Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
HEj dziewczyny!!

My wstaliśmy i pracujemy, tylko jakoś tak leniwie ;/
Cyrki będą jak Milena okaże się Kubsiem, no ale chyba aż tak "małego" by nie miał, że nie byłoby go widać...

Kinia pięknę łózeczko!!!
Karola gratyuluje... kupki 😁
Agata, rozumiem ze my do końca maja pracujemy?? ja bede juz tylko na 3h, a klienci już za mną płaczą ;/

Miłego dnia!!!

Słoneczne dzięn dobry Brzuchatki!
Ja dziś w superfantastycznym humorku wstałam, z rana jeszcze wpadło mi tłumaczenie to zawsze jakaś kasa 😉
Zaraz się wybieram na Dni Otwartych Drzwi w mojej szkole, odwiedzić koleżanki. Pogoda cudowna! Już jest chyba z 17st 🤪
Później poczytam co tam wczoraj naskrobałyście. Zaraz wrzucę mój 30tygodniowy brzuchol 🙂 Znowu zapomniałam poprosić wczoraj męża żeby mi zdj cyknął więc dziś znowu sama robiłam i takie trochę kiepskie wyszło ale brzucha nie da się nie zauważyć 😁

• Mamusia
Witam Mamuśki,
dołączyłam dziś do tej grupy wyjącej do księzyca 😁 Kto tam urzęduje, chyba Monkado i Ania? Nie mogłam zasnąć do 1.30, później chwilkę się zdrzemnęłam i przed 4 już pobudka i tak leżałam do 6 z kawałkiem aż mąż do pracy się nie obudził, trochę spalam trochę czuwałam nad nim 😁 Zjadłam śniadanie i o 8 zasnęłam do prawie 10 🤪
Pogoda piękna, właśnie wybieram sie na dłuższy spacer do Rossmanna, może coś upoluję fajnego 😁

Alicja gratuluję córci, możesz teraz różową wyprawkę kompletować 😉
Karola oklaski dla dzielnego Franka 🙂 a Kinia dla Nikosia 🙂 Jak mu się spało? Dał radę czy uciekał do rodziców?
Rosi piękną masz piłeczkę przed sobą 🙂

Do później, papa!

• Mamusia
a ja cigle na poszukiwaniu wozka cos sie obawiam ze moje dziecko zostanie bez wozka albo ja skoncze czytac opinie na ich temat 😠 😠 😠 😠 😠 ale wybralam juz posciel...tylko jak zwykle kolor???http://allegro.pl/mamo-tato-15-cz-posciel-dziecieca-100x135-haft-i2282965652.html myslalm nad niebieskim ale za niebiesko by sie zrobilo ....tak wiec moze ecru bo lozeczko jest dosyc ciemne ,co myslicie 🙂 🙂jedyne na co sie zdecydowalam to wzor mis z serduszkiem

• Mamusia
a ja cigle na poszukiwaniu wozka cos sie obawiam ze moje dziecko zostanie bez wozka albo ja skoncze czytac opinie na ich temat 😠 😠 😠 😠 😠 ale wybralam juz posciel...tylko jak zwykle kolor???http://allegro.pl/mamo-tato-15-cz-posciel-dziecieca-100x135-haft-i2282965652.html myslalm nad niebieskim ale za niebiesko by sie zrobilo ....tak wiec moze ecru bo lozeczko jest dosyc ciemne ,co myslicie 🙂 🙂jedyne na co sie zdecydowalam to wzor mis z serduszkiem

• Mamusia
hej 🙂 ale upał 🤪
Kasialeczek co za zbieg okoliczności- już któryś raz pogoda taka sama u mnie jak u Ciebie 😁 😁 😁

Alicja super że dzidzia sie ujawniła 🙂 mnie osobiście bardziej podoba sie Milenka 🙂 i u nas nie ma zwyczaju tak jak u Ciebie z tą położną ale mi lekarz też kazal już co tydz ktg robić..

