Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
aguska101 napisał(a):
D-brycz Strzalka ja tez zauwazylam ze od jakiegos tyg czesciej musze do wc i jakos kurcze wydaje mi sie ze tak bardzo mi sie chce siusiu a tutaj tylko troszke i jakby do konca sie wysikac nie umiem,mysle ze mala uciska na pecherz juz i to takie uroki ostatnich tyg.

ja też mam tak, że idę do wc normalnie zwinięta w kłębek tak mnie boli pęcherz, a tu dwie kropelki, wstaję i czuję, ze dalej mi się chce siku a nic nie chce lecieć :P a po pół godzinie już znów 😉

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Bisiu - ja dokładnie nie wiem bo mój lekarz powiedział, że jeszcze zobaczy dokładnie na następnej wizycie czy moja macica jest w stanie przetrwać poród naturalny, ale sądzi że bardziej cesarka.A co do tej dziewczyny to faktycznie moim zdaniem nie powinna przyjmować tych pieniędzy.
Strzauka - gratuluje 37 tygodnia jakoś przegapiłam jak minie ten limit czasowy to oczywiście ode mnie masz oklask 🙂 Wiadomo, że taki wypad to jakaś odmiana ale ja ledwo żyłam...ogólnie dziś w domu mam saunę a na dworze fajnie chłodno więc też chyba się wynurzę z domu tylko jak mąż wróci 🙂

• Mamusia
dzien dobry wstalam dopiero co 😜

zaczne od konca

agusia to rzeczywiscie super ze macie tutaj tak bliskie sobie osoby a gdzie ten slub w polsce?
a maz wczesnie wrocil dobry maz 😁

superbaba rozumie cie ze cie to stresuje jeszcze tylko troszke dasz rade :* musisz teraz juz nie ma wyjscia 🙂 a co do meza to zgadza sie jak mu mowie czasem (bo to nie jedyna jego pasja godzinami gra w autka na xboxie i zbiera minichampsy-autka) zeby mniej gral bo juz mam dosc :P to mowi chyba lepsze to niz jakbym mial pic 😮 porownanie sobie znalazl masz jakies nowe babki na sali?? usg moze ci dopiero jutro zrobia :/ a szkoda ze masz takie beznadziejne polozne niby sa tam po to by czlowiekowi pomoc a tylko denerwuja bardziej!

bisia na telelfonie to zajmuje duzo wiecej czasu ale przynajmniej masz z nami kontakt 😎

pampinka podziwiam cie ze ci sie tak chce przeprowdzki 🙂 nie masz wyjscia pewnie ale z brzuszkiem to wszystko ciezej idzie dobrze ze juz koncoweczka

anula a twoj gdzie wybyl ? ja to mam tylko psa przy sobie haha

anyaz do pracyo slubie 😮 hehe to dopiero maniak my tez nie mielismy pozadnej podrozy poslubnej mielismy jechac w tym roku bo po slubie to z kasa ciezko ale wyszlo jak wyszlo i tez jest fajnie

amelia fajnie ze juz w domku teraz odpoczywaj wszystko pomalutku i wytrzymasz te 2 tygodnie albo i dluzej trzymamy kciuki

to juz tylko superbabe mamy w spzitalu??

bisia my mielismy dj ale wiem ze u nas to normalne ze trzeba placic orkiestrze jak sie zamawia jakas piosenke.... ale myslalam ze oni to zbieraja razem i potem sie dziela czy jakos tak

ale macie z tym siusianiem ja gdziejs od miesiaca budze sie raz o 7 siusiam i ile dalej spac ale w czasie dnia ciagle mi sie chce a tam ledwo co 3 kropelki 😠

babylove ok a czemu musisz tak szybko podejmowac decyzje gdzie bedziesz rodzila?

