Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Doti, te kalendarze szczepień to z tej strony są SZCZEPIENIA Ja mam To ściągnięte w pdf, a podobno był problem z otwarciem stronki.
Marzę, żeby moja Natka była taka grzeczna jak Twoje maleństwo, ale coś czuję, że ona mi da jeszcze popalić, jak się urodzi 😁
Agn, to Ty już zaraz też będziesz tulić swoje maleństwo 🙂 Mnie tylko zastanawia, co Ci gin tam mógł odkleić … 😮
Pestka, współczuję takiego oczekiwania. Ale miejmy nadzieję, że dziś się nic nie dzieje, a jutro nagle zacznie się akcja i urodzisz w tempie błyskawicznym 🙂
Wanilka, ja na pewno będę szczepić jedynie podstawowymi zestawami. A jeśli chodzi o te dodatkowe, to będę chciała skonsultować to z pediatrą zanim podejmę jakąkolwiek decyzję, chociaż mam spory dystans do tych dodatkowych szczepień.
Karolka, mnie też taki ból dziś męczy – czuję jakby ktoś mnie ściskał a ból idzie przez biodro, aż do tyłka 🤢 Wzięłam nospę i trochę jakby zelżało, ale też nie wiem skąd taki ból. Teraz chyba każdy ból to wynik nacisku dziecka, albo rozwierania się szyjki, albo inne przyjemności związane po prostu z finiszem 😉

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam się wieczorkiem 🙂 Właściwie to wpadłam powiedzieć dobranoc. Lusia wykąpana (wreszcie bez krzyków) już zasypia w łóżeczku, zaraz synalek też do spania a potem poprzytulam się do M bo go dziś cały dzień nie widziałam, a on też dopiero od koni przyszedł i moczy się w wannie... Jeszcze by pasowało jakąś kolację zjeść.........Niech jutro będzie ładna pogoda........... 🤨 🤨 🤨 🤨

• Mamusia
ja to się obawiam, że rozwarcia w ogóle u mnie nie będzie... jak u mojej sis... i nic nie pomogło ani oksytocyna ani masaze...a skurcze takie, że mdlała z bólu pomiędzy... mam taką samą budowę ciała i między innymi z tego powodu ginka na początku ciąży mówiła mi o cc, teraz stwierdziłyśmy, że może uda się sn... i nie wiem, czy to dobra decyzja... no ale, pożyjemy zobaczymy... tydzień temu szyjka miała zaledwie 8mm, ale rozwarcia nie było... nie mniej...
Pestka współczuję oczekiwania...
Emi... jutro Twój dzień 🤪 🤪 ciekawe czy coś cię ruszy 🙂 😜

• Mamusia
ja to nawet szyjki skróconej nie mam. Więc długa droga przedemną, a poród mojej siostry należał do tych trudniejszych- więc może i mnie to czeka 🤨
pestka współczuje Ci tego czekania! i każdego telefonu który dostajesz z pytaniem o mała 🤨 każda z nas chciałaby urodzić w terminie więc nie dziwie się, że jesteś już zdenerwowana. Mimo wszystko mam nadzieję że mała zdecyduje się na niespodziewane wyjście 😉 zastanawiam się też czy musisz czekać na skierowanie do szpitala żeby się tam zjawić?
emi jutro trzymamy za Ciebie kciuki 🙂 nie pojawiaj się na forum tylko szalej!!!! słyszałam że taniec pomaga w wywołaniu porodu 😜

• Mamusia
Deira no gadał mi o odklejaniu 🤔 a ja prawie go nie słuchałam, bo skupiłam się na bólu 😮 może to potocznie masaż szyjki, o którym dziewczyny piszą, nie wiem 🤢
Na razie nic się nie dzieje, w końcu krwawienie ustąpiło i tylko lekko plamię. Skurcze są bardzo nie regularne. Nic, tylko czekać 🤨

• Mamusia
czy kłucie to skurcze? czy tak maja bolec skurcze? bo kilka razy teraz mnie zakuło i nie wiem czy to przez bobasa, ze głowka cisnie na dol i sie wyprostowywał czy to jzu skurcze czy co? takei ukłucie w narzadach w srodku ;( trwalo krotko kilka sekund kilka razy pod rzad pomocy!

