Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Cześć Dziewczynki 🙂

Ja dopiero teraz bo Mama jest u mnie 🙂 Wysprzątałyśmy, obiad zrobiłyśmy i teraz leniuchujemy 😁

Kasialeczek współczuję bólu gardła, oby szybko odpuściło!
A "fachowców" od opon nie zazdroszczę, jak to na każdym kroku trzeba uważać :/

Marta moim zdaniem nie powinnaś się przejmować małym brzuszkiem, widać taka Twoja uroda 🙂

Karola no niezłe sny miałaś, współczuję 😞

Niesia gratuluję zdanego egzaminu! 🙂

Monkado jak dla mnie pierwszy zestaw jest super 🙂

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
smerfetka81 napisał(a):
ania szpital nie jest prywatny to norma chyba tutaj nie wiem bo pierwszy raz bylam w szpitalu...a wiecie co jest najlepesze ze jedzenie sama ustalasz tzn, dostajesz karte dan i wybierasz co chcesz jesc...prawie jak na urlopie 🙂 🙂 🙂dobrej nocy wam zycze
to tylko zazdrościc karty dań, ja dzień po urodzeniu synka to dostałam kaszankę z dużą ilością cebuli, no ale poza tym szpital był ok

• Mamusia
a więc byłam u lekarza... i mam stan zapalny gardła... no i powiedział tyle ze można brać leki do ssania ale żeby eliminowac ich zarzywanie w jak największym stopniu... w zasadzie to nic się nie dowiedziałam... lekarz taki młody że chyba się mnie krępował :ico_noniewiem: we wtorek ide do gina i jego podpytam tantum verde bede brala a rutinoscorbin powiedział ze jest nie potrzebny narazie. gardło jak bolało tak boli trochę moze ulgę mi przyniosło to tantum ale to dopiero teraz... a ;po porannym melku czosnu i miodzie miałam biegunkę 😮 w sumie to nie wiem czy nie od choroby ahhhhh moze mi przejdzie do jutra jakoś... w piatek idę na 3D

• Mamusia
a tak w ogóle to witam się wieczorkiem
byłam u mojego gina, obejrzał wyniki z prenatalnego i potwierdził że jest ok
łożysko mam ok, a co do ułożenia pośladkowo, to jeszcze może się z 50 razy obrócić,
przy czym jeśli tak zostanie to czeka mnie cesarka,
a do tego zadałam wszystkie pytania jakie miałam na liście,
śmiał się ze mnie że z listą przychodzę, i na razie jestem spokojna,
dał kilka rad na zaparcia, zobaczymy czy dadzą radę,
no i oczywiście znowu globulki dostałam, bo się swędzonko przyczepiło,
no ale taki urok i pewnie już tak będzie do końca ciąży

• Mamusia
tosiaa tez mam jedna uciążliwa osobe.... wypisuje smsy grozi mi wydzwania nawet zaczal pisac do mojego meza...juz pol roku wypisuje tez sie balam ale jak Maz zabronil odbierac odpisywac w ogole kazal sie nie przejmowac tym coraz mniej pisze dzis nawet dostalam grzecznego smsa... wiem ze to moze nie podobne sprawy ale grozi mi sadami i w ogole wiem jak sie martwisz... staraj sie nie przejmowac.... zostawiaj wszystkie smsy bo nto co on w tej chwili robi to jest karalne.... dreczenie osob niechcianymi smsami lub telefonami to "stalking" i jest scigane z kodeksu karnego art 190a wiec teraz to "olewaj" chociaz na czas ciazy.... badz dzielna :*:* masz nas :* jak co mam dobrego znajomego policjanta wiec jak co to cos znajdziemy na tego koleżkę 🙂

ja zaczynalam z waga 73 i szczerze to myslalam ze to ja jestem wieloryb bo wszystkie pisalyscie kiedys ze wazycie 50/60 i sie nie odzywalam :P w ciazy schudlam do 69 a teraz w koncu zaczynam nabierac wage i mam 71 😁

Mąz ma dzis urodziny wiec wszystkiego nie poczytam tak tylko szybko pisze 🙂

aaaa i dodalam swoj brzuch mam rozstępy na moich wielkich boczkach ale to dlatego ze kiedys jak bylam piekna i mloda ;p to bylam szczupla potem przytylam jak bralam slub to znowu schudlam a po slubie znowu nabralam ::P taki niezdecydowany moj organizm 🙂

