Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
witam
ja dziś nastawiałąm ostatnią pralkę z rzeczmi dla synka: kocyki pieluszki flanelowe poszewki i rozek, którego będę używać jako kołderki. no i wszystko mam już wyprasowane i poukładane w szufladach 2. zdecydowanie za mało mam miejsca 😜
a rano pobudził mnie potworny skurcz w lewej nodze. myslalam ze umre. macie tak? z jakie to powodu ? za dużo ruchu? za mało? brać magnez bez konsultacji z lekarzem? w poprzedniej ciąży też tak miałam, ale juz nie pamiętam co brałam i jak brałam... coś czuję że to się będzie powtarzać już do rozwiązania....

• Mamusia
edith napisał(a):
witam
ja dziś nastawiałąm ostatnią pralkę z rzeczmi dla synka: kocyki pieluszki flanelowe poszewki i rozek, którego będę używać jako kołderki. no i wszystko mam już wyprasowane i poukładane w szufladach 2. zdecydowanie za mało mam miejsca 😜
a rano pobudził mnie potworny skurcz w lewej nodze. myslalam ze umre. macie tak? z jakie to powodu ? za dużo ruchu? za mało? brać magnez bez konsultacji z lekarzem? w poprzedniej ciąży też tak miałam, ale juz nie pamiętam co brałam i jak brałam... coś czuję że to się będzie powtarzać już do rozwiązania....

ja wlasnie tez ! wypralo sie i smigam do ogrodka wywiesic to szybko wyschna bo pieekna pogoda 🙂

• Mamusia
edith napisał(a):
ja zobaczyłąm te buciki to padłam 😁 są cuuudowne
http://allegro.pl/sandalki-buciki-bawelniane-dla-niemowlat-10-kolor-i2490001689.html

i do tego przebranie :
http://www.ebay.co.uk/itm/Girl-Baby-Clothing-Ruffle-Pants-Bloomers-Nappy-Skirt-Headband-Free-Shipping0-24M-/251090196116?pt=UK_Baby_Girls&var=&hash=item3a76245694

• Mamusia
edith napisał(a):
ja zobaczyłąm te buciki to padłam 😁 są cuuudowne
http://allegro.pl/sandalki-buciki-bawelniane-dla-niemowlat-10-kolor-i2490001689.html

samemu mozna takie zrobic 😁 niestety dla naszych dzieciaczkow na takie cudo bedzie juz chyba za zimno..

• Mamusia
Witam sie dopiero teraz 🙂 moj Bartek wczoraj czytal razem ze mna forum wieczorkiem....i stwierdzil ze skoro moja kolezanka sie kochala i ma takie problemy z ciaza,a my nic to czemu sie nie kochamy 😁 😁 wiec wieczorkiem był mega sexik 🤪 🤪 a dzis od 7 do pracy i po 9 na sniadanko przyjechał i dopiero 20minut temu jechal spowrotem 🙂 no i tylko 3 godzinki i znow bedzie w domku 🙂 dobrze,że tą prace zmienił,w sumie udało sie 🙂

• Mamusia
Witam.
No i byliśmy obejrzeć wózki 🙂
M spodobał się też Marita ale ze względu na jej gabaryty, wybraliśmy Babyactive Alu Jet 🙂
Jeden był w kolorze J7, drugi w kolorze J20 i trzeci w kolorze J12 czyli taki kremowo brązowy i taki wybraliśmy 🙂 Nie zamówilismy w sklepie bo myslalam ze z neta wyjdzie taniej a dużej roznicy nie ma bo w sklepie 2w1 1280zł a na necie najtaniej 1199zł a z przesyłką 1224zł. Fotelika nie potrzebuję bo dostaliśmy nówkę od siory. Jestem zadowolona,bo podoba mi się i M też 🙂 a na żywo wygląda o wiele lepiej niż w necie. I ten kolor w realu jest boski.Podobał nam się jeszcze fioletowy ten j20 ale jedna osoba z rodziny już ma fioletowy wózek.Jest w sam raz. Nie za duży nie za mały i co ważne - lekki 🙂

• Mamusia
isa8 napisał(a):
Udalo mi sie do was zagladnac, przez tel 🙂
Lezymy w szpitalu bo Szymek zaczyna swirowac i miesiace mu sie chyba pomylily.
Caly czas jestem pod kruplowka i ktg. Mam nadzieje ze wszystko sie ustabilizuje.

Iza kochana, chyba za bardzo poszalalas na weekend... oszczedzaj sie teraz i wracaj szybko do domku 😘

• Mamusia
Pestka wózek bardzo ładny 🙂

Iza odpoczywaj ładnie i niech Szymek się tak nie pcha jescze na świat - no chyba, że chce złapać troszkę słonecka 😁

Mama M przyjeżdża do Poznania jakoś 11 sierpnia jednak, bo miała być teraz w weekend. Kupiła wózek, ciuchy itd i jestem tylko ciekawa... Już wiem, że wózek w 50% mi się nie spodoba, a czy to 50% zostanie to zależy tylko do koloru, bo M zapomniał pytać o to. A wózek dlaczego spodoba mi się w połowie mimo, że go nie widziałam? Bo mamusia M kupiła taki jak mi się wcale nie podoba czyli - trójkołowy 🤔 yhh... Pokazywałam M jaki mi się podoba, jemu też się podobał, ale widocznie ona musiała postawić na swoim... No trudno - trzeba przeboleć... 🤢

• Mamusia
Tussiiaa napisał(a):
Pestka wózek bardzo ładny 🙂

Iza odpoczywaj ładnie i niech Szymek się tak nie pcha jescze na świat - no chyba, że chce złapać troszkę słonecka 😁

Mama M przyjeżdża do Poznania jakoś 11 sierpnia jednak, bo miała być teraz w weekend. Kupiła wózek, ciuchy itd i jestem tylko ciekawa... Już wiem, że wózek w 50% mi się nie spodoba, a czy to 50% zostanie to zależy tylko do koloru, bo M zapomniał pytać o to. A wózek dlaczego spodoba mi się w połowie mimo, że go nie widziałam? Bo mamusia M kupiła taki jak mi się wcale nie podoba czyli - trójkołowy 🤔 yhh... Pokazywałam M jaki mi się podoba, jemu też się podobał, ale widocznie ona musiała postawić na swoim... No trudno - trzeba przeboleć... 🤢

Tusia, to trochę dziwne to zachowanie teściowej, bo skoro chciała Wam zrobić prezent i to Wy przecież będziecie tego wózka używać i Wam się on przede wszystkim powinien podobać to moim zdaniem powinna razem z Wami wybrać się do sklepu, albo wcześniej z Wami uzgodnić jaki konkretnie chcecie, żebyście byli zadowoleni ;
ja bym się wkurzyła chyba jakby mi teściowa sama wybrała i zakupiła wózek bez uzgodnienia

nie szło się z nią jakoś dogadać na zasadzie: dam Wam pieniążki na wózek a Wy sobie wybierzcie sami, taki który Wam odpowiada??

• Mamusia
isa odpoczywaj dużo i nie pozwól Szymkowi tak wariować 🙂
Tussiaa tak to jest z teściówkami, one uważają że mają lepszy gust 😁 ja też się męczę z częścią rzeczy które mi przywieźli.... na dodatek jak idziemy do sklepu to moja teściowa wybiera straaaszne rzeczy dla małego, i jak jej tu coś powiedzieć:/