Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam.Ja na brzuchu nigdy nie zasypiałam. Śpię na prawym,lewym boku i plecach.Nie dajmy się zwariować, nie zamierzam męczyć się i ciągle kontrolować by na lewym boku spać. Im więcej człowiek czyta w tym internecie,tym mniej można normalnie funkcjonować.Ciekawe czy nasze babcie i mamy o tym wiedziały.Raczej nie, a jakoś przeżyły i urodziły 🙂

• Mamusia
Hej, byłam na wynikach i piłam tę nieszczęsną glukozę. 🤢 Nie było tragedii ale dużo cytryny mi wcisnęła i dałam radę wypić. A miałąm 75 g. Później trochę mi się w żołądku kręciło ale zostało na swoim miejscu i zaraz jadę na drugie pobieranie krwi. 😁 Więc z całą pewnością stwierdzam, że nie jest tak źle jak staszą. 🙂
A krwi to ze mnie dzisiaj upuszczą, że ho ho. Wcześniej 2 próbki i zaraz jeszcze jedną. 😜

• Mamusia
pozwolili Ci wyjść po wypiciu glukozy? ja mam za 1,5 tyg iść na to badanie i babka już mi powiedziała żebym przyszła na 8 pobierze krew, wypije tą glukozę i muszę 2h czekać pod jej gabinetem na drugie pobieranie krwi... (i to jeszcze zaznaczyła że nie wolno mi wychodzić poza ośrodek) 😮

• Mamusia
isa8 napisał(a):
pozwolili Ci wyjść po wypiciu glukozy? ja mam za 1,5 tyg iść na to badanie i babka już mi powiedziała żebym przyszła na 8 pobierze krew, wypije tą glukozę i muszę 2h czekać pod jej gabinetem na drugie pobieranie krwi... (i to jeszcze zaznaczyła że nie wolno mi wychodzić poza ośrodek) 😮

u nas jest tak samo wtedy wynik wiarygodny mi nawet do toalety nie pozwoliła... a fakt w prawie 30 tyg sikałam jak dziki bąk co chwile i z łaską wkońcu puściła ale nie można chodzić bo glukoza się wtedy spala...

• Mamusia
Aisza2612 napisał(a):
Mi kazała przyjść za 2 godziny więc wróciłam do domu pranie zrobić 🙂 a nic nie mówiła, że trzeba siedzieć i krew pobirała mi zżyły nie z palca 🤔

heee? z żyły? od kiedy ? 😁 cukier bada się z palca 🙂

• Mamusia
Cześć Dziewczyny 🙂

Nie wiem czy ten temat był już poruszany na forum,ale zastanawia mnie czy używacie tych samych kosmetyków co przed ciążą?A może zmieniłyście na jakieś hipoalergiczne?Chodzi o kremy do twarzy i podkłady,bo używam podkładu City Matt Lirene i zastanawiam się czy dobrze robię...Nie chcę zaszkodzić dziecku.

• Mamusia
Mama28 napisał(a):
Cześć Dziewczyny 🙂

Nie wiem czy ten temat był już poruszany na forum,ale zastanawia mnie czy używacie tych samych kosmetyków co przed ciążą?A może zmieniłyście na jakieś hipoalergiczne?Chodzi o kremy do twarzy i podkłady,bo używam podkładu City Matt Lirene i zastanawiam się czy dobrze robię...Nie chcę zaszkodzić dziecku.

Żadne podkłady czy pudry nie szkodzą dziecku. Co jedynie mogą zacząć uczulać Twoją twarz, ale nic poza tym 🙂 ja używam cały czas tych samych kosmetyków.

• Mamusia
Tussiiaa napisał(a):
Mama28 napisał(a):
Cześć Dziewczyny 🙂

Żadne podkłady czy pudry nie szkodzą dziecku. Co jedynie mogą zacząć uczulać Twoją twarz, ale nic poza tym 🙂 ja używam cały czas tych samych kosmetyków.

chyba ,że używa się jakoś kremów na trądzik wtedy trzeba z nich niestety zrezygnować ale chyba tylko w 1 trymestrze więc to już Was nie dotyczy 😁

• Mamusia
Dzięki za odpowiedzi. Ja też używam tych samych kosmetyków,ale niestety cera mi się pogorszyła i nie mam pojęcia jak zlikwidować wypryski na twarzy.Ponoć większość żeli itp. przeciwtrądzikowych może zaszkodzić płodowi.

• Mamusia
Mama28 napisał(a):
Dzięki za odpowiedzi. Ja też używam tych samych kosmetyków,ale niestety cera mi się pogorszyła i nie mam pojęcia jak zlikwidować wypryski na twarzy.Ponoć większość żeli itp. przeciwtrądzikowych może zaszkodzić płodowi.

współczuję, mi skóra się poprawiła w ciąży. Jeśli szukasz kremów uważaj żeby w skłądzie nie miały retinolu, a salicylic acid (bha) powinień być do 2%max.

• Mamusia
Tysiu, to ci powiem, ze sie dziwie, bo ja mialam robioną krzywa rowniez z zyly i tak zawsze pacjentkom robimy.... 😮

Z palca owszem pobiera sie ale jak kilkakrotnie sie np. sprawdza poziom cukru...

Wynik z zyly jest dokladniejszy niz z krwi wlosniczkowej...