Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ja właśnie po wciągnięciu arbuza 🙂 mmmm...pyszny był, jeszcze jakby pestek nie miał to już w ogóle 😉

ale marzę teraz o truskawkach - wczoraj takie pyszne nam się udało kupić 🙂 muszę wysłać mojego żeby tam zajechał wracając z pracy

• Mamusia
Tussiiaa napisał(a):
buffy85 napisał(a):
ja właśnie po wciągnięciu arbuza 🙂 mmmm...pyszny był, jeszcze jakby pestek nie miał to już w ogóle 😉

Jakby arbuz nie miał wcale pestek to lepiej nawet by się jadło 😁

ja mam wlasnie arbuza bez pestek 😁 😁 😁

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
Tussiiaa napisał(a):
buffy85 napisał(a):

Jakby arbuz nie miał wcale pestek to lepiej nawet by się jadło 😁

ja mam wlasnie arbuza bez pestek 😁 😁 😁

też chcę takiego 🙂

• Mamusia
a ja po lekarzu...wiec akurat moj lekarz musial zadzwonic do Szymanskiego tego z Polnej i chyba z 15 minut sobie gadali o mnie...wiec jestem wysłana na oddzial do Łodzi do szpitala Matki Polki...tylko jeszcze do Szymanskiego musze jechac po skierowanie....a co najciekawsze to nie bede pewnie rodzić w Poznaniu tylko w Łodzi i jeszcze do tego najprawdopodobniej dojdzie cesarka i to w połowie sierpnia....tak mój lekarz stwierdził....no to kuźwa pięknie.....jestem cholernie wściekła....jutro glukoza o 8 rano,jeszcze po nia musze isc....a mi sie nie chce....no ale mała daje czadu i ma aż 25 cm od głowki do pupki jak ja to mówie 😁 nie wierze w to że zrobił mi znow USG hehe ale dobrze,bo widzialam moja Rybke...a co najlepsze przy tych wadach serduszka co ma Maja,to serce powinno być niby powiększone a ona ma normalne jak powinno być.

• Mamusia
natalia23ona napisał(a):
a ja po lekarzu...wiec akurat moj lekarz musial zadzwonic do Szymanskiego tego z Polnej i chyba z 15 minut sobie gadali o mnie...wiec jestem wysłana na oddzial do Łodzi do szpitala Matki Polki...tylko jeszcze do Szymanskiego musze jechac po skierowanie....a co najciekawsze to nie bede pewnie rodzić w Poznaniu tylko w Łodzi i jeszcze do tego najprawdopodobniej dojdzie cesarka i to w połowie sierpnia....tak mój lekarz stwierdził....no to kuźwa pięknie.....jestem cholernie wściekła....jutro glukoza o 8 rano,jeszcze po nia musze isc....a mi sie nie chce....no ale mała daje czadu i ma aż 25 cm od głowki do pupki jak ja to mówie 😁 nie wierze w to że zrobił mi znow USG hehe ale dobrze,bo widzialam moja Rybke...a co najlepsze przy tych wadach serduszka co ma Maja,to serce powinno być niby powiększone a ona ma normalne jak powinno być.

Natalia najważneijsze byś była pod dobrą opieką. I super że mimo wady serduszko wymiarowe 🙂

• Mamusia
Kochane wrzesnióweczki!
Nie wiedziałam gdzie mogłam o tym napisać, na forum, a widzę, że to Panie niezwykle aktywne 🙂
19 maja zrobiłam badanie na d-dimery wynik: 0,65 lekarz nic mi nie przepisał, mimo, że norma jest DO 0,5. Wczoraj powtórzyłam badanie i wyszło, jeszcze gorzej bo 0,98 i moje pytanie czy to coś poważnego? Bardzo się boje, zastanawiam się czy nie "przyspieszyć" kolejnej wizyty u gina? Jeśli któraś z Was miała problem z tymi d-dimerami proszę o pomoc, czy to normalne?