• Mamusia
Bisia- ja tez uważam, że piosenka na zamówienie jest 'wpisana' w koszty które ponoszą młodzi.. i to nie małe.. także popieram Cię ! naprostuj babkę, bo szkoda renomy!
Superbaba biedna.. pisała mi że ciągle na bloku porodowym na obserwacji;/ ale ciągle plami;/ jeju.. zeby jeszcze trosze dała rade wytrzymać.. może sie uda..
Powiem Wam, że ja już byłam w strachu we wtorek..bo wyskoczył mi na ktg skurcz i odczułam .. taki typowo porodowy..i tylko łapałam sie co chwile za gacie, czy mi wody nie odchodza.. bo koleżanka poczuła taki ból brzucha jak na okres..i tylko zdąrzyła wstać i wody poszły..

• Mamusia
Poczytalam Was chwilke i uspokoipam, bo jest dobrze u kazdej 🙂
Mnie wlasnie przeniesli na patologie...sa plusy i sa minusy 😞 Plusy to wygodne lozko, klima w pokoju i mila polozna...minusy - laski nierozmowne w ogole, no i teraz dla odmiany karza lazic wszedzie i na wszystko 😞 A ja sie boje okrutnie...przestane normalnie sikac:,(Z mezem sie wykapalam i wlosy umylam, ale teraz leze i boje sie wstac sama na kolejne siku! Z deszczu pod rynne..nie wiadomo o lepsze...tam chyba bylo sympatyczniej towarzysko:/ A te leza czytaja kiazki i sie w ogole nie odzywaja 😞
Bisiak - nie powinna wziac kasy wg mnie!

• Mamusia
Hej,

Boshe ja już nie wytrzymuję tej pogody... Zameldowałam się na weekend u rodziców, a oni mają chociaż wiatrak. Pojechaliśmy dziś na spacer za miasto, ale było koszmarnie - duchota i krwiożercze ślepaki, cała wróciłam pochlastana.

Bisiu nie spotkałam się z taką sytuacją, żeby płacić zespołowi dodatkowo za piosenki, moim zdaniem ta dziewczyna zachowała się nie fair wobec zespołu, gości i młodych.

Ja też ciągle w nocy sikam, już mnie to męczy, bo co 2-3 godz muszę wstawać.

• Mamusia
Czesc kobietki! A mnie nie bylo bo w domu na gorze nie idzie wytrzymac a na dole ciagle internet rozłancza. W piątek to w ogóle mnie cywilizacji pozbawili bo wyłączyli internet, prąd i wodę więc koszmar. Tak sobie pomyślałam w żartach, że znowu kilka dni nie byłam to ciekawe kto urodził a tu takie wieści o Superbabie 😮 Już więcej tak nie pomyślę... Superbabeczko trzymaj się tam dzielnie, ja wierzę, że wszystko będzie dobrze. Jesteś pod opieką specjalistów a gdyby nawet Helence się pospieszyło to też na pewno da sobie radę bo po tym jak Cię kopie wnioskuję, że silna dziewczyna ;-)
Bisiu też mi się wydaje, że ta dziewczyna nie powinna brać dodatkowo kasy, ale chyba wystarczy z
N
nią pogadać

• Mamusia
I takie bochomazy wychodzą jak się na tel pisze ;-) Nie pamiętam co miałam komu pisać... Strzauka gratuluję tygodnia. Już w 38 wchodzisz - super! 😁 A u mnie 36 tc się zaczął i też jestem happy bo nareszcie 9. miesiąc 😁 A wg miesiączki to już nawet 37 tc więc Michasia coraz bliżej. Wczoraj mi się śniło, że już ją miałam i karmiłam piersią 😉