Rosi super brzusio! i jak sprytna konstrukcja! 🤪 😁 😁 oklask dla Ciebie 🙂

Marlena witaj wśród lipcóweczek 🙂 ja mam metodę taką jak Tosia- powoli powoli gromadzę, a to kremik kupię a to butelkę bo wtedy nie przeżyję takie szoku cenowego na raz 😁

Monika super że z Olivierkiem wszystko ok, zdrowo rośnie i już taki duży 🙂

Karola gratulacje dla Frania 🙂

Ania super sprawa ze spódnicą, też o tym myślałam ale muszę wcześniej nogi ogolić bo coś sie zapuściłam.. ☺️ 😁 a przy okazji jak tam sprawa ze spódnicą z allegro?

Kinia łóżeczko śliczne, a jaki użytkownik przystojny! 🙂 napisz jak sie Nikosiowy spało, mam nadzieję że nie spadł biedaczek w nocy.. 🙂

Ilka tak tak to my z Ania sobie wyjemy 🙂 ale coś Cie dzisiaj nie słyszalam, może to dlatego że początkująca jesteś, ale nie przejmuj sie nauczymy Cie jak glośno i dosadnie wyć! 😁 😁

No to ja zabieram sie za sprzątanko a później spacer 🙂

Miłego dnia 🙂

• Mamusia
smerfetka81 napisał(a):
Alicja zdradz mi tajemnice jak mozna "leniwie pracowac"oklask dla ciebie 😁 😁 😁 😁

hehehe a można uwierz mi, jeżeli to jest praca biurowa i za bardzo nikt nie ma nad Tobą kontroli i możesz np. ściemniać, albo oprzeć głowę o biurko i się zdrzemnąć 😁DD

• Mamusia
Cześć Dziewczynki 🙂

Jejjjuuu co za pogoda, normalnie LATO!! 😁 😁 Rano byłam u gin, Nikoś z moją Mamą mi towarzyszyli ale poczekali na placu zabaw 🙂
Ogólnie wszystko ok, wyniki dobre, badając mnie też powiedziała że w porządku czyli szyjka też już dobrze 🙂 Ale bardziej szczegółową wizytę będę miała w środę bo idę prywatnie więc zobaczymy co tam się dowiem 🙂 A ważę 59,6kg czyli prawie 10kg na plusie 😁

Nikoś rozdał Cioteczkom po oklasku 🙂
Nocka minęła Nam super, bez pobudek do 6.30.. troszkę wcześniej niż zwykle ale pewnie to przez słoneczko zaglądające do okna 😉 Za to ja prawie w ogóle nie spałam bo tylko patrzyłam czy aby Nikoś nie spada, nie uderzył się czy coś.. 😁 Teraz zalicza drzemkę, ładnie usnął bez protestów 🙂

Smerfetka pościel boooska!! 🙂 I też myślę że kolor ecru do ciemnego łóżeczka będzie super pasował 🙂

Rosi super brzuszek i figura! 🙂 🙂

• Mamusia
Wróciłam z Rossmanna, ale kupiłam tylko dla siebie mini kosmetyki do szpitala a dla dzidziusia sudocrem. Dużo osób go poleca, a że ja się nie znam to posłuchałam i wzięłam (jest w promocji jakby coś po 12zł). Mamuśki z doświadczeniem - używałyście go na odparzenia??

• Mamusia
O to super, zakup udany w takim razie 😁 Dzięki Kinia 🙂

Wiecie co, jak jest taka ładna pogoda to nawet obiadu nie mam ochoty robić 😎 Dziś zrobiłam tylko zupę szczawiową, bo miałam ochotę na coś kwaśnego i mało pracochłonnego 😁 😉

