Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Pestka mi chodziło o tą drugą metode mierzenia wagi dziecka. Tzn mierzenie obwodu brzuszka + wymiaru dwuciemieniowego. Jakos bardziej wiarygodne mi sie wydaje od mierzenia kosci udowej. Chociaz pewnie wychodza podobne wyniki i tu i tu.
A jesli chodzi o mierzenie brzucha ciezarnej- to jutro wam powiem czy sie sprawdza. Mi wymierzyli o kilka cm za maly brzuch na moj tydzien i jutro na usg zobaczymy jak sie maluszek miewa 🙂
mamusiak- to wpisz sobie te wymiary malego co masz z zwyklego usg do tego linku i on wg algorytmu oblicza wagę http://mediweb.pl/interactive/calc24.php
ja tez jestem mega zadowolona z poduchy- napewno i po ciazy ze mna zostanie 😁
Tusia urocze ciuszki 🙂 czasem w sklepie nie moge sie napatrzec na dziewczence ubranka

• Mamusia
dla mnie najwazniejsze, zeby maly choc do 2kg dobil w przeciagu tych dwoch tygodni... dopóki jest zdrowy i wszystko z nim ok, to dobrze... a nóż ma taka naturę i bedzie po prostu drobny albo ja mam taka nature, ze bede male dzieci rodzic... wszystko sie okaze w nastepny czwartek... jestem dobrej mysli 😉 ide zamawiac posciel do lozeczka puki wene na to mam, hehe 🙂

dobranoc 🙂

• Mamusia
Dzień dobry 🙂 Ja za godzinkę jadę do Kliniki na kontrolę tej cukrzycy nieszczęsnej... Wyniki kontroli cukru mam dziwne bo raz jest dobrze a raz za dużo mimo że staram się jak najbardziej diety trzymać. Przejmować na zapas się nie będę, bo i tak za chwilę urodzę :P

• Mamusia
Sandro dziękuję 🙂
Ja już nie zwracam uwagi na wymysły mojego dziecka. W nocy jak przychodzi do nas i nie położy się spokojnie to go odprowadzam do łóżeczka. Jak chce spać z nami to ma spać a nie wariować 😁 Póki co skutkuje 🙂

• Mamusia
Dzien dobry....a mnie dzis obudzil skurcz:-/ o kuzwa myslalam ze naprawde to juz bedzie koniec ciąży miałam 3 regularne co 15 minut....i nikogo w domu:-/ ale przeszło....a jak by nie przeszło...niewiem co bym zrobiła....wczoraj kupilam ostatnie rzeczy do małej,jeszcze do siebie mi cos tam brakuje i odebralam ciuszki od wuja dla małej 🙂 a torbe do szpitala juz mam spakowana 🙂

• Mamusia
Hej i ja już na nogach .
Pije kawkę i herbatke miętową na przemian 🙂
Pogoda nieciekawa więc pewnie tez będę ogarniać dom bo syf niesłychany.
Wczoraj już zamówiłam wszystko co mi brakowało do szpitala i dla małej ,więc jak przyjdzie paczka to za jakiś czas mogę iść rodzić 😜
Brakuje mi tylko stanika do karmienia ale to pikuś wiem gdzie są więc kwestia podejścia i zakupu.
Wczoraj kładłam się za skórczami i dzisiaj z nimi chyba wstałam 😮 zawsze jak moja gin idzie na urlop to musi mi się coś dziać 🙂
Na razie miałam jeden będę liczyć i zobacze co jest co ,a i tak dzisiaj w końcu się wybiorę do szpitala popytać o ten poród w wodzie 🙂
Miłego dnia .

• Mamusia
Dzien dobry 🙂
Moje dziecko obudzilo sie o 5,na szczescie jest kochana i grzecznie lezala a ja jeszcze pospalam,a teraz druga szaleje bo na sniadankonbyla buleczka z miodem i chyba dawka cukru ja pobudzila 😉
Ja dzis do pracy,jeszcze 3 dni i dobrze bo juz mam dosc!!!
Milego dnia brzusie,nie przemeczajcie sie!

• Mamusia
Witam sie i ja 🙂 tak smacznie mi sie spalo chociaz jak otworzylam oczy i zobaczylam ze jestem sama to az lezka mi poleciala 😞 poza tym obudzilam sie z bolem krzyza 😮
natalia noo stresssssss 😁
a ja pojde sie przejsc na miasto bo co robic
nie wyobrazam sobie dluzej tak zyc ze M w Niemczech a ja tu nie wiem co robic czy powiedziec mu ze ma tu zjechac ale znowu tutaj tak latwo pracy nie dostanie 😞 juz 8 miesiecy tam siedzi 😞 moze poczekam jeszcze az sie mala urodzi zobaczymy jak to bedzie ale poki co jest mi z tym strasznie zle 😞 i chcialabym byc przy nim 😞

• Mamusia
Witam się i ja.
Próbowałam nadrobić wpisy z tamtego tygodnia, ale nie daje rady 🙂 tyle produkujecie, że zamiast coraz mniej to mi coraz więcej zostaje do czytania. 😮
Ja jestem teraz na etapie prania i prasowania ciuszków. Tyle tego mi się wydawało a teraz się zastanawiam czy aby nie mam za mało tych na 56 🤔 już sama nie wiem. Torba dla mnie już spakowana i czeka w razie W. 🙂 A dla małego nadal nie bo nie wiem jaka będzie pogoda i w co go ubrać na wyjście. Bo u nas nie trzeba mieć swoich ciuszków w szpitalu. 🙂
No i jesteśmy ciągle w trakcie malowania bo mama wymyśliła, że trzeba dom odświeżyć i maluje po kolei wszystkie pomieszczenia a ja czekam aż mąż zrobi remont naszych dwóch pokoi - mam nadzieję, że zdąży przed porodem bo mam ciągle wrażenie, że urodzę na koniec sierpnia. 😁
Miłego dnia.

• Mamusia
Cześć dziewczyny,
ja dziś noc miałam koszmarną 😞 Niestety znowu dopadła mnie bezsenność i tak naprawdę zasnęłam dopiero koło 4 nad ranem... Obudziłam się po 7 i jestem nieprzytomna. Cały dzień przez to będzie do tyłu, a mam tyle rzeczy do zrobienia i załatwienia... Może najpierw ogarnę kuchnię, a potem położę się na jakieś dwie godziniki, bo za kierownicę nie chcę siadać, kiedy na oczy ledwo widzę 🤢

Doti, powodzenia na wizycie 🙂
Emilia, trzymaj się, Wyobrażam sobie, że jest Ci trudno samej, ale dasz radę 🙂