Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
a ja dopiero teraz moge napisac bo cos brzuszek mi nie chcial dzialac a nie mam sil was nadrobic jestem wyssana mala wykapana i jak zwykle wieczorne pokapielowe hrce chcialam malej zalatwic dzisiaj pediatre to mi pizda odmowila jutro z rana musze isc sie prosic innej doslownie paranoja

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Emilia, na NFZ masz prawo zawolac pediatre do domu na wizyte patronazowa.. zeby z tak malym dzieckiem nie lazic po przychodniach..
szczegiolnie teraz kiedy zachorowalnosc jest bardzo duza...
Zdecydowanie nie polecam Ci isc z Bianka jesli nie dzieje, sie nic powazego...
bo jest tyle chorych dzieci i doroslych, ze mozna za glowe sie zlapac...

• Mamusia
Deira ja mam ten parowar
http://www.tefal.pl/All+Products/Cooking+Appliances/Steamers/Products/Ultra+Compact+VC100630/Ultra+Compact+VC100630.htm i teraz praktycznie tylko w nim gotuje,wszystko za jednym zamachem i ciagle cos nowego probuje(klopsiki z miesa mielonego pyszne),zdrowo i szybko 🙂Polecam!!!
A i z ciekawosci sprawdzilam cene to 160 zl wiec nie tak zle.

• Mamusia
Witam kochane 🙂 po kolejnej nocy z bólach wstalam na siku, patrze a tu mi chyba czop odchodzi, sama nie wiem co to, bo nie jest glutowate, tylko jak zwykle biale uplawy zabarwione krwią...az sie zestresowalam 😮 zaraz pędze zrobic sobie mocz i morfologie, zeby miec swieze wyniki w razie czego 😉 a pogoda paskudna 🤨

• Mamusia
Witam się 🙂
Wstawanie o 4 nad ranem ma swoje plusy 😉 Zanim mój M wstał o 6.20, na stole stały już cieplutkie naleśniki i do tego świeżo kupiony twarożek i dżemik do nich 😁 M był zachwycony 😁
A u mnie noc bez emocji 😞 Nadal w dwupaku. Co prawda brzuch mi się okropnie stawia, ale jakichś masakrycznie bolących skurczy nie mam. I tak jakby mniej śluzu ze mnie wyłazi. Natka znowu strzela leniwca. W sumie jej się nie dziwię. Wychodzić w taką paskudną pogodę... 😉
Chciałam dziś robić sobie lewatywę ale od wczorajszego wieczora mam biegunkę, więc chyba bez sensu wtykać sobie ten irygator skoro i tak się przeczyszczam sama…

Sandra, czekam na info o Twoim parowarze, bo właśnie rozważam Tefal i Philips 🙂 A co do terminu, to zdaje się, że Twój dzień to właśnie piątek 🙂 Ja coś czuję, że u mnie z dzisiejszego rodzenia nici, więc mogę i do piątku poczekać. Byleby się w końcu rozkręciło... Współczuję Ci tych cyrków z winem, co się fermentować nie chce. Ja nigdy wina nie próbowałam robić, bo to wyższa szkoła jazdy. Ale nalewki robię 😁 I lubię je potem spijać :P

Doti, super, że Laurka dobrze się rozwija 🙂 Oby tak dalej 🙂

Emaleth, dzięki za info o parowarze. Bardzo fajny ten Twój model. I cena bardzo zachęcająca. A jak szybko gotuje np. te twardsze warzywa typu ziemniaki, marchewkę? Ta pojemność 9 l wystarcza na obiad dla dwojga? Ja jeszcze rozważałam model Vitamin Plus VC4003, ale cena już taka atrakcyjna nie jest.

Karolka, to Ty już może zaczniesz rodzić lada moment 🤪 Takie plamienie to chyba oznaka skracającej się szyjki i rychłego rozwiązania 😁 Ja miałam takie plamienia kilka dni temu, ale przeszło i dzisiaj nic się nie dzieje, poza tym stawianiem się brzucha. Ja chyba jak się u mnie nic nie będzie działo do piątku, to sama na IP pojadę, niech mnie zbadają i może mnie zatrzymają i zrobią mi to cholerne cc. Chcę mieć to już za sobą 🤢

• Mamusia
I ja witam brzusie i mamusie 🙂
Noc okropna, prawie w ogóle nie przespana 😞
Najpierw zawalone gardlo nie powiem czym " glutami" hehe co sie zestresowalam bo tyle co mi przeszło to znow wrócilo ;/ i musiałam sobie melise parzyć na uspokojenie no i katar i tak kaszlalam i smarkalam pol nocy aż ucho mi się zatkało i mam taki dzwięk dziwny w uchu że szok 😞(, przec całą noc i jeszcze nie przeszło 😞( czy ja sie tak musze męczyć przed porodem?? 😞(

