Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Zrobiłam sobie \"dobrze\" 😮 Kupiłam sobie mleczko pistacjowe, jogurt. Wciągnęłam chyba za szybko i popiłam kawą zbożową i teraz mnie mdli 🤢 🤢 🤢 A do tego dostałam jakichś dusznoścI. Nie pomagało chodzenie siedzenie, ręce w górze, leżenie. W końcu ulgę w oddychaniu poczułam, jak kilka razy zrobiłam \"koci grzbiet\". Ale nadal czuję się jakby stado słoni usiadło mi na klacie... 🤢

Ja noszę raczej lużne rzeczy, bo mnie wszystkie moje dotychczasowe obcisłe zaczęły drażnić i uwierać w brzuch. I za często na brzuchu zaczęły mi do góy podchodzić 😁 Czułam dyskomfort i dlatego przerzuciłam się na różne tuniki. Może dlatego niektórzy sąsiedzi dopiero niedawno zauważyli, że ja w ciąży 🤪 Qrcze, to już 8 miesiąc się zaczął...

Sandra, może jednak warto by ktoś Cię obejrzał. Nie miej żadnych obiekcji, że pracujesz w szpitalu. Tym bardziej powinni Ciebie zrozumieć. Mój gin, ile razy do niego dzwoniłam wieczorami z jakąś pierdołą i przepraszałam za telefon powtarzał, że lepiej jeśli dzwonię nawet z pierdołą, jeśli dzięki temu mam mieć spokój psychiczny. W naszym stanie i w tym już etapie ciąży, warto jednak dmuchać na zimne.

Buffy, baw się dobrze na sesji zdjęciowej 🙂 Tylko wróć z niej nadal jako dwupak 😁

A ja znikam na jakiś czas. Posprzątam w gościnnym pokoju a potem zejdę do samochodu i spróbuję na próbę zamontować fotelik samochodowy 😁

• Mamusia
hej dziewczyny 🙂 wczoraj mialam dziwna akcje przed snem...obeirzelismy sobie film i juz kladlismy sie spac jak zrobilo mi sie nagle niedobrze i musialam zwymiotowac i to tak jak na poczatku ciazy 😮 M az sie wystraszyl, stal za drzwiami lazienki i sluchal czy nie padam... nie wiem od czego to, bo wczesniej dobrze sie czulam...

Dzis czekaja mnie odwiedziny kolezanki z 2letnia coreczka 🙂
a ja juz sesje brzuszkową mialam i milo wspominam, chociaz troche meczaca byla 😉

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
hej dziewczyny 🙂 wczoraj mialam dziwna akcje przed snem...obeirzelismy sobie film i juz kladlismy sie spac jak zrobilo mi sie nagle niedobrze i musialam zwymiotowac i to tak jak na poczatku ciazy 😮 M az sie wystraszyl, stal za drzwiami lazienki i sluchal czy nie padam... nie wiem od czego to, bo wczesniej dobrze sie czulam...

Dzis czekaja mnie odwiedziny kolezanki z 2letnia coreczka 🙂
a ja juz sesje brzuszkową mialam i milo wspominam, chociaz troche meczaca byla 😉

No to mnie z kolei zemdliło dziś rano, o czym piszę niżej 😉 Ale chyba przesadziłam z szybkością i ilością śniadania.
Jak tam Christianek Bale się sprawil wczorajszego wieczorka 😜 Ja go ubóstwiam w Equilibrium, bo tam jeszcze Fasolka gra, którego też uwielbiam 😁
A czemu nie pochwaliłaś się zdjęciami z sesji brzuszkowej? Podejrzewam, że jedno z nich masz obecnie w profilu 🙂

• Mamusia
Deira wierzę w to że wrócę z Marcinkiem w brzuszku po sesji 😉
akcji z dusznością nie zazdroszczę :/

Karolka ty to miałaś sesję plenerową, pewnie dlatego męcząca...ja w studio, więc mam nadzieję jakoś przetrwać 😉 a kiedy sie pochwalisz fotkami?? pewnie ta w Twoim avatarku to też z sesji??

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
A ja myslalam, ze Wam linka z sesji wkleilam 😮
Jesli nie, to zaraz to zrobie w fotkach 🙂

hmmm... nie widziałam... może przegapiłam :/
ale wklej jeszcze raz 🙂 na pewno zdjęcia piękne 🙂

• Mamusia
Witam się i ja.
Ogólnie miałam dzieiejszą noc do dupy :/
Budziłam się co 20/30 minut, było mi strasznie nie wygodnie i duszno :/
Stałam chyba godzinę przy oknie, bo w dodatku ciężko mi się oddychało. Myślałam, że jak zasnę to jeszcze się uduszę - miałam takie uczucie :/
A rano o 6 wystrzeliłam z łóżka jak z procy i porzygałam się dalej niż widziałam 😠
Ehh 😞

• Mamusia
Hej dziewczyny 🙂Bidulki to was wzielo na te rzyganko 😮 U nas na szczescie w pozadku tylko skurcz rano w lydce i musialal sie powstrzyman zeby nie wrzeszczec i mojej corci nie obudzic bo znowu mi sie do wyrka wpakowala w nocy 😉
Powodzenia na sesji,ja trz jeszcze planuje takie zdjecia jak kiedys Deira lika wrzucila,mezus powiedzial ze zrobi tylko ja sie musze zmobilizowac bo wieczorkami jak mamy czas to juz ledwo zipie 🤢
Mam zamiar wyciagnac M dzis na zakupy zeby juz wszystko miec tylko bidulek jeszcze w pracy wiec nie wiem czzy bedzie chetny na taki wypad,lista jest wiec nie bede sie blakac tylko z torba do wozka mam problem bo nic mi sie nie podoba 😠

• Mamusia
Hej dziewczyny 🙂Bidulki to was wzielo na te rzyganko 😮 U nas na szczescie w pozadku tylko skurcz rano w lydce i musialal sie powstrzyman zeby nie wrzeszczec i mojej corci nie obudzic bo znowu mi sie do wyrka wpakowala w nocy 😉
Powodzenia na sesji,ja trz jeszcze planuje takie zdjecia jak kiedys Deira lika wrzucila,mezus powiedzial ze zrobi tylko ja sie musze zmobilizowac bo wieczorkami jak mamy czas to juz ledwo zipie 🤢
Mam zamiar wyciagnac M dzis na zakupy zeby juz wszystko miec tylko bidulek jeszcze w pracy wiec nie wiem czzy bedzie chetny na taki wypad,lista jest wiec nie bede sie blakac tylko z torba do wozka mam problem bo nic mi sie nie podoba 😠

• Mamusia
hej
ale wcześnie dziś wszystkie wstały.., ja przed 8, wykąpałam się, zjadłam śniadanko i nadrobiłam brzuszkowe zaległości

nie wiem jak u Was, ale u mnie zapowiada się gorący i męczący dzień, juz przed 10 na termometrze w cieniu było 25 stopni.. to co to będzie za kilka godzin 😞
pozamykałam już okna i pospuszczałam rolety, żeby mieszkanie się nie nagrzało za bardzo i chyba niedługo będę musiała iść po zakupy, żeby potem na tym skwarze się nie kulać....

• Mamusia
Oj bidulki co Wy tak rzygacie?? Toż to już III trymestr a nie początek 😉 🙂
Moje dziecko właśnie zażyczyło sobie żeby mu włączyć piosenki... Jakie? Ulubione: LMFAO - Sexy and I know it i najnowszy hit Gustavo lima - Balada boa(cie cie re re cie) 😁 😁 😁 Leży zapatrzony w teledyski i słucha 😁
Ja znów dziś rzuciłam się na mężula jak wykąpany przyszedł do pokoju... ale mi się nie dał, bo powiedział że Lala ma jeszcze w brzuszku posiedzieć 😞 on poszedł spać po nocy a ja siedzę zła i niewyżyta 😠 😠 😠 🤔
A pogoda u nas... zachmurzone niebo, lekka mgła, chłodek przyjemny bo chyba 18 stopni tylko. Dopiero w sobotę będzie prażyło bo 32*C zapowiadają.

• Mamusia
Mnie już mdłości przeszły i stado słoni z mojej klaty też się już ulotniło 😁 Nie wiem, czy to efekt tego, że sprzątnęłam gościnny pokój 🙃 Jeśli chodzi o muzykę u mnie w mieszkaniu, to ja słyszę od rana maszynę do cyklinowania parkietów, bo sąsiad piętro wyżej robi remont 😉
Lecę teraz montować fotelik w samochodzie. Ciekawa jestem jak mi pójdzie i czy szybko się zirytuję 😁