Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
a ja na taką jesienną pogodę to chyba nic nie mam dla malucha... ani czapeczki cieplejszej ani kombinezonu takiego jakiegoś przejściowego... dopiero na zimę jakiś na 74 od siostry... :/

Isa świetne zdjęcia... aż mi się zachciało 😜 i jeśli zdążę , to może się jeszcze skuszę hehe 😉

Sandra a Ty kiedy foteczki będziesz miała ze swojej sesji?

nie wiem, czy zapisywać się jeszcze na wizytę w przyszłym tygodniu... w sumie mogę się zapisać, a potem w razie W odwołać... już sama nie wiem... chciałabym Tymka przed terminem choć parę dni, bo później moja ginka ma swój ślub i pewnie po ślubie też jej jakiś czas nie będzie... ale czy jest mi potrzebna? i tak szanse, że trafię na nią w szpitalu są jakie są, bo nie ona jedna tam pracuje..

• Mamusia
isa8 napisał(a):
inirtam dziękuję 😉 tak bardzo mi się nie chciało iść na tą sesję że szok... i tak koleżanka miała z nami cztery światy 😁 ale dobrze że się zmobilizowaliśmy bo będzie taka mała pamiątka 😉

.....a gdzie efekty sesyjki??...... 😜

• Mamusia
mamusiak napisał(a):
isa8 napisał(a):
inirtam dziękuję 😉 tak bardzo mi się nie chciało iść na tą sesję że szok... i tak koleżanka miała z nami cztery światy 😁 ale dobrze że się zmobilizowaliśmy bo będzie taka mała pamiątka 😉

.....a gdzie efekty sesyjki??...... 😜

już jest w wątku z brzuszkami 😉

• Mamusia
Hej 🙂
Ale cudowne wieści z rana. Dwa bobaski! Gratki dla Natalii i Aiszy!
Ja dziś już byłam u lekarza- oczywiście nic się nie dowiedziałam 🙃 teraz trochę poleżeć trzeba bo wszystko boleć zaczyna 😜 nie wiem czy w takim stanie mogę jeszcze chodzić 3,5 tygodnia....
mixi nawet jak jesteś pozamykana, wszystko może szybko ruszyć 😉 jak poszło budzenie córki do szkoły? 😉

• Mamusia
A jakoś się obudziła ,był z tym problem ale jakoś poszło.
No mam nadzieje ,że się wszystko może nagle zmienić bo jak byłam w szpitalu to mi napisali że szyjka skrocona 1,5 cm i rozwarcie ,a dziś moja gin powiedziała że szyjka na 2cm i rozwarcie na 0,5 cm.Więc sama nie wiem co mam myśleć nie chciałabym przenosić i mieć kolejny porod wywoływany.

• Mamusia
jak byłam kilka tygodni wcześniej, to trochę dziwiło mnie że dziewczyny z początku września biorą się za eksmisję maluszków. Ale teraz sama widzę, jak to jest ciężko przed samym porodem i jak fajnie by było urodzić w terminie 🤨
Na razie małemu daje czas. Ale od kolejnego weekendu będę już go eksmitować 😉
initram dobry ten Twój M z mierzeniem rozwarcia 😁 ja ostatnio mojemu mówiłam że jak będę się bardzo źle czuć to on musi zadzwonić do szpitala że jedziemy. I on się teraz zastanawia jakie im poda rozwarcie 🙃 🙃

• Mamusia
Ja mam termin na piątek (7 września) i tak sobie cierpliwie czekam. No... w sumie z tą cierpliwością to różnie bywa. ;-) Myślałam, że Mały urodzi się wcześniej, a tu proszę... 4 dni do terminu i cichosza.
W sumie wczoraj miałam bóle jak na okres prawie cały dzień z przerwami, ale nie były to silne bóle. W nocy też mnie męczyło, przez co nie mogłam spać. A dzisiaj... sama nie wiem. Czuje się jak co dzień, jednak zmęczona ciężarem.
Może to jakiś znak, że Synek urodzi się jeszcze w tym tygodniu? :P
A Wy jak się czujecie? TEN DZIEŃ zbliża się wielkimi krokami! Czujecie się gotowe i przygotowane?
Pozdrawiam.

