Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
czasem troszkę sobie tych basenów dodaję 😜 heheh... i tak mi gada, że jego dzieci w pierwszej klasie po 40 pływają 🤢

a z tą pracą to sama nie wiem... zobaczymy też, co mi lekarka powie... z jednej strony fajnie byłoby zostać w pracy na dłużej, ale z drugiej strony tak jak dziś, to nawet wielkiego pożytku ze mnie nie było... niestety bolesne mam te skurcze i caly brzuch mi się napina, jeszcze teraz jak na dwór wychodzimy, to nie ma nawet gdzie usiąść... aj nie wiem 😜 😉

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
mixidixi napisał(a):
Tusia ja też chcę Twojego placka 🤪 wyślij mi .
Ja dziś obradowałam z rodzinką i wszyscy mają wybór imienia gdzieś więc pewnie zostanie to na mojej głowie .
Nadal mam dużo propozycji : Zuzia,Julia, Martyna i wcześniej też myślałam o Lenie .
Głowa mi peka od tego myślenia niewiem pomęczę jeszcze mojego M.
Szkoda,że nie można dać 4 imion 😜

Martyna... bardzo mi się podoba :P 😁 😁 😁 😁 😁 choć jak byłam mała, to kazalam na siebie inaczej mówić 😜 hehe

• Mamusia
a tez, wiesz, jak widzę, ze coś się dzieje i trzeba zareagować, to nie będę stać i się przyglądać i czekać aż ktoś inny coś zrobi... a tu dzieciory biegają i tez nie patrzą w ogóle, piłki latają, bo to przy boisku..
są rzeczy ważne i ważniejsze i myślę, że chyba można sobie odpuścić... w środę mam wizytę i wtedy zdecyduję razem z gin 🙂

• Mamusia
hej hej 🙂 jakos rzadko teraz zagladam, lato nam sie zrobilo i korzystam siedzac cale dnie w ogrodku tylko wracam z pracy i spadowa do ogrodka, troche sie poopalalam uhuu 🙂
dzisiaj wykonczona po pracy padlam spac na 2,5h pewnie noc bedzie bez snu jak to zwykle bywa gdy spie w dzien, widze ze o basenie rozmawialyscie, sama mam ochote na basen, poki co ciagle jezdze na rowerze do pracy ale z kazdym tygodniem ciezej sie pedaluje ten rower 😜 chyba szybciej bym szla niz jade 😁 Tusia gratuluje coreczki, Lena to ladnie imie sama nad nim myslalam
🙂 jutro robimy malego grilla z okazji urodziin mojego M obchodzi w niedziele ale ze chce isc pograc w cricket to zrobimy jutro , chcem zrobic jakies polskie zarelkod do tego mysle co , ale chyba kilka salatek 🤔 🤔 farbowalam dzis wlosy na czekolade, i jakos dziwnie wyszly, ale nie wygladaja zle moze mi sie cos ubzduralo 🙃

• Mamusia
Jak to dzieciaki sluchaja. Rozmawialam cos dzis z Tusia o rozstepach.

Nadia siada mi na kolana i jej mowie, ze ma uwazac, bo Tatianke zgniecie, a ona do mnie...No tak mamo, bo jak za mocno na niej usiade to ona peknie i bedzie miec rozstepy 😉)
Powiedziala co wiedziala 😁

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Jak to dzieciaki sluchaja. Rozmawialam cos dzis z Tusia o rozstepach.

Nadia siada mi na kolana i jej mowie, ze ma uwazac, bo Tatianke zgniecie, a ona do mnie...No tak mamo, bo jak za mocno na niej usiade to ona peknie i bedzie miec rozstepy 😉)
Powiedziala co wiedziala 😁

😁 😁

• Mamusia
Witam się z rana . U mnie znowu zapowiada się upał , a miało być ochłodzenie 🤔
Wszystko na odwrót , ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszlo , poprażę się dzisiaj na balkonie 😎
Wczoraj byłam na pół godzinki i się opaliłam jak nie wiem co 😮 aż się zdziwiłam .
Ale mam problem moje cycki wypadają ze stroju , mega katastrofa a zaraz sezon plażowy .
I następny nieprzewidziany wydatek , ale posłuży na troszkę bo jak będę karmiła piersią , a zamierzam jak najdłużej to cycki tak szybko nie zmaleją 😜
Córka od rana mi się buntuje ,że nie pójdzie do szkoły w spódnicy 😮 założyła dżinsy i zaciesza miskę , oby moja brzuszkowa córcia była choć troszeczkę dziewczęca , a nie taka chłopaciara jak starsza 😁
Miłego dnia.

