Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
ja biorę omega i prenatal classic. Jak przestaję brać, to zawsze mam jakieś gorsze wyniki, więc chyba już do końca będę przyjmować.
Dziewczyny czy po urodzeniu maluszków chcecie dostać ten zastrzyk w udo na przyspieszenie sprawy z łożyskiem i zmniejszenie krwawienia? bo ja nie wiem co myśleć na ten temat

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Farciara, ze nic nie biore, czy farciara, ze jest standardowej wielkosci 🙂) hehe 🙂)

Kumpela ma zaraz mnie nawiedzic.. ciekawe czy wpadnie czy nie... 🙂

Kto posprzata Nadii pierdolnik w zabawkach? 😉

Ale o czym mowisz, o jakim zastrzyku, z oksytocyny czy o czym?? Jak lozysko sie bedzie mialo oddzielic to oddzieli sie samo 😉 ja tam nic brac nie zamierzam.. 😉

• Mamusia
Mamusiak ja mialam ostatnio hemoglobiny, 10.9, hematokrytu 33%, erytrocytów 3,57. Co morfologia to spada. moja gin powiedziala, ze hemoglobina ponizej 11 to juz zle. ja tez sie w sumie troche boje, bo moja siostra miala podobne wyniki do moich, a przed samym porodem zjechala nagle z hemoglobina do 4-5 i bylo nieciekawie - pisalam o tym kiedys na forum...

A ja o takim zastrzyku po porodzie nawet nie slyszalam 😮

• Mamusia
Kto chce MMs`a??. Zajadam smutki słodkościami......... 🤨

marylu: a co to za zastrzyk?.Ja nawet nie wiem że coś takiego podają......Z tego co wiem to przystawiają dziecko do piersi i wtedy wydziela sie oxy,która przyspiesza odejście łożyska.....

sandroos: jedno i drugie 🙂.
W porządkach nie pomogę.Mam dzisiaj lenia 😜

karolka: sama widzisz.......że każdy lekarz podchodzi do sprawy anemii indywidualnie.......Mi kazali zajadac korzeń i natkę pietruszki......a witaminy brac muszę dalej co by nie dopóścic do niedokrwistości......

• Mamusia
MamusiaK w sumie witamin to nie biore z wyboru 😉 wiec zaden fart 😉

Karola, a w jakich jednostkach masz te wyniki, bo cos mi sie tutaj nie zgadza chyba 😁

Czasem w niektorych szpitalach podaja oksytocyne, ale raczej postepowaniem jest czekanie, u pierwiastki do 30 minut, u wielorodki do 15 .

• Mamusia
sandroos napisał(a):
MamusiaK w sumie witamin to nie biore z wyboru 😉 wiec zaden fart 😉

Karola, a w jakich jednostkach masz te wyniki, bo cos mi sie tutaj nie zgadza chyba 😁

Czasem w niektorych szpitalach podaja oksytocyne, ale raczej postepowaniem jest czekanie, u pierwiastki do 30 minut, u wielorodki do 15 .

Erytrocyty 3,57 mln/ul, hemoglobina 10.9 g/dl, hematokryt 33%

• Mamusia
ja mam hemoglobiny 10,7 i lekarz powiedzial ze jezeli bedzie nadal spadac to szpital a wspomagam sie zelazem fembion vita ferr sokiem z burakow i z porzeczek wydaje mi sie tak jak karolka pisze ze jezeli spada poniezj 11 to juz nie ciekawie norma jest od 11.5 a na tym etapie ciazy jak sie nie zadba o to to faktycznie moze spasc jeszcze bardziej i pozniej juz nie jest ciekawie dlatego ja sie przelamalam i zacze ten sok z burakow za tydzien pojde zrobic morfologie na wlasna kieszen zorientowac sie czy cos pomagaja te cuda

• Mamusia
Emaleth napisał(a):
Marylu ja brałam ten zastrzyk,a masz już napisany plan porodu?Zresztą jak już położą dziecko na tobie to nic cię więcej nie interesuje 🙂A twój M idzie z tobą?

