Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
hej hej 🙂

A ja własnie przysiadlam i jem 2 miske truskawek (zaraz pekne) bo w miedzy czasie wcinalam czeresnie-tak na marginesie to wcale sie sa jeszcze takie dobre... Byłam na mieszkaniu- i nie wierze, zaczyna byc widac ze tam sie bedzie mieszkac... : DDD

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej 😘
Ja też wcinam truskawki, a zagryzam czereśniami 😁 Mam nadzieję, że nie wciągam przy okazji robaczka, ale są tak pyszne, że nie będę sprawdzać 🤪
Ja z nudów poprałam resztę większych lumpkowych ubranek, będę miała z głowy 😁 Poza tym zimno na zewnątrz jak nie wiem co, wieje i jest bardzo nieprzyjemnie 🤔
Rosi czaderskie te literki, mi najbardziej podoba się ten wzór z imieniem Hania, nie pamiętam już jaki numer 🙂 Pomyślę nad tym, może do łóżeczka by się przyczepiło 🤪
Ilka, mam do Ciebie pytanie 🙂 Dużo spotykasz Jasiów na ulicy? Boję się, żeby nie było wysypu chłopców o tym imieniu, bo narazie królują Kubusie 🙂 I co myślisz o zdrobnieniu Janek? Trochę mi ten Janek Januszem zalatuje

• Mamusia
Tosia no my mówimy Janek do znajomego co ma Janusz na imię a do Jana mówimy Jasiek 😁

ale jestem debeściara 🤪 😎 poszłam do New Yorka i zapytałam przy kasie czy mają takie małe wieszkai jak na bieliznę kasjerka obleciała mnie wzrokiem i mówię jej że moze być odpłatnie a ona ze nie nie odpłatnie to napewno nie ze mają takie wieszaki tylko musi zapytać kierowniczki ile moze dać i dostałam za darmo około 30 i mówi ze jak mi braknie to żebym jeszcze przyszła 🤪 bo oni i tak to wyrzucają 😮 😮 😮

u mnie w sklepie dzisiaj nie bło ani czereśni ani truskawek 😠 😠 😠 🥴 🥴 🥴 i zostałam o suchym pysku z arbuzem 🤪 🤪 🤪 ☺️

• Mamusia
A my z Francolem u moich rodziców na noc, Mąż już zaczął remont który potrwa pewnie kilka dni...

Nie mam pojęcia dlaczego trzeba czekać tak długo na wysyłkę 😞 z kolei jak jeździliśmy u nas w mieście po sklepach meblowych to komoda z naszego systemu meblowego kosztuje prawie 700zł, i też trzeba czekać do 7 do 21 dni, a na allegro komoda ten sam kolor co nasze meble, tylko z innego systemu meblowego kosztuje ok 300zł mniej dlatego z tego allegro wolę wziąć.

Tosia my też zastanawiamy się nad imieniem Jaś, ale widzę w rankingu że to jedno z najczęściej nadawanych imion. Myślimy jeszcze nad Erykiem.... Na pewno nie będzie Kacper bo teraz wszędzie co słyszę to Kacper a ja nie chcę żeby był jednym z 5 Kacprów w klasie później 😜

Kurcze dzewczyny ale się wściekłam, samochód nam się popsuł! 😠 😠 😠 😠 Ja już nie wiem jaki trzeba kupić, żeby można pewnie jeździć! 😠 😠 😠 W zeszłym roku zmieniliśmy auto na 5letnie i już druga awaria!! Teraz to już taka, że mąż jedzie właśnie holowany 😠 😠 bo w ogóle silnik nie kręci, załamka 😞 😞 😞 a ja tu się szykuje na porodówkę w każdej chwili 😞 😞

• Mamusia
Tosia wśród znajomych dużo Jaśków u mnie nie ma, ale jak jesteśmy w kościele i jest chrzest to dość często słyszę. Zdrobnienie Janek nie podoba mi się teraz, bo źle mi się kojarzy ale może z czasem sie przekonam. Za to Kacper u nas króluje. I wśród znajomych i rodziny. Takze na pewno nie. Ignaś mi się podoba, ale Ignacy już mniej. nad Stasiem lub Frankiem też się zastanawialiśmy, ale ostatecznie został Jaś. A jeśli chodzi o dziewczynki to często słyszę Majka i Lena.

