Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
dodi napisał(a):
Widzę, że mam tu przypiętą łatkę cierpiętnicy 😜 Do wszystkiego można się przyzwyczaić, a za to mamy 2 miesiące non stop razem, na co niewiele par może sobie pozwolić 🙂
Magda dziś mija 2 mce dlatego miałam taki suwaczek, ale nigdy nie trafi się zejście dokładnie w ten dzień, Paweł ma być w sobotę lub niedzielę 🙂

Aj Ty cierpietnico 😉 No chyba na powaznie tak nie myslisz. Ja akurat mysle, ze wam fajnie przez te dwa miesiace, no cos za cos. Ale tez mysle, ze nie kazda zona by dala rade , dlatego Cie podziwiamy 🙂

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
MoniaC82 napisał(a):
Dodi Ty się nie martw tą wagą, właśnie prześledziłam posty Maihy i 17 lipca po ostatniej wizycie pisała , ze Adaś waży 2,5 kg a jaki się duży urodził 🙂 🙂 🙂 🙂 raczej n ie przybrał w tydzień 1 kg. Więc ja bym nie wierzyła do końca tej wadze z USG.

no tak myslalam ze mowila 2,5kg! widzicie dlatego u nas w ogole nie mowia tej wagi i jest swiety spokoj :P

monia powodzenia moze akurat sie dowiesz ze masz skurcze hahah

• Mamusia
dodi napisał(a):
Monia masz rację 🙂
Dziewczyny a od kiedy macie ktg i co ile?

ja nie mam w ogole i nigdy nie mialam ... 🤨

a z drugiej strony to jest super potem jestescie ciagle razem a przynajmniej zdazycie za soba zateskic...nie ma co narzekac wszystko ma swoje plusy i minusy...

• Mamusia
Monia: powodzenia na ktg i trzymamy kciuki!!!
dodi: nie martw sie waga!!! nawet lekarze mowia ze na tym etapie ciezko zmierzyc dziecko i margines bledu to okolo 0,5 kg a przeciez zdarza sie i wiecej!!! Najwazniejsze ze na wadze przybiera, brzuszek rosnie i w ogole. A co do ktg to mam od 32 tygodnia, nio ale tylko dlatego ze ja na patologii bo ciaza wysokiego ryzyka 🥴 Ze wzgledu na cukrzyce..
bisia: nio wyszly duzo mocniejsze skurcze 🤢 ale jak leze w domku i nie wstaje to ciut lepiej i normalnie zacisne nogo bo chce rodzic tego planowanego 3 zeby nie cieli mnie mlodziki (bo wyjdzie jak baleron) tyko bardziej doswiadczeni 🙂
4nula: nio kolejka siada jak nic 🙂 ale to juz tak niedlugo....... wypoczywaj zeby skonczyc tydzien i informuj na biezaco!!ajj i wszystkiego naj!!!!!
amelia: kurcze teraz to spokoj nam potrzebny 😞 a ty bidulko w nerwach 😞 na pewno go olsni!! Trzymam kciuki zeby sie szybko naprawil 🥴
pampinka: myslalam ze przy podejrzeniu zatrucia to zawsze przyjmuja do szpitala.... co na to Twoj lekarz??
agadka: kurcze to jaja z tym macierzynskim... 🥴 wredni sa, 😠jak bedziesz coisk wiedziec to pisz!!
madzia: no wlasnie a Twoj maz mowi po polsku?
gaja: to wreszcie nacieszysz sie mezem 🙂 tylko szkoda ze takie okolicznosci 🤢
Nio to moze superbabeczce cos zmienia ten termin bo rzeczywscie bidulka w nerwach 😞 Nio ale nasteony tydzien bedzie chyba owocny w sierpniowe malenstwa jak zaden 🙂

• Mamusia

Ja mam od 37 tyg i niby co tydzień powinnam być ale w tym tygodniu mój gin na urlop sobie pojechał więc kolejne ktg będę miała dopiero we wtorek. Położna mi mówiła że oni praktykują od 37/38 tc przynajmniej raz w tygodniu a po 40tc co dziennie nawet! Ale to zależy od lekarza prowadzącego i danej pacjentki

• Mamusia
Karioka napisał(a):
Ja mam od 37 tyg i niby co tydzień powinnam być ale w tym tygodniu mój gin na urlop sobie pojechał więc kolejne ktg będę miała dopiero we wtorek. Położna mi mówiła że oni praktykują od 37/38 tc przynajmniej raz w tygodniu a po 40tc co dziennie nawet! Ale to zależy od lekarza prowadzącego i danej pacjentki

hmm ciekawie w tej polsce jest ja do 42 tygodnia ciazy nie mialam ani jednego....huh 🤔

• Mamusia
agadka napisał(a):
Karioka napisał(a):

hmm ciekawie w tej polsce jest ja do 42 tygodnia ciazy nie mialam ani jednego....huh 🤔

to w moim szpitalu po 40tyg to kibitka ma dwa razy dziennie ktg

• Mamusia
Anula wszystkiego najlepsze z okazji imienin 😘. Życzę aby udało Ci się wytrwać do 37 tyg. a nawet jak urodzisz troszkę wcześniej to przecież miałaś podane sterydy więc wszytko będzie ok i może mąż będzie miał super prezent urodzinowy 🙂
Agadka tyle miałam czytania że mi się wszystko pomieszało 😮 i zapomniałam że to Ty radziłaś że można pisać posta w drugiej karcie na brzuszku 🙂 - dzięki za sprostowanie 🙂
Bisia dzięki za informacje o Suuperbabie, oj ona to bidulka w tym szpitalu ale do 3 sierpnia już niedaleko i wreszcie będzie miała swoją Helenkę. Jak będziesz z nią pisać to pozdrów ją serdecznie!
Dodi Ty dzielna jesteś a nie żadna cierpiętnica.

