Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Superbaba pytam bo to jak śpisz może mieć wpływ na to jak się rano czujeszz. Jak śpisz długo na znak to możesz uciskac na narządy i może dlatego źle się czujesz. Ją śpię tylko na bokach dzięki temu że po prawej mam zrulowany koc a po lewej koldre i nie mam wyjścia:-)

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dziewczyny weszłam na chwilę na forum majówek 2012 i z jednej strony im zazdroszczę bo co niektóre już urodziły a z drugiej strony taki strach mnie ogarnął 😲 One już czekają w takiej niepewności a niedługo nas to też czeka 😲

• Mamusia
Czarnyloczku - ja glownie na bokach..od zawsze tak lubie spac i w ciazy tak lepiej sie czuje 🙂 Czasem tylko na wnak sie budze:P Ale cos w tym jest, bo teraz na wznak chwile z kompem lezalam i od razu skurcze i bole zlapaly znowu..ale to chyba jelitowe..nie wiem:/
Magdaluke - no tak..u Was puste lozeczko 🙂 Ale te walki to fajne nawet na dywanie czy cos..bo dziecko musi troszke na boczkach co? Biedna Ella! Ucaluj ja w buziaka! A z pogoda niefajnie..ja sie boje wiatru, wiec przy tornadzie to bym zwariowala ze strachu 🙂

A co do ulozenia..to nie wiem, moze przez to lozysko przodujace albo co..to ona sie wtulila glowa w dol i tak jest niezmiennie od 3 tyg:/ Przez to bardziej na pecherz uciska i wali glowka tak, ze w pochwie czuc:p

• Mamusia
Też zaczelam śledzić wątek majowek 2012:-)
No te jelita mogą być od spania na wznak. Ją jak położę prawie na plecach to mnie w gardle dusi i oddycha mi się ciężko. A że Ty pisalas że budzisz się z bólem to poczytalam też o tym i tam o tym pisali.

• Mamusia
To chyba Amelia Suuperbabo, ja ogolnie nie narzekam, dziś tylko było kiepsko, a co do spania to mi towarzyszą dwie wielkie poduchy, jedna między nogami a druga przy brzuchu i śpię na boku, raz na lewym a jak zaczyna mi drętwieć to przewracam się na prawy 🙂 No i powoli zaczyna sie problem z zwlekaniem się z łózka 😲

• Mamusia
Moja znajoma też miała mleko już siódmym miesiącu i po porodzie szybko straciła 😞 w zasadzie to Ty w większości się źle czujesz więc myślałam że rano też. Ją z własnego doświadczenia nie polecam długiego siedzenia bądź pollezenia na wznak. Szybko brzuch "twardnieje ". Idę spać bo zapewne znowu obudze się o szóstej:-) spokojnej nocy Superbaba 😉 😘

• Mamusia
Superbaba, poprobuj wiec z poduchami. Moze cos w tym jest mimo, ze z rana czujesz sie lepiej. A Twoja mala to moze lubi taka pozycje i tyle 😉
Z tym lezeniem na boczku, to gdzie tam, tylko na pleckach kaza i koniec. Pozniej dziecko samo zaczyna na boczku sie ukladac, zdziwiona bylam jak zobaczylam mala na boczku. To dosc wczesnie bylo.
U nas oberwanie chmury normalnie, ale dobrze, bo Luke przeciez nasadzil drzew.
Ja mam takie noce, ze sama sie budze przed wszystkimi i spac nie moge zla. ALe ostatnio nie moge oczu otworzyc i wstac...ech. Uroki ciazy..
Strach sie bac, co? Majowki juz rodza. Moja kolezanka dopiero co mowila, ze w 8 tyg jest a juz jej 37 stuknal i w sumie na dniach moze urodzic. No ale, 3 mce jeszcze n psychiczne przygotowania.

• Mamusia
NMoze jakas poduche i kupie..na boku zdecydowanie lepiej...ale to cale zycie tak mam :P
Lece sikac i probuje usnac, bo cos przy grze na kurniku przysypialam..skorzystam! Ja to zalamka, bo przed ciaza to moglam spac i spac, a teraz nic:/ Buziaki i milej nocki!

