Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Oj nie załapałam sie na 1000 stronę.. no nic- będę na 1001 😁
Dzień dobry wszystkim, piękny dzień dziś sie zapowiada 🙂

Ilka- udanego wyjazdu 🙂
Rosi ja już od dawna mam problem z puchnięciem ale wcześniej dłonie (palce mam jak serdelki) a od niedawna też stopy.. I też polewam je chłodną wodą to jest ulga na jakiś czas 🙂
Ania ćwiczę ćwiczę ćwiczę 🙂 dzięki za przypomnienie i oklask dla Ciebie 🙂
Kasialeczek gdzie kupilaś truskawki i po ile?????????? zaraz umrę jak nie zjem truskawki!! 🤪

• Mamusia
Cześć,
jedziemy jednak jutro, bo mąż do pracy musiał dzisiaj jeszcze pójść. Nie wyrobił się z projektami, siedział do rana i pojechał, także jak wróci to pewnie przytuli głowę do poduszki i tyle go będę dziś miała 🤨
Ale narobiłyście ochoty na truskawki, ale boję się kupować, bo u mnie w sklepie to pewnie sama chemia... I chyba bardziej niż do truskawki to w tej chwili ciągnie mnie do arbuza! 🤪

Kasialeczek właśnie wczoraj po moich mękach zgagowych postanowiłam kupić rennnie, nie wiem czy pomoże ale spróbuję. A zapomniałam się pochwalić, pisałam ze będę wyjadała lód z zamrażalnika i byłam o krok od tego, tylko sięgnęłam po zamrożone śliwki 🤪 😁 i wyjadałam takie oblodzone 🙃 nie wiem czy mi pomogły bo zaraz po tym jak się najadłam to zasnęłam...

• Mamusia
Dzien dobry
Kurcze a ja kupiłam wczoraj w Biedronie truskawki i były okropne! Nie dość że w środku nie dojrzałe,twarde to jeszcze z wierzchu napsute 🥴
Widzę, że wczoraj i dzisiaj to prawie wszystkie delektowały się bądź będą delektować grillowanym jedzonkiem mniam!!! Ja dzisiaj karkówkę rano zamarynowałam bo wczoraj jak wróciliśmy z zakupów to padłam jak kawka! Kurcze wydaliśmy 400zł a w sumie nic prócz spożywki i trochę chemii nie kupiliśmy,jedynie Franiowi czapkę i skarpetki 😠 już więcej do reala nie pojadę!! Drogo tam!
Rosi mnie też stopy i kostki puchną, nieraz tak że żył nie widać,ale to jak długo pochodzę w butach lub jak mi gorąco w stopy w laczkach w domu.
Kinia myślimy żeby łóżeczko dla Franka kupić przełom maja/czerwca,wtedy też wyremontujemy mu pokoik i będzie już tam samodzielnie spał,żeby zdążył się oswoić z nową sytuacją przed narodzinami brata.
Monkado jakie przeciwciała,bo chyba mnie coś ominęło??
Tak piszecie o tych zamachach, to idąc za wypowiedzią Tosi to i we Włocławek też by mogli trafić bo tu Anwil(Azoty), też całe miasto by zmiotło...
No dobra,czas zrobić sałatkę,umyć włosy i wstawić pranie.

• Mamusia
Muszę Wam opowiedziec o wczorajszym dniu,
wróciłam z pracy - ostatni dzień - i masakra, jakaś pracoholiczka chyba jestem,
doła złapałam, mężulek poszedł z kolegą na piwo, a ja nie wiedziałam co ze sobą zrobic,
dzisiaj już trochę lepiej to widzę, ale ogólnie to cały czas zastanawiam się co będę sama robic w domu przez 3 miesiące, mogłabym jeszcze z miesiąc popracowac,
z szefową rozmawiałam to się prawie poryczałam, że w domu będę siedziec,
czeka mnie jeszcze w poniedziałek (chyba jak wróci z L4) rozmowa z drugą szefową,
ona niestety będzie postrzegała moje zwolnienie inaczej, no bo przecież dobrze się czuję to mogę pracowac, a to wszystko przez to, że przynajmniej u nas w pracy to na L4 idzie się jak ciąza zagrożona i nieważne czy jest czy nie, dziewczyny korzystają, to tylko ja śmigałam do pracy 6 miesięcy i non stop słyszałam jak to dobrze wyglądam i że się dobrze czuję,
no wygadałam się

