Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej dziewczyny!!!

Ja po wizycie. Dziecko zdrowe i duze, bo prawie 2,5 kg :P za to mamusia gorzej... Bezwzględny zakaz dogladania remontu i przebywania na słońcu-mam lezec bo mnie w szpitalu zamknie i nie bede z lipca tylko z czerwca, wcinanie duzej ilosci białka no i dostalam furagin na ten moj mocz i nystatyne na uplawy. 13.06 kolejna wizyta-mowila cos o pobraniu probki wymazu na paciorkowiec...-nie wiecie czy to normalne??

• Mamusia
alicja no to musisz na siebie uwazac...ciagle wbiegu bylas teraz musisz troche wyhamowac-co do probki na paciorkowaca to nie jest standardowe badanie a szkoda bo powinni to robic standardowo ja to musze lekarza spytac czy mi zrobi i oczywiscie dodatkowo zaplacic

• Mamusia
Ja też już po wizycie. Jaś waży 2250, zdrowy, wszystko ma na miejscu i w odpowiednich rozmiarach - głowa, szyja, brzuszek, nerki i wszystko inne też 🙂 Wcinał palce na usg, pewnie głodny 😉 U mnie wody płodowe ok, łożysko I stopień. To było prenatalne, więc badania szyjki nie miałam.

Alicja to musisz uważać teraz na siebie i dbać, żeby nie zaszkodzić ani sobie ani Malutkiej. Ale dobrze że z Dzidzią jest wszystko dobrze. Posiew na paciorkowca miałam pobierany ostatnio, nie mam jeszcze wyników. Chodzi o to żeby sprawdzić czy nie jesteśmy zarażone, żeby przy porodzie nie zarazić dziecka.

• Mamusia
Tosia dzięki za oklaska 🙂 😘

Ilka, Alicja cieszę się że Dzidziulki zdrowo rosną 🙂 🙂

Alicja a Ty klapsa w tyłek masz, odpoczywaj i dbaj o siebie i Dzidzię!!!! 🙂

Właśnie zjadłam puszkę groszku konserwowego z majonezem 🤪 🤪 Coś mnie naszło 😁 😁

A ja jutro mam wizytę i PROSZĘ O MOCNE TRZYMANIE KCIUKÓW, żeby szyjka nie skróciła się zbytnio a ja żebym mogła ruszać się więcej 😉

• Mamusia
Jestem i ja!
Też po wizycie i też wszystko w porządeczku, ale dziecia swojego nie widziałam bo monitor był tak odchylony że dojrzeć nie mogłam! Maluch waży 1900g!
Alicja normalny jest wymaz z pochwy, mnie położna kazała na to przyjść za 3 tygodnie.

Tosia pytałaś o herbatkę koperkową, mnie też lekarz i położna mówili że dziecka na piersi nie trzeba dopajać bo ono mlekiem maminym się i naje i napije. A mnie coś strzeliło i zaczęłam dawać Franiowi herbatkę jak miał chyba ok miesiąc i wydaje mi się że przez to przyzwyczaił się do ssania smoczka butli i nie chciał już ciągnąć cycka. Pamiętam jak plułam sobie wtedy w twarz!

• Mamusia
no nastraszyła mnie troche... dzis probowalam sobie kupic laczki-wszystkie za male, a jak juz cos weszlo to wygladały jak meska stopa w pantofelku.

Z tym badaniem to myslalam ze moze jestem wyjatkiem, ale dobrze ze to standard 🙂
Kinia powodzenia na wizycie
groszek z majonezem.... hehehe

• Mamusia
Karola87 napisał(a):
odwdzięczam się tym samym 😁

zapomniałam jeszcze napisać że od ostatniej wizyty (5 tyg) przytyłam 2 kg, co daje 11 na plusie. Ufff myślałam że przybyło mi z 5 od tamtej pory!

11 to jeszce nie tam zle, ja mam 18 😞(

• Mamusia
Hej dziewczyny, ja też już po wizycie 🙂
tylko trochę mi zeszło dotarcie do domu 🙂
moje podwozie również ma się dobrze, no oprócz nadal panującej grzybicy 😞
a myślałam że jest lepiej, bo nie swędzi i upławy jakby lepsze,
dostałam tym razem pimafucin, a później będę brać nystatynę i zobaczmy,
bo trzeba to wyleczyć do porodu
szyjka w porządku 🙂 no ale oczywiście to nie znaczy, że od razu szaleć mam,
odpoczywać i dbać o siebie,
a jak się będzie brzuchol stawiał to mam dzwonić i niestety kilka dni w szpitalu spędzić, tak profilaktycznie, żeby sprawdzić

dziewczyny powiedzcie mi, bo oczywiście L4 mam dalej, tylko że wpisane 1 - leżenie,
a wy jak macie? jak bardzo trzeba sie do tego stosować? nie mówię o lataniu cały dzień,
ale jakiś sklep chyba wchodzi w grę 🙂 bo przecież muszę dziecko ubrać 🙂