusia
amelia ja właśnie jak już pisałam Suuperbabie teraz kupię większość rzeczy u sprzedawcy Justinex, ma dosłownie wszystko a za przesyłkę kurierem zapłacę tylko 13zł - wychodzi dużo taniej niż latanie i kupowanie wszystkiego w sklepach 🙂