• Mamusia
Karola dla mnie Eryk bomba i jeszcze Artur lub Borys jak będziemy kiedyś mieć synka to tak będzie miał na imię Artur lub Borys 🙂

Tosia co do imion możesz jeszcze zmienic ale Jasio bardzo ładnie ale fakt dość popularne imię teraz tak jak Kacper, Kuba, Filip, Franuś, Szymuś 🙂 ale nie musisz się kierować decyzją innych tylko nadaj imię takie jakie uważasz!!!

dobra idę dalej prasować 🙂

• Mamusia
Kasiulek ja też kupiłam ale nie ma już po nich śladu 🙂
Z tym imieniem to ja sobie tak marudzę, bo i na pewno zostanie Jaś. W Płocku wysyp Kubusiów i Igorów, a dziewczynki to Maje, Oliwie, Nadie i Julie 🙂
Muszę zainwestować we wkładki laktacyjne, bo dziś nad ranem obudziłam się ze śladami po mlecznym potoku na koszulce 😠

Ooo Tosia to chyba jesteś druga z siarą, bo jakoś tak nam to nie dolega chyba co?? Wiem, że ktoś o tym wspominał ale ogólnie to nie bardzo.
Pytałyście o wagę Zojki, w pt ważyła 2,2 kg więc teraz pewnie ok 2,5 kg.
Byłam dziś w pepco kupić jakieś ubranka w rozmiarze 50/56 bo mam bardzo mało takich a jak moja Perełka się szykuje szybciej to pewnie mogą się przydać. Oczywiście jak na złość nic nie było ale spotkałam moją kosmetyczkę i zaproponowała mi po swojej córeczce 🙂 Przywiozła mi całą torbę, niestety prawie wszystko różowe 🙃,l ale troszkę wybrałam i kilka perełek się nawet znalazło 🙂
A chce za nie grosze! Po 2/3 zl za sztukę, także chociaż to mam z głowy. Ale za to jeszcze jedno pranko i prasowanko się szykuje.

Dziewczyny, dziś od 13.30 leże a mimo to mam co chwilę skurcze, nadal te przepowiadające na szczęście ale chyba zacznę zapisywać jak często są.

Kasiulek ja też dziś dokupiłam sobie 1kg truskawek bo jeszcze pół miałam z wczoraj i już mi się kończą 🙂 I się martwię skąd ja jutro wezmę 😮

• Mamusia
Tosia mi też siara leci już od dawna, a teraz coraz bardziej i częściej. Nie lubię strasznie spać w staniku więc albo się męczę, albo z koszulą do prania 🤨

Rosi Ty uważaj z tymi skurczami. Twoja Zojka coś bardzo spieszy się na świat, jaka niecierpliwa 😉

Tosia mi też na "odkupienie" a nie za darmo ale i tak jestem zadowolona. A ja tam nie mam zamiaru nikomu wydawać bo planuję drugie dziecko i mój brat też ma chłopca a chcieliby jeszcze dziewczynkę, więc będę te ubranka wszystkie trzymać.