• Mamusia
Hej Kochane. Jestem mega zakochana w mojej Niuni jest tak prześliczna. Wczoraj już wstałam i mogę chodzic.dziś może coś się dowiemy jak będzie kardiolog ma przyjść na konsultacje jeśli będzie wszystko ok z serduszkiem wychodzimy jutro do domku. Mamy obydwie jeszcze problem z cycem bo ja nie mam takich brodawek by mała swobodnie złapała i się obydwie wkurzamy. Jeszcze jest na neanatologi,nie wiem kiedy mi ja przyniosą. Dzisiaj jak pójdę to jest taka pani od laktacji i ona uczy przystawiac dziecko do piersi.Jak tam porody?nic się nie zaczyna widze :-) A i moja malutka miała przy porodzie 2930gram i 55cm więc jest dlugaśna

• Mamusia
Dzień dobry mamuśki i brzuchatki! 😉

Emi trzymam kciuki żeby coś ruszyło 😁 dziś Twój dzień!!
Natalia zazdroszczę że już tulisz swoją ukochaną niunię!! 😉

ja od rana na kiblu 😮 już mam dość... i sama nie wiem czy mój organizm oczyszcza się bo coś zjadłam nie takiego czy to z nerwów... koszmar! 😞 w dodatku mam mega katar i gardło mnie pobolewa... zaczynam się sama na siebie wkurzać.

uciekam się ogarnąć bo na 8 mam wizytę 😉 może czegoś ciekawego się dowiem....
miłego dnia!

• Mamusia
Hej dziewczyny ja właśnie wyprawiam córkę do szkoły .
Masakra jakaś jej plecak dzisiaj waży 6,5 kg. więc będziemy wspólnie go znosiły i wnosiły na to przeklęte 4 piętro.
Dobrze ,że kupiła sobie plecak na kolkach to po płaskim to sobie go pociągnie i bedzie luzik 🙂
U mnie dzisiaj spokoj ,aż dziwne ,że po ostatnich akcjach typu skurcze i IP teraz nic się nie dzieje 🤔
Już prawie jestem pewna ,że przenoszę i druga córe ,ale wywoływania porodu to bym nie chciała już chyba wole CC .
Ciekawe co przyniesie dzisiejszy dzień odnośnie porodów?

• Mamusia
witam się i ja 🙂

mixi mam podobnie... po skurczach i IP... cisza!! no nic... mały ma jeszcze dwa tygodnie, niech korzysta 😉

isa powodzenia na wizycie 😉 a oczyszczanie, to może po prostu przed wizytą 😜 ja mam tak za każdym razem... i dobrze, bo inaczej to masakra... ://

Natalia życzę w takim razie, żebyście mogły już jutro tulić się w domu 🙂 i zazdroszczę, że już siebie macie 🙂

Emi Ty dziś tez do lekarza? czy dopiero jutro do szpitala?

Agn mi lekarka zawsze powtarza, że po wizycie może być krwawienie i nim przejmować się nie trzeba.... jeśli jednak by się utrzymywało, to każe na I jechać...

Sandra ja chyba tez w pon na wizytę pójdę... bo młody tylko sobie ćwiczy, daje fałszywe znaki i robi złudne nadzieje 😜 hehe 🙂

• Mamusia
No mi zostało do terminu 6 dni i jak nic się nie ruszy to mam przyjechać w tym dniu na IP z torbą tak powiedziała lekarka jak byłam 😮
Nie wiem po co ta torba ,ale na wszelki wypadek wezmę .
Jakoś nie chce mi się wierzyc ,że położą i będą obserwowac raczej zrobią ktg i do domu , no ale to wyjdzie w praniu . 🙂

• Mamusia
może jednak coś się wydarzy 😉 do tego czasu 😉

ja od kilku dni jestem wyzuta z energii... powinnam jeszcze tyle rzeczy zrobić i w domu i koło domu i w ogóle.. ale nie mam ani weny ani siły... na zakupy muszę się zebrać... dobrze, ze ostatnio te okna pomyłam, przynajmniej jedno z głowy :/