• Mamusia
Monia czekamy na wieści po ktg.
Maiha przesyłała już komuś zdjęcie swojego bobasa? Pewnie jeszcze odpoczywa po cc i nie ma na to czasu i sił.
Faktycznie w przyszłym tygodniu prawdopodobnie przybędzie kilka dzieciaczków mamusiek sierpniowych no i wreszcie pojawią się dziewczynki bo jak na razie chłopcy dominują 🙂

• Mamusia
dziewczyny a pijecie napar z liści malin, podobno dobrze działa na macicę i szybciej akcja trwa. Niby zalecają położne od 36 tc ale ja sobie od dziś będę piła bo niby na krocze też dobrze wpływa i dużo kobitek polecało że łatwe porody niby więc mam nadzieję że jeszcze zdąży u mnie zadziałać 🙂

• Mamusia
Karioka, zeby nie przekrecic, chyba 4nula pije, albo Akinimod....Ja nie pije, bo tu kazali nie pic. Kazdego indywidualna sprawa.
Ella mowi wiecej po polsku niz Luke, a cholernik, tyle czasu w Polsce siedzial. Moglby wiecej. Ella go teraz zawstydza i dobrze.
Magdad, ale te Twoje skurcze nie sa bolesne, prawda? Uwazaj na siebie!
Ja tez nie mialam ktg. Tutaj nie robia, chyba, ze cos nie tak. Pierwsze ktg mialam w szpitalu na porodowce, hehe.

• Mamusia
Hej dziewczyny

Maiha gratuluje Adasia, idealne wymiary ;-)
Strzauka Tobie rownież gratuluje Damianka ;-)

Fajnie,ze macie juz swoje pociechy przy sobie...zazdroszcze.

U mnie 39 tydzien 😞 i nic sie nie dzieje, od 3 dni jakis dziwny spokoj...bylam na ktg i nic nie wykazalo.. chyba cisza przed burzą...no nic...termin mam na 02 sierpnia wiec za duzo czasu nie zostalo, boje sie ze przenosze 😞 I tak sobie mysle,ze Lilka nie wychodzi jeszcze bo stwierdzila ,ze za duze upały,a przeciez u Mamuni najlepiej ;-)

p.s.wszystkie Anny Hanny i Grazyny - wszystkiego naj 🙂

• Mamusia
Anula wszystkiego najlepszego! Mąż by się pewnie ucieszył z takiego prezentu na urodziny? Mój tak chciał żeby Michasia się urodziła w jego urodziny, ale ja bym wolała żeby nie czekała tylko już wychodziła :P Klocuszek się z niej robi więc lepiej niech jyż rośnie za maminym brzuszkuem 😉 Dodi nie masz sie co prsejmować wagą Ady, jeszcze sporo podrośnie a Tobie będzie łatwiej rodzić jak nie będzie wielkim bobo 😉 A co do ktg też jeszcze nie miałam i gin mi nie zlecał. Może jak termin minie to mnie wyśle. Oj w przyszłym tygodniu to się pewnie będzie działo... No ale najwyższa pora, w końcu sierpień się zacznie 😉

• Mamusia
Mauapaulina oklask za 39 tydzień - super 🙂. Ale się dzisiaj naklaskałam 🙂 za wasze dzisiejsze i wczorajsze pełne tygodnie 🙂

Magdaluke dzieci szybko łapią inne języki więc Ella jak od małego ma styczność z dwoma językami na co dzień to powinna w przyszłości jednym i drugim władać bez problemu. A Ty do niej często po Polsku mówisz czy jednak więcej po angielsku?

• Mamusia
Dola lapie, nie wiem po prostu ryczec mi sie chce. Jakas burza wstretna , front caly, to ju zmnie chca do babci z Ella wysylac, a ja nie chce. Ju zmi sie nie chce z tesciowa dzisiaj widziec, a o na mi nic nie zrobila...normalnie glupieje. I jeszcze te remonty, pewno tak akurat jak sie maly urodzi i powiedzialam, ze nie bede u tesciow i tyle, ze mam to w dupie, ze juz mam dosc. Echhhh...
Gaja, ja do Elli mowie po polsku, naturalnie 🙂 ona rozumie i mowi, staram sie duzo, ale jakby nie bylo wiecej ma do czynienia z angielskim, wiec lapie wiecej i mowi wiecej po angielsku. Ale mam nadzieje,ze uda mi sie i z nia i z malym.
Mauapaulina, Lilka CIe pewno wezmie z nienacka, i tyle 😉

• Mamusia
Hej , ja juz wróciłam 😉 Skurcze są ale bardzo słabe, lekarz powiedział, że wszystko super, serducho ładnie biło !!! A te bóle bardzo dobrze, że są bo wszystko przygotowuje się do porodu i będzie łatwiej 🙂 🙂 Także dziewczynki na razie trwam w dwupaku 😉