mojej niuni chyba się Adele podoba, bo zawsze się rusza jak ją słyszy 😁

• Mamusia
Monkado u mnie w spożywczaku Pani ma takie pyszne truskaweczki dzisiaj teściowa poleciała i mi kupiła (ależ to dobra kobieta) i juz mam ale oni jadą na działkę a ja sobie dokupię kurde tak mi smakują ze hoho jak bym całe życie truskawek nie jadła i dopiero je odkryła 🤪 a jutro my na działeczkę 🤪 la la la już nie mogę się doczekać la la la juz się cieszę jak głupi do sera hahahahaha

• Mamusia
Cześć Dziewczynki 🙂

U Nas przepiękna pogoda, lato pełną gębą 😁 Koło 14,15 ma przyjechać kuzyn z dziewczyną i siostrą także dzisiaj nie nudzimy się 😜 Mężul niestety w pracy ale na szczęście krócej niż zwykle 🙂

Smerfetka niezłą przygodę wczoraj mieliście 😁

Kasiulek skądś to znam... Nikoś też cały czas ciągnie mnie na pole 😁

Wy tu o truskawkach a ja wcinam arbuza 😁

Karola My też ostatnio jak byliśmy w Realu wydaliśmy 350zł z czego tylko Pampersy były sensownym zakupem i wędlina, tak to jakieś pierdoły. Za to dzisiaj byłam w Polo na małych zakupach i za 2 rodzaje wędliny, chleb, 4 pomidory i ponad 1kg boczku grillowego zapłaciłam 32zł 😁 Lubię tak chodzić na zakupy 🙂

Ania spokojnie, na pewno znajdziesz sobie jakieś zajęcie 🙂 A co najważniejsze ODPOCZNIJ, bo później będziesz mogła o tym tylko pomarzyć 😁

No i Dziewczyny brawo za 1000 stron! 🙂 😘

• Mamusia
Dzięki Dziewczynki, my też Wam życzymy udanego odpoczynku i dużo słoneczka 😘
Dziś i jutro do wieczora jeszcze pewnie nie raz tu zajrzę, a teraz się nudzę, no bo ile można samej po dworze się włóczyć 🤨 Mąż śpi, ale po kilku nie przespanych nocach nie mam o to do niego pretensji. Umówiłam się na popołudnie z koleżanką, to szybciej mi czas minie 🙂
A teraz nie wytrzymałam i umyłam do połowy okna i ramy 😉 Nie mogłam już na nie patrzeć, a nie ma mi za bardzo kto pomóc, bo rodzinka daleko a mąż się nie rwie jakoś...

• Mamusia
Hej, ale Was wymiotło 🙂
wróciliśmy ze sklepów, szukamy grzejnika do łazienki
i normalnie padłam, chyba za gorąco dla mnie na takie chodzenie,
nózie mi spuchły i teraz robię im zimną kąpiel,
i ogólnie to chyba już zmykam do łóżeczka, najwyżej w nocy znowu będzie czuwanie,
tak że śpijcie spokojnie, będę pilnowac 😁
kolorowych

• Mamusia
Hej. dopiero teraz mam troche czasu zeby do was zajrzec! u mnie pogoda cud- nawet 31 stopni bylo!
Udalo mi się zjeśc grillowana kiełbaskę u koleżanki i oczywiscie wczesniej na szybko hamburger 🥴 Dziś też wpadłam do polo bo jutro urządzamy grilla i wydałam ok stowki 😞 i w sumie jak zwykle nic nie kupilam!
Kurczę a ja dalej nic z tej wyprawki nie mam, nawet nie wiem od czego tu zacząć!!! Chyba najpierw stworzę liste zakupów 😮
Teraz robię bigos, żeby kapusta mi się nie zmarnowała! i czuję że zaraz padnę.
To miłego weekendu dziewczyny i wspaniałej pogody!!!! 😎 😁