Mój M idzie. Mam nadzieję że nie odpłynie mi tam 🙂
Właśnie tworze plan porodu dlatego się dowiaduję z tym zastrzykiem. A czy dobrze się po nim czułaś? nie wiem czy on ma jakieś uboczne działanie czy po prostu pomaga z łożyskiem i tyle.

• Mamusia
Polecam zajadac nie tyle natkę pietruszki co korzeń pietruszki.Ponoc więcej żelaza......Ja już dzisiaj swoją porcję "żelaza" zjadłam.....
Co ja zrobię jak mnie wykręca na wszelkiego rodzaju mięsa.Fuj.
Do szczęścia wystarczą mi : owoce i ser żółty...... 🙂

• Mamusia
Ten zastrzyk to zwykla oksytocyna pewnie podana domiesniowo, tylko zastanawia mnie czemu domiesniowo, a nie dozylnie 😉 ale wyniucham temat...

nie powinien wywolywac skutkow ubocznych, obo to hormon ktory kazdy organizm sobie wytwarza, wiec powinno byc si 🙂

Ja zobacze jak mi za 3 tygodnie ta morfologia wyjdzie, mam nadzieje, ze bedzie gitara 😁

• Mamusia
Jeeeeju dziewczyny jak tak będziecie gadać o porodach to ja zwariuję 🤪 🤪 🤪 Ja chcę już rodzić i mieć Lalę przy sobie!!!! Nie mogę się doczekać tej cudownej chwili i nic a nic się nie boję, tyle tylko żeby nie było powikłań żadnych 😁 Dam małej jeszcze czas do końca 37. tygodnia a potem hulaj dusza z masażami cycków 😁

• Mamusia
Heh....coś mi się wydaję że jak zacznie się sierpień to będziemy wszystkie działac 😁.....a to z seksem,sprzątaniem,masowaniem sutków,naparami z liści malin,olejkiem rycynowym 🤪 🤪
Ja będę działac za minimum m-c 🙂

• Mamusia
mamusiak napisał(a):
i tu mam do Was pytanko.
Czy Wasi lekarze prowadzący odstawili już Wam witaminy,czy jeszcze nie?.Mój synuś jest spory i boję się że go "utuczę" od tych witamin.......ale skoro mam tak kiepską morfologię-to muszę...Jak to jest u Was??????????????
buffy: od kąd jestem w ciązy rybkom mówię- NIE!.No chyba że sushi z pieczonym łososiem........ 😜

Ja cały czas biorę Matruelle a do tego DHA z alg.
A sushi uwielbiam! 🤪 Ostatnio ze Ślubnym byliśmy w restauracji sushi i aż mnie skręcało, gdy on sobie brał talerzyki z czym popadnie, a ja za każdym razem musiałam się pytać sushi mastera czy to ryba po termicznej obróbce 🤢 Ja ostatecznie wszamałam tylko 4 talerzyki a mój chyba z 10... I gdzie tu sprawiedliwość... ehhh 😞

U mnie wyniki badań z wczoraj to hemoglobina 11.9g/dl (norma od 12), hematokryt 34.9% (norma od 36) i erytrocyty 3.94 T/l (norma od 4). Więc nie jest tak źle. Lekko poniżej norm, ale lekarz nic mi nie powiedział, abym coś dodatkowo brała.

A na obiad dzisiaj nic nie robię 🙂 Ślubny będzie w domu po 18, obiad zje u mamy. A ja narazie zjadłam kilka mandarynek i kawałek ciasta z jagodami i mam dość 🙂 Jutro zamierzam zrobić faszerowaną cukinię. Tylko po tę cukinię będę musiała cztery litery ruszyć 😉

• Mamusia
mamusiak napisał(a):
Heh....coś mi się wydaję że jak zacznie się sierpień to będziemy wszystkie działac 😁.....a to z seksem,sprzątaniem,masowaniem sutków,naparami z liści malin,olejkiem rycynowym 🤪 🤪
Ja będę działac za minimum m-c 🙂

Podobnie ja Sandra i Tusia, poczekam sobie do września, pewnie gdzieś do połowy 🙂 A potem pomyję sobie wszystkie okna w mieszkaniu 😁