• Mamusia
Hej
Dorotka, podle zdziry te polozne...ale moze lepiej juz bedzie a laski sie rozgadaja. I fajnie,ze udalo Ci sie umyc. Mialam Ci pisac, ze jak ja biwakowalam w szpitalu to mialam takie cudo, taki jakby czepek do "suchego mycia wlosow" juz nie pamietam jak to tam dokladnie, ale troche pomagalo...to tak w razie czego....
Amelia, dobrze, ze w domku...po szpitalu to czlowiek czasami dochodzi do siebie jakis czas....i dasz rade. Juz coraz blizej. 😘
Megi, a ile Ty tych ziemniakow skrobalas? Uwazaj z tym brzuchem.
Agadka, no to ma Adi zainteresowania i swietnie! Moj Luke to tak wszystko po trochu, jak moze tylko toleci na mecz pilki noznej a tak w kompach siedzie i w swojej szopie i ja nie wiem co on tam kombinuje, bo ja tam nie wchodze, bo strach... 😉
Nirmalka, fajnie CIe widziec. Lipka z netem, ale dobrze, zxe juz jestes. A jak zab?
Aguska, widzisz, mezus sie spisal ladnie i wrocil w stanie zadowlalajacym. Fajni wy 🙂
Dodi, dobrze, ze jestes u rodzicow. Mozna sie przekrecic z upalow....
Bisia , i Ty tez u rodzicow i wiadomo,ze lepiej. Bidaku z tymi biodrami, i co, w ogole sie nie ruszasz?? A dziewczyna nie powinna brac kasy bez dwoch zdan .
Strzauka, D-Brycz...z tym sikaniem to juz tak do konca bedzie,, echh.. Ja jak tak wstaje, to za kazdym razem wielkie schoduy na dol wiec musze uwazac, zeby sie nie spierdzielic i do tego Ella ma radar i mnie slyszy...i sie budzi. Ale co zrobic.
A my wciaz poza domem. Wczoraj sie umowilismy na obiad z bratem Lukea i mi pod nos podstawili wielki dzban mroznej Margarity....oczywiscie sie obeszlam smakiem,....ale mi sie juz chce napic. Alko normalnie. No i co, wszyscy sie rozweselili i znowu za kierowce musialam robic a ja nie lubie w moim stanie tu po miescie 😠 No ale, wieczorkiem jeszcze ktos wpadl i fajnie czas spedzielismy. Tylko Ella przeprowadzila na nas nocny terror...budzila sie i wyla normalnie takim przerazliwym placzem...Boziu. Nie wiedzialam co jej jest......ale chyba nie swoje lozko, nie swoj dom....az jej dalam przeciwbolwoe bo mowila auuuuiii ale chyba tylko tak gadala. A dzisiaj nie wiem, musismy jechac do tesciow z psem i po drodze do domu. Juz mi sie nie chce.
Buzia mamusie!
A STrzauka, ja piernicze 37 🤪

• Mamusia
Magdaluke ale dzis z Elką wszystko ok? No to ładną noc miałaś... Moje zęby jakoś się trzymają, ten bolący już rzadziej boli a ten bez plomby na razie zaklejony z lekarstwem i czeka na dalsze leczenie po porodzie bo sie ppokaźna próchnica pod plombą rozwinęła :/

• Mamusia
magdaluke mi też się czasem chce alko - zwłaszcza orzeźwiającego piwa w te upały brakuje, no ale co zrobić - jeszcze trochę trzeba się przemęczyć 😉
a sama jestem w szoku, ze już skończyłam 37 tygodni i zaczynam 38 😮 boję się, że w każdej chwili mogę urodzić i zaczynam się martwić że nie poradzę sobie z maluchem... i jeszcze de[resji poporodowej się boję 😮 chyba za dużo myślę...

• Mamusia
Strzauka, nie boj sie . Nie wszystkie kobiety przechodza depresje poporodowa. A z dzidzia sobie poradzisz, bo...nie bedziesz miala innego wyjscia 🙂 A poza tym, to kobitki sa inaczej zaprogramowane, tak zeby daly rade. No a w ogole to normalne, ze sie boisz, ja tez trzese portkami....
Nirmalka, dobrze,ze zeby troche odpuscily.
A Ella jakby nigdy nic....2latki....

• Mamusia
Chyba kazda z nas trzesie portkami 😉
Nawet my ktore juz maja dzieci sie boimy,to jest normalne,ale tak jak Madzia pisze jestesmy tak zaprogramowane, ze zawsze wiadomo co robic 🙂 takze dziewczyny nie ma sie czego bac tylko cieszyc to juz niedlugo jupiiiii

• Mamusia
Hej dziewczyny. Ja mam dziś słaby dzień psychicznie 😞 wszystko mnie denerwuje... z tego wszystkiego cały dzień sprzątałam. Młoda mi marudzi,ja padam z sił a mój mąż poszedł sobie do kolegi na mecz siatkówki i przed wyjściem się z nim pokłóciłam bo tak jakby to musiało być, ja nie mam żadnych atrakcji, siedzę w domu i się kiszę.