Współczuję Wam tej siary, chociaż Ilka ja znowu bez stanika w ciąży nie lubię spać bo mi cycki pod pachę uciekają 🙂

• Mamusia
hej co do imion to mi sie bardzo podoba Ignacy, Eryk i oczywiscie Filip, nie kierowalam sie nigdy tym czy sa popularne tylko czy mi sie podobaja i jak beda z nazwiskiem wygladac.Poza tym dzis jestem mega wkurzona, chcilismy rozlozyc lozeczko i sie okazalo ze jest uszkodzone, plyta jest wyszczerbiona i metalowe czesci na szuflade powyginne. Niewiem co teraz zrobic bo odsylac ode mnie to troche drogo i nie wiem czy dostawca przejmnie koszty a z drugiej strony nie bedzie tego widac ale swiadomosc ze nowe lozeczko i odrazu uszkodzone to mnir trocze dobija bo botem nawet tego nie sprzedam.ale jestem zla ....ze akurat takie gowno dostalam,ale ktoras z was ma takie samo chyba marta i tez mowila ze mosiala szuflady odsylac.tak wiec cos mi sie wydaje ze ten dostawca taki nierzetelny.cala sobote mi zmarnowal.

• Mamusia
Smerfetka zamawiałaś na allegro? Ja bym spróbowała wymienić, w końcu płaciłaś za to a jak nie da rady to przynajmniej negatywny komentarz wystaw, jak kilka takich uzbiera to może nie będzie badziewia ludziom wciskał.

• Mamusia
tosiaa napisał(a):
Podoba mi się jeszcze Ignaś, ale Ignacy nie za bardzo 😞 Tak samo jak Staś, ale już nie Stanisław 🤔

ja mam dokładnie to samo zdanie co Ty 🙂

Rosi Ty powinnaś klapsa na tyłek dostać!! Dziewczyno grozi Ci poród przedwczesny a Ty hulasz po sklepach za ciuszkami? Musisz leżeć żeby skurcze się wyciszyły, a nie latać! Jak się Mała urodzi wcześniej to mąż pójdzie do sklepu i kupi małe ubranka w czasie gdy Ty będziesz w szpitalu.

idę lulać, bo brzuch mi się zaraz urwie, Franko dziś śpi z babcią więc całą nockę prześpię beztrosko 🙂
dobranoc!

• Mamusia
hejka 🙂

skończyłam z prasowaniem na dzisiaj prasowałam od 16 do 21 🤪 😮 ale szybko mi zleciało bo oglądałama raczej słuchałam zaległe odcinki Julki w sumie to nie mój serial ale z nudów to się wszystko ogląda 🤪 🙃 jeszcze jedna taka seria mnie prasowania czeka więc już w poniedziałęk się tym zajmę bo jutro to trzeba odpocząć 🤪 😜

Ja też mam siare ale tylko po naciśnięciu sutka i tylko rano raz mnie tylko zalało po nocy a tak to się nie powtórzyło 🙂 ja nie znoszę spać w staniu i majciochach czuję się taka "skrempowana" ale jak będzie bar mleczny w cycochach to muszę coś wygodnego kupić napewno bez fiszbin i ne usztywniane tylko żeby podtrzymywał cycorki i zeby do czegoś wkładki laktacyjne włożyć bo w tedy to potok będzie płynął 🤪 🙃 😁

Rosi nom też bym kupiła jakieś malusie body jak Zojeczka tak się pcha na ten świat 🙂

Smerfetka też bym się wkurzyła jak by mi taki badziew wysłali podaj nazwę sprzedawcy to omijać będę szerokim łukiem 😠

kładę się zaraz spać bo padnięta jestem 🤔

• Mamusia
Tosia ja też tak miałam z tą siarą, normalnie nie mam chyba ze nacisnę na sutka a tylko raz zdarzyło mi sie że poleciał potok i też tylko z jednego cycola :P

Smerfetka spróbuj odesłać na koszt producenta/dostawcy bo to nie Twoja wina że łóżeczko uszkodzone to czemu Ty masz płacić? 😠 a nawet jak nie widać to traci na wartości jeśli później będziesz chciała sprzedać..

Kasialeczek podziwiam za prasowanie 🙂 mnie nawet siedząc po takim czasie kręgoslup rozpadlby sie na 30 kawałków 😮 😁

ja też już zmykam spać, dobranoc 🙂