Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
Emilia1991r napisał(a):
mnie M zrypal ipowiedzial ze jutro mam zadzwonic do lekarza 😮
i w ogole taki dzisiaj mam dzien przemyslen i cay czas zastanawiam sie jak to tak bedzie wygladalo nasze zycie 😮

Emi tez sie czasami zastanawiam jak to bedzie 🙂 i ogarnia mnie strach przed takimi zmianami...ale po chwili sie ciesze, ze będziemy mieli taka swoja kochaną istotkę 🙂 i wreszcie stworzymy prawdziwa rodzinke 🙂

mnie tez to cieszy ale coraz to ciezej zarowno ja jak i M ciezej znosimy te rozstania jak on wyjezdza 😞

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ale dzisiaj nowoczesne usypianie wymyslilam 😉) ale nie mam sily spiewac ;/
Wzielam lapka na kolana.. z Wami sobie pisze, a na youtube leca kolysanki 🙂) heheh 🙂)
ale dopiero 3 piosenzka a mloda ziewa jak maluszek 🙂) wiec daje jeszcze jedna i bedzie spac 🙂)

Mylilam sie nie dotrwala do czwartej kolysanki 🙂)

A na jak dlugo on wyjezdza Emi?

• Mamusia
Sandro ja tak od jakiegoś czasu robię jak mi się śpiewać nie chce hihihi
A powiedz mi czy ginekolog przy zwykłym badaniu na fotelu jest w stanie stwierdzić czy z szyjką wszystko ok? Myśląc logicznie chyba tak, bo po coś te paluchy wkłada, prawda? 😜

Emilko, Karolciu dziecko potrafi baaaardzo dużo zmienić 😉

• Mamusia
Doti, mi sprawdzała paluchami i usg tv zrobiła 😮

my juz wróciliśmy, grubas waży ok. 692g i jest w samym środku "siatki centylowej" hehe...ma jakieś 30cm długości i jest cały i zdrowy, ale nos ma wielki i garbaty po tacie 😁
jak to mój M stwierdził, dobrze, że to jednak Tymek, gorzej jakby to Blanka była... miałaby dziewczyna przerąbane z takim nosem 😁 😁 😁 😁 😁

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Tak jest w stanie sprawdzic czy nie jest za miekka, czy sie nie skraca od ostatniego badania..a jesli ma watpliwosc to powinien zrobic usg dopochwowe i tam dokladnie moze stwierdzic jak dluga jest szyjka...
Ja mialam ostatnio 4,5cm...

a u mnie 3 tyg temu, bylo 3,8cm...

• Mamusia
inirtam napisał(a):
Doti, mi sprawdzała paluchami i usg tv zrobiła 😮

my juz wróciliśmy, grubas waży ok. 692g i jest w samym środku "siatki centylowej" hehe...ma jakieś 30cm długości i jest cały i zdrowy, ale nos ma wielki i garbaty po tacie 😁
jak to mój M stwierdził, dobrze, że to jednak Tymek, gorzej jakby to Blanka była... miałaby dziewczyna przerąbane z takim nosem 😁 😁 😁 😁 😁

co to oznacza ze jest w samym srodku siatki centylowej ?

• Mamusia
Sprawdzałam właśnie pogodę sezonową i zapowiadają, że wrzesień będzie przedłużeniem lata 🙂

Emilia pamiętaj, że w nosidełku dziecko musi mieć szeroko rozstawione nóżki w biodrach a większość nosidełek tego nie zapewnia. Poza tym w nosidełku nie można raczej nosić dziecka od pierwszych dni życia.... Mnie z chustą byłoby wygodniej chodzić na spacery z dwójką dzieci.

• Mamusia
Doti napisał(a):
Sprawdzałam właśnie pogodę sezonową i zapowiadają, że wrzesień będzie przedłużeniem lata 🙂

Emilia pamiętaj, że w nosidełku dziecko musi mieć szeroko rozstawione nóżki w biodrach a większość nosidełek tego nie zapewnia. Poza tym w nosidełku nie można raczej nosić dziecka od pierwszych dni życia.... Mnie z chustą byłoby wygodniej chodzić na spacery z dwójką dzieci.

a mnie chociażby do jednej pracy wrócić 🙂

• Mamusia
Doti napisał(a):

moj M strasznie chcial takie nosidelko 🙂 mowil ze bedzie tak spacerowal ale w sumie facetowi chuste tez mozna zarzucic prawda?

• Mamusia
Emi z chustą będzie wyglądał jak nowoczesny seksi tatuś 😁 Właśnie czytam o wiązaniu chust od pierwszych dni życia dziecka: http://www.chustomania.pl/online/chustomania/CiS-web2_chust.nsf/Inhalt/Kieszonka_instrukcja