Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Mój mąż od kilku lat mi mówił, ze jak będzie dziewczynka, to będzie miała na imię Zuzia i innej opcji nie ma. No ale teraz jak zobaczył, ze to imię jest strasznie popularne, to zmienił zdanie i zaakceptował mój wybór 😉

Tusia Twój wie co dobre 😜

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
A mój mąż cały czas mówi że będzie Jakub ewentualnie Szymon, i nie ma innej opcji... hehe 😁
a jak będzie dziewuszka to będziemy się zastanawiać...
dla mnie ważne tylko żeby było zdrowe, bo płeć nie gra roli 🙂

• Mamusia
🙂 Byłam wczoraj u lekarza i wyobraźcie sobie, że schudłam 2 kg 🙂 jem normalnie, nie wymiotuję, pewnie Dzidzia "zjada" ze mnie co może 🙂 U nas najprawdopodobniej będzie Zosia, przynajmniej na 70% tak powiedział lekarz na ostatnim usg.
Pozdrawiam!

• Mamusia
Hej laseczki ja juz po wizycie i jednym zdaniem ze tak brzydko powiem wku... mnie ten lekarz nieziemsko. USG nie mialam robionego jedynie ginekologiczne to raz dwa jak zapytalam o NT to powiedzial ze takie badanie wykonuje sie w 12 tc i ze niby bylo robione i ze wyszlo pozytywnie a co do badan na toxo czy usg polowko to powiedzial mi ze to nie sa potrzebne badania a jezeli juz to mam sobie isc prywatnie bo jak by mial robic to akzdej pacjentce to by musil nad nia godzine stac 🙂 i ze mam nie czytac glupot w internecie bo nic madrego tam nie pisza a ze kobiety jak zwykle wyolbrzymiaja 🙂 zaje....y nie 🙂

• Mamusia
a co do waszej rozmowy to moja mama mowi ze dziewczyna maciek tez ja tez czuje ze dziewczynka ale za to od M wszyscy mowia ze chlopiec 😉 a co do imienia do dziewczyna : Oliwia Maja Blanka a do chlopca Oliwier Kubus 🙂 dokladniej stwierdzimy jak bedzie wiadomo 🙂 i w ciagu miesiaca przytylam 1 kg 🙂

• Mamusia
Emilia...ja bym zmieniła lekarza...mój był podobny i go wymieniłam na panią ginkę...nie chcę się stresować w ciąży i użerać z lekarzami 🙂
Schudłam 3, 5 kg od początku (zmiana totalna diety, odrzuciło mnie od słodkiego i kawy) .
Mnie się też wydaje, że będę mieć chłopaka, chociaż już jednego syna mam....a wszyscy dookoła życzą mi dziewczynki 😉

• Mamusia
Dokladnie, olej temat... bo koles niedorozwiniety...

Jakby NT i polowkowe USG nic nie znaczyly to niewykonywano by ich w calej polsce...ehhh.. szkoda gadac...
To tak jak ta co do niej ostatnio poszlam kretynka 🙂)

Racje mial z tym jedynie, ze NT sie bada miedzy 11 a 14 tc, pozniej juz to badanie nie ma sensu...

• Mamusia
Emilia, masz rację- olej gościa 😠 Dobrze, że masz drugiego lekarza w zanadrzu 🙂 Mi już bóle przeszły, ale to dzięki temu, że cały dzień w łóżku spędziłam, chyba się trochę wczoraj przeforsowałam...

• Mamusia
i taki tez mam zamiar 🙂 a w razie W jak bym cos czula ze nie tak to znam dobrego lekarza ktory przyjmuje prywatnie i jak juz bedzie 20tc to sie do niego wybieram chociaz dowiem sie tego co chce i bede wiedziala ze z moim malenstwem wszystko dobrze 🙂 a ten pryk to juz na emeryture powinien isc masakra jakas tych gin to juz chyba jaka rutyna dopada ze oni tacy niemili 🙂. I nie rozumiem dlaczego nie powiedzial mi o NT skoro jak stwierdzil bylo robione poza tym jak mialo byc robione skoro w 12 tc on mi nie robil USG 😮 mowie wam dziewczyny myslalam ze go tam rozniose i wyszlam zla jak osa