Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Doti cieszę się że mała już nie zwraca i Ci pozycja pomogła. oby się jej nie odmieniło 😉

dziś musiałam obudzić Małego w nocy bo obudziła mnie wielka mleczna plama na piżamie. 😁
od jutra zostaje sama z dwójką dzieci. mężu idzie do pracy 😞

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Karolka, a nie jakis wstretny stan zapalny?? 😞(

No wlasnie kurde mam nadzieje, ze nie...nie chcialabym 2 tyg przed porodem wsadzac sobie jakis czopków 🤨 ale czytalam przed chwila, ze swedzenie moze byc normalne, bo ph w pochwie sie zmienia...jak do wtorku nie przejdzie to bede musiala isc do giny...

• Mamusia
Cześć Kobitki 🙂
Ja w końcu mam zasilacz do netbooka, więc po obiedzie Was nadrobię z tych dwóch ostatnich dni 🙂
Niestety dzisiejsza noc koszmarna - od 3.20 na nogach. Ledwo żyję, a za 2 godzinki teście wpadają na kawę. Jak nie zrobię na stole pieczątki własnym czołem ze zmęczenia to będzie sukces, hehe 😜
Wczoraj od 17 miałam już tak częste skurcze, że myślałam, że w nocy na IP będę jechać... 😮 Na wszelki wypadek przed snem wrzuciłam szczoteczkę do zębów do kosmetyczki, żeby nie zapomnieć 😉
Ale wzięłam dwie nospy koło 19, ciepły prysznic i koło 23 skurcze zelżały. Dziś od rana Mała szaleje, a brzuch znowu zaczyna mi lekko skręcać. Nie wiem już co o tym myśleć, bo te skurcze przepowiadające zaczynają chyba być zbyt częste. Wciąż są jednak bezbolesne, więc jeszcze nie panikuję 😁
Miłej niedzieli 🙂

• Mamusia
Witam 🙂
Ale dzisiaj sobie pozwoliłam pospać 😲
W weekend miałam prasować resztę ciuszków, a ani w piątek ani w sobotę nie wyprasowałam nic 😁 więc dzisiaj trzeba będzie się zabrać...

Karolka ja miałam tak samo jakiś czas temu z tym swędzeniem... Gina przypisała mi taki żel, który wciskasz przez aplikator do środka pochwy. Ja robiłam przed snem i jak się obudziłam, to już mnie nie swędziało 🙂

• Mamusia
A ja ani przepowiadajacych ani zadncyh innych..Jedyne co mi doskwiera to bol gardla i oczu, ale to chyba nie sa oznaki porodu 😉)

Sie podmiechuje, bo wyszlo na tesciowej, bo sie ruszamy zaraz do nich,na winogrono-branie 🙂 Maz sobie wymyslil. ze bedziemy robic wino... Wow 🙂)

Bede miec co pic, jak mnie dzieci wykanczac zaczna 😜

• Mamusia
hej Brzuszki,
ja dzisiaj obolala jakaś gardło boli katar 😞 pije mleko z czochem ratuje się jak się da, żeby mnie mocniej nie chyciło żadne przeziębienie. u mnie skurczy jako takich nie ma nic a nic, ino brzuch pobolewa jak na okres.
Karolka ten żel o którym pisze Tusia nazywa się Abofen, o ile to ten sam. Mnie gin też go kiedyś przepisał to są kultury tych dobrych bakterii ino w żelu 🙃 jak się nie ma " wielkiego" zapalenia to pomaga 🙂 Ja aktualnie biore globulki natamacyna unia bo mnie zawsze co chwile coś brało, i ten Abofen też musze sobie kupić bo mnie lubia bakterie 🤢

• Mamusia
Ja to o udach stwierdzilam u siebie juz dawno temu 😁 😁 🤔

gdzies przeczytalam, ze naturalna metoda leczenia na swedzenie pochwy (o ile to swedzenie spowodowane jest zmiana ph, a nie zadna infekcja) jest seks, no wiec chyba najpierw sprobuje tego a pozniej najwyzej jakis zeli 😁 😁 😁 😁

• Mamusia
No może w całej ciązy robiliśmy to tylko "raz" 😁 bo ja się bałam że jeszcze coś dziecku zaszkodze, pożniej że wcześniej urodze no i to zapalenie mnie co chwile męczyło 🤢 normalnie trauma jakaś hehe ale jak już tyle wytrzymaliśmy to wytrzymamy jeszcze trochę 😁