• Mamusia
Monia współczuję kiepskiego dnia... Ja też dziś nie najlepiej, wkurzyłam się bo mąż poszedł tacie pomagać coś zrobić przy oczku i miał wrócić po godzince-dwóch a przyszedł po 4, więc oczywiście już byłam zła, że znów cały dzień przesiedziałam sama (bo spał do 12, zjadł i poszedł a wrócił po 16) i w ryk, a on oczywiście nie wie o co chodzi, bo to przecież nie jego wina, że tacie musiał pomóc... no nie jego, ale to nie znaczy, że nie jest mi przykro, że całą niedzielę przesiedziałam sama... eh, faceci...
Ale i tak nie umiem się na niego złościć, zrobił mi super obiad jak wrócił i już mi przeszło 🙂

• Mamusia
hej babeczki 🙂

Superbabo trzym się nam, dasz radę na tej patologii a babeczki może się rozgadaja 🙂

Monia znam to mój mąż tez wszedzie chodzi i robi co chce z ja z córcią w domu sie kisimy;/

MAgdaluke TOBI TO zazdroszcze ze z mężme tak sobie razem spedzacie kazda wolna chwile i do sklepu chetnie z tOba jeździ 🙂

czarnyloczku super ze i u Ciebie i U Miłoszka jest dobrze, jutro po obchodzie daj zanć co i jak 🙂

Bsia co do wokalistki to moim zdaniem nie powinna brac tych pieniędzy piosenke

a ja dzis zrobiłam ostatnie zakupy których mi brakowało, jeszce w tym tygodniu podjade do markietu z mezem i zrobie mu zapasy w lodówce żeby miał co jeś cjak mnie nie będzie o córcie siie nie martiwe bo babcia ja dokarmiac będzie 🙂

mam pyutanie dziewczyny jak czesto chodzicie do łazienki ale nie na siku tylko na "2"?? ☺️ ja chodze i 4 razy dziennie;/ męczy mnie to jużdo tego mnie ciągle brzuch pobolewa dobrze że mam wizyte we wtorek to zapytam lekarza o ten brzuch i jeszcze stopy jak balony;/

• Mamusia
Monia ja tez znam ten bol samotnosci gdy maz jedzie a ja zostaje z ta sama ciaza z tym samym domem z ta sama posciela. Dzis np ryczalam caly wieczor bo jakos ciezko mi sie zrobilo jak pomyslalm ze ja tak leze leze a on po tych weselach jezdzi co tydzien spotyka sie z ludzi, jakos odrywa sie od domu, rozumiem Twoje odczucia, ale nie umiem poradzic co masz robic, bo sama sobie z tym nue radze

• Mamusia
Maiha moze to byc juz przygotowanie do porodu 😆 chociaz ja ci powiem ze ja od jakiegos czasu chodze i 4 razy dziennie na kupke-tak ostatnie 2 tyg i mam nadzieje ze moj organizm sie jeszcze nie przygotowuje do porodu bo to dopiero 34 tydz

• Mamusia
Magdaluke- to ze ellunia przezywala nowe miejsce to normalne, ja dorosla baba i tez czasem mam leki jak jestem w nowym miejscu. Co do biodra, nie chodze na razie bo bardzo boli, jakby widly ktos wsadzal w kregoslup, mam nadzieje ze mi przejdzie , nadzieja matka glupich 🙂

• Mamusia
Monia wspolczuje tego siedzenia w domu,ale nie przeskoczysz tego jak Ola wyzdrowieje to sobie nadrobicie 🙂 a nasi mezowie no niestety niekiedy nie mysla 😞 i nie zdaja sobie z tego sprawy ze moga nas ranic.
Bisia ty tez biedulko w tym domu sama 😞 wchodz na forum czesciej zawsze mozna poklikac 🙂