Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
deira mi to samo wczoraj odeszlo ale bez krwi wiec tez mi sie wydaje ze to czop prawdziwy i tak jak ty kazda wkaldka mokra a zeby bylo lepiej to do teraz wyleci mi taki jak by "smarek" z nosa ciagnacy sie ale bezbarwny i tez obserwuje ale nic sie nie dzieje 😁
edith gratuluje i zdrowka dla was 😘

• Mamusia
Gratulacje dziewczynki, niech maluchy zdrowo rosną 🙂
Wczoraj miałam 2 lekkie skurcze i tyle.
Mój M pojechał odwieźć dziś syna do internatu i sama ( tj. z psem) siedzę w domu.
Cisza i spokój 🙂

Mixi...mnie też czasami pobolewa jak siedzę, lekarz kazał mi albo chodzić albo leżeć na boku, bo ponoć naciskana jest główna żyła. Ja prawie zemdlałam u niego na usg, jak leżałam na wznak przy badaniu.

• Mamusia
Hej ja właśnie wróciłam z długiego spaceru .
Dzisiaj czuję się rewelacyjnie nic mnie nie boli ,nie kłuje jakbym w ciąży nie była ,az strach.
Mam nadzieje ,że to nie cisza przed burzą 🙂
Jutro idę na wizytę do gin więc dowiem się co i jak z tym rozwarciem , poki co korzystam ,że nic mi nie jest . 😁

• Mamusia
Hehe, ale wysyp się szykuje - a jednak pełnia działa 😉 co prawda już minęła, ale jeszcze działa 😉

Ja dziś po 3 dniach kiedy nie miałam na nic totalnie energii jakoś wreszcie wróciłam do żywych 😁 Lepiej mi, poszłam na spacer i mogę coś porobić 🙂 Nie znoszę się czuć tak słabo jak ostatnio 😠

• Mamusia
Natalia, trzymamy kciuki i czekamy z niecierpliwością.
M jednak nikogo nie zaprosił,nie zgodziłam się 🙂
Pojechaliśmy do miasta, kupiłam sobie pepitki do szpitala, dwie wody do picia i byliśmy w szpitalu kupić już fartuch do M bo położna mówiła mi ,że często są braki a musi go mieć jeśli chcemy rodzinny poród 🙂 Fajnie że u nas poród rodzinny jest za darmo 🙂
Boże,mam już dosyć, non stop chce mi się na kibel, idę a tam zatwardzenie.... 😞Już boję się co będzie po porodzie,jak będę miała szwy, to strach normalnie chodzić do wc, w obawie,żeby nie pękły.
Głowa mnie dziś bolała, na szczęście apap pomógł. Cały dzień mnie też łydki napierdzielają....wrrr
Jestem mega ciekawa co jutro mi ginka powie, w szczególności o rozwarciu, wadze małej i wogóle co postanowi ze mną. Jutro na 14.00 jadę tam. Potem napiszę.

Popijam Bavarię 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
natalia powodzenia oby to bylo juz 😁
pestka kurcze no jedziemy na tym samym wozku tez jestem ciekawa co ci jutro powie lekarz 🙂 ja do swojego ide we wtorek 🙂 moze jutro juz wysle Cie lekarz do szpitala i tez na dniach bedziesz juz tulila Nikusie 🙂
ten tydzien bedzie podniecajacy 🤪
ja tez o dziwo cos dobrze sie czuje nic mi w sumie nie dolega 🙂
jestem dumna z mojej mamy ( nie wiem czy pamietacie ale kiedys pisalam ze jest alkoholiczka ) dobrowolnie poddala sie wszywce ciesze sie strasznie to oznacza ze zaczyna zycia od nowa 🙂 jeszcze tylko brat musi sie jakos ogarnac 🙂
teraz juz wiem ze bede mogla byc spokojna na 100% zostawiajac Bianke mamie 🙂 naprawde jestem z niej dumna 🙂

• Mamusia
Emi Ty tez juz sie robisz przeterminowalan na naszym forum brzuszkowym 😁 😁

Bardzo sie ciesze, ze Twoja mama sie ogarnęła i zmądrzala 😘 Przynajmniej Bianka bedzie miala fajną babcie 🙂

Ja sobie zaparzylam wlasnie ten napar z lisci malin, bo wyczytalam, ze wzmacnia macice przed porodem a po porodzie pomaga jej szybciej wrocic do normy, no to warto sprobowac 🙂 chociaz nie pachnie za ciekawie... 🤔

• Mamusia
Gratki Emi dla mamy!!! Mam nadzieje, ze wszystko bedzie na dobrej drodze 🙂)
I mama dla Ciebie i Bianki sie zmieni 🙂)!!!

Moje dziecko padlo, a jutro wczesne wstanie nas czeka.. 🙂) Ciekawe jak to bedzie przy rozstaniu :/

Nie zadzwonilam do tesciowej.. Mam to gdzies, boje sie , ze jak mnie wkurzy to jeszcze strace cierpliwosc i ja opierdole.. Jak sobie wymysli te urdziny w sobote tylko dla nas, a bedzie dwuosobowe auto bezczelnie nie pojade...;//

• Mamusia
Natalia, obyś niedługo miała za sobą ten czas oczekiwania 😁 A my czekamy na wieści 🙂

Emilia, wielkie gratulacje dla Mamy 🙂 To naprawdę ważna decyzja w jej życiu i trzymam kciuki, by wytrwała 🙂

Dziewczyny, powodzenia na jutrzejszych wizytach 🙂

A ja jutro z rana jadę do pracy na chwilę. Koleżanka ma urodziny, a ja ponadto chcę odebrać z kadr świeże ubezpieczenie. Po drodze zahaczę o sklep z lumpkami, może coś fajnego dorwę 😉

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
Tussiiaa napisał(a):
Sandra, Karola - kiedy to spotkanie? 😁 Bo ja na forum jestem sporadycznie teraz i nie wiem czy już termin jest ustalony - czy nie 🙂

Nie jest ustalony jeszcze 🙂 mam tylko nadzieje, ze nie zapodacie mi jakiejs strasznej misji, bo sie nie dokulam... 🤨

Ja jestem tego samego zdania co Ty. Może do kulać się do kulam ale później będzie ciężko dojść do siebie 😁

• Mamusia
dzieki dziewczyny 🙂 trzymam z nia kciuki chodz wiem ze ta tzw I faza bedzie dla niej ciezka lekarz jak zapytal mamy dla czego sie zdecydowala na wszywke to powiedziala ze lada moment zostanie babci i to ja zmotywowalo 🙂
karolka widze ze jeszcze nie 😜 we wtorek pewnie sie przeterminuje 😁 po cichu licze na to ze mala wyjdzie w terminie ale jestem pzygotowana na wszystko 🙂