Ooo Karolka chyba się powoli u Ciebie rozkręca 😉

• Mamusia
No wrocilam z badan i juz nigdzie sie dzis nie ruszam, wywialo mnie strasznie...
Podbrzusze nadal napierdziela, zjem cos i sie klade, mam nadzieje, ze te plamienia to rzeczywiscie oznaka rychłego rozwiazania 🙂 ja mam wizyte u giny w piatek, jesli oczywiscie akcja sie nie rozwinie 😉

• Mamusia
czesc dziewczyny, co u Was? U mnie dalej nic... a sobota tuż tuż.

Zaczynam być zmeczona, ale tak zmeczona psychicznie... czuje sie osaczona, pod ogromna presja... po prostu źle, tak jakby nikt mnie nie rozumiał... kazdy pyta, dzwoni, pisze z rodziny przyjaciół znajomych "czy już" tak jakby to ode mnie zależało a nie maleństwa i tak jakby to było isc zrobić za przeproszeniem "pultt... i już"... z każdym dniem czuje, że mam coraz większego doła i popadam w paranoje... ;( moze to dlatego, ze lekarz nam powiedział, ze dzidzi bedzie wczesniej przed terminem... dziewczyny pocieszcie, bo naprawde źle ze mna a nie mam komu sie wygadać...

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
No wrocilam z badan i juz nigdzie sie dzis nie ruszam, wywialo mnie strasznie...
Podbrzusze nadal napierdziela, zjem cos i sie klade, mam nadzieje, ze te plamienia to rzeczywiscie oznaka rychłego rozwiazania 🙂 ja mam wizyte u giny w piatek, jesli oczywiscie akcja sie nie rozwinie 😉

karolka84
moze głupie pytanie ( ja dopiero ide w piatek do gina) czy kazda z nas ma miec lekkie plamienia przed porodem, tzn czy u kazdej jets to oznaka zblizajacegos ie porodu? bo u mnie nic... czasem podbrzusze poboli jak na okres i nic, ale jest to do wytrzymania... ;(

• Mamusia
szczesliwamama kazda z nas takie wyczekiwanie meczy i mysle, ze juz kazda marzy o szybkim rozwiazaniu...do mnie tez wydzwaniaja, sasiadki zaczepiaja, panie w sklepie i kazdy sie pyta kiedy ten dzien 😮 jakbym jakas wróżka byla 😁 😁
Co do tego krwawienia to ja sie nie znam za bardzo, ale jesli cos tam wylatuje, to znaczy ze jest postep 🙂 jednak nie u kazdej muszą byc takie objawy, wszystko zalezy od organizmu, wiec sie nie stresuj tym, ze jedna cos tam ma, a Ty nie 🙂

• Mamusia
Szczęśliwamamo chyba wszystkie tuż przed terminem jesteśmy/byłyśmy podłamane i miałyśmy wrażenie że już zawsze będziemy z brzuchem chodzić. Ja myślę, że jakby do mnie ktoś dzwonił i pytał czy już to powiedziałabym że jak będzie już to się dowiedzą i jeśli mają zamiar dzwonić i pytać to nie będę odbierała telefonów. Do mnie na szczęście nikt nie dzwonił tylko do M a on nawet mi o tych telefonach specjalnie nie mówił żeby mnie nie stresować 🙂
Z tym plamieniem to jest tak, że jak się szyjka rozwiera to lekkie plamienie może być. Wcale nie musi ale może. U mnie przy poprzednim porodzie nic nie było przy rozwieraniu a teraz owszem.

Daryjka trzymamy kciuki!!!!!!!!!!

Zakupiłam sobie dziś majtki modelujące, coś mniej więcej takiego: http://allegro.pl/wysokie-mocno-modelujace-wyszczuplajace-majtki-i2616629201.html tylko z fiszbinami górą dzięki czemu się nie rolują. Kupiłam w sklepiku z bielizną za 18zl... Efekt powalający, sama jestem zaskoczona. Wymuszają trochę zmianę postawy więc i biust wygląda lepiej i wszystko... 😁
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/18/dsci0874o.jpg/][IMG]http://imageshack.us/a/img18/7766/dsci0874o.jpg[/IMG][/URL]
No i przyszły mi wczoraj bodziaki dla Lusi, zamawiałam z dł. rękawem bo coś mało takich na już mamy, więcej z kr. rękawem a reszta jeszcze duża... zapłaciłam całe 2zł za 5szt + wysyłka, czyli 9zł 🤪 a jakość jak nowe 😁