Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
a z tym płaczem chodzilo mi karola o to że nie damy sobie rady finansowo....to badanie 180zl,komunia kuzynki jakies 200zl,Nasz ślub 500zl....eh i reszta na zycie i pradu jeszcze nie mamy zaplaconego...z 1500 😞 😞 😞 😞 dobrze ze jeszcze nam pomaga mama i bartka ciotki

• Mamusia
Po co tyle kasy na komunie?? 😮 Jesli nie macie, to nie ma co sie wystawiac... My teraz w niedziele idziemy na komunie i powiedzialam Darkowi, ze nie interesuje mnie co beda gadac i sobie myslec...
ja mam swoje dziecko, kolejne w drodze i kupe innych wydatkow, wiec wiecej niz 100zl nie zamierzam mlodej dac...
Nie uwazam, ze trzeba tyle i tyle, bo wypada...

Nie ide na komunie jako sponsor... a jakby nie patrzec ma byc to przezycie ponoc duchowe, a nie finansowo-prezentowe, gdzie dzieciak liczy kase i quady zbiera.. Powiedzial antychryst 😉
Ja bym zdecydowanie zmienila wiek Komunii na swiadomy, a nie 8latki, ktore nie maja pojecia o co tak naprawde chodzi w calej imprezie... No przynajmniej wiekszosc....
bo ci z tych naprawde katolickich rodzin... maja troszke inne wartosci wpojone przez rodzicow..

• Mamusia
natalia23ona napisał(a):
a z tym płaczem chodzilo mi karola o to że nie damy sobie rady finansowo....to badanie 180zl,komunia kuzynki jakies 200zl,Nasz ślub 500zl....eh i reszta na zycie i pradu jeszcze nie mamy zaplaconego...z 1500 😞 😞 😞 😞 dobrze ze jeszcze nam pomaga mama i bartka ciotki

Nata no domyslam sie, ze o kaske chodzilo 😞 tym bardziej wkurzaja mnie lekarze, ktorzy wysyłają na jakies badania prywatnie, ktore rownie dobrze na skierowanie mozna zrobic... Na Polnej moze i sa lepsze sprzety, ale na zwyklych tez mozna spokojnie zbadac i wymierzyc maluszka...

• Mamusia
mixidixi napisał(a):
Może dzisiaj przyjdzie moja sukienka z allegro którą sobie zamówiłam . Już się nie mogę doczekać , chciałabym już wiedzieć czy pasuje 🙂
Muszę poszukać sobie jakieś krótkie spodenki lub spódniczki bo upał mi doskwiera w tych dlugich spodniach i jeszcze ten pasek materiału na brzuchu i plecach katastrofa 😮

Ja dzis sobie fundnelam spodenki krotkie materialowe po 19.99 w Lidlu-reklamowali wiec poszlam zobaczyc wsadzilam na tylek i sa super na gumce kupilam rozmiar wieksze ale sa i takie bycze rozmiary wiec troche sie zaluje ze nie kupilam sobie na zapas wiekszych na pozniej.Wiec warto na upalne dni dobre i takie spodenki

• Mamusia
zależy pewnie też od parafii.... moja chrześnica ma za rok, jako 7-latka
narazie pewnie będą Komunie w drugich klasach, bo dzieciaki są mocno pomieszane, część 6- a część 7-latków w pierwszych klasach... i tak jak na niektórych patrze, to te 6 latki są niejednokrotnie bardziej ogarnięte niż 7 latki

• Mamusia
No pewnie tak i co region to inaczej, bo u nas gdzies podslyszalam, ze nie ma byc u nas w przyszlym roku zadnych komunii.. ze wzgledu na to, ze wiek przesuwaja o rok...
choc nie wiadomo co i jak, bo w koncu sie okazalo, ze nie ma koniecznosci poslac dzieci do szkoly jako 6tatki...

Te zostaly jeszcze w przedszkolach i nie ma miejsca na nowe maluchy.. u nas te reformy zawsze sajakies cholernie nie przemyslane..;/

• Mamusia
Ach odebrałam sukienkę od krawcowej i jestem niezadowolona bo przez tą koronkę wszystko widać , a kupiłam sobie pończachy i nawet ich nie założę muszę jutro na ostatnią chwilę kupić rajstopy .
Sukienka jakaś krzywa z jednej strony dłuższa z drugiej krótsza też przód i tył się różnią długością katastrofa 😞
A już miałam taki dobry chumorek ,że jutro jadę już na to wesele i szlak trafił 😞