Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
ja z mężem też mamy zamiar się wymieniać, a dodatkowo mieszkam z moimi rodzicami... a oni zawsze zostaną z dzieckiem jak trzeba będzie 🙂
nianie drogie a w żłobkach ciężko w miejscami... to chyba problemy na porządku dziennym w każdym rejonie 😮

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
teraz to już chyba 24 czy 26 tygodni 🙂

a wychowawczy, to jak nie pracujesz, to nie masz możliwości takiej chyba.... nie wiem, jak to z tym jest, ale skoro umowa Ci wygaśnie przed upływem macierzyńskiego to z chyba nie ma wychowawczego 😮

• Mamusia
inirtam napisał(a):
teraz to już chyba 24 czy 26 tygodni 🙂

a wychowawczy, to jak nie pracujesz, to nie masz możliwości takiej chyba.... nie wiem, jak to z tym jest, ale skoro umowa Ci wygaśnie przed upływem macierzyńskiego to z chyba nie ma wychowawczego 😮

potwierdzam, macierzyński wypłaci Tobie do końca ZUS, ale na wychowawczy nie możesz pójść, bo stosunek pracy będzie już wygaśnięty,

• Mamusia
pati1984 napisał(a):
karolka84 napisał(a):
Pati jaka Ty oblatana w tym jestes 🙂

kiedyś pracowałam w biurze rachunkowym i miałam do czynienia również z przepisami kadrowymi.. więc coś tam jeszcze pamiętam 😉

fajnie masz, teraz taka wiedza by sie przydala...a tak to trzeba szperac w necie 🤨

• Mamusia
a zmieniając temat... w zasadzie wracając do produktów biedronkowych 😉
bylam dziś w biedrze i widziałam, że w stałej ofercie mają też kosmetyki dziecięce nivea, opakowania po 500ml za 14, chyba sie opyla, co? nie orientuję się jeszcze dobrze w tych cenach, ale wydaje się to dość atrakcyjne 🙃

• Mamusia
inirtam napisał(a):
a zmieniając temat... w zasadzie wracając do produktów biedronkowych 😉
bylam dziś w biedrze i widziałam, że w stałej ofercie mają też kosmetyki dziecięce nivea, opakowania po 500ml za 14, chyba sie opyla, co? nie orientuję się jeszcze dobrze w tych cenach, ale wydaje się to dość atrakcyjne 🙃

chyba tanio 🙂

• Mamusia
Emilia wyniki jak najbardziej prawidlowe.
Czy przechodzilas toxo nie wiadomo, bo robil Ci tylko przeciwciala, ktore mowia ze nie jestes chora na nia w tej chwili...

Co do wychowawczego jest tak jak mowie dziewczyny, jesli pracodawca w grudniu nie przedluzy zToba umowy to wychowawczy Ci sie nie nalezy...
Macierzynski w obcenej chwili to jest 20 tygodni plus 4 dodatkowe.

Inirtam, jesli chodzi o zlobki poznanskie, status mamy jako samotnej nie jest brany pod uwage, bo praktycznie co 3 jest samotna.. Niestety konkubinaty sa dosc modne, chocby wlasnie po to, zeby latwiej mozna osiagnac niektore swiadczenia czy miejsca w zlobku.. 🤢
Z tego co wiem, to przedszkola nadal biora pod uwage status i dzieic matek samotnych maja pierwszenstwo, z tym , ze wiadomo ze trzeba przedstawic albo dokument o zgonie ojca, badz zasadzenie alimentow na dziecko.

• Mamusia
sandors dzieki za wyjasnienie to ciekawe czy dostane na toxo czy juz przechodzilam z tego co mi lekarz mowil 1 toxo na cala ciaze jest refundowana to za druga u siebie w laboratorium bede placila 25 zl
Po jakim czasie od urodzenia chcecie wrocic do pracy? ja sie martwie ze nie bedzie tak latwo zeby znalezc nowa prace 😮

• Mamusia
Część wam, super rzeczy pokupowalyscie 😉 ją to też od znajomych nic nie dostane, bo nikt małych dzieci nie ma. Szkoda bo jednak przez pierwsze miesiące dzieci tak szybko rosną!
Wczoraj moj siostrzeniec tak mocno mnie w brzuch kopnął i cały czas sie zastanawiam czy coś może sie od tego stać dzidziulkowi?
Ja to myślę ze wypiore i poprasuje ciuszki przed porodem, a potem pewnie bede tylko składać:P

• Mamusia
Emilia1991r napisał(a):
sandors dzieki za wyjasnienie to ciekawe czy dostane na toxo czy juz przechodzilam z tego co mi lekarz mowil 1 toxo na cala ciaze jest refundowana to za druga u siebie w laboratorium bede placila 25 zl
Po jakim czasie od urodzenia chcecie wrocic do pracy? ja sie martwie ze nie bedzie tak latwo zeby znalezc nowa prace 😮

Emi niestety tuz po macierzynskim, nie ma innego wyjscia 😞