Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Doti ja tez nie z tych co co chwile do lekarza no i no-spy nie biore bez konsultacji.. choc raz najakis czas na pewno nie zaszkodzi.. wiec jesli ci doskwiera dosc intensywnie to mozna wziac...

Ja moze w piatek podskocze do poloznych sie zapisac 😉

Sialaa 🙂 przyjechala rura do kibelka 🙂) i bede dobra zona i zrobie mezulowi kurczaka na obiadek 🙂) a niech ma 😉

Ja to cierpliwa nie jestem, co widac po rozmowie z Pania asystentka stomatologa ;// i teraz mysle czy isc tam wogole 🙂)

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
inirtam napisał(a):
karolka84 napisał(a):
dziewczyny juz kiedys pisalam, ze wlasnie mam takie bole pipki i to dosyc czesto 😮

a mówiłaś lekarzowi o tym?

zawsze zapominam, bo akurat jak jestem u gina to mnie nie boli 😮 dzis np. tez nie czuje bolu... moze to tylko wtedy jak za duzo pochodze...nie wiem, ale bede musiala nastepnym razem o tym pamietac i zapytac...a skurczy za to zadnych nie czuje na szczescie...

• Mamusia
te bole pipki tez dziwne ja na szczescie nie mam.. Doti najlepiej zadzwon do poloznej i daj znac co ci powiedziala moze i ja powinnam odwiedzic lekarza mnie dzisiaj znowu bolalo czulam klucie w podbrzusu po prawej stronie jak wracalam z marketu a specjalnie szlam wolno 😮

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
inirtam napisał(a):
karolka84 napisał(a):
dziewczyny juz kiedys pisalam, ze wlasnie mam takie bole pipki i to dosyc czesto 😮

a mówiłaś lekarzowi o tym?

zawsze zapominam, bo akurat jak jestem u gina to mnie nie boli 😮 dzis np. tez nie czuje bolu... moze to tylko wtedy jak za duzo pochodze...nie wiem, ale bede musiala nastepnym razem o tym pamietac i zapytac...a skurczy za to zadnych nie czuje na szczescie...

to zapisz sobie na karteczce i włóż w kartę ciąży 😉 😜
u mnie zaczęło się od skurczy, baaaaardzo bolesnych, nagłych, przy których brzuch mi się mocno napina na całej długości... zaczęły mi się jakieś 4 dni przed poprzednią wizytę i miałam codziennie, przynajmniej jeden... teraz, jak trochę polezałam (choć pewnie nie od tego) i łykam tą no-spę, to zdarzają się rzadziej, ale całkowicie nie ustąpiły 🥴

• Mamusia
O dziwo im bliżej wieczora tym mniej mnie boli.... no i dobrze. To znaczy że się uspokaja. Nie mam zamiaru być położona do łóżka do końca ciąży 😁
Inirtam ja nie mam bolesnych skurczy, są raczej bardzo nieprzyjemne... a ból to taki jak na okres pojawia się niezależnie od skurczy i promieniuje na kręgosłup. Ehh no cóż, w końcu w ciąży jestem i coś musi boleć 😁

• Mamusia
Karolka raczej nie koniecznie. Moja kuzynka nie miała ani jednego skurczu (nawet przepowiadającego) aż do wywoływania porodu 🙂 Czytałam właśnie, że niepokoić powinno jak jest więcej niż 5 skurczy na godzinę 🙂

• Mamusia
inirtam napisał(a):
braxtona-hicksa to raczej nie powinny być tak odczuwalne na moim czy Twoim etapie... i to raczej takie objawy, jak u Doti.. wiesz, że się napina, ale nie boli, może powodować jakiś dyskomfort, ale nie powinno być bólu

aha 🙂

• Mamusia
Inirtam zazdroszczę.. ja jeszcze muszę czekać miesiąc do USG... 😞 choć jak tak będzie boleć to nie wiem czy się gdzieś wcześniej nie wybiorę na konsultację.

Karolka mnie cieknie już jakiś czas... czasem jak ściągam stanik to sutki wyglądają jak odmoczone 🤢 skurcze mam już co najmniej 4 tygodnie...

• Mamusia
Polozna Wam powie to co ja tutaj 😉) Kazdy przypadek indywidualnie musi obejrzec lekarz. U jednej takie bole moga o niczym nie swiadczyc, a u innej moga swiadczyc o powiedzmy skracajacej sie szyjce badz innych nieprawidlowosciach....

No szafki sie skrecaja 😉 Kibel prawie dziala ;/ bo i tak ta rura nie dziala za dobrze.. ale mam nadzieje, ze nie ebdzie cieknac...

Ja jeszcze mimo, ze taka wykonczona jestem... opedzlowalam lazienke, korytarz. pozamiatalam pomylam podlogi... Nadia wykapana i zaraz po na wspolnej do spania, bo wczesniej nie daloby rady jej polozyc w takim halasie ;//

Trzymajcie kciuki jutro za wizyte...

Ja juz ym moglaisc spac, a tu jeszcze czeka mnie golenie, strzyzenie 🙂) i umycie wloskow 🙂) bo paznokci juz nie dam rady zrobic dzisiaj...;//

• Mamusia
Emilia1991r napisał(a):
mnie M zrypal ipowiedzial ze jutro mam zadzwonic do lekarza 😮
i w ogole taki dzisiaj mam dzien przemyslen i cay czas zastanawiam sie jak to tak bedzie wygladalo nasze zycie 😮

Emi tez sie czasami zastanawiam jak to bedzie 🙂 i ogarnia mnie strach przed takimi zmianami...ale po chwili sie ciesze, ze będziemy mieli taka swoja kochaną istotkę 🙂 i wreszcie stworzymy prawdziwa rodzinke 🙂