• Mamusia
witam a ja wlasnie wrocilam z kina 🙂 maz zabral mnie na "dom w glebi lasu" troche staszny ale usmialam sie strasznie 😁 pogoda tez u nas cudowna ale jak tak dalej bedzie to masakra bo zobaczylam ze nogi mi puchną od tej pogody. Teraz juz ide spac dobranoc 🙂

• Mamusia
Hej dziewczyny
obudziło mnie dzisiaj słoneczko, cudna pogoda znowu się szykuje, znowu pustki będą na forum,
no ale korzystajmy bo od czwartku ma byc kapa
wstałam dzisiaj o 7 🙂 tak wstałam tzn. że nie pilnowałam Was w nocy, przepraszam 😁
chyba wyspałam się jak nigdy, za całą ciążę, 10 godzin snu, jak na mnie to normalnie z tydzień 😁
słońce zagląda mi już na taras to zmykam na śniadanko na tarasie, dzisiaj jajecznica z polędwicą,
i sałatka z pomidorków
zajrzę później czy udało się Wam już wstac,
no i smacznego 😁

• Mamusia
dzien dbry!!

ja juz od 7 na nogach musialam mame do pracy odwiezc 😁 aa wczoraj pozno z grilla wrocilismy masakra ale juz sie nie klada bo trzeb obiadek szykowac.
odwiedzilismy starych znajomych wczoraj super bylo.
ogolnie lozeczko sobie sprawdzilam, kojec tez z siora rozlozylysmy i wozek wiec wszystko mam sprawdzone.
z mezem tak sobie nadal mnie denerwuje momentami ale coz i pewnie jeszce bede musiala isc z nim do rodzicow jeny ajk ja do nich nie lubie chodzic nie widialam ich 2 tyg i bardzo sie z tego ciesze.
byc moze razem z kuzynka i jej maluszkiem pojedziemy nad soline 3 maja jak tylko pogoda tak dopise jak do tej pory... bylo by super!!
Oliverek szaleje mamie w brzuchu mowie wam ciagle jakies wypiecia pupki kopniaki raz silne raz takie jakby babelki zbyt fajnie!! 😁 teraz wskoczylam na neta zanim mezul wstanie haha chyba ze juz wstal ide sprawdzic.jakby mnie nie bylo to zycze milego weekendu i majowki dziewczynki 🤪

• Mamusia
ale się rozmarzyłam 🙂
odwiedziłam kamerkę internetową w Łebie, słoneczko świeci ale wieje (jak to nad morzem),
u nas też wieje i za bardzo w nie osłoniętym miejscu nie da się siedziec na dworze
ale daje radę 😁
ale bym gdzieś wyjechała, nad morze albo w góry, i żeby oczywiście pogoda była,
wracam na dwór marzyc dalej 🙂

• Mamusia
Cześć dziewczyny 😘
Ja w piątek nie zaglądałam, latałam z mamą po sklepach w poszukiwaniu sukienki jakiejś letniej. Wszystko co ładne to na mnie nie wejdzie, aż miałam łzy w oczach! W każdej rzeczy czuję się jak spuchnięta bułka 😞
Wczoraj grill 🤪 Wsunęłam karkóweczkę, kiełbasę 🤪 Tylko pogoda już nie dla mnie. Któraś z Was chyba pytała o to czy można się poopalać? PODZIWIAM! Ja ledwo w cieniu dyszłam 😞
A dziś... Pospałam ''na raty''. Zasnęłam o 21, wstałam o 5, robiłam tosty, poszłam znowu spać i wstałam o 10 😁 Pogoda śliczna, chociaż trochę wieje. Nie ruszam się narazie z domu, bo znowu się ugotuję 😞
Agatka, gratulacje 30 tygodnia!!!!!!!!!! 🤪 😘