Cześć Dziewczyny, w lutym urodziłam córcię i mam po niej dużo ślicznych ciuszków w idealnym stanie: śpioszki, pajace, półśpiochy, kombinezon, kurtka, dres, płaszczyk itp. Wszystko w rozmiarze dla 0-3 miesiące. Może któraś Mama byłaby zainteresowana kupnem to proszę o kontakt na priv. Podeślę zdjęcia ciuszków i mogę wystawić aukcję na allegro. Z doświadczenia już wiem,że dzieci bardzo szybko rosną i szkoda wydawać kupę kasy na nowe rzeczy, które może założyć bąbel max 3 razy.

Pozdrawiam serdecznie i życzę zdrówka dla Was i maluszków

• Mamusia
Dzień dobry Laseczki 🙂
Wczoraj już nie miałam siły Was czytać. Pojechaliśmy do kolegi mojego M. i posiedzieliśmy dość długo. Po powrocie jeszcze usypianie Małego, mycie itd... Za to dziś dziecko zrobiło mi wakacje i pospaliśmy do 7:45! Normalnie luksus, czuję się jak nowo narodzona! Teraz okno już otwarte całkiem bo duszno w pokoju jak nie wiem..... Zaraz pewnie zmykamy na śniadanko..

Dziewczynki po USG czemu zdjęć nie ma????????

• Mamusia
🙂)
Moja tez dzisiaj zrobila niespodzianke i do 7 15 spala u siebie w lozku 🙂
Mialam cale wyrko dla siebie 😉) WRESZCIE!!!!!! i CALA noc przespana 🙂 Ale mnie rozpieszcza 😉
Dzisiaj jedzie do babci na nocke... 😉

A my mamy zamiar jechac do do kolezanki na parapetowke, ale za cholere nie wiem co i jak kupic na prezent...;// Znaczy wiem, co chciala, brazowy waon, ale skad ja go wezme ;//
Zaraz sie ubieramy jak sie Domisie skoncza i idziemy szukac 🙂

Jutro pewnie mnie nie bedzie,bo smigam do tesciowej ;// Niby na Dzien Matki, ale jakby nie patrzec to mame mam jedna ;/ No ale juz nie bede wydiwiac i pojade 😉

Kurcze stresuje, sie troche tą zmiana pracy Darka, no ale kgto nir probuje ten w sumie nie zyska..;/ Jedyny minus , ze na wlasna dzialanosc przechodzi, ale na warunkach umowy o prace, wiec urlop i wszystko ma mu sie nalezec... no zobaczymy... glodem chyba nie przymre 🙂)

A moj ginekolog nadal ma mnie w dupie, i to kolejny powod dla ktorego nie lubie pisac smsow..;/

• Mamusia
Dzień dobry 🙂
ja chyba mam dziś dzien lenia...nic mi się nie chce... 😞 najgorzej, ze nie mam pieczywa w domu, a sklep jest tak daleko i to cała wyprawa by musiała być :/ a na 16 jadę po wyniki z glukozy i coombsa.

miłego dnia 🙂

• Mamusia
buffy85 ja jeszcze przed badaniem z glukoza, możesz mi powiedzieć czy faktycznie, aż tak mdłe jet to co bede musiała wypić? czy mam to sama kupić w aptece i rozcieńczyć w laboratorium? Czy jak? Słyszałam,że warto dodac sok z cytryny, ale podobno zaburza wynik? 😞
Pozdrawiam

• Mamusia
szczesliwamama napisał(a):
buffy85 ja jeszcze przed badaniem z glukoza, możesz mi powiedzieć czy faktycznie, aż tak mdłe jet to co bede musiała wypić? czy mam to sama kupić w aptece i rozcieńczyć w laboratorium? Czy jak? Słyszałam,że warto dodac sok z cytryny, ale podobno zaburza wynik? 😞
Pozdrawiam

sokz cytryny nie wplywa na wynik i jak najbardziej mozesz ze soba cytryne wziac a co do glukozy musisz ja kupic sama i dam przy rejestracji razem z cytryna 🙂