Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ja ostatnio zjadłam kawałek truskawki i mnie wysypało...chyba poczekam na te NASZE truskawki.
Wczoraj byłam na badaniu prenatalnym, lekarz męczył mnie prawie godzinę na usg...pukał mnie w brzuch, bo dzidzia poszła spać i nie chciała z nim współpracować. Na szczęście z maleństwem jak na ten etap jest wszystko w porządku, serduszko, mózg, i inne narządy wewnętrzne, przezierność fałdu karkowego itd. Potem jeszcze pobrali krew i wyniki z krwi mają być za tydzień. Jestem o wiele bardziej spokojna. I nie chodzi o to, że jeśli byłoby chore to bym nie urodziła, ale jest wiele wad, które można na tym etapie wykryć i już leczyć.

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Jeżeli ja miałabym zrobić badania prenatalne i na te drobnoustroje to już musiałabym mieć ładne 700 zł...
Karola a dlaczego nie robiłaś moczu i krwi na nfz? U nas na al. Solidarności? Ja dostalam skierowanie i tam właśnie idę i za toxo tylko muszę zapłacić 70zł...

• Mamusia
Moja tez przyjmuje właśnie na al. solidarności, wiec mam wszystko na miejscu. Właśnie trochę mnie dziwiło, ze nawet te podstawowe badania muszę robić prywatnie, jak u niej będę to na pewno zapytam dlaczego tak jest 🙂 to niby niewielkie sumy, ale przez całą ciążę sie juz troche nazbiera...

• Mamusia
Ja na szczęście za żadne badania nie muszę płacić, moja firma wykupiła pakiet medyczny grupowy i większość rzeczy mam za darmo, za badania prenatalne też nie musiałam płacić, bo ja już wiekowa jestem 😁 Ja niestety nie ruszyłam dzisiaj okien, sernik zajął mi sporo czasu i mi się odechciało...

• Mamusia
Tussiiaa napisał(a):
Ja na początku też byłam u kolesia na Solidarności, ale zmieniłam lekarza 😉

Ja jestem straszny leń, a to ode mnie strasznie blisko, wiec dlatego tam chodzę 😉 Sprzęt usg mają nowiutki, gabinet też ok, lekarka trochę dziwna, ale wszystko szczegółowo mi tłumaczy...Ciągle zastanawiam sie nad zmianą, ale jakoś mi to nie wychodzi 😜

• Mamusia
Karola no mamy do siebie żabi skok z tego co widać 😁

nr 506 050 115
ul. Wojskowa 3c lok. 11
EUROMEDICUS
Niepubliczny Zakład Opieki Zdrowotnej

Ja tam dzwoniłam i idę 22 marca o 12:15 🙂 mówiłam, że chciałabym się zapisać na 1 badanie prenatalne. I czy jeżeli mam skierowanie od lekarza to czy jest to na nfz 😜 no i trafiło się 😎

• Mamusia
Tussiiaa napisał(a):
Karola no mamy do siebie żabi skok z tego co widać 😁

nr 506 050 115
ul. Wojskowa 3c lok. 11
EUROMEDICUS
Niepubliczny Zakład Opieki Zdrowotnej

Ja tam dzwoniłam i idę 22 marca o 12:15 🙂 mówiłam, że chciałabym się zapisać na 1 badanie prenatalne. I czy jeżeli mam skierowanie od lekarza to czy jest to na nfz 😜 no i trafiło się 😎

Dzieki za namiary, tez na pewno zadzwonie 🙂 A wiesz co to będą za badania? bo prenatalnych jest strasznie dużo i tych inwazyjnych nie chcialabym robic...

• Mamusia
Tussiiaa napisał(a):
Tu jest jeszcze ich strona : http://www.euromedicus.net/badaniaprenatalne.php
szczerze Ci powiem, że nie wiem... Podobno teraz badają czy jest kość nosowa i przezierność, czy nie ma downa i tych innych zespołów.

Dzięki bardzo, poczytam sobie 🙂

• Mamusia
mi doktor w szpitalu robił przezornosc karkowa i cos tam z koscia nosowa bo na wizycie bylam w 11 tyg i to bylo wg niego wczesnie. badania robilam tylko morfologie i mocz, a i jeszcze odczyn coombsa. prywatnie za 65 zł.
doktorek powiedzial ze jeszcze ze 2 tyg i bede czuc ruchy dzidziusia.
Wy tu piszecie ze umawiacie sie osobno na wizyte a osobno na usg. dobrze rozumiem? ja za kazdym razem ma usg ale za to na fotel mmnie nie bierze ufff 😉