Dziewczyny a od kiedy macie ktg i co ile?
Ja mam od 37 tyg i niby co tydzień powinnam być ale w tym tygodniu mój gin na urlop sobie pojechał więc kolejne ktg będę miała dopiero we wtorek. Położna mi mówiła że oni praktykują od 37/38 tc przynajmniej raz w tygodniu a po 40tc co dziennie nawet! Ale to zależy od lekarza prowadzącego i danej pacjentki
hmm ciekawie w tej polsce jest ja do 42 tygodnia ciazy nie mialam ani jednego....huh 🤔
Jak nic się nie zmieni to superbabeczka i magdad w jednym dniu będą rodzić!! Jeju a czy nasze nerwy wytrzymają? To ja już od dzis trenuje "spokój" na następny tydzień 😉
Dziewczyny a od kiedy macie ktg i co ile?
Ja mam od 37 tyg i niby co tydzień powinnam być ale w tym tygodniu mój gin na urlop sobie pojechał więc kolejne ktg będę miała dopiero we wtorek. Położna mi mówiła że oni praktykują od 37/38 tc przynajmniej raz w tygodniu a po 40tc co dziennie nawet! Ale to zależy od lekarza prowadzącego i danej pacjentki
hmm ciekawie w tej polsce jest ja do 42 tygodnia ciazy nie mialam ani jednego....huh 🤔
to w moim szpitalu po 40tyg to kibitka ma dwa razy dziennie ktg
Anula wszystkiego najlepsze z okazji imienin 😘. Życzę aby udało Ci się wytrwać do 37 tyg. a nawet jak urodzisz troszkę wcześniej to przecież miałaś podane sterydy więc wszytko będzie ok i może mąż będzie miał super prezent urodzinowy 🙂 Agadka tyle miałam czytania że mi się wszystko pomieszało 😮 i zapomniałam że to Ty radziłaś że można pisać posta w drugiej karcie na brzuszku 🙂 - dzięki za sprostowanie 🙂 Bisia dzięki za informacje o Suuperbabie, oj ona to bidulka w tym szpitalu ale do 3 sierpnia już niedaleko i wreszcie będzie miała swoją Helenkę. Jak będziesz z nią pisać to pozdrów ją serdecznie!
Dodi Ty dzielna jesteś a nie żadna cierpiętnica.
Monia czekamy na wieści po ktg.
Maiha przesyłała już komuś zdjęcie swojego bobasa? Pewnie jeszcze odpoczywa po cc i nie ma na to czasu i sił.
Faktycznie w przyszłym tygodniu prawdopodobnie przybędzie kilka dzieciaczków mamusiek sierpniowych no i wreszcie pojawią się dziewczynki bo jak na razie chłopcy dominują 🙂
dziewczyny a pijecie napar z liści malin, podobno dobrze działa na macicę i szybciej akcja trwa. Niby zalecają położne od 36 tc ale ja sobie od dziś będę piła bo niby na krocze też dobrze wpływa i dużo kobitek polecało że łatwe porody niby więc mam nadzieję że jeszcze zdąży u mnie zadziałać 🙂
Karioka, zeby nie przekrecic, chyba 4nula pije, albo Akinimod....Ja nie pije, bo tu kazali nie pic. Kazdego indywidualna sprawa.
Ella mowi wiecej po polsku niz Luke, a cholernik, tyle czasu w Polsce siedzial. Moglby wiecej. Ella go teraz zawstydza i dobrze.
Magdad, ale te Twoje skurcze nie sa bolesne, prawda? Uwazaj na siebie!
Ja tez nie mialam ktg. Tutaj nie robia, chyba, ze cos nie tak. Pierwsze ktg mialam w szpitalu na porodowce, hehe.
Fajnie,ze macie juz swoje pociechy przy sobie...zazdroszcze.
U mnie 39 tydzien😞 i nic sie nie dzieje, od 3 dni jakis dziwny spokoj...bylam na ktg i nic nie wykazalo.. chyba cisza przed burzą...no nic...termin mam na 02 sierpnia wiec za duzo czasu nie zostalo, boje sie ze przenosze 😞 I tak sobie mysle,ze Lilka nie wychodzi jeszcze bo stwierdzila ,ze za duze upały,a przeciez u Mamuni najlepiej ;-)
p.s.wszystkie Anny Hanny i Grazyny - wszystkiego naj 🙂
Anula wszystkiego najlepszego! Mąż by się pewnie ucieszył z takiego prezentu na urodziny? Mój tak chciał żeby Michasia się urodziła w jego urodziny, ale ja bym wolała żeby nie czekała tylko już wychodziła :P Klocuszek się z niej robi więc lepiej niech jyż rośnie za maminym brzuszkuem 😉 Dodi nie masz sie co prsejmować wagą Ady, jeszcze sporo podrośnie a Tobie będzie łatwiej rodzić jak nie będzie wielkim bobo 😉 A co do ktg też jeszcze nie miałam i gin mi nie zlecał. Może jak termin minie to mnie wyśle. Oj w przyszłym tygodniu to się pewnie będzie działo... No ale najwyższa pora, w końcu sierpień się zacznie 😉
Mauapaulina oklask za 39 tydzień - super 🙂. Ale się dzisiaj naklaskałam 🙂 za wasze dzisiejsze i wczorajsze pełne tygodnie 🙂
Magdaluke dzieci szybko łapią inne języki więc Ella jak od małego ma styczność z dwoma językami na co dzień to powinna w przyszłości jednym i drugim władać bez problemu. A Ty do niej często po Polsku mówisz czy jednak więcej po angielsku?