• Mamusia
Hej

Ilka ja używałam,super sprawa tylko zapach po tygodniu mi zaczął przeszkadzać...
Kinia dzięki za relację odnośnie łóżeczka, mądry chłopczyk z tego Twojego synka, mój za bardzo by jeszcze nie zrozumiał jakbym mu tłumaczyła że to teraz jego łóżeczko,że pora na spanie, że nie wolno uciekać z łóżka itd.Dlatego nie wiem jak to będzie u nas.... A Nikoś super się prezentuje w nowym nabytku 🙂
Dziewczyny dziękuję za oklaski dla Franka 🙂
A my chyba jutro jedziemy na grila 😁 😁 😁 😁 😁 😁 dostaliśmy zaproszenie od kuzyna Roberta i jego żony do nich na działkę, tylko za bardzo nie mamy co z Franiem zrobić... w końcu zjem karkówkę 🤪 🤪 🤪 właśnie dzisiaj jedziemy na zakupy to kupię i od razu doprawię niech leży w lodówce przez noc. I szaszłyki albo sałatkę jeszcze zrobię 🙂
Dzisiaj noc miałam do bani, co chwila się budziłam bo tak mnie krzyż od wczoraj wieczór boli, że w żadnej pozycji nie jest mi wygodnie 😞
Właśnie zjadłam princepolo i rożka ☺️
Kinia super,że u lekarza wszystko dobrze 🙂
Rosi śliczny brzuszek a figurka marzenie 🙂
A powiedźcie mi Rosi i Monkado czy jak np siadacie,schylacie się lub kucacie to nie zjeżdżają Wam te spodnie z tyłka? 🤪

• Mamusia
Karola nie martw się, Franio jest troszeczkę młodszy od Nikosia więc ma prawo czegoś nie zrozumieć, niby niewielka różnica ale w tym wieku myślę że znacząca. Ja już opowiadałam Nikosiowi o nowym łóżku zanim przyszło i tłumaczyłam że jest duży i musi spać w dużym łóżku, a stare łóżeczko jest małe i będzie spała w nim mała Dzidzia 🙂 I teraz na pytanie kto będzie spał w łóżeczku, odpowiada "Dzidzia" 🙂 Nawet nie ciągnie Go tam więc moje obawy były niepotrzebne, zobaczysz u Was też tak będzie 🙂 A planujecie kupić łóżko przed urodzeniem drugiego Synka czy coś innego kombinujecie?
Współczuję bólu krzyża 😘
A co do karkówki to Ty ją w końcu zjesz a ja mam jej już dość 😁 Teraz preferuję zwykła kiełbasę albo booooczuś 😁

• Mamusia
Alicja ja sama nie wiem czemu tak wcześnie i tak często to ktg.. może przez te moje przeciwciała? Ale nie bede szperała po necie i szukała bo jeszcze sobie dobiore do głowy, w sumie lepiej częściej niż rzadziej.. 🙂

Kinia oklask dla Nikosia za pięknie przespaną nockę 🙂 ciesze sie że z Maleństwem wszystko ok i z Twoim podwoziem też 🙂

Karola mnie troche lecą ale jestem do tego przyzwyczajona bo przed ciążą też mi lecialy 😁 tzn ja noszę biodrówki i one mają to do siebie że jak sie schyla lub kuca to czasami tyłek wyskakuje 😁 (tzn przynajmniej u mnie :blush 🙂 jak siadam to nie 🙂 teraz mam podobnie więc u mnie nic w tej kwestii sie nie zmieniło 🙂

Słyszalyście o Ukrainie? Makabra.. 😞

• Mamusia
Monkado Nikoś dziękuje za oklaska 🙂
Dobrze że nie szperasz po necie bo niepotrzebnie zdenerwowałabyś się pewnie (przynajmniej ja tak mam 😁), a pewnie to zależy od lekarza kiedy i jak często zleca KTG.
Ja nic nie słyszałam o Ukrainie.. jakaś zacofana ostatnio jestem 🤢

• Mamusia
Kinia ja mam właśnie tak samo dlatego nie szperam bo jeszcze coś wyczytam i będę sie zamartwiać.. będzie dobrze 🙂
Odnośnie ukrainy
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114881,11628494,Trzy_wybuchy_na_Ukrainie__12_osob_rannych.html

Ilka właśnie też sie zaczęłam poważnie zastanawiać czy wychodzić dziś na miasto przez te zamachy.. 🤔 ja to wógle strasznie bojąca dupa jestem 🤢 a tak myślałam że jakby ktoś nam chciał jakąś bombę zrzucić to pewnie "wyleci" albo warszawa albo kraków..

no i widzisz Kinia- dlatego wlaśnie nie powinnam szperać po necie bo takie właśnie mam myśli od razu 😜