Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Czesc laski 🙂 no widze, ze juz dwie kolejene kobietki do porodu sie szykuja 😁 powodzenia dziewczyny, oby to bylo to 🙂

Ja dzis musze wysprzatac cale mieszkanie, bo jutro z rana moi rodzice na caly dzien przyjezdzaja 🙂 troche ruchu mi sie przyda 🙂

Doti co do tych usteczek Laury, to mojej siostry coreczka miala cale usta w takich pecherzykach, ale jej zeszlo, po porstu za duzo cyca ssala i jej sie odparzylo 🙂

• Mamusia
Emi wiem co czujesz sama się niedawno nad tym zastanawoiałam , że jak te przepowiadające są takie uporczywe i dość bolesne to cholerka jakie będą porodowe.
Ja po 10 latach nic nie pamietam z poprzedniego porodu , może to i dobrze 🙂
Niestety musimy jakos przez to przejsc i im szybciej tym lepiej , ja codziennie jak wchodze do sypialni i widze wozek to aż żal ,że jeszcze nie uzywany juz bym na spacerki pochodziła z małą poki pogoda. 🙂

• Mamusia
mixidixi napisał(a):
Emi wydaje Ci się mi lekarka powiedziała ,że jak się rodzi to się nie zasypia .
Że ból porodowy nie da zasnąć . 🙂
Ale oczywiscie roznie to bywa 🤨
Mixi nie byłabym taka pewna, bo ja w szpitalu drzemałam między skurczami... miałam caaaałe 5 minut na drzemkę hihihi ale byłam już tak zmęczona że oczy same się zamykały...

• Mamusia
Emi oni już nie jedno widzieli i przezyli na tej porodowce więc luzik 😉
Może rzeczywiscie Ci sie sączą te wody , to jest najlepszy powod zeby jechac na IP niech to sprawdzą bo dzidziusiowi bedzie sucho 😜
Jak chcesz to zrob tą lewatywe i zasowaj do szpitala może Cie podłączą do oxy i urodzisz . 🙂
Więcej juz sama nie kombinuj za dużo 😉

• Mamusia
Witam z rana!.
Ja miałam dzisiaj 3 fatalną noc.Boli mnie po lewej i prawej stronie,(tak jakby jajaniki).W nocy złapał mnie taki ból po prawej stronie,że obudziłam męża z bólu.......
Jutro mam wizytę u gina.To będzie na 4 dni przed terminem.......Myślicie że poprosic o masaż szyjki??.....Hm,bo ostatnio to byłam pozamykana.....

isa
: wow,to nas zaskoczyłas.......Jeszcze okaże się że będziesz następna....a pomyślec że dopiero co robiliście sesyjkę 🙂.Powodzonka!!.

inirtam: ja mam kilka cieplejszych pajaców + 2 kombinezoniki na jesień........na razie nic nie dokupuję....

Deira: powodzenia z paciorkowcem 🙂

pati: jesli to ktoś bliższy to bym się nie krępowała mówic o pieluchacz....chyba lepsze pieluchy,niż ubranko które jest za małe.......

Pyskata:
ależ "tortury z tym ryżem" 😁

Doti: myślę że Laura potrzebuje bliskości,czułości........po prostu pieszczocha........ii dlatego dłużej chce pobyc przy cycusiu 🙂

Emi: biedactwo..........to się namęczyłaś w nocy......Mam nadzieję że się ruszy dzisiaj.Trzymam kciuki!!

• Mamusia
Ja tak właśnie siedze w domku , córka w szkole mąż w drugiej pracy , a mi smutno samej i tak sobie myślę ,że fajnie by było mieć już Wiki w domu .
Mam pozytywne nastawienie patrząc ile mam czasu w ciągu dnia dla siebie myślę ,że poradzę sobie ze wszystkimi obowiązkami. No ale ja mam już dorosłą córkę to też inaczej . 🙂

• Mamusia
Dzień dobry,
A u mnie kolejna super noc 😮 zaczynam myśleć że coś ze mną nie tak skoro wy tak źle śpicie 😉
emi trzymamy kciuki, może wreszcie się rozkręci akcja!!
isadobrze że jesteś pod opieką lekarzy, I już niedługo mały będzie z wami 😁
mamusiak nawet się nie zastanawiaj i poproś o ten masaż 😜 a te Twoje bóle to pewnie oznaka że organizm się przygotowuje?

W moim szpitalu mają jakieś dziwne zasady. U mojego M w pracy, znajomego żona wczoraj pojechała ze skurczami, doszła do 6cm. I potem wszystko się zatrzymało. I dziś ją do domu wypuścili taką wymęczoną 😞 a ona jest już po terminie 😞 aż się boję co mnie spotka...

• Mamusia
Wiecie co... ja bym się dobrowolnie o masaż szyjki nie prosiła bo wiem jak to boli 😜
Ooooo Marylu bardzo nie ładnie zrobili! Mnie przy 5cm dali oxy żebym się nie męczyła dłużej a ją do domu wygonili???? Dranie!

A tak poza tym to kochane grajace w bubble podpowiedzcie mi jak przejść 54 lvl 😉

• Mamusia
Hej kuleczki 🙂
Trzymam kciuki za mamy, które się dziś szykują na "akcję".
Się uśmiałam z tego ryżu... Czary-mary 😁
Marylu, ja też dziś dobrze spałam 🙂 Może to jedna z ostatnich takich nocy, trzeba się nimi cieszyć 😁 Mnie ostatnio pobolewa brzuch wieczorami i z rana, za dnia przechodzi. I ten ból to mi bardziej przypomina ból, skurcz żołądka niż okres 🙃 Coś tam macica kombinuje, ale chyba jeszcze daleko do rozwiązania... Na piątek mam cichy plan umycia okien - już nie mogę na nie patrzeć 😠
Co do ciuszków to ja nie mam kombinezoników, tylko takie cieplejsze zestawiki - porteczki + bluza z kapturem. Zobaczę czy to się okaże wygodne 🙂 A na ładną pogodę liczę, bo ja uwielbiam łazić na spacery, a z Wojtkiem w wózku to już się nie mogę doczekać! 🤪

Według suwaka zostało mi 14 dni...... Ło Matko 😮

• Mamusia
To ja staram się w 41. poprawić wynik ale póki co mi się nie udaje... bo co z tego że zostaną mi się np. 2-3 kulki na samej górze do zbicia jak kolory nie te co trzeba lecą...

aaaaa i podpowiem jeszcze tym co skurcze jakieś tam mają - na mnie naprawdę dobrze działał masaż sutków 🙂 skurcze robiły się mocniejsze po nim... więc całą drogę na porodówkę masowałam sutki heheheh

Idziemy na powietrze z Lusią 🙂

• Mamusia
Doti na mnie też działają, tylko co z tego jak razem ze skurczami czuje, ze dziecko kopie i się napina - nie wiem czy mu tym nie szkodzę :/ Czytałam, że np. można masować 1 sutek na raz i po jakimś czasie robić zmianę, bo masowanie obu na raz wywołuje niepokój dziecka - u mnie chyba to się sprawdza...