Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
czy slyszalyscie moze o tym ze dziecko urodzone w 26 tygodniu ma szanse przezycia ? bo ja znowu pamietam jak lezalam na patologi i kobitka chyba w 7 miesiacu do konca lezala miala ciaze blizniacza i ona znowu mi powiedziala ze dziecko ktore wazy ponad 1 kg ma szanse na przezycie a p tc nic nie slyszalam 😮

• Mamusia
isa8 napisał(a):
ja jak byłam na tej glukozie to nikt nie chciał mnie przepuścić 😠 a mówiłam że i tak będę tam siedzieć pod laboratorium 2h... chciałam wypić tą glukozę w miarę szybko, ale niestety... nikt sie nie zgodził i musiałam czekać godzinę w kolejce na swoją kolej wejścia do laboratorium, i moje siedzenie w ośrodku trwało od 7 do 11... więc ludzka uprzejmość nie zna granic... 😠

u mnie kobiety w ciąży i osoby na krzywą cukrową wchodza poza kolejnością 🙂

• Mamusia
Czytałam kiedyś o Matce której zaczeła się akcja porodowa w 22tygodniu, i ona powiedziała lekarzą że jest już po 24 tygodniu i uratowlai jej córeczke. I mała ma się dobrze. Podczas gdyby powiedziała że jest w 22 tyg niestety nikt by nie ratował dziecka.

• Mamusia
Zagadałam się ze szwagierką na skypie :P
No przecież napisałam że zastrzyk podają po porodzie :P po poprzednim dostałam a mały dostał antybiotyki. A teraz lekarz badając przepływy krwi nie zapytał o grupy krwi tylko stwierdził że mamy z mężem konflikt serologiczny (przynajmniej ja tak zrozumiałam) i zapytał kiedy ostatnio miałam coombsa. Ostatecznie powiedział,że nie są złe te przepływy i wszystko jest w porządku, więc sama nie wiem co myśleć.
Może jutro podjadę i zrobię tego coombsa prywatnie żeby mieć wcześniej wynik, bo inaczej będę się denerwować przez dwa tygodnie....

• Mamusia
Ja dopiero mam chwilę wytchnienia... Przez ok 3h nie było gazu i z obiadu były nici 😞 zrobiłyśmy sobie z mamą tosty. Dopiero 30 min temu byli z gazowni i zrobili co trzeba i mama robi obiad haha 😁 ogarnęłam ładnie w chacie, żeby mieć spokój do weekendu 🙂 idę Was nadrobić - zostało mi jakieś 7 stron 🙂 ooo i zrobiłam koktajl z kilograma truskawek ☺️

• Mamusia
No nic Kochane, żegnam się na dziś... humor troszkę mi sie poprawił choć jutro pewnie będzie gorzej jak zechcę wstać z łóżka 😞 pojadę na to badanie i może się uspokoję.... dobrej nocy Brzuchatki :*

• Mamusia
dzień dobry 🙂

inirtam to dziś pierwszy dzień L4 i zaczynasz leniuchowanie, tak? i jakie plany masz bo ja pamiętam, że pierwsze 2 tyg w domu nie mogłam sobie miejsca znaleźć i się zastanawiałam co ja będę robić i jak wytrzymam tyle m-cy w domu... ale człowiek szybko się przyzwyczaja i wchodzi w nowy rytm i teraz nie wyobrażam sobie chodzić już na tym etapie do pracy i się stresować

ja postanowiłam, że muszę coś zrobić z włosami, bo ze 4 m-ce mnie fryzjer nie widział a przydałoby sie je podciąć i kolor zrobić, więc dziś idę zrobić się nabóstwo.....a co! 😜

no a na 17 idzemy z M na pierwsze zajęcia do szkoły rodzenia, już nie mogę się doczekać!! 🙂
koleżanki moje chodziły i bardzo sobie chwaliły, bo oprócz jakiś wykładów, zawsze jest gimnastyka, poza tym fajnie przygotowują facetów do rodzicielstwa i porodu przede wszystkim, uczą się co mają robić i jak sie zachowywać, żeby być pomocnym w czasie porodu, np. uczą się odpowiedniego masażu 🙂
czy któraś z Was też chodzi albo planuje uczęszczać do szkoły rodzenia?

• Mamusia
Dzień dobry... dopóki nie wstałam z łóżka to nic mnie nie bolało, ale mówi się trudno. Dziecko samo jeszcze się nie ubierze. Zaraz wezmę tabletki i zjemy śniadanko i jedziemy na to badanie. Która mi dziś pranie zrobi? Mąż już wyjechał w pole a teściowa jest w pracy od rana....... chyba muszę synka poprosić żeby mi pralkę załadował hihihi

Inirtam moja Mała czkawkę miała przez dwie godziny w nocy a później nad ranem znów 🙂

• Mamusia
witajcie. nie odzywałam się kilka dni. ale już wracam wkurzona na polska służbę zdrowia. kurde mąż dostał jakiejs wysypki, pokrzywki na "boczkach" i na przedramieniach i na udach po zewnętrznej stronie. próbował dostac sie do dermatologa na nfz. kurde jeden ma urlop do konca czerwca. kobitka jedna ma na 22 czerwca najblizszy termin. u jednego pani z recepcji powiedziała zeby mąż przyszedł i siedział w kolejce może go pani doktor przymnie. kurde co jest ?? normalnie szlak może człowieka trafic. poszłam do apteki kupiłam cetalergin i szare mydło.. dziś rano już nie miał ... a dodam jeszcze że prywatnie (100zł) każdy lekarz go chętnie przyjmie... 😠

dziś rano się załamałam... 10 kg przytyłam. mimo że od 2 miesięcy nie jem słodyczy, jasnego chleba, nie piję gazowanych napojów ( oprócz wody gaz sporadycznie) lody jem tylko na weekendzie . 😞 jem dużo owoców warzyw i dużo się ruszam ( nie mam wyjścia z córka) a waga zaszalała