• Mamusia
o... a ja dziś pierwsza 🙂 Nie mogłam spać dziś 🥴 Śniły mi się jakieś głupoty i co chwilę się budziłam i skoro nie śpię już to wykorzystam ten poranek na "łowy" w lumpiku 😜 Dziś duże przeceny więc może coś fajnego wynajdę 😉 Wam brzucholki życzę miłego dnia, wpadnę później jak już powstajecie 🙂

• Mamusia
HEj 🙂 Monia jak tez nie spałam pół nocy bo oglądałam wczoraj wieczorem "zmierzch" a spałam dziś sama na kanapie bo czuwałam nad córcią i tak się bałam w nocy do tego koszmary o wampirach 😁

No ja tez podglądam majówki i zaniedługo będzie nasza kolej bo tylko czerwcówki a potem juz ja 😲 tak myśle że po 20 lipca będe juz w pełnej gotowości 🙂

• Mamusia
Hej dziewuszki 😉
A ja sie smiałam jak w gazecie napisali "Zmierzch" - horror, a tu proszę... jednak można mieć po tym filmie koszmary 😉 A mi sie dzisiaj Wy kobietki śniłyście :P Byłysmy razem nad jeziorem, a potem zgubiłam komórkę i Superbaba z Gają pomagały mi szukać :P
Wiecie co? Wczoraj spakowałam juz nasze zimowe kurtki, buty i częśc ciuchów, których na razie nie założymy żeby juz powoli wywozić do rodziców i jestem przerażona... 3 wielkie kartony wyszły, a to dopiero połowa ciuchów męża i nawet nie połowa moich a gdzie tu mówić o reszcie gratów... Masakra ile tego będzie.... Jak sie przeprowadzaliśmy tutaj bylo znacznie mniej a przez te 3 lata nazbierało sie pełno rzeczy 🤢

• Mamusia
Buziaki z rana 🙂 Oczywiscie usnelam ok 4, a juz sie obudzilam:/ Oczywiscie jelita i bole meczyli, ale jakos obylo sie bez czopka...
Pampinka - jakie galoty? Bo szukam takoch krotkich elastycznych 🙂
Maiha - to gdzie na noc takie filmy ogladasz? 🙂

U nas cieplutko, slonce swieci..ale chyba upalu az takiego nie ma..musze wyjzec za okno 🙂

• Mamusia
Galoty 79,99 zł 😉 to prawda ponad 100 lekka przesada jak tak wczoraj patrzyłam to ceny naprawdę wygórowane aż doła łapałam 😮 ale z dołym tyłkiem latać nie będę ..

I kupiłam jeszcze dwie zwykłe bluzki białe, długie ciążowe i też jestem na tak bo zawsze latałam w tych z h&m ale już mi brzuchol zaczął wystawać i poszperałam i znalazłam takie ciążowe 🙂 30-40 zł za sztukę

• Mamusia
Maz policjant? 🙂 Niezle! Ja samo Euro bardzo lubie, bo jestem kibicem pilki..tzn.kiedys wiekszym, ale lubie poogladac 🙂 Natomiast ciesze sie niezmiernie, ze w tym czasie nie bede musiala jezdzic do pracy..bo bym miala mega korasy i problemy 😜

Zaleglam spowrotem do lozka..czemu mnie cholera ciagle w tym brzuchu os boli?Rece opadaja i deprecha lapie...Nie wiem co z pogoda, bo jak wyjzalam to tak rzezko jest i na dzialce w cieniu to chyba zmarzne, wiec nie wiem w koncu czy pojedziemy. A Wy jakie plany? 🙂

• Mamusia
Maiha ja tą część oglądałam już trzeci raz i za każdym razem z takim samym zainteresowaniem. Uwielbiam wampiry Grrr 😜 Polecam też wszystkie części Underwold'a i Blade dla tych co lubią 😉
Horrory też uwielbiam, ale muszę oglądać je sama bo mąż się boi 😉
Pampinka Koko wymiata 😁
Akinimod No to współczuje, wiem co to znaczy chronić mecz przed kibolami, a na Euro to dopiero będzie 🥴