Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Kurcze sie zeschizowalam...
Od wczoraj normalnie mam wrazenie, ze leci mi po gaciach ;// Dzisiaj po przyjsciu do WC taki jakis twor sluzowaty jak czop mi zostal na wkladce...;// i sama nie wiem co mam zrobic, czy isc do gina czy na izbe podejsc jutro po basenie..
Ehhh....

• Mamusia
Mnie mega kręgosłup boli 😞 już czasem nie daje rady...

No Karolka pójdę na to spotkanie oczywiście jeżeli dostanę takowe zaproszenie od Sandry 😁 mam nadzieję, że chętnie będzie chciała mnie zobaczyć hehe ☺️

Dobrej nocki 🙂

• Mamusia
Czesc Brzuchatki. Ja od 4 nie spie. Leze teraz w lozku z komorka w reku i zastanawiam sie czy wstawac czy jeszcze polegiwac. Bede dzis nieprzytomna w ciagu dnia 😞

Sandra, na czop chyba za wczesnie :/ a byl rozowy albo podbiegniety krwia? Po odejsciu czopa to i tak porod moze nastapic nawet po uplywie 14 dni, ale to u Ciebie wciaz za wczesnie. Jedz do gina albo na Izbe, tam gdzie Cie szybciej przyjma i zbadaja. Oby wszystko bylo ok 🙂 I wybij sobie teraz z glowy skok na bungee 😁 😉

• Mamusia
Witam wczesnym rankiem 😮
u mnie dziś pobudka tuż przed 5 i nie bbyło mowy, żeby jeszcze przysnąć... na dworze pochmurno i lało do niedawna, ale 22 stopnie, więc duchota przeokropna i parno.... w ciągu dnia to pewnie dojdzie do 32 🙂
już pranie jedno zrobiłam, zaraz wstawie następne i w zasadzie koniec po wyjeździe, będę mogła zająć się rzeczami maluszka (zamawianiem, kupowaniem i praniem 😉 )

Sandra skontroluj to może tam, gdzie większe szanse na szybsze przyjęcie, a jak to czop, to może przestań wreszcie tak ganiać 😜 😉
trzymajmy się jednak wersji, że na czop stanowczo za wcześnie, więc na pewno to nie on 😉

• Mamusia
Deira napisał(a):
Czesc Brzuchatki. Ja od 4 nie spie. Leze teraz w lozku z komorka w reku i zastanawiam sie czy wstawac czy jeszcze polegiwac. Bede dzis nieprzytomna w ciagu dnia 😞

Sandra, na czop chyba za wczesnie :/ a byl rozowy albo podbiegniety krwia? Po odejsciu czopa to i tak porod moze nastapic nawet po uplywie 14 dni, ale to u Ciebie wciaz za wczesnie. Jedz do gina albo na Izbe, tam gdzie Cie szybciej przyjma i zbadaja. Oby wszystko bylo ok 🙂 I wybij sobie teraz z glowy skok na bungee 😁 😉

to nie jestem sama z bezsennością 😉 ja wstałam, bo mnie pęcherz do łaźni posłał, a jak już byłam w łaźni to się praniem zajęłam... poza tym, pewnie zaraz by mnie w krzyżu łupało od leżenia 🤢

czop to się najpierw może bezbarwny chyba sączyć... i to właśnie ze dwa tygodnie...chyba...choć ja się nie znam 😜
Sandra najlepiej będzie wiedziała, co robic 😉

• Mamusia
A jednak wstałam 🙂 Zaczął mnie brzuch uwierać i już nie mogłam znaleźć wygodnej pozycji, więc zwlekłam się z łóżka. Koty nakarmione, pranie wstawione, ja już po prysznicu i ubrana. Ślubny jeszcze śpi, bo dziś do pracy ma na 9, więc lecę do Kauflandu po jakieś dobre śniadanko 🙂 Mam strasznego smaka na mleczko Muller kokosowe albo pistacjowe 😁

Natalia, upiększaj się, upiększaj 😁 Masz być Gwiazdą sobotniego dnia 😁 Nieważne, że cywilny, to jednak jeden z ważniejszych dni Twojego życia 😁

• Mamusia
Hej i ja już na nogach .
Wstawiłam kolejną pralkę i zastanawiam się ,że do porodu może to wszystko wyprasuje 😮
masakra ile tego jest .
Wczoraj cały dzień spędziłam nad jeziorkiem i dzisiaj powtórka z rozrywki o 10 jedziemy i pewnie znów wieczxorem wrócimy.

Sandra ty odpuść sobie ten basen i jedz do lekarza i oby było wszystko ok. 🙂
Miłego dnia .

• Mamusia
ale dzisiaj wszystkie szybko powstawały 🙂 mi się udało przespać jakoś piątą godzinę o której ostatnio się najczęściej budziłam i pospałam do 7 😁
piszecie, że Wam przez noc niewygodnie w łóżku, a ja muszę tak noc i dzień leżeć :/

a dziś mimo wszystko idziemy na sesję zdjęciową brzuszkową - mam nadzieję, że tam nie urodzę 🙂

• Mamusia
I ja sie witam 😁 nie spie od 7 z wrazenia przed dentysta 😮 moze i dobrze ze ide bo zab mnie pobolewa 😮 budziki mialam nastawiony na 8:45 a tu taki psikus 😮 niedlugo wytargam sie z lozka zjem sniadanko i zacznie sie szykowac 😁
sandra lepiej odpusc sobie basen i lec no niech cie lekarz zobaczy
a ja licytuje karuzele dla malej bo stwierdzilam ze nie dam tyle za nowa ale pochwale sie jak osiagne zwyciestwo 😁 😁 😁

• Mamusia
Zapomniałam Wam napisać ,że wczoraj spotkałam sąsiadke na moim drugim mieszkanku w którym sporadycznie bywam , i ona też w ciąży .
Na klatce schodowej zgadałyśmy się że obydwie mamy na 11 września i będziemy rodziły w tym samym szpitalu 😆
Niezle nie mogłam się nadziwić ,że taki zbieg okoliczności , ale ona to ma malutki brzusio i jest bardzo szczupła .

• Mamusia
Ejj,,, a odnosnie brzuszkow, to ja sie troche wsciekac zaczynam 🙂) bo kurde naprawde momentami jest mi ciezko,a ze u mnie srednio widac ciaze, to jak np. siedze gdzies w tramwaju, autobusie, to o malo mnie wzrokiem nie zabija ;//
Ostatniio bylam w zlobku to tatus jeden mi sie pyta, co on mnie tak dawno nie widzial i czemu na zwolnieniu jestem ;/
Wielkie cyce zaslaniaja caly swiat.. 😉) No i tez to, ze nosze luzne bluzeczki, bo mialam brzuszek przed ciaza, a teraz on sie zamienil z grubego na ciazowego 🙂

Wstalam polazilam po domu i w sumie nie wydaje mi sie zeby cos odplywalo.. ale zobaczymy po calym dniu... W razie co zawsze moge podskoczyc do szpitala, choc jaki czlowiek glupi. Z racji tego, ze tam pracuje jakos mi glupio, ze moze wymyslam, ze cos.. nie wiem.
Moj gin na urlopie mi sie dzisiaj przypomnialo ;//
A co do odejscia czopa to wiadomo, ze mocno za wczesnie, no ae przy porodach przedwczesnych on przeciez tez odchodzi. a najgorsze jest to, ze szyjka moze miec 4 cm, a tydzien pozniej czynnosc skurczowa i porod ;//
Ale moze do poradni podejde, choc chcialam sie wyspac w pt a nie po poradniach chodzic...