Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Jezu jakie ciacho apetyczne 🤪 🤪 🤪 marze o takim, ale za drozdzowe sama to sie chyba nigdy nie zabiore 😞 😞 😞

Moj men ma chyba cos na sumieniu 🙃 dzwoni do mnie, ze nie idzie dzis grac w siatkowke, bo jeszcze jest zmasakrowany po weekendzie, a ja mu na to , ze fajnie sie sklada, to sobie mozemy do ikei jechac na zakupy 🙂 (a to drugi koniec miasta 😉 ) bylam pewna ze sie nie zgodzi, a on mi tu mowi, ze jak chce to nie ma sprawy 🤪 szok normalnie, bo juz od dawna nie moglam go tam wyciagnac 🙂 cos mi tu nie pasuje cholerka 🤔

• Mamusia
marylu345 napisał(a):
Doti napisał(a):
Leżę przecież.... proszę na mnie nie krzyczeć 😉
Właśnie się zastanawiam jak sie doczołgać do kibelka bo za duży ucisk na pęcherz mam a to tak daleko.....
kaczke kup 😜
Kusił mnie nocnik syna 😜 ale wredna nie jestem i poczłapałam do kibelka 😜

Karolka tam od razu ma coś na sumieniu... po prostu wdzięczny jest swojej ciężarnej żonie, że pozwoliła mu sie wyszaleć i nie ma pretensji 🙂
A czemu się za drożdżowe nie weźmiesz?? Jak nie spróbujesz to się nie nauczysz 😉

• Mamusia
Doti musze to w takim razie wykorzystac maksymalnie 😁
Bo pamietam jak zawsze mama stekala, ze nigdy jej chyba nie wyjdzie takie dobre jak babci 😁 😁 (ale w koncu sie nauczyla 🙂 ) i przez nia mam uraz, bo wydaje mi sie, ze jest na maksa trudne 🙂 ja to w ogole raz w zyciu ciacho upieklam i to na dodatek jakies takie najprostsze, ale za To ciasta jesc to uwielbiam, bo u rodzicow to zawsze przynajmniej dwa rodzaje zawsze sa 😁

• Mamusia
Natalia super fotki - ślicznie wyglądałaś.
Doti mam właśnie ten sam problem-muszę się wyczłapać do kibelka, ale mówisz, że dałaś radę - to ja też ruszam 😉
Karolka na pewno mąż chce Ci wynagrodzić swą nieobecnośc 😁

• Mamusia
Natalia, ślicznie wyglądliście oboje 🙂 Jeszcze raz gratulacje 🙂 A wózeczek uroczy - podoba mi się kolorystyka 🙂

Karolka, nie przesadzaj 😉 Ciasto drożdżowe nie może się nie udać 🙂 To chyba najprostsze ciasto do wypieku, tyle że trochę przez to wyrastanie czasochłonne 🙂
Ja nie lubię tzw. suchmieli, więc zawsze daję bardzo dużo wkładu owocowego - owoców lub jakichś powideł. Tylko nie za dużo, bo ciasto opadnie pod ich ciężarem.
I wykorzystaj męża na maksa, skoro taki grzeczny i uległy dziś jest 😜

• Mamusia
Ja wróciłam z miasta 🙂 Byłam z mamą na dłuższym spacerze 🙂
Oczywiście weszłyśmy do ulubionego sklepu z ciuchami, a tam -50% 😁 ale stwierdziłyśmy, że dzisiaj sam spacer, a do sklepu przejedziemy się jutro 🙂
Muszę zakupić jakieś 2/3 koszulki na ramiączkach, bo mam biede w szafie 🙂
Jutro jeszcze jadę podpisać listę w pracy, że `byłam cały miesiąc` 😁
a w środę od ginki biorę zwolnienie już 🙂

• Mamusia
Tusia fajna masz prace, ze tylko sie podpisujesz co miesiac i tyle 😜 😁

Jak kupie blache do drozdzowego, to moze sie zdecyduje na wypieki, bo jak na razie mam tylko foremke do babki 😁
Lece sie szykowac na te zakupy 🙂 obym cos fajnego znalazla 🙂 do pozniej mamuski 🙂

• Mamusia
Natalia gratulacje!! 😘

Karola
ja swojego wyciągnąć do ikei problemu nie mam, ale i tak go nie zabieram, bo zanim wejdziemy to już jęczy, że chce wracać 😠 dlatego wolę sama jeździć 😉 no chyba, ze jakies większe gabaryty kupujemy 🙃

Deira ależ mi ochoty narobiłas na ciacho, zaraz chyba M wygonię do piekarni, bo u nas takie robią, a sama to nie mam żadnych składników nawet

Doti oj, żeby Ci ta mała planów nie pokrzyżowała 😉 miejmy nadzieję, że jeszcze sobie posiedzi w brzucholku 🙂

u mnie znów upał się zrobił, a rano było tak przyjemnie... i dalej mój brzuch się buntuje... 🤨 a nospa nie pomaga... jak tak dalej bedzie, to zadzwonię do ginki, chociaż w sumie, co mi przez tel może powiedzieć 🥴

Pati ja jeszcze nie mam wyprawki ani skompletowanej ani tym bardziej wypranej... dziś kupiłam proszek do prania, więc może coś ruszę chociaż z ubrankami 😉 wczoraj sobie pospisywałam z allegro rzeczy (ceny) i miałam dziś zamawiać, ale jakoś weny nie mam 😁 😁 i znowu odkładam "na jutro" 😠

• Mamusia
Witam was dziewczyny jestem po wizycie , musialam oddac mocz i krew , ale u mnie to bez problemu bo, nie musze byc na czczo , wszystko oki, bylam w ETOSIe odebralam Zwanger Box dla ciezarnych , a w srodku niespodzianki , znizki na pampersy i husteczki nawilzane, butelka chiko 2 bezalkocholowe piiwa, smoczek, zabawka, i husteczki nawilzane 72szt. jeszcze musze zglosic w ubezpieczalni zeby opatrunki przyslali , i czekac dalej na maluszka

• Mamusia
Witam mamusie 😁
Ja od dzis na tyg urlopie , stwierdzilam ze wezme sie powoli za pranie i inne rzeczy
i narobilam sie wyczyscilam caly wozek , wypralam wszystkie glupotki do wozka, i wypralam tez body dla malej jutro poprasuje i wypiore nastepne ubranka 😜 w piatek pojedziemy z mezem dokupic wszystko do szpitala dla mnie i zabierzemy sie za skrecenie lozeczka przynajmniej tak planujemy 🙃

• Mamusia
Śmieszna nazwa z tym ciastem:PP
Chyba sesja brzuszkowa nie jest mi dana.....po raz drugi pocałowałam klamkę........Byłam w zakładzie o 16:30 ->zamknięte.......a ponoc otwarte do 17........No nic.Zrobię jeszcze jedno podejście.Jeśli się nie uda-to sobie daruję.Najwidoczniej to jakiś znak 😜

Natalia: ślicznie wyglądałaś.......a wózek super. co za kolory 🙂.