Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Laski ja mam tez takie problemy z kanalowym jak Wy 😮 na poczatku ciazy wyleczylam zeba, pozniej wdalo sie zapalenie miazgi i znow musiala mi go rozwiercic. przeczyscila kanaly, dala lekarstwo i tak chodzilam do wtorku. We wtorek rozwiercila mi opatrunek, powtykala jakies igly, cos tam porobila i stwierdzila, ze jednak nie da mi plomby jeszcze, bo musi dla pewnosci zrobic przeswietlenie, a w ciazy nie moze...no wiec mam kolejny opatrunek i po porodzie jak dojde do siebie to mam przyjsc na dalsze leczenie...jeden ząb a tyle problemow 🤨

• Mamusia
Karolka te igły wtyka się po to żeby nerwy z kanałów powyrywać. Może być tak że korzenie zębów są pozakręcane i nie da się do końca nerwa wyrwać i wtedy dobrze jest żeby było prześwietlenie. Ja na szczęście mam jakieś panoramiczne zdjęcie sprzed kilku lat i to dentystce wystarczy.

• Mamusia
Zdecydowanie wolalabym komode, ale nie mam gdzie postawic, bo mam iec na grzalki, wiec za blisko stac nie moga meble bo cieplo beda pochlaniac ;//
A jedna wolna sciana musi miec wentylacje, bo wystarczy ze zima cos sie tam postawi od razu grzybisko wstretne wychodzi ;//

Wiecej miejsca sie zrobi jak sie wyniesiemy z dzieciecego pokoju, mam nadzieje, ze sie przyzwyczaje do tego ze tyle klunkrow 🙂)

• Mamusia
o Boze, dobrze, ze ja tam zawsze w nieswiadomosci siedze 😁 zakazalam jej komentowania przebiegu leczenia, bo zawsze mi gadala co wlasnie robi a mi sie slabo robilo... na szczescie odkad mi te opatrunki wsadzila to nic mnie nie boli i w ogole nie czuje, zeby on byl jakis chory w trakcie leczenia 🙂

• Mamusia
My komody nie mieliśmy i nie mamy. Jakoś wygodniej mi z półek wyciągać niż z szuflad.
Też mamy taką wstrętną ścianę co wilgocią zachodzi ale to dlatego że jest dom nieocieplony i jak pada to wiecznie na tą stronę zacina. No i w kątach i za zasłonami się takie mokre plamki porobiły jakby ktoś kropidłem skropił..

Karolka mi na początku powiedziała że może mi promieniować ból od wyrastającej ósemki na co ja jej mówię, że wszystkie 8 już mi wyrosły i nawet już je powyrywałam 😉

Synal przyszedł do mnie (a leżę bez stanika w bluzce samej i mi sutki trochę się odznaczają) i mówi "mama cyce Ci widać, daj się napić mleczka" 😮 😮 😮 co mu się przypomniało???

• Mamusia
Mmmmm Sandra to jutrzejszy wieczor zapowiada sie ciekawie 😉
Moj jutro na caly weekend wyjezdza, raz na pol roku wybywa mi na spotkanie ze swoja ekipa ze studiow - pomimo, ze kazdy z nich ma juz swoje zycie i rodzine, to sie spotykaja raz kiedys bez swoich zon 🙂 teraz jada gdzies pod domek 🙂

• Mamusia
Fajnie tak Karolciu że mimo wszystko ma swoich znajomych z którymi może oderwać się od codzienności choć na chwilkę. Mój poza kolegami z pracy nie ma żadnych znajomych.... A z pracy tylko z jednym jest na tyle "blisko" że czasem się odwiedzamy na grilla jakiegoś. I zawsze go drażni jak ja idę się spotkać z jakąś znajomą....

• Mamusia
Emilia1991r napisał(a):
Tussiiaa napisał(a):
Emilia1991r napisał(a):
tusia pij duzo wody zeby sie nie odwodnic 😮

pić sie nie chce ale wlewam na sile. cały czas mam przy sobie butelke zimniejszej wody 🙂

no i dobrze moze to reakcja organizmu na te upaly albo faktycznie czyms sie zatrulas
mi sie dzisiaj cofalo przy soku z burakow jak zadego dnia ale zacislam zeby bo szkoda mi bylo 😁

Jak robisz ten sok z buraków?....bo ja dzisiaj wrzuciłam surowego buraka do blendera,dodałam pietruszki i wyszła paka-okropna 😲

• Mamusia
Doti napisał(a):
Fajnie tak Karolciu że mimo wszystko ma swoich znajomych z którymi może oderwać się od codzienności choć na chwilkę. Mój poza kolegami z pracy nie ma żadnych znajomych.... A z pracy tylko z jednym jest na tyle "blisko" że czasem się odwiedzamy na grilla jakiegoś. I zawsze go drażni jak ja idę się spotkać z jakąś znajomą....

no fajnie, fajnie, a ja w tym czasie spotykam sie z zonkami o ile to mozliwe 😁 niestety nie kazda mieszka w Poznaniu... jak jeszcze ciazy nie bylo to chlopy balowali na domowce u jednego od pt do niedzieli i m wracal zmechacony na maksa 🙂 a ja robilam domowke babska u siebie i tez sie dzialo 😉 no teraz to na soczek lub koktajl co najwyzej 🙂

• Mamusia
mamusiak napisał(a):
Emilia1991r napisał(a):
Tussiiaa napisał(a):
Emilia1991r napisał(a):

pić sie nie chce ale wlewam na sile. cały czas mam przy sobie butelke zimniejszej wody 🙂

no i dobrze moze to reakcja organizmu na te upaly albo faktycznie czyms sie zatrulas
mi sie dzisiaj cofalo przy soku z burakow jak zadego dnia ale zacislam zeby bo szkoda mi bylo 😁

Jak robisz ten sok z buraków?....bo ja dzisiaj wrzuciłam surowego buraka do blendera,dodałam pietruszki i wyszła paka-okropna 😲

moja babcia obiera buraki i wyciska je przez szmatke zrobiona z bluzki

• Mamusia
No nic ja lecę M obudzić przed pracą żeby jeszcze zjadł sobie jakąś kolację i posiedział chwilę z synkiem. A później to chyba od razu do spania... burza przeszła bokiem i zrobiła się taka duchota że nie mam jak oddychać :/

• Mamusia
Emilia1991r napisał(a):
mamusiak napisał(a):
Emilia1991r napisał(a):
Tussiiaa napisał(a):
Emilia1991r napisał(a):

Rozumiem że najpierw buraki kroi,(cwiartkuje),żeby sok poleciał?

• Mamusia
mamusiak napisał(a):
Emilia1991r napisał(a):
mamusiak napisał(a):
Emilia1991r napisał(a):
Tussiiaa napisał(a):
Emilia1991r napisał(a):

Rozumiem że najpierw buraki kroi,(cwiartkuje),żeby sok poleciał?

dopytalam sie dokladnie 😁 uciera buraka i marchewke i wyciska przez szmatke zrobiona np. z bawelnianej bluzki 😁