• Mamusia
Cześć Brzuszki i Rozpakowane Mamuśki 😁
Na początek WIELKIE GRATULACJE DLA KOLEJNYCH DWÓCH MAMUŚ - NATALII I AISZY! 🙂
Coraz lepsze tempo mamy 🙂
Mamusiak, wyślę Ci kalendarz, ale zapodaj mi maila na priva. Chyba, że już wysłałaś, ja jeszcze skrzynki nie sprawdziłam.
Doti, Ty mnie nie strasz z tymi wkładkami J&J... 😮 Mam dwie paczki. Na szczęście kupiłam też Penatena i BabyOno 🙂

A dziś noc miałam masakryczną. Nie wiem, czemu tak jest, ale jak mam rano wstać i gdzieś jechać, to zawsze mam nieprzespaną noc 🤢 Dziś obudziłam się o 3 i potem nici ze spania a o 6 wstałam. Na 8 pojechałam do pracy, zjadłam z dziewczynami kawałek torta, dostałam od kumpeli kolejną koszulę do karmienia (mam już chyba z sześć 😜) i powiem Wam, że jestem WYKOŃCZONA. Bolą mnie biodra, brzuch, chyba odzywa mi się stara dobra rwa kulszowa. I jestem niewyspana. Postanowiłam, że już nie będę sobie robić takich wycieczek samochodem. Dziś przejechałam z 60 km w sumie i stwierdzam, że wkurzają mnie inni kierowcy 😁 😜 A mi teraz stres niepotrzebny 🙂
Aha, dziewczyny w pracy orzekły wspólnie, że mi się nieco brzuch obniżył... Ja tego nie zauważyłam, ale może za bardzo się do niego przyzwyczaiłam i teog nie widzę 😉
Idę coś zjeść a potem chyba walnę się do łóżka zdrzemnąć. Miłego popołudnia 🙂

• Mamusia
LadyP no to powiem Ci że Twój termin tuż tuż... 🙂 życzę szybkiego i terminowego rozwiązania!! 🙂

Tusia ja dzisiaj od 3 rano się męczyłam z takim bólem brzucha... dopiero o 7 mi przeszło i jak narazie tylko od czasu do czasu mnie pobolewa... i dzisiaj chyba cały dzień przeleżę bo coś się czuje kiepsko 😮 no ale nie panikuję bo ból jest do wytrzymania więc to pewnie te skurcze przepowiadające 😁

inirtam mój M ostatnio też chciał sprawdzać jakie mam rozwarcie 😁 a dokładniej to na ile palców 😁 😁 myślałam że padne!! 😁 ciekawe czy będzie taki chętny do pomocy na porodówce 😁

cały dzień leżakuje... fioła zaraz dostanę, ale nie mam sił żeby cokolwiek robić 😮 czuje się jak w pierwszym trymestrze ciąży 😞 niedobrze, zmęczona itp...

• Mamusia
No niestety, nie mamy kolorowo...
Ja dzis bylam na zakupach, pomylam okna i teraz musze sie za obiad wziac, bo glodna sie robie 🤔 a tak mi sie nie chce 🤢
oczywiscie zahaczylam dzis o lumpeks, bo byla dostawa towaru i kupilam malej fajna bluze z kapturem, spodenki i koszulke z dlugim, oczywiscie omijalam tym razem kolor rozowy z daleka, bo ostatnio jak nakupilam rozowych ciuszkow to myslalam, ze M wyjdzie z siebie 😁

• Mamusia
mixi: no proszę....to kiedy kolejna wizyta?.Nie bierz do siebie tych ich pomiarów.Co lekarz,to inne rozwarcie.Standard!.

isa: dobrze że przełożyli Ci wizytę tylko o jeden dzień,...pomyśl gdybyś czekała kilka dni.......wtedy idzie się wkurzyc....

marylu: oby Krzysio zrobił Ci niespodziwajkę 🙂

LadyP:ja na razie staram się o tym nie myślec...na każdą z nas kiedyś przyjdzie ten dzeń 🙂

Deira: wysłałam Ci PW 🙂.Dzięki.Współczuję zarwanej nocki.Ja też nie śpię od 6...i wspomagam się właśnie kawką 🙂

• Mamusia
niby tak... wizyta została przesunięta tylko o jeden dzień... ale strasznie nastawiłam się na dzisiaj i mój M miał jechać ze mną, bo specjalnie wziął sobie wolne... a jutro już ucieka do swojej byłej pracy bo go poprosili o pomoc więc na wizytę muszę jechać sama :/ i może dlatego tak się zdenerwowałam...

ale jakoś dam radę... mój M już dzisiaj przeżywa jak ja pojadę sama samochodem jak dzisiaj ledwo chodzę 😁 wkurzyłam się troszkę i go okrzyczałam bo przecież jeszcze nie jest tak źle... ale coś czuję że jutrzejszy wypad to będzie chyba tan ostatni (jako kierowca oczywiście :P )

popijam kawkę i zabieram się ze książkę "Kolekcjoner dzieci", ponoć dobra... zobaczymy 😉