Dola lapie, nie wiem po prostu ryczec mi sie chce. Jakas burza wstretna , front caly, to ju zmnie chca do babci z Ella wysylac, a ja nie chce. Ju zmi sie nie chce z tesciowa dzisiaj widziec, a o na mi nic nie zrobila...normalnie glupieje. I jeszcze te remonty, pewno tak akurat jak sie maly urodzi i powiedzialam, ze nie bede u tesciow i tyle, ze mam to w dupie, ze juz mam dosc. Echhhh...
Gaja, ja do Elli mowie po polsku, naturalnie 🙂 ona rozumie i mowi, staram sie duzo, ale jakby nie bylo wiecej ma do czynienia z angielskim, wiec lapie wiecej i mowi wiecej po angielsku. Ale mam nadzieje,ze uda mi sie i z nia i z malym.
Mauapaulina, Lilka CIe pewno wezmie z nienacka, i tyle 😉
Hej , ja juz wróciłam 😉 Skurcze są ale bardzo słabe, lekarz powiedział, że wszystko super, serducho ładnie biło !!! A te bóle bardzo dobrze, że są bo wszystko przygotowuje się do porodu i będzie łatwiej 🙂🙂 Także dziewczynki na razie trwam w dwupaku 😉
A i nic więcej nie wiem, nie badali mnie ginekologicznie i nie wiem jak szyjka 🥴 A czop może wypaść i poród następuje bardzo szybko albo do dwóch tygodni można.
Hej dziewczyny! 😊
Trafiłam na ten wątek, bo też mam łożysko na tylnej ścianie i zastanawiałam się, jak to wpływa na ciążę i poród. Widzę, że wiele z Was miało podobne doświadczenia i uspokoiło mnie to, co pisałyście! 💕
@Bagira, super, że u Ciebie wszystko przebiegło bez problemów! @angela faktycznie - b.dobry tekst,ale czytałam go już wcześniej, bo zaglądam czasem na abcmamy
czy jest bez recepty? Bo jak na receptę to nie ma szans abym się wybrała do lekarza Raczej by mi nie wypissal. On również nie pójdzie ( nawet nie wiesz jaką mielismy kłótnie ostatnio jak mu wspomniałam aby sie wybrał).
Od jakiegoś czasu staramy się intensywnie o dziecko... Zauważyłam też, że mój facet miewa problemy z osiągnięciem pełnej erekcji. Zastanawiam się z czego to może wynikać. Oboje jesteśmy w wieku 34 lat.
Rekomendowane odpowiedzi
agadka
bisia88
bisia88
to w moim szpitalu po 40tyg to kibitka ma dwa razy dziennie ktg
Gaja
Agadka tyle miałam czytania że mi się wszystko pomieszało 😮 i zapomniałam że to Ty radziłaś że można pisać posta w drugiej karcie na brzuszku 🙂 - dzięki za sprostowanie 🙂
Bisia dzięki za informacje o Suuperbabie, oj ona to bidulka w tym szpitalu ale do 3 sierpnia już niedaleko i wreszcie będzie miała swoją Helenkę. Jak będziesz z nią pisać to pozdrów ją serdecznie!
Dodi Ty dzielna jesteś a nie żadna cierpiętnica.
Gaja
Maiha przesyłała już komuś zdjęcie swojego bobasa? Pewnie jeszcze odpoczywa po cc i nie ma na to czasu i sił.
Faktycznie w przyszłym tygodniu prawdopodobnie przybędzie kilka dzieciaczków mamusiek sierpniowych no i wreszcie pojawią się dziewczynki bo jak na razie chłopcy dominują 🙂
Karioka
magdaluke
Ella mowi wiecej po polsku niz Luke, a cholernik, tyle czasu w Polsce siedzial. Moglby wiecej. Ella go teraz zawstydza i dobrze.
Magdad, ale te Twoje skurcze nie sa bolesne, prawda? Uwazaj na siebie!
Ja tez nie mialam ktg. Tutaj nie robia, chyba, ze cos nie tak. Pierwsze ktg mialam w szpitalu na porodowce, hehe.
Mauapaulina
Maiha gratuluje Adasia, idealne wymiary ;-)
Strzauka Tobie rownież gratuluje Damianka ;-)
Fajnie,ze macie juz swoje pociechy przy sobie...zazdroszcze.
U mnie 39 tydzien 😞 i nic sie nie dzieje, od 3 dni jakis dziwny spokoj...bylam na ktg i nic nie wykazalo.. chyba cisza przed burzą...no nic...termin mam na 02 sierpnia wiec za duzo czasu nie zostalo, boje sie ze przenosze 😞 I tak sobie mysle,ze Lilka nie wychodzi jeszcze bo stwierdzila ,ze za duze upały,a przeciez u Mamuni najlepiej ;-)
p.s.wszystkie Anny Hanny i Grazyny - wszystkiego naj 🙂
akinimod
kurcze wszystko mnie boli, nawet nie wiem na którym boku leżeć...masakra...
Nirmala
Gaja
Magdaluke dzieci szybko łapią inne języki więc Ella jak od małego ma styczność z dwoma językami na co dzień to powinna w przyszłości jednym i drugim władać bez problemu. A Ty do niej często po Polsku mówisz czy jednak więcej po angielsku?
magdaluke
Gaja, ja do Elli mowie po polsku, naturalnie 🙂 ona rozumie i mowi, staram sie duzo, ale jakby nie bylo wiecej ma do czynienia z angielskim, wiec lapie wiecej i mowi wiecej po angielsku. Ale mam nadzieje,ze uda mi sie i z nia i z malym.
Mauapaulina, Lilka CIe pewno wezmie z nienacka, i tyle 😉
MoniaC82
MoniaC82
d-brycz
Monia fajnie, ze wszystko dobrze teraz tylko czekac az sie na max zacznie 😉