• Mamusia
Tussiiaa napisał(a):
Emilia1991r napisał(a):
bede musiala sie wybrac po arbuzika 😁 chociaz lenia mam i wcale nie chce mi sie wylazic z domu 😁

Ja za godzinę wychdozę do ginki, później po mame i do sklepu po arbuza 😁

ja nie musze isc bo dziadzius M zobowiazal sie do dostarczenia arbuzika 😁 pozlam na chwilke do jego dziadkow bo dzwonili i wrocilam z bukietem owocow winogronko i truskawki 🤪

• Mamusia
szczesliwamama napisał(a):
Kochane wrzesnióweczki!
Nie wiedziałam gdzie mogłam o tym napisać, na forum, a widzę, że to Panie niezwykle aktywne 🙂
19 maja zrobiłam badanie na d-dimery wynik: 0,65 lekarz nic mi nie przepisał, mimo, że norma jest DO 0,5. Wczoraj powtórzyłam badanie i wyszło, jeszcze gorzej bo 0,98 i moje pytanie czy to coś poważnego? Bardzo się boje, zastanawiam się czy nie "przyspieszyć" kolejnej wizyty u gina? Jeśli któraś z Was miała problem z tymi d-dimerami proszę o pomoc, czy to normalne?

uu ja nie pomoge bo nawet nie mam pojecia co to ale mysle ze kolezanka Sandra bedzie znala odpowiedz

• Mamusia
Hej 😉
witam się i ja, rano miałam wizytę u ginekologa i w sumie wszystko co mówie że mi dolega to stwierdził że to normalne :/ trochę się martwię bo ostatnio tak mnie skóra swędzi, że mam aż takie plamy od drapania 😞 poczekam do kolejnej wizyty jak mi nie przejdzie to będe już naciskać na jakieś badania.
Wczoraj za to wreszcie zrobiliśmy zakupy dla maluszka 😉 niestety nie mogłam nic wybrać w sklepie bo mój M wybierał wszystko sam 😁
Doti poczytaj o Rozejściu spojenia łonowego, może te Twoje bóle są z tym związane. Wiem, że wiele kobiet w ciąży na to cierpi.

• Mamusia
Marylu to że skóra w czasie ciąży swędzi to normalne.większość kobiet tak ma i nie masz co się tym przejmowac ze to cos powaznego.Jedyny chyba sposob to non stop smarowac skore oliwką czy balsamami,powinno ulżyc choc troche.Moja siora miala to samo co Ty.Skóra się rozciąga i swędzi...bardzo swędzi,ale nie należy właśnie jej mocno drapać,choć to trudne.Nie wszystkie kobiety to mają ale spora ilość.

• Mamusia
szczesliwamama napisał(a):
Kochane wrzesnióweczki!

jestes w ciazy, wiec taka wartosc mogłaby być prawidłowa, ale pytanie czy masz też inne objawy np. bóle kończyn dolnych albo czy masz żylaki? lub czy ewentualnie ktos w rodzinie-matka, siostra?
taka wartość może świadczyć o problemach z zakrzepicą ale niekoniecznie bo w ciązy często te wyniki są podwyższone trochę

• Mamusia
marylu tez mi sie wydaje ze to na pewno nic groznego skora swedzi w momencie kiedy brzusio zaczyna rosnac. Mnie np. swedzi raz na jakis czas to dla mnie oznaka ze rosne mozesz dostac rozstepow wiec zaopatrz sie w jakis kremik i tym sie smaruj.
III trymestr sie zaczal 🤪 🤪 🤪 juz niedlugo kochane niedlugoo i bedziemy sie rozpakowywac 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
Emilia1991r napisał(a):
marylu tez mi sie wydaje ze to na pewno nic groznego skora swedzi w momencie kiedy brzusio zaczyna rosnac. Mnie np. swedzi raz na jakis czas to dla mnie oznaka ze rosne mozesz dostac rozstepow wiec zaopatrz sie w jakis kremik i tym sie smaruj.
III trymestr sie zaczal 🤪 🤪 🤪 juz niedlugo kochane niedlugoo i bedziemy sie rozpakowywac 🤪 🤪 🤪

no tak - w sumie 2/3 ciąży już za nami 🙂