Dzwonil brat i ma juz 2 kartony ubranek bo swoim Łobuziaku maja ok 50 par skarpetek dla nas bo on kupowal dostal od ciotki z Danii a maluch juz wyrasta wiec na swieta mi przywiezie wiec jak przywioza to moge sie podzielic 🙂 ogolnie juz bratowa ma dla mnie :papke do mleka, fajny wozek wiklinowy, staniki, butelki, smoczki bo za duzo kupili 🙂

• Mamusia
Tosia nie przejmuj się draniem i albo od razu zgłoś go na policję albo staraj się olewać a sms-y zostaw jakbyś już miała całkiem dość i jednak zdecydowała się pójść na policję. Główka do góry!! 😘 😘

Ania to super że wszystko jest ok 🙂 Z tym ułożeniem to spokojnie, jeszcze na pewno Mała się przekręci. Mi na połówkowym (tym na NFZ) Pani powiedziała "ułożenie dowolne, ma czas do ustawienia" 🙂
W pierwszej ciąży też chodziłam do gin z listą pytań 🙂 Lepiej tak niż później zapomnieć.

Daria to widać że zbiera Ci się wyprawka, super 🙂

Ja na ostatniej wizycie ważyłam 56kg czyli 6kg na plusie, ale to było 2tyg. temu więc... 😁 😁 😁 😁

• Mamusia
Agatka małą czuję nisko w dole brzucha, to tak w ciągu dnia,
a wieczorkiem jak się już położę to czasami czuję w okolicy pępka i wtedy to nie wiem czy nóżkami czy rączkami się rozpycha, myślałam że nóżkami 🙂
czasami to się tak pcha na dole, że mam wrażenie że zaraz wyskoczy 😁
no i wtedy muszę iść siku 😁

• Mamusia
Widzę że Brzuszki powoli uciekają do lożek 😁 a ja skończyłam walkę z pitem, jeszcze tylko jutro posprawdzam czy błędu nie ma i wysyłam, będzie z głowy 🙂
A jutro jadę do kuzynki, powiedziała że ma dla mnie już parę ciuszków i innych gadżetów po swoim Synku (urodzonym miesiąc temu 🙂 ) także pewnie też dopiero wieczorem zaglądnę..
Dobranoc 😘

• Mamusia
A jednak jestem - wkońcu pierwsza!!! 🤪 😁 😁
U nas pogoda kiepska 😞 a za chwilkę zbieram sie do kuzynki zobaczę jej super Synusia, może da mi nawet pieluchę zmienić ale zupełnie nie wiem jak to sie robi.. ☺️
Miłego dnia dziewczynki 🙂

• Mamusia
Dzień doberek 🙂

Ale dzisiaj pogoda już brzydka, słońca nie ma... 🤢
Wczoraj bite 4 godziny siedziałam w kuchni, szorowałam meble, w środku na zewnątrz, płytki, kuchnię, okap, za szafkami podłogi, zlew. Myślałam że krzyż mi odpadnie... Na dzisiaj zostawiłam sobie lodówkę i mam zamiar pomyć drzwi.
Wyjęłam truskawki z zamrażalki i zrobię dzisiaj galaretkę z truskawkami i śnieżką 🙂
Poza tym jestem cała w nerwach bo mój mąż za 10 minut ma egzamin, jeśli zda to awansuje i dostanie podwyżkę. Oby mu dobrze poszło!

Tosia ja bym na Twoim miejscu ani chwili się nie zastanawiała tylko zgłosiła drania na policję! Po co masz się tak denerwować w ciąży?

Niesia gratuluję zdanego egzaminu teoretycznego, praktyczny na pewno pójdzie równie dobrze!

Kasialeczek płucz gardło wodą z solą, podobno dobrze jest też płukać naparem z majeranku, ale nie wiem jak go się dokładnie przyrządza, może w necie poszukaj.

• Mamusia
Cześć Dziewczynki 🙂

Piszę od Mamy więc tak na szybkiego 😜

U Nas dzisiaj pogoda do du.. chyba za raz lunie deszczem :/ A wieje że aż głowę chce urwać.. WIOSNO WRÓĆ!!!! 😁 😁 😁

Ania widzę że zakupy udane, ta jeansowa sukienusia cuuuuudo!!!!!! 🙂 🙂 🙂 🙂

Monkado miłego dnia u kuzynki i powodzenia w zmianie pieluszki 😁

Karola ja też miałam wczoraj dzień sprzątania 🙂
Ale narobiłaś mi smaka na galaretkę, już nie wspomnę o truskawkach.. 😁

Miłego dnia Brzuszki 😘