Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
No ja już wszystko wiem... Prawdopodobnie jutro wychodzę bo ostatni zastrzyk mam jutro no luteina do domu... Do 32 tygodnia całkowity zakaz wstawania nawet do wc z pilnej potrzeby no i ogólnie od 33 tygodnia mogę już się szykować do porodu bo kiepskie szanse abym dłużej przetrzymala 😞 ale musze dobrze dziecko podtuczyc

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
4nula no to super nie ma to jak w domku 🙂 teraz poodpoczywasz sobie i napewno bedzie dobrze 🙂
Ja przy pierwszej ciazy tez mialam niezle jazdy ok 24 tyg przelezalam 2 tyg w szpitalu z odklejajacym sie lozyskiem, ale dzieki Bogu wszystko sie dobrze skonczylo, teraz sie nie stresowac i lezec 🙂
Strzalak ja robie spagetti na szybko 🙂 na obiadek
A z tym spaniem to serio jest masakra i chyba wszystkie mamy te same problemy- niedosc ze sie ulozyc nie mozna to jeszcze siusianie
Dodi masz racje szafa to najlepsze rozwiazanie duzo sie zmiesci 🙂 ja juz mam dwie eheh, ale moja corcia zajmuje jedna a ja z mezem w drugiej- ach te dzieci maja wiecej ciuszkow od nas

• Mamusia
Dodi i Strzalka pogoda taka beznadziejna tez tak sie czuje tylko ze mi z jednej strony sie chce spac a z drugiej nie moge zasnac...wiec jak mozecie spac to spijcie...a ubranka poczekaja maz tez zrozumie jak raz nie bedzie mial obiadu

• Mamusia
4nula jak to zakaz wstawania nawet do wc? 🤢 A w ogóle gdzie w szpitalu leżysz?
Ja też ostatnio źle śpię, niewygodnie mi, nie mogę znaleźć miejsca, pozycji, a dziś w nocy byłam 6 razy siku 😮

• Mamusia
Dodi - pisalam ze do wc tez czesto nie moge wstawac tylko powiecmy jak mnie juz mocno przycisnie...Ja w Braniewie leze 🙂
TO chyba wszystkie juz marnie spia ja noca tez 5 razy sie budze a w dzien wcale nie moge zasnac

• Mamusia
4nula.. dobrze że chociaż w domu będziesz..zawsze to inaczej.
Dodi- racja.. jedna strona pracy magisterskiej i człowiek ledwo zipie;/ ja dziś nad tym siedzę.. i już mam dość ale wyjścia nie ma.. muszę się mobilizować.. potem nie będzie czasu..a i tak mi go mało zostało..
a taki to pochłaniacz że nawet nie czuje kiedy mi ten dzień zlatuje;/
strzauka- też mam problem ze spaniem;/ coraz to ciężej.. dziś to byłam taka obolała jakaś, że - żeby się w nocy przekręcić to musiałam się łapać za obrzeża łóżka;/ i podciągać;/ Jezu.. a co będzie za miesiąc? dwa? mój mąż już dziś stwierdził, że przestaje wyrabiać fizycznie..

• Mamusia
Aguska to nie jestem sama z pracą 🙂
Dodi szafa spooora i ładna 😁
4nula rzeczywiście lepiej w domku leżeć niż w szpitalu, ale żebyś Ty leżała a nie gdzieś łaziła 😠

Współczuje Wam z tym wstawaniem i ciężkim spaniem, bo ja jak położyłam się po pierwszej to obudziła mnie dopiero o dziewiątej kosiarka 😜 A tak to zadzieram nogi albo na zrulowany koc albo na kołdrę. Wstawanie w nocy do WC miałam tylko chwilowe jakieś półtorej miesiąca temu.

• Mamusia
Ja ro obolala w nocy..budze sie jak zmieniam pozycje:/
Jade w koncu do ginki poza wizyta - zajrzy na chwilke, by nas uspokoic, bo jednak takie cmienia okresowe bywaja grozne:/ No i musze zdecydowac, czy ide na sterydy w ten werkend czy dopiero za tydzien..pytanie czy docipie w nerwach tyle w razie co:/ A one tez potrzebuja by zadzialac min tydzien czasu. Chyba jestem blizej decyzji, ze pojde w ten piatek..ale zobacze jeszcze jak mi zajrzy do srodka! Uff...czy ciaza musi dostarczac tyle nerwow?:/

• Mamusia
Suuperbaba jakie sterydy bo chyba cos przeoczyłam 😲 Dodi szafka fajna i spora 🙂 Aguśka i Czarnyloczek podziwiam Was, że Wy jeszcze pracujecie 😮 4nula w domu lepiej niż w szpitalu ale pamiętaj zebys się oszczędzała i dużo odpoczywała!!! Ja dziś obolała, w nocy brzuch bolał, że nie mogłam spać, wstałam juz o 7, zaprowadziłam córkę na 8 do przedszkola i po drodze zrobiłam zakupy, zrobiłam obiad, ogarnęłam mieszkanie i znów mnie ból brzucha dopadł, poleżałam 2 godzinki i przeszło, to nie tyle ból co jakby skurcze, moze to już pojawiają się Skurcze Braxtona-Hicksa?? czytałam, ze to normalne albo to z przemęczenia. też mi cięzko w nocy spać, nie mogę się ułożyć, jak za długo na jednym boku to boli i się przewracam na drugi i tak w kółko 😉 no i skrcze łydek są okropne 😲

• Mamusia
akinimod- faktycznie prosciej:0ja malo znam braniewo jedynie do lekarza tu chodze i szpitala jak widac czasem tez a tak to mieszkam we FRomborku od niedawna a tam blizej zalewu 🙂 jak jest ladna pogoda to nawet plaze w krynicy morskiej widac 🙂

• Mamusia
Moni - no ja jak 4nula mam dostac sterydy w razie czego na rozwoj plucek dziecka. No i jak tak ciagle boli to lekarka proponuje ten albo next weekend na 3dni szpital i podanie ich..i nie wiem czy juz teraz pedzic czy przeczekac jeszcze tydzien. Aczkolwiek jak patrze w necie to nie ma znaczenia kiedy sie je poda..tylko tyle, ze miedzy 24 a 34 tc. Chodzi o to, ze w razie wczesniejszego porodu plucka sa lepiej przystosowane 😉

• Mamusia
akinimod- teraz to i ja zapamiętam bo już kiedyś też przekręciłam ! 😁
Superbabo - daj znać jak wrócisz od tego lekarza.. ale co z tymi sterydami?.. Już naprawdę jest aż tak kiepsko...?
monia- właśnie pisałam wcześniej o łydkach.. ból straszny..zmagam się z tym codziennie.
Dziewczyny, jak piszecie o morzu/.. to mnie się tak chce tam jechać.. jeju.. no pojechałabym przed porodem ! ale to raczej nie możliwe będzie..;/ ale jak już będę po sesji i zrobimy wyprawkę do końca, to może gdzieś wyskoczymy żeby się zrelaksować..

• Mamusia
hej
4nula to fajnie ze juz jutro 🙂 tylko stosuj sie do zalecen lekarza! 🙂
Dodi super ta szafa, my dzis dla odmiany naroznik zamowilismy bo nasza obecna sofa jakas taka mala ostatnio... 🙃
Suuperbaba tez mysle, ze w twoim przypadku lepiej zebys wczesniej poszla, bo to tylko kilka dni zostanie czakania 😁 a z twoja cierpliwoscia raczej dobrze teraz nie jest 😘

• Mamusia
Oj ja tez bym pojechala gdzies nad morze, a tu lipa, bo u nas pada od miesiaca prawie codzienne 😞
Wiecie co wam powiem, ze ja na urlopie bardziej sie mecze niz w pracy. W domu zawsze jest cos do zrobienia, albo zakupy trzeba zrobic lub z kims sie spotkac. Dzisiaj na chwile umowilam sie z kolezanka na male zakupy i troche polazilysmy sobie, a teraz w dole plecow mnie cos cmi 😞 W pracy to sobie siedze i sciemniam, ze cos robie 😉

• Mamusia
Anyaz to fajna masz prace-sciemnianie eheh, zartuje oczywiscie 😜
A kiedy planujesz na maternity isc? ja zdecydowalam ze od 15 czerwca juz ide jakies 8 tyg przed porodem planowanym eheh bo nigdy nie wiadomo
Ja to wam powiem ze w sumie tez wole do tej pracy chodzic niz w domku siedziec jakos tak bardziej zmobilizowana jestem- ale jak juz cos zaczyna bolec to narzekam heh
Szkoda ze tutaj nie chca dawac chorobowego 😞
Ja jestem kelnerka 2 razy w tyg i mam pare domkow jeszcze w tyg do posprzatania wiec nie za ciekawie-typowa fizyczna robota
Widze ze pogoda was nie nastraja optymistycznie 😞
A u nas dzisiaj wkoncu sloneczko wyszlo 🙂

• Mamusia
Hej
Tak pisze bez cyztania, wiec doczytam za jakis czas
U lekarza do banki, tzn. dzidzia ok, ladnie rosnie , serduszko bije, wsio oki. Zelazo 14,5 wiec slicznie i juz nie musze rac- uff. No i co? I mi wyszedl cukier... 😠 PO godzinnej glukozie, "na szybko", norma do 130 ja mialam z zyly 150 a z palca wiecej , bo 164. Zalamka 😞. W piatek rano ide na ta 3 godzinna glukoze...i sie na 100 % okaze, zle kazali sie nie nastawiac zbyt optymistycznie...pytam, co ja zrobilam nie tak? No to mowia, ze nic...ze sie zdarza, ze wiek (33) i cukrzyca w rodzinie maja wplyw... taka w newrach jestem, ze szok. Nawet nie chce nic czytac o tej cukrzycy ciezarnych, bo po co sie denerwowac dopkoi nie iwem na 100 %. ...
Magdad- jak mysle o Tobie bidulko, ze Ty na codzien...achhh.

• Mamusia
Dziewczyny, tak piszecie o pracy i mnie naszło na takie pytanie.. co z dzieciaczkami jak z macierzyńskiego wrócicie do pracy? niania, teściowie? żłobek? Ja trochę myślę o tym i trochę mnie to stresuje bo najprawdopodobniej w przyszłym roku znów się przeprowadzimy i jeśli bym gdzieś znalazła pracę.. to co ja z malutkim zrobię...