Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ale wypieki robicie 🤪

Iza myslałam dziś o Tobie i chyba telepatycznie Cię z tego szpitala wyciągnęłam 😜 😉 baaardzo się cieszę, że jestescie już w domu i że w jednym ciele jak narazie 😉 trzymaj się ciepło kochana i odpoczywaj jak najwięcej, a wyprawką się nie przejmuj... ja też jeszcze nie mam 😜 😉 skompletujesz szybciutko 🙂

wybrałam się dziś z kumpelą na krótki spacer w ślimaczym tempie i już mam powtórkę rozrywki z wczoraj... brzuchol napięty nieziemsko, koszmarny ból z krzyża w dole brzucha jak na okres i nieprzyjemne parcie na krocze... a sis mi powiedziała, że to pikuś przy tym, co mnie czeka i że u niej tak wyglądały przepowiadające... juz sama nie wiem, co o tym myśleć... zamiast myśleć, to może wreszcie legnę na cały dzień zamiast łazić tu i tam... 🤢

• Mamusia
Marylu malowałam na biało , bo pierwotnie taki kolor miało ,ale w rodzinie miała je dziewczynka której szybko rosły ząbki i gryzła łóżeczko . 🤪
Więc najgorszą robote mam za sobą , mój mąż mi dużo pomagał bo sama bym nie dała rade.
Jeszcze jutro puszczę jedna pralkę i wszystko gotowe 🙂
Tylko muszę spakować torbę do szpitala i będę oczekiwać na wielki dzień 🙂 oby nie za długo .

• Mamusia
Mixi, też mi się podobają białe łóżeczka. My akurat wzieliśmy najtańsze i było w odcieniu drewna. Teraz już czas szybko zleci.. aż sama w to nie mogę uwierzyć 🙃
Initram, naprawde po prostu poleż sobie jutro 😉 lepiej się zbyt wiele nie nadwyrężać

• Mamusia
mixidixi napisał(a):
No widzę,że lipcówki wszystkie już rozpakowane 😁 teraz czas na sierpniówki i MY 😁

Ja przepowiadam przeplatankę: sierpniówki,sierpniówki............wrześniówki,później znowu sierpniówki.Któa chętna?? 😁

• Mamusia
mamusiak napisał(a):
mixidixi napisał(a):
No widzę,że lipcówki wszystkie już rozpakowane 😁 teraz czas na sierpniówki i MY 😁

Ja przepowiadam przeplatankę: sierpniówki,sierpniówki............wrześniówki,później znowu sierpniówki.Któa chętna?? 😁

ja chętna, ale w granicach 4 września 😜

też sie juz na dziś zegnam, do jutro laseczki 🙂

• Mamusia
Witam się.
Moja noc dziś nie zaciekawa,co prawda chłodzik,ale jak nie jedno to drugie, do wc jakieś 4 razy to norma,ale nie mogłam miejsca w łóżku sobie znaleźć,do tego mała całą noc wariowała jakby oszalała.Lewy bok chwila i znów na prawy i tak non stop.hehe.Nie mogę się doczekać kiedy będę mogła pospać na plecach bo przed ciążą uwielbiałam!
Wczoraj na wizycie u ginki było dobrze.Rzeczywiście przytyłam 2 kg przez miesiąc ale nic mi nie powiedziała,powiedziała nawet- dobrze. SZOK 🤪 Chyba czuła,że jak skomentuje moją wagę to jej wypalę 🙂 hihi
Badania odebrałam przed wizytą czyli na świeżo i wszystko ok.Morfologia i mocz w porządku.
Nadal nie mam wizyty co dwa tygodnie. Teraz mam za trzy tygodnie tj 20sierpnia.
Powiedziała,że do wizyty napewno nie urodzę,bo przewiduje u mnie urodzenie w terminie a nie wcześniej,po tym,że nie mam skurczów, macica wysoko. Położenie główkowe,tak jak wyczułam 🙂
Mała zakrywała rączkami twarzyczkę gdy ginka chciała jej fotę strzelić.haha już pokazuje różki.
Waży 2800kg, czyli 800g przez miesiąc nadrobiła. Jej wymiary są na 35tydzień+5dz więc idealne 🙂
Wczoraj za to wieczorem poczułam pierwsze napięcie brzucha,nie było ono nie przyjemne ale jakieś takie dziwne i cały brzuch mi zesztywniał 🙂 mój pierwszy raz.hihi.
Co do linii to ja też ją mam,najpierw miałam od pępka w dół a potem wyszła też w górę i mam już na całym bebzolku 🙂 Pępek schowany i raczej nie wyjdzie na wierzch.
Pytałam o coś na pieczenie brzucha ale tak jak myślałam,to przez rozciąganie skóry i co najwyzej to chłodne okłady.Tak też robię. Właśnie mam zimny ketchup na brzuchu 🙂 Smaruję się jakieś pięc razy dziennie bo czuję na jakiś czas ulgę po balsamie, no i obawiam się rozstępow skoro tak piecze ta skóra. Oby nie wyszły.
Isa, super że wyszliście do domku. Nie ma to jak w swoim mieszkanku.Uważaj na siebie.
Natalia gratulacje i witaj wśród żon 🙂

Aha i wczoraj pobrała mi wymaz z pochwy i odbytu. Zaniosłam już do laboratorium i ku mojemu zaskoczeniu zapłaciłam tylko 25zł za całość !!! Przyjemne zaskoczenie 🙂 Wyniki za tydzień, a Pani z laboratorium do mnie mówi- jakby Pani szła rodzić wcześniej niż za tydzień to proszę powiedzieć że u nas są wyniki. Ja mówię, kurcze no nie zamierzam się aż tak spieszyć 🙂

• Mamusia
Witam się i ja.
Ale jestem zamulona dopiero co wstałam , kark mnie boli coś krzywo leżałam.
U mnie całą noc lało ,a teraz świeci słonecxko ,no i dobrze bo chce wybyc na pół dnia z tego cholernego domu 😁
Zapowiadają od czwartku znowu upały to będę miała raj na ziemi ,moze skocxe z rodzinka nad morze 🙂

A ja chcę wypluć Wiki tak w połowie sierpnia 🤪

Miłego dzionka dziewczyny . 🙂

• Mamusia
ja mam nadzieję, że mój maluch tez nadrobi... choc jak ja wchodzę na wagę to ani drgnie 🤔
uciekam dziś do rodziców (wczoraj M zrobił mi niespodziankę i zanim się do nich wybrałam, to przyjechał do domu, ale dziś rano już pojechał i wróci najprawdopodobniej w niedzielę wieczorem dopiero 😞 )
wyjełam z szafy rzeczy, które mam dla malucha, co by przegląd zrobić, czego wystarczy a co przyda się dokupić i ewentualnie po powrocie od rodziców chciałabym wziąć się może za pranie 😉 z tym, że jakoś mało tak tych rzeczy i nie opłaca się pralki włączać, eh... jak nie urok to...

Pestka miło słyszeć dobre wieści 🙂 ja w przyszłym tyg. mam to kontrolne usg, a potem wizyte... oby